ממצאי בבדיקה גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/10/2013 | 21:20 | מאת: מיה

שלום רב! אתמול ביצעתי בדיקה גסטרוסקופיה ולהלן נתונין: ושט: לשונית אדמדמה קצרה במעבר ושט קיבה אבחנות: SUSP. BARRETT'S ESOPH אבקש הסבר והאם זה סרטן ושט? אודה מאוד על התשובה מהירה

ממש לא מדובר בסרטן ושט. בכל מקרה ברט הוא מצב טרום סרטני שנדיר שהופך לגידול בושט. בכל מקרה זה לא בטוח, תלוי מה יחזור מהביופסיה שנלקחה ובכל מקרה במצב כזה לוקחים אומפרדקס במינון גבוה, פעמיים ביום, ולעיתים יש אפילו נסיגה של הברט, לרירית תקינה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול