בטן תחתונה, באמצע שלה- נפוחה מאד, כבר מעל חודש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/10/2013 | 09:10 | מאת: נטע

בת 43, בשנתיים האחרונות היתה לי צואה רכה עקב קלוסטרידיום דפיציל. אך כרגע לא מוצאים אותו. בחודשיים האחרונים נהייתה לי יותר עצירות (עושה רק פעם ביומיים). וגם הבטן התחתונה (ממתחת לגובה הפופיק, כלפי מטה, עד עצם הפיוביס) , באמצע שלה, כל הזמן נפוח החוצה, בלי קשר לאם אכלתי או לא. אני רזה, כך שזה לא שומן. ואין לי בקע, ולא חולשת שרירי הבטן. זה משהו בפנים שדוחף החוצה. מה יכול לגרום לזה ? אילו אבחנות מבדילות? תודה מראש

אבחנות מבדלות לבטן נפוחה יכולות להיות גזים, או באמת גוש שלוחץ. אבל צריך בדיקה של הבטן על ידי רופא וצריך להפנות לסונר או CT בטן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול