שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/11/2008 | 18:33 | מאת: יעל

שלום, בני בן 16.5 נולד עם compleat a-v block. הוא נער פעיל, ללא הגבלות, וללא התערבות רפואית כירורגית, זולת מעקב אצל קרדיולוג ילדים כל חצי שנה. בשנה האחרונה, אולי בשל גיל ההתבגרות, הוא מודע יותר לבעיה הרפואית. בבדיקת לחץ דם שיגרתית לפני חצי שנה היה לו לחץ דם של 140/70. האחות אמרה שיכול להיות שהוא מתרגש. מאז בכל בדיקת לחץ דם, כולל במכשיר ביתי, התוצאה היא פחות או יותר בסביבות 140/70. שאלתי - האם יש קשר בין הבעיה הקרדיולוגית ללחץ דם הגבוה? ושאלה נוספת - מה אנחנו צריכים לעשות? תודה!

13/12/2008 | 23:22 | מאת:

אין קשר בין הבעיות כדאי לבצע ניטור ל"ד של 24 שעות כדי להעריך האם ל"ד באמת גבוה או משקף לחץ בזמן הבדיקה תודה