דלקת בוושת וגסטריטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/10/2013 | 12:37 | מאת: שרון

שלום, מזה כחודשיים סובל מצרבת. נשלחתי לבדיקת גסטרוסקופיה אותה ביצעתי היום. עד לשבועיים לפני הבדיקה טופלתי כחודש ב נקסיום 20 מ"ג ללא הטבה משמעותית. בבדיקה היום מצאו בוושת איזופגיטיס דרגה A ב GEJ וכן בקיבה קפלים ורירית עם פסי אודם הפרמיה באנגולוס ואנטרום שמתאים לגסטריטיס. כמו כן נלקחה בדיקה לביופסיה שתחזור בעוד כחודש. האם להמשיך עם הנקסיום? הרופא משפחה ייעץ לי להעלות מינון ל40 מ"ג ליום. תור לרופא גאסטרו יהיה רק בעוד 3 שבועות....

צריך להמשיך את הנקסיום מכיוון שיש עדות בבדיקת הגסטרוסוקפיה לחומצה שעולה וגורמת נזק בין מעבר וושט - קיבה.

צריך להמשיך את הנקסיום, כפי שעניתי מקודם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול