פרוקטיטיס וניפדיפין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2013 | 21:45 | מאת: אמיר

שלום רב לחברי הסגל הנכבד, האם נמצא קשר בספרות הרפואית המייחס פרוקטיטיס (או IBD בכלל) עקב שימוש מרובה בניפדיפין? אני בן 34, משתמש בניפדיפין מגיל 30 לפרקים עקב פיסורה אנאלית ולפני 3 חודשים נמצאה דלקת עד 15 ס"מ, מטופל ברפאסאל. אודה לתשובתכם.

מעניין לא, לא מוכר לי הקשר בין שימוש בתרופה להופעת הדלקת לעומת זאת, כן מוכרת התופעה של דלקת הלא מאובחנת (מסיבות שונות) שמתבטא בתור פיסורה חוזרת. הכוונה היא - יש כאן 2 אפשרויות: 1. מיקריות - פיסורה היא תופעה שכיחה, לכן אמורה לקרות גם בחלק מחולי פרוקטיטיס 2. הדלקת הייתה שם תמיד, אולי לא בצורה גלויה, והיא זו שגרמה לפיסורה לחזור שוב ושוב (ואם כן, מדובר בפרוטטיטיס של מחלת קרוה'ן - בה הרפאסל אינו טיפול מאוד יעיל)

10/10/2013 | 06:49 | מאת: אלונה

שלום אשמח להבהרה, מה הכוונה פרוקטיטיס של מחלת קרוהן האם ניתן לזהות את זה בביופסיות? ואיזה תרופות יותר יעילות במקרים אלו ? האם זה תקופות נוגדות מערכת החיסון?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול