צרבת חוזרת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2013 | 21:54 | מאת: ארבינקא

לפני כשלושה חודשים החלה צרבת, מתבטאת בצריבות ולחצים בחזה. לפני כשלוש שנים בסימפטומים דומים, ולאחר בדיקת גסטרו, אובחן הליקובקטר וטופלתי בהצלחה באנטיביוטיקות. גם הפעם טופלתי באנטיביוטיקה. לאחר סיום הטיפול (10 ימים)ירדו הסימפטומים עד שנעלמו כמעט לגמרי לאחר כיומיים שלושה. בימים האחרונים מדי פעם אני מתחיל להרגיש לחצים דומים. האם הטיפול לא הצליח? יכול להיות שלא הושמד החיידק ועכשיו הוא חוזר לכח מלא לאט לאט? מה הטיפול או הבדיקה הרצוייה?

כדי לדעת אם החיידק עבר אתה חייב לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר (אבל איני יודעת מתי סיימת את הטיפול). התבחין צריך להיות חודש וחצי מתום הטיפול האנטיביוטי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול