קושי בהתרוקנות וצריכת סיבים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/10/2013 | 15:33 | מאת: נני

שלום רב, בשנים האחרונות סובלת מעצירות. "מסתדרת" תוך שימוש בדיאטה רבת סיבים ונטולת קמח לבן. שותה הרבה מאוד ועוסקת בפעילות גופנית. לאחרונה, אין הללו עוזרים לי כבר. הצואה רכה אך מתקשה בהפקתה ואם כן מצליחה אזי צורתה דקה מאוד. הוספת קונסיל (תכשיר פסיליום) או דגני פייבר 1 (עשירי סיבים לא מסיסים) שאת שניהם לא צרכתי בעבר דווקא עוזרת לי כעת. אני מתקשה להבין: למרות שתזונתי בעבר הכילה כמות גדולה של סיבים היא אינה עוזרת לי כרגע ומצד שני הוספת סיבים נוספים כן עוזרת. האם קיים הסבר ? תודה רבה

בעצם מה שאת מתארת זה סוג של החמרה בעצירות. ולכן הייתי בתור התחלה בודקת תפקודי בלוטת תריס עם TSH. ובהמשך גם קולונוסוקפיה (לא יודעת בת כמה את). כמו כן כל העיניין עם הסיבים הוא מאוד גבולי כי סיבים יכולים גם לגרום עצירות אם הם ממצקים את הצואה. אם כי את מתארת צואה רכה בסה"כ. ייתכן והפחתת את כמות הנוזלים שאת שותה ביום.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול