לנסופרזול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2013 | 22:56 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 33, לפני 5 שנים סבלתי מכאבים חזקים ברום הבטן ואחרי גסטרוסקופיה אובחנתי עם בקע סרעפתי. וניתן לי מרשם של לנסופרזול. מאז אני נוטלת את התרופה על בסיס יום יומי. אם אני שוכחת כדור אני סובלת מצרבת (שלא היתה בעבר). רציתי לדעת אם אפשרי להפסיק לקחת את התרופה או שעליי להמשיך איתה גם אני לא סובלת מתסמינים תודה

את מספרת כי כאשר את מפסיקה את התרופה יש לך צרבת. לכן נראה לי שאם את לא מרגישה צרבות, כדאי כן להמשיך לקחת, כי אחרת כן יהיו לך צרבות. אין ספק שבשל קיומו של הבקע הסרעפתי את מועדת לצרבות יותר. ממליצה להוסיף לזה גם דיאטה מתאימה - דיאטה נטולת קפאין, קפה, שוקולד, ללא פירות הדר, שמרים, עגבניות. להימנע מהתכופפות להימנע מאכילה עד שעתיים לפני השינה, לישון עם כרית מוגבהת. וכו'.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול