גסטרו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/10/2013 | 19:24 | מאת: אור

לפני כחודשיים תחושה שמשהו מפריע לי באזור הושט בבליעה וגם כשדיברתי התחלתי להשתעל ומשהו הציק לי בגרון. בבירור עם הרופאת משפחה ו-א.א.ג לא היה ממצא. א.א.ג. שקל אפשרות של צרבת טיפול בנקסיום 20 מ"ג לחודש ולפנות לגסטרו. לאחרונה צצה תופעה נוספת של ריבוי גזים, נפיחות עם ריח לא נעים.התור לרופא גסטרו רחוק ובינתיים אין אבחנה. עליי לציין כי אני שותה הרבה משקאות מוגזים.לאחרונה אכלתי הרבה גלידות. אינני שותה חלב.האם יש קשר? מה לעשות?אני באה בחברת אנשים ועובדת וזה לא נעים.ייתכן שיש בעיה במעיים?הולכת יותר לשירותים צואה בצבע ירוק

עם הגיל יש לנו ירידה באינזים שמפרק מוצרי חלב. בשם לקטז. לכן ייתכן שכל הגזים נובעים ממוצרי חלב - הגלידות שאכלת. הייתי ממליצה לבצע תבחין נשיפה ללקטוז לראות אם יש חסר בלקטז. כמו כן ממליצה להימנע מכל המוגזים. אם לא יהיה לך חסר בלקטז והגזים יימשכו. אפשר גם לתת טיפול תרופתי לגזים על בסיס פחם, וגם להפנות לדיאטנית לקבל דיאטה נטולת מזונות שעושים גזים. בהצלחה,

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול