נגישות
נגישות

פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות כבד - אבחון וטיפול
שנים רבות היה ידוע כי שומן שוקע בתאי הכבד וגורם לתופעה המוגדרת ככבד שומני, אך העולם הרפואי התייחס לתופעה בסלחנות ולא חשב כי יש לכך משמעות בעייתית. רק בעשור האחרון הבינו כי כבד שומני הינו מחלת כבד ככל מחלת כבד היכולה במקרים קשים לגרום למחלת כבד כרונית, שחמת הכבד, סרטן הכבד, עליית הלחץ התוך כבדי, סיבוכים, צורך בהשתלת כבד ותמותה. נמצא, ששכיחות התופעה בעולם המערבי עצומה, 30-40 אחוז ומתוכם כ-20 אחוז יפתחו מחלת כבד כרונית, ומתוכם כ-20 אחוז יפתחו מחלת כבד כרונית קשה על סיבוכיה. בנוסף, נמצא כי תופעת הכבד השומני מהווה חלק מהסינדרום המטבולי, הכולל בין היתר סוכרת, יתר לחץ דם ועליית שומני הדם, וכמו כן, הכבד השומני נמצא באסוציאציה למחלות לב, לאו דווקא דרך הסינדרום המטבולי. מכאן, שהופעת כבד שומני בגיל צעיר יחסית, מהווה תמרור המזהיר בפני יתר הסיבוכים ומחייב נסיון למניעה ולטיפול. עד היום, הטיפול שהוכח כיעיל הינו דיאטה ספציפית ופעילות גופנית במרבית המקרים, ובמקרים הקשים המשניים להשמנת יתר משמעותית - ניתוח קיצור קיבה. מומלץ לשים דגש בשלב מוקדם על מניעה ולטיפול, כי ככל שהחולה מאובחן בשלב מתקדם כך קשה יותר להשיג תוצאות בטיפול. .
409 הודעות
340 תשובות מומחה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

02/01/2018 | 18:04 | מאת: דניאלה

בת 47 בעקבות בדיקת אלסטוגרפיה שלא היתה ברורה נשלחתי לבדיקת דם מה עדיף פיברו מקס או פיברוטסט ומה ההבדל בין הבדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

מאד תלוי מה הבעיה? מה השאלה ומה משקלך? אם מדובר על כבד שומני אז פיברומקס למרות שהוא לא מדויק ואם הפטיטיס B C או הפטיטיס אוטואימונית אז פיברוטסט

09/12/2017 | 17:46 | מאת: שמעון

שלום אני בן 26 יש לי כבר חצי שנה כאבי בטן כול יום גזים מרובים היה תקופה של עצירות חודש עבר וחזר שוב וגם כאבים בפי הטבעת עברתי גסטרוסקופיה דלקת קלה גסטריס שטופלה קולנסקופיה מלאה תקינה בדיקות דם בדיקת דם לצליאק הכול יצא טוב אולורסןנד בטן רשום לבלב הודגם בחלקו עקב ריבוי גזים חוץ מיזה אולורסןנד בטן תחתונה עליונה יצא טוב בטן תחתונה רשום שלפחוחית מתרקונת כמעט עד טוב זה כול הבירור שעברתי בנתים והכאבי בטן מממשיכים מה עוד צריך לבדוק..

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ לפנות ליחידה לתנועתיות המעי במכוני הגסטרו

שלום.. אני רוצה לדעת אם יש קשר.. לפני שלושה ימים עשיתי MRI מח עם חומר ניגוד. יש לי בעיה שאני שוכחת לשתות מים.. ב 24 שעות הראשונות שאחרי ההדמיה שתיתי אולי כוס אחת. מאז התחילו לי שלשולים, בחילות, הקאות, גזים מהפה, טעם לא טוב בפה (טעם של קיא), אתמול בערב עלה לי החום. אין לי מושג אם קשור לחומר ניגוד או לא. לפני שנה לא היתה לי תגובה כזו לחומר ניגוד והגבתי בסדר, אבל עכשיו לא שתיתי בכלל. יש דרך להקל על הקאות וטעם לא טוב שעולה לפה? מקיאה המון. גורם לי להרגיש סמרטוט. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אירוע חריף חש משמעית לפנות לרופא שיבדוק אותך ויתרשם

בת 49 סובלת מעודף משקל גדול וסוכרת סוג 2 מאוזנת תוצאות בדיקת דם got ast- 27 got alt- 39 נשלחתי לבצע בדיקת אלסטוגרפיה פיברוסקאן התוצאות שקיבלתי11 קילו פסקאל אני מבינה שזה אומר שיש לי צלקת קשה בכבד . מה עליי לעשות האם זה מצב מסוכן והאם יש איך לטפל בזה וזה הפיך תןדה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ההתייחסות לכבד שומני חייבת להיות רצינית בעיקר כשאת כעל סף השחמת מצב זה בהחלט הפיך אם מקפידים על טיפול עלייך להגיע למרפאה של מומחה למחלות כבד הפטולוג כמובן שאת מוזמנת גם למרפאתי בברכה

26/11/2017 | 23:06 | מאת: אבי

שלום בן 35,סובל מגסטריטיס אטרופית אוטואימונית עם מטפלזיה עם רמות גסטרין גבוהה בדם ( 04.2017 - 1065). נמצא במעקב.נוטל b12 באופן קבוע מתחת ללשון.לאחרונה מרגיש כיחכוח ובבדיקת אאג תמונה בלוע שמתאימה לריפלוקס.בנוסף אובחן כסובל מ OSA. לאור תמונה של אאג וקליניקה של כיחכוח סביר להניח שמדובר על החזר קיבתי לושט.מצד שני מדובר על גסטריטיס אטרופית עם רמת גסטרין גבוהה בדם לכן לפני מתן PPI ממליץ לבצע מדידת PH בושט רצוי עם אמפדנס ובדיקת דם גסטרין וכרומוגרנין. עידכון מ 26.11 : גסטרין - 745 chromogranin A - 66 (בנורמה) השאלה : אני מחכה לבדיקת PH שתהיה בעוד חודשיים אבל מאד סובל מהריפלוקס. קראתי על תכשיר בשם גביסקון / GAVISCON שאינו מעכב הפרשת חומצה. האם ניתן להשתמש בינתיים בתכשיר זה עד הבדיקה שתהיה כאמור בעוד חודשיים ? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית ניתן אבל מעדיף במקרה מורכב זה שתקבל הנחיות מהרופא המטפל שהמליץ על בדיקת ה PH

שלום. אני סובלת מדובין ג'ונסון שנים רבות.לאחרונה גילו בבדיקות מעבדה עליה בבילירובין ובבדיקת אולטרסאונג כבד שומני מוגדל. אני מודאגת מה זה אומר? מה עושים?אני בת 69 .טריגליצרידים 270 .סכר בדם בצום בסביבות 120 .אודה על תשובתך . שרה

לקריאה נוספת והעמקה

היות ודובין ג'ונסון הינה מחלה נדירה יחסית אין טעם להתדיין מעל דפי האתר ואת חייבת לבקר במרפאת כבד להציג את התמונה הכוללת

בת 49 סובלת מעודף משקל ומסוכרת סוג 2 (a1cאחרון 6.8)כמעט 5 שנים בבדיקות תפקודי כבד got ast יצא ערך של 27 got alt יצא ערך של 39 הרופא שלי שלח אותי לבדיקת פיברוסקאן לראות אם יש בעיה בכבד בגלל עודף משקל גדול נאמר לי שהבדיקה לא אמינה במשקל גבוה. האם יש בדיקה אמינה יותר . האם בכלל צריך בדיקה ואיזה הכי מומלצת לאנשים שמנים משקלי 130 ק"ג תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע הדמיה כגון סיטי אם אר אי או אולטראסאונד ולבצע בירור רק אם מדובר בכבד שומני אנזימי הכבד לא ממש גבוהים

15/11/2017 | 10:03 | מאת: אלמונית

שלום פרופ' רן אורן, בבדיקות דם נמצא אצלי 8.3 =GGT בבדיקות אולטראסאונד לא נמצאו ממצאים חריגים באיברים הפנימיים כך שהמסקנה היא שיש כבד שומני. אני שוקלת לבצע המסת שומן בקור באזור הבטן, מהכתוב באינטרנט רשום שלאחר הקפאת השומן הוא יוצא מהגוף דרך הכבד. האם יש סיכון לבצע את הטיפול כאשר יש כבד שומני? אשמח לשמוע המלצתך אליי תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הכבד השומני מאובן רק בבדיקת האולטראסאונד ולא כמסקנה מזה שלא נמצאו חריגים את חייבת לעשות הכל בהנחיית מומחה כבד אין שום קשר להמסת שומן

24/10/2017 | 23:19 | מאת: פזית

עיות בקיבה ומסתבר שגם בכבד דיון מתוך פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת בעיות בקיבה ומסתבר שגם בכבד 22:38 24/10/2017 | מאת פזית שלום רב ד"ר דיין. לפני כשנה ילדתי את ביתי הראשונה וכחצי שנה לאחר מכן החלו לי בעיות בבטן- עצירויות או יציאות מאוד רכות לסירוגין. בניגוב צואה יש ריר. ולסירוגין גם מרגישה תחושת מלאות למרות שאין לי באמת צורך ללכת לשירותים. ולעיתים אני רואה את הצואה עטופה בצבע לבן שקוף. משהו ללא ספק מרגיש לא בסדר עם הקיבה. עשיתי את כל הבדיקות החל מקולונוסקופיה כולל ביופסיה ועד לחיידק בבטן או רגישות למזון מסויין ובדיקות דם מקיפות והכל יצא תקין. הגסטרואנטולוג שלח אותי לאולטרסאונד ושם גילו המנגיומה בכבד בגודל 1.4 ס"מ. א. האם זו הסיבה לבעיות שיש לי בקיבה? אני אובדת עצות כי אם זה לא זה אז זה אומר שפשוט אצטרך לחיות עם הבעיות הללו ללא סיבה ובלי יכולת לטפל וזה מאוד פוגע לי באורח החיים. ב. אשמח לדעת האם יש המלצה לטיפול טבעי בהנגיומה ג. אני רוצה בקרוב להיכנס להריון נוסף, האם יש חשש להיכנס להריון במצב זה. ד. אני אמורה להיות מטופלת במהלך ההריון בקלקסן עקב קריש דם שסבלתי ממנו והתגלה לאחר ההריון הקודם. האם יש סיכון כלשהו בין ההמנגיומה לבין מדללי הדם? תודה מראש, פזית

לקריאה נוספת והעמקה

פזית שלום רב ההמנגיומה קטנטנה ושיגרתית ולא אמורה לגרום לשום בעיה בקיבה או בכבד ורק מחייבת מעקב אם את בהריון או נוטלת גלולות אין כל סיבה ותמיכה בספרות לטיפול טבעי מה גם שאין כל בעיה בהמנגיומה מבחינת ההמנגיומה אין בעיה בהריון נוסף השאלה אם הבירור כולו הסתיים וזאת יש לברר עם הרופא המטפל לאור צורך בקלקסן יש רק המלצה בהריון לבצע מעקב US אחר ההמנגיומה אך אין שוב בעיה לטפל בהצלחה

שלום, אני בת 69 בריאה בד"כ פעילה מאד. בבדיקת CT בטן התגלה אצלי כבד שומני. יש לי קצת עודף משקל וה A1C שלי 6.4 ללא תרופות. דיאטנית רשמה לי דיאטה די רצחנית ללא שומן ללא סוכר ומאכלים דיאטטיים עד 3% שומן. בהרצאה ששמעתי היום מפי דר" דן קרת הוא המליץ על דיאטת עתירת שומן !!! שומן בריא , ללא סוכר וללא פחמימות, והפליג בחשיבות השומן למוח ולגוף. יצאתי מבולבלת לחלוטין. אשמח לאיזה מורה נבוכים... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איני מכרי את המלצות דר קרת אך נכון שבנוכחות כבד שומני חשוב להמעיט בעיקר בפחמימות מציע לפנות לדר שירה זלבר שגיא 0544634440 שהיא להיערכתי היחידה בארץ ואולי בעולם שעשתה דוקטוראט על הקשר בין אפידמיולוגיה תזונה וכבד שומני

16/10/2017 | 12:04 | מאת: כאבים בבטן צד ימין

אני סובל כבר זמן רב מכאבים בצד ימין מתחת לצלעות עשיתי סיטי בטן אולטראסונד אמרו מיומות על הכבד ושהוא שומני, אתמול עשיתי בדיקות דם יצא ALT 57 וAST 40 האם זה חריג מאוד? על מה זה מצביע? אולי מזה הכאבים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שהכאב מהכבד השומני מחייב מעקב רציני ובירור ביחידת כבד

17/10/2017 | 10:13 | מאת: כאבים בבטן

מעקב רציני לגבי הבדיקות דם או המיומות על הכבד שאמרו לי שהם תקינות בעקרון?

09/10/2017 | 18:02 | מאת: סי

פרופסור אורן שלום רב. אני בת 48, עד חודש ספטמבר אשתקד הייתי אישה בריאה וחזקה, בוקר אחד חליתי בדלקת שתן דמית, קיבלתי אנטיביוטיקה באבקה, שאחרי הגעת תוצאות בדיקת השתן התבררה כלא מתאימה, לכן קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת ספציפית לחיידק שנמצא. הדלקת חלפה, אך בשל היסטוריה של ממאירות בדרכי השתן במשפחה אורולוג שלח אותי לציסטוסקופיה ואולטרה סאונד בטן עליונה וכליות שהיו תקינים, וכדי להיות בטוחים גם לסי טי בטן - אורוגרפיה עם חומר ניגוד שגם היה תקין. יש לציין שבתקופה עד הסיטי והציסטוסקופיה הייתי בחרדה והחלו אצלי בחילות ואפיזודה של צרבת אחת קשה. לאחר מכן החלו אצלי בעיות עיכול, יציאות ללא התרוקנות מלאה והתכווצויות מעי, גרפסים ,שריפה בבטן העליונה, צריבה קשה בירכיים, בזרועות בעורף ובגב , בגרון, באף ומסביב לפה, אובדן תאבון, קרקורים בבטן העליונה אחרי האוכל, ירידה במשקל. נשלחתי לסיטי בטן נוסף ללא חומר ניגוד שכלל גם מעיים שהיה תקין. נשלחתי ע"י הגסטרואטנרולוג לבדיקת גסטרוסקופיה שמצאה גסטריטיס כרוני בשל חיידק הליקובקטר לא פעיל ודלקת בוושט בדרגה 1, ולבדיקת קולונסקופיה שהייתה תקינה. קיבלתי טיפול משולש שאחריו הרגשתי 40 יום טוב, רק שלאחר מכן צצו תופעות חדשות אני סבלתי מצואה רכה/ שלשולים ללא התכווצויות וללא כאבי בטן, תחושה של התרוקנות לא מלאה וריר , לשון לבנה ושעירה, תסמונת הפה השורף כולל שפתיים, טעם מר בפה, צריבה בפנים, בעפעפיים ובעיניים, אדמומיות בפנים -מסביב לאף, טשטוש בראייה, כאב עיניים, עיניים דומעות, כאב ראש ומצח, כאב גב תחתון ואגן. לאורך כל התקופה כל תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות, א.א.ג תקין, פה ולסת תקין, גניקולוגיה תקין, צילום אגן תקין, בדיקת עיניים תקין, שיקוף ריאות תקין, בדיקות דם למחלות אוטואימוניות תקינות. ביקור חוזר אצל שני גסטרואנטרולוגים אחד מהם אמר שאלה בעיות תפקודיות של מערכת העיכול והשני אמר שבעקבות הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי בחצי השנה האחרונה השתבשה פלורת המעיים, לכן יש מעי רגיז ותופעות הלוואי רחבות והוא המליץ על פרוביוטיקה vsl3 חצי שקית ליום ללא שיפור. אני עדיין סובלת מחוסר תאבון לסרוגין, עולה ויורדת במשקל לסרוגין, שלשולים רק בבוקר למספר ימים וחזרה לצואה רגילה. ואחרי תקופה של שמונה חודשים חזרו הבחילות. אני נמצאת בחרדה מרובה.. אודה מאוד לחוות דעת וכיוון. סליחה על האורך.

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית את זקוקה לביקור יסודי במרפאת גסטרו ולא לעצה אינטרנטית

03/10/2017 | 10:47 | מאת: אביתר

שלום רב, בעקבות בדיקות דם שהראו עליה קלה בתפקודי כבד נשלחתי לביצוע בדיקת אולטראסאונד. בבדיקה נמצאו המצצאים הבאים ביחס לכיס המרה (כל שאר הממצאים תקינים): "כיס מרה לא תפוח, ללא אבנים בתוכו, דפנות לא מעובים. CBD תקין. RHD ו- CHD תקין. הרחבה של דרכי מרה באונה השמאלית, LHD בקוטר 6 ממ. CUT OFF ברור עם תוכן איזואקואי לרקמת הכבד ללא פעילות בדופלר, ללא מסה מוגדרת". אני בן 33 בדרך כלל בריא. הופניתי לביצוע בדיקות נוספות. מאוד לחוץ מהתוצאות. מה זה אומר ומהן האפשרויות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מה להיות בלחץ אך יש להמשיך בבירור על ידי MRI של דרכי המרה הנקרא MRCP ובדיקות נוספות בעיה זו יש לנהל על ידי מומחה במרפאה ולא מעל דפי האתר

20/09/2017 | 13:37 | מאת: yair

שלום אני בן 19 ועשיתי ביופסית כבד ויש תשובה ואני רוצה לדעת מה יש לי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית הרופא ששלח אותך לביופסיה חייב להסביר לך את התשובה כברקע כל ההסטוריה שלך והסיבה לביופסיה

20/09/2017 | 16:57 | מאת: yair

יש תשובה אתמול הביאו לי אותה צרפתי לך תתשובה

19/09/2017 | 13:07 | מאת: שרה

שלום גילו לי אפטיטיס מסוג A ואני בהריון חודש רביעי האם זה מסוכן לעובר? שנית, האם יש אפשרות לקבל חיסון או שזה מסוכן לעובר? והאם אפשר לטפל באפטיטיס או שזה ויראלי ויחלוף עוד כמה זמן ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לודא כי מדובר בהפטיטיס A חריפה עכשו ולא בנוגדנים הנשארים לכל החיים מהפטיטיס A בילדות אם מדובר בנוגדנים מהעבר הרי שאת מחוסנת ואם בנוגדנים חדשים את תהיי מחוסנת ואינך זקוקה לחיסון מדובר בזיהום ויראלי שיחלוף ב 99 אחוז באופן ספונטני אני לא רואה בעיה לעובר אך יש לוודא זאת עם הגיניקולוג בהצלחה

18/09/2017 | 12:47 | מאת: קרן

שלום אני בהריון ולאחרונה עשיתי בדיקות דם, ובשתיהם תפקודי הכבד שלי ALT יצאו גבוהים (73 במדד) לפני ההריון תפקודי הכבד היו תקינים רציתי לשאול האם יש קשר או לא. כמו כן מדדי הסוכר והשומנים בדם אצלי תקינים.

לקריאה נוספת והעמקה

קיימת מחלת כבד בהריון מסיבות שונות ומחלת כבד שבמקרה מלווה את ההריון בשני המקרים חשוב להיבדק ולהגיע לאבחנה נכונה ולטיפול

17/09/2017 | 15:50 | מאת: t

פרופ' אורן שלום, בבדיקת אולטרסאונד נמצא ש"הכבד בעל מרקם שומני, ללא ממצא מוקדי, לא מוגדל". נבדקתי בעקבות תוצאת אנזימים גבולית. האם יש צורך בהמשך אבחון? מהו פרוטוקול האבחון מכאן?

16/09/2017 | 12:00 | מאת: גיא אוחנה

בני סובל מזה חודשיים מכאבי בטן עזים, לעיתים קרובות משלשל , אורח החיים נפגע. אוכל ומיד נכנס לשירותים. בוצעו בדיקות דם וצואה. נמצא פרוטאין 0.33

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית למרפאה ולא לפורום חייב לעבור הערכה ובירור רציניים

13/09/2017 | 14:12 | מאת: רון בן חור

פרופסור שלום ותודה על פועלך בן 54 בבדיקת דם לפני כחודש וחצי נמצאו ערכים ב ALTׁׁ ׁGPT 62 לאחר חודש וחצי נמצאו ערכים של 49 כמו כן הרופא הוסיף בדיקות למחלת הנשיקה שיצאו כך CMV Ab IgG 128.6 Reactive AU/mL CMV Ab IgG 128.6 Reactive AU/mL EBV EBNA Ab IgG 174.0 (Pos:>20) U/mL האם אפשר לומר שאני עדיין חולה במחלת הנשיקה או שזה מאחוריי? האם עייפות קלה שקיימת אצלי מעידה זאת תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ממש ממש מאחוריך סוג נוגדני ה IgG נשאר לכל החיים הערכים אינם גבוהים אך מחייבים הערכה ובירור תרופה? כבד שומני? וירוס אחר?

שלום עברתי אולטראסונד מעקב כבד שומני .ונשלחתי לסיטי לאחר מכן לברר מידת השומן בכבד ביותר ברור.הסיטי יצא תקין ברוך השם למעט בלוטות לימפה בליגמנט גסטרו דואדנלי עד 9 ממ במזטריום וברטרופריטונאום עד 9 ממ אין מיימת איך אני צריך להמשיך לבדוק ואיזה בדיקות אני בלחץ לפני כמה חודשים בדיקת גסטרוקופיה דלקת בכיבה יכול להיות מזה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת בקיבה הינה תופעה שכיחה ולא מדאיגה בלוטות קטנות מ 2 סמ בדרך כלל לא מדאיגות אף הן לגבי אופי המשך הבדיקות חייבים להיפגש במרפאה או שתשאל את הרופא שהתחיל בבירור

10/09/2017 | 15:47 | מאת: שמואל

שלום, אני לוקח pravalip 40 בעופן קבוע. מדי פעם, בבדיקת דם שגרתית שנתית בדיקת alt gpt מעט מעל התקני. האם התרופה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן אבל על רופא המשפחה לשלול את הסיבות האחרות

04/09/2017 | 15:30 | מאת: נועה

שלום פרופסור אורן האם בלוטה מעט מוגדל בשער הכבד מצריכה בירור? אודה לכל הבהרה שלך בעניין התוצאות תודה בסיסי הריאות ללא ממצא מיוחד. הקיבה לצערי אינה בדיסטנציה. שרידי מזון בתוכה. בחלקה האנטריורי מודגם שומן. יתכן חלק מהתוכן. כבד במרקם שומני גם הפעם. ללא הרחבת דרכי מרה. טחול בגודל ומרקם תקינים. לבלב בגודל ומרקם תקינים. אדרנלים אינם מעובים. כליות בגודל תקין ובמרקם תקין, ללא הידרונפרוזיס. . מ,מ . ללא שינוי משמעותי בלוטה מעט בולטת בשער הכבד . עד רוחב 12 מ"מ ללא שינוי משמעותי. בלוטות מרובות ברטרופריטונאום עד 0.8 ללא עדות ללימפאדנופתיה באגן. אאורטה בטנית וסעיפיה הראשיים נראים בהתאם לגיל. ללא עדות לנוזל חופשי. ללא עדות לאויר חופשי. חומר ניגוד הגיע למעי דק דיסטלי בלבד. המעיים ללא הרחבה או עיבוי דופן בולטים. בקע טבורי מוגדם גם הפעם מכיל שומן , בחלקו האנטריורי עם הסננת שומן קלה. ללא סימני כליאה. שלפוחית שתן אינה בדיסטנציה. רחם לא מודגם וכן התהליך הציסטי שהיה באגן. . ללא הסננת שומן ממוקמת. מבנה גרמי - ללא ממצא פתולוגי בולט. סיכום: בקע טבורי, הסננת שומן קלה בחלקו הקדמי, ללא סימני כליאה. כבד שומני. בלוטה מעט בולטת בשער הכבד ללא שינוי משמעותי. בלוטות מרובות ברטרופריטונאום ללא שינוי משמעותי

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה הרבה יותר רחבה, מצריכה סיפור רקע והתרשמות במרפאה כי מעלה אבחנה מבדלת הנקראת פניקוליטיס ועוד לא מבהיל אבל מחייב בירור יסודי

09/09/2017 | 15:46 | מאת: נועה

תודה רבה פרופ' אורן. אבדוק את שצריך.

25/08/2017 | 13:49 | מאת: יאיר

שלום רב ביצעתי בדיקת cea -19.9 יצא מוגבר ערך של 40 מה זה אומר , על איזו בעיה זה מצביע , ואם כן איזה ברור צריך לעשות תודה מראש

חשוב מאד להבין מדוע נשלחה הבדיקה? אין להגיב על תוצאת בדיקה ללא הקונטקס הקליני המלא

תזכורת: שלשולים כחודשיים. בדיקות דם תקינות מלבד ALT 56. ערכי Ferritin לא נמדדו אבל בשנים האחרונות גם מוגבה - 320. בינתיים נוספה גם התנפחות קלה של בלוטת לימפה באזור בית הבליעה. תודה על תשובתך. בהתכתבות עם רופאת המשפחה היא המליצה להשאר במעקב - לחכות 3 חודשים ואז לעבור בדיקה דם חדשה. אתה המלצת להמשיך בבדיקות. האם לדעתך עדיף להקדים את בדיקות ההמשך או ש-3 חודשים זו המתנה סבירה?

לקריאה נוספת והעמקה

להקדים

18/08/2017 | 13:53 | מאת: דן

שלום ביצאתי אולטראסונד מעקב כבד שומני כתוב כבד מגורגר אם נגעים היפוקאגנים בשני האונות טחול מוגדל לבלב שומני .ביצעתי לאחר כמה ימים סי טי שהתוצאות לא קשורות לאולטראסונד טחול לא מוגדל ללא מימצאים משרעת הכבד 20 סמ .צפיפות הכבד 41HU לעומת 47HU בטחול .דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות לבלב על מרכיביו תקין .כלי הדם הגדולים כולל האאורטה תקינים.עורקי הצליאקה והמזנטריקה הודגמו תקינים אין עדות להגדלת בלוטות לימה רטרופריטונאלית .לסיכום הפטומגליה קלה אם הסננה שומנית מינימלית בכבד מצטער שקצת ארוך שאלה אולטראסונד יצא כלכך שונה מה סי טי שיצא תקין ברוך השם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן נשמע טוב אך לאור כבד 20 סמ והפער שציינת חייב מומחה כבד להיכנס לעומק עם הדיסקים של הרנטגן וכל ההסטוריה שלך

14/08/2017 | 10:02 | מאת: t

נלקחו לי בדיקות דם עקב בעיית שלשולים שנמשכת כחודש וחצי. הערכים יצאו כולם בנורמה מלבד ALT שיצא 56u/l. תוצאת פריטין לא הגיעה אבל מאז המדידה הראשונה, ב-7 השנים האחרונות הערך תמיד נמצא בסביבות 320 (ערך יחוס מקס' במכבי הוא 250). בנוסף, לפני כשנה עברתי אולטרסאונד בטני בגלל סימפטומים אחרים והכבד נמצא תקין. בנוסף, עליתי במשקל כ-8 ק"ג בשנה האחרונה (ללא עודף משקל לפני כן). כמובן שאמשיך טיפול ואבחון אצל הרופאה המפנה. האם ניתן להגיד שהאבחנה הסבירה היא כבד שומני והטיפול הוא ירידה במשקל?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יש הגיון בתאורית העליהבמשקל אך זו רק תיאוריה ובמאפאת כבד יש לשלול את כל האפשרויות האחרות לשנוי בערכים ולטפל בהתאם

10/08/2017 | 18:13 | מאת: נאוה

שלום פרופ' אורן באולטראסאונד דופלר שעברתי אתמול, נצפתה הסננה שומנית קשה בכבד נכתב - לא ניתן לדון בפרטים שבתוכו. אני מרגישה חולה מאוד מזה זמן מה הרופאה שלי לא רואה דחיפות, וטוענת שהכבד השומני הוא בשל משקלי ולא נוטה לשלוח אותי לבדיקות מעמיקות יותר. האם בדיקות לבירור הסיבה רצויות ודחופות? מקווה שתלונתי לא מקשה על מתן תשובתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, כבד שומני יכול בהחלט להיות בטוי של או גורם ל...שחמת הכבד סכרת ומחלות לב ולכן עליך לעבור בירור מקיף אצל מומחה למחלות כבד את בהחלט צודקת

11/08/2017 | 19:27 | מאת: נאוה

אני מודה לך מאוד פרופ' אורן.

חד משמעית יש לשלוח אותך למרפאת כבד או לאשפוז לבדיקות מעמיקות

23/08/2017 | 02:26 | מאת: נאוה

היום אעבור סיטי בטן, וצפויות לי בדיקות נוספות מקיפות. שוב הרבה תודה פרופ' אורן.

08/08/2017 | 19:05 | מאת: גלית

שלום רב, פרופ' רן אורן... בת 34 עם כבד שומני HEMOLYTIC IND. 24.00 INDEX ALT(GPT) 18.00 U/L HBS ANTIGEN NEGATIVE HBS ANTIBODY 0.46 MIU/ML HCV ABS NEGATIVE ANTI HB CORE NEGATIVE אף פעם לא קיבלתי שום חיסון... HBS ANTIBODY 0.46 MIU/ML אפשר לקבל איזו שהוא הסבר מה זה אומר, כל מה שהבנתי שזה גם אמור להיות שלילי? תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

באופן פרקטי זה שלילי

09/08/2017 | 11:43 | מאת: גלית

תודה על תגובה מהירה, האם זה קשור לזיהום לאחר הניתוח שלפני 8 שנים? האם זה יכול להתפתח או מצריך מעקב? המשך יום טוב...

זהבהחלט נחשב שלילי

08/08/2017 | 15:57 | מאת: יעקב

בת 67 ויש לה כאבים בברכיים והרופא נתן לה אוקסיקונטין/פרקוסט נגד כאבים האם התרופות האלו פוגע בכבד ?

לקריאה נוספת והעמקה

בדכ לא בכבד תקין

02/08/2017 | 14:34 | מאת: יפעת

בת 63. כל בדיקות הדם תקינות למעט תפקודי כבד. בילירובין דירקט = 0.09 GOT = 35 GPT = 56 GGT = 96 אלקליי פוספטאז = 114. לפני כשנתיים עברתי ביופסיה ובתוצאה היה כתוב: דלקת קלה מינימלית ולא משמעותית בכבד. מה דעתך על התוצאה הנ"ל? האם אני חייבת לעבור שוב ביופסיה מיזה שנים אני לא מאוזנת רק במעקב וללא טיפול תרופתי. הרופא שוקל ביופסייה שנית. מה דעתך? תודה רבה על המענה שאקבל.

לקריאה נוספת והעמקה

אנא שימי לב שלא אחראי לתת המלצות האינטרנט בלי לראות את כל התמונה, אותך, לשמוע, לבדוק, לראות את ההדמיה, ושלל בדיקות דם שבוצעו ושלילת כל הסיבות למחלות כבד בכל זאת בנתונים הקיימים נראה לי שעלית האנזימים ממש מינימלית GGT מאד לא ספציפי ואילו החשובים עלו מעט אין שום סיבה לביופסיה שניה לא אם השתנה משהו משמעותי בקליניקה או בנתוני המעבדה

20/07/2017 | 18:12 | מאת: אני

שלום פרופסור. אני בת 28. ולפניי כשנה פניתי לבצע ct בטן על רקע אנדמטריוזיס. בבדיקה נמצא בכבד בסאגמנט 8 ממצא ווסקולארי 26 ממ. קרוב לוודאי fmh. מוקד נוסף נמצא גם בהיקף אונה הימנית בקוטר 6 ממ. הופנתי לביצוע mri. כיום לאחר שנה. אני בהריון מתקדם. עם כאבי בטן עליןנה ימנית שבאים בהתקפים חזקים מאוד. מעין דקירות וקושי לנשום לפרקי זמן קצרים. בצעתי mri ונמצא מוקד בסאגמנט 6/7 3.5סמ עד 1.7 סמ ומוקד נוסף ולא נכתב מידות . כתןב שהכבד מעט לא אחיד באונה הימנית העליונה. והופנתי לבצע שוב mri לאחר לידה עם חומר ניגוד. השאלה שלי אם הכאבים שלי קשורים לזה?כי אני סובלת מאוד. מה עליי לעשות?אני לא רוצה להמתי7 הרבה. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית לא אחראי לענות על שאלה כזו באתר ולא בקליניקה בפגישה ובבדיקה ובמעבר על הצילומים

23/07/2017 | 18:05 | מאת: אני

בכ"א תודה! פשוט אני קצת מודאגת. אבל אני מבינה.

18/07/2017 | 14:40 | מאת: יעקב

ד"ר בן 50 בבדיקות מעבדה כל התוצאות תקינות כולל כולסטרול הבדיקה הנל יצאה 64 מחוץ לתחום לציין כי כל השנים עד לפני שנה היו ערכים בין 30/50 ה AST-GOT 41 ה GGT 35.5 והשאר תקין מדוע הקפיצה ? לפני שלושה חודשים התחלתי לקחת פרוביוטיקה ( בכמות של 50 מיליארד שלושה חודשים כבר )בעקבות הליקבקטר שטופל והושמד ולקחתי חודשיים נקסיום . האם ישנה אפשרות שהעליה נובעת מהפרוביוטיקה או מה יכול להיות ? מטופל בסטטינים כבר 20 שנה 10 מ"ג אני מודה לך על תשובתך

19/07/2017 | 06:39 | מאת: יעקב

פרופסור האם ייתכן כי בעקבות שתיית אנטיביויטקה משולשת כנגד החיידק לפני כשלושה חודשים הייתה הקפיצה הזו באנזימ אחד של הכבד?

17/07/2017 | 15:21 | מאת: אלמונית

ד"ר שלום בתשובה של אולטרסאונד בטן עליונה מצוין כבד שומני מאוד עם אזורים focal fatty sparing ,יש לי המינגיומה ועקב שוני בהופעתה לעומת אולטרסאונד שעשיתי לפני 8 שנים,הומלץ לי לעשות סי טי עם חומר ניגוד,תפקודי כבד מעט מוגברים,יש לי טרגליצרידים 260,עודף משקל כ 8 קג 1)האם בדיקת סי טי דחופה או לחכות להורדה במשקל 2)האם גם רופא גסטרו שמומחה למחלות מעי דלקתיות יכול לטפל בכבד שומני? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל הייתי מבצע סיטי 3 פאזות או MRI IN AND OUT OF PHASE כדי לוודא שאכן הכל מהשומן יש רופאי גסטרו המתעניינים בכבד ויש שלא שאל את הרופא עד כמה הוא בעניינים בכבד שומני

13/07/2017 | 13:01 | מאת: דליות וככד

שלום בעלי בן 62 בשנים האחרונות החלו להתפתח דליות ברגליים. יש לו גם כבד שומני כנראה במצב קל. שאלתי האם יש קשר בין שני הדברים?

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו אין קשר ויש לטפל בכבד השומני הקשר יכול להיות עקיף דרך סכרת לחץ דם ובעיות לב

30/06/2017 | 17:22 | מאת: שירה

שלום, מה פירוש כותרת לתוצאת בדיקת אולטרסאונס שהרופא כתב "הבדיקה מוגבלת עקב הביטוס הנבדקת"? הוא חיפש ממצא בכבד שידוע על קיומו מזה 6 שנים, הדגים וצילם וכתב בתשובה כי "ישנו רושם לממצא איזואקואי שמידותיו (4*6.5)' לא ברור אם הממצא אמיתי, קיים קושי רב בהדגמתו" והמליץ על הדמיה מסוג אחר. מה זאת אומרת "הביטוס הנבדקת" ומה פשר האיזואקואי? האם זה איזואקוגני? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר על מבנה גוף המקשה על ביצוע מדויק של הבדיקה אני ממליץ על CT 3 פאזות מכוון לכבד או MRI כבד

תודה רבה על התשובה. ומה פירוש "איזואקואי"?

27/06/2017 | 14:59 | מאת: טליה

שלום, אני כ3 וחצי חודשים לאחר ניתוח קיצור קיבה. סובלת מאוד מבחילות,מידי פעם הקאות מיצי מרה, בדיקת גסטרו תקינה. באולטראסונד בטן ניצפו אבנים זעירות בכיס מרה ללא הרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות. כבד: אינו מוגדל, מרקמו שומני במידה קלה . קידמית לוריד הפורטלי הודגם מבנה- אזור אקוגני כ4 ס"מ יכול להתאים להמגניומה? FATTY FOCAL) לא נצפה ממצא זה בבדיקה קודמת עקב מבנה הנבדקת לפני ניתוח קיצור קיבה). רציתי בבקשה לדעת אם האבנים הזעירות יכולות להיות הסיבה לבחילות ואם יש דרך לעצור או למנוע את היווצרותן?(נאמר לי בבדיקה שהאבנים קטנות אך הן דבוקות אחת לשניה ויוצרות אבנים גדולות יותר). האם אני צריכה לעבור איזשהי בדיקה נוספת כדי לוודא שזה המנגיומה ולר משהו אחר?האם זה מסוכן שזה קרוב לוריד הפורטלי? חשוב לציין שבבדיקת האולטראסונד כחודשיים לפני הניתוח לא ניצפו אבנים בכיס מרה, כבד שומני והמנגיומה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נשמע לי שלא צריך להיבהל אולטראסאונד מוגבל בכמות האינפורמציה שהוא מספק לאחר ניתוח קיצור קיבה יש נטיה ליצירת אבני מרה קונות או גדולות מציע לבצע שילוב MRI MRCP שיתן תמונה מלאה

23/06/2017 | 16:04 | מאת: אורן לוי

אבקש לשאול האם הסוכר שבפירות גם מזיק לכבד שומני. אני נמנע כמעט מסוכר אבל מה לגבי פירות? כמה מותר ביום. אני אוכל בעיקר אפרסק ובננה. האם יש הגבלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה קלאסית לדיאטנית קלינית 2-3 מנות פרי ליום נחשב בסדר כשמנה זה תפוח או אגס או אפרסק או 4 ענבים וכי"ב

15/06/2017 | 22:36 | מאת: אבי

מצ"ב קובץ סיכום ביקור אחרון אצל גסטרואנטרולוג. 1. רמת גסטרין אחרונה שנבדקה טרם הגסטרוסקופיה השניה בחודש מאי הייתה > 1000,אולם לפי תוצאת ביופסיה אחרונה נצפו שינויים מינוריים בהשוואה לגסטרוסקופיה הראשונה והביופסיה שלאחריה לפני שנתיים. איך ניתן להסביר את זה במיוחד לאור העובדה שערכי גסטרין לפני הגסטרוסקופיה הראשונה היו בסביבות ה 700 ( לא חצו את קו ה 1000) ? 2. מזה שנתיים ~ אני מתלונן על טעם מלוח בפה (ומעט מר) שבא והולך וזה מפריע לי.תחילה התלוו לזה גם צרבות,אולם כעת אין צרבת ונשאר הטעם המלוח בלבד.לאחר שאוכל עגבנייה (מזון חומצי) מופיעה לעיתים שלפוחית עגולה קטנה מתחת ללשון שמתמוססת באותו היום.מדוע הרופא קבע שיש לי GERD ורשם אומפרדקס כטיפול לחודש ימים רק על סמך התלונה של הטעם המלוח ? האם אין ל GERD בדיקות אובייקטיביות לאישור האבחנה ? איני טוען שלא מדובר ב GERD ,אבל הייתי מצפה לקבוע אבחנה על סמך כמה סימפטומים ולא סימפטום בודד (טעם מלוח) במיוחד שבביקור הראשון אצלו הוא לא רשם את זה על אף תלונתי על הטעם המלוח.למה מופיעה שלפוחית מתחת ללשון לאחר אכילת מזון חומצי ? 3. אני נוטל B12 באופן קבוע בגלל ה CAG. כעת ה B12 עומד על 500 ~ . האם להפסיק טיפול ב B12 לבינתיים ולחזור על בדיקות דם מאוחר יותר או להמשיך לקחת פעם בשבוע ? בזמנו נאמר לי ע"י רופא המשפחה שאצטרך לקחת B12 כל החיים , לכן נראה לי מוזר שכעת עליי להפסיק לחלוטין על אף שהוא בנורמה. תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

מתנצל האתר לנועד לשאלות הבהרה הבהרת מושגים והבהרת מדיניות ולא לשאלות פרטניות המחייבות!!! ביקור מרפאה שבלעדיו זה ממש לא אחראי לענות

15/06/2017 | 15:08 | מאת: צביה

בת 43 סובלת מל.ד גבוה מטופלת בטרנדייט ונורוואסק 10 מ"ג. אמא ל8 ילדים. לאחרונה בוצע אורסאונד שהראה כבד שומני וטחול בציר האורל 13.6. מה זה אומר?אני בריאה קצת עייפה אבל יש לי את כל הסיבות לעייפות. האם יש צורך לפנות לרופאה?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ממליץ לפנות לרופא אך המצב לא בהכרח בעייתי כבד שומני מלחייב הערכה ומעקב ואם יש צורך טיפול ויתכן סיבה לעייפות אך להערכתי פחות מטיפול בבעל ו 8 ילדים... הטחול מוגדל רק מעט ופחות מדאיג אך גם מחייב מעקב בברכה

שלום, אבקש לדעת על מה עלולים להצביע ממצאי ה CT (ללא הזרקת חומר ניגודי) של בית החזה של אמי בת ה 80 (הופנתה עקב קוצר נשימה ובעיה לבצע הליכות. יודגש שהיא אמנם בת 80 אבל היא אדם ספורטיבי ששוחה, עושה הליכות ומתעמל כל יום , עישנה כ 20 -15 סיגריות ביום במשך 30 שנה עד לפני כ 20 שנה ) ומה הצעדים והבדיקות שעליה לבצע כעת ומה סוג הרופא המתאים להנחות אותה (קרדיולוג, פנאומולוג, מומחה לכבד וכד׳) כדי שנדע איך להתקדם. תודה רבה מראש: בסריקת המדיאסטינום: הלב נראה מוגדל, תפליט פריקרדיאלי בכמות בינונית. האאורטה עם שינויים טרשתיים סידניים בדפנותיה. בלוטות לימפה קטנות בודדות במדיאסטינום ובשערי הריאות. לא הודגם תפליט פלאורלי. בחלון לריאות: שינויים ברונכיאקטטיים ופיברוטיים באונה האמצעית מימין. שינויים אמפיזמטיים קלים בריאות דו״צ. שינויים ברונכיאקטטיים ופיברוטיים בבסיסי הריאות דו״צ. מספר מוקדים בלתי ספציפיים זעירים באיזורים תת פלאורליים דו״צ. במעבר חזה/בטן מודגם מספר רב של ממצאים היפודנסיים, ככל הנראה ציסטיים, בכבד. הנגע הגדול בקוטר של כ 3 ס״מ באונה השמאלית של הכבד- למעקב הדמייתי וקורלציה עם בדיקת US. האדרנלים שומרים על צורתם. בחלון לעצמות: מודגמת דפורמציה של הצלעות העליונות מימין. לא הודגמו סימני נזק גרמי חריף. התרשמות: השינויים המתוארים בריאות ככל הנראה שינויים ריאתיים כרוניים. שאר הבדיקה כמתואר. תודה רבה יעל

27/05/2017 | 10:09 | מאת: אורן

אני בן 52, יש לי כבד שומני. אני bmi 22 נורמלי רזה. לא סבלתי מעולם מהשמנה לא שתיתי אלכהול. ללא חחץ דם ללא סכרת. ללא טריגליצרדים או כולסטרול. יש לי תפקודי כבד לא תרינים בגלים. יורדים קצת מתחת לגבול העליון ושוב עולים. יש לי כולסטרול טוב נמוך מאוד הרבה שנים. עשיתי מאמץ לעלותו והגיע לנורמה רף תחתון שמן זית וכו' . מקפיד על מינימום סוכר ותחליפיו ושתיה ממותקת במינימום. אני אובד עצות. הגלים בתפקודי כבד לא נראים קשורים לתזונה. בעבר בגיל 18 קיבלתי דלקת בכבד מונונוקליאוזיס שהיה קשה במשך שנה בקושי זזתי. שאלתי האם המצב שלי קשור למונוקליאוזיס? וכעת מה עוד ניתן לעשות? הרופא משפחה " אוכל לי את הראש" התייעצתי עם מומחה בקופה. זהו רק מעקב תפקודי כבד או עוד משהו שישנה ישפר את מצבי.

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל אני פונה אליך להיות רגוע כי אתה באמת עושה הכל ויש לזה תמורה ידוע שכבד שומני כנראה מסיבות גנטיות, תוקף גם רזים אך שם החומרה פחותה!!! מקווה ששללו את יתר הסיבות למחלות כבד מבחינת דיאטה יש לשנות לא את כמות הקלוריות אלא את הרכב המזון ולהמעיט לאו דווקא בשומנים אלא בפחמימות מאד חשוב לבצע פעילות גופנית תרופות ספציפיות בפתח בשנתיים שלוש הבאות חשוב שתהיה במעקב מומחה למחלות כבד אלת ל 6-12 חודשים

28/05/2017 | 09:26 | מאת: רני

אורן תגיע לפרופסור רן אורן - הוא תותח מה אתה מסתובב סביב רופאי משפחה ? ביקור אחד תקבל זיכוי מהקופה ואם לא אז זה שווה את זה

25/05/2017 | 09:07 | מאת: רני

שלום רב בבדיקת גסטרוסוקפיה לאחר טיפול משולש לחיידק להלן ממצאים ואבחנה מיקרוסקופית קטע ריקמה בקוטר 0.2 ס"מ active chronic nonspecific gastritis with reactive changes אני מרגיש ממש טוב כרגע מה אומרת התוצאה ? שותה פרוביוטיקה ומיץ כרוב תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת המחייבת טיפול בלי קשר להרגשתך

פרופסור תודה רבה . מהו הטיפול הסטנדרטי ?

08/05/2017 | 19:40 | מאת: יעקב

תודה

07/05/2017 | 19:00 | מאת: תומר

שלום פרופסור אורן אני נוטל טרבינפין מזה 3 שבועות. נותרו כשלושה חודשים לסיום הטיפול. במקביל עלי לבדוק תפקודי כבד בסיום כל חודש עד לתום הטיפול. כיצד אני יכול "לסייע" לכבד "להתמודד" עם החומרים הלא שגרתיים שאותם הוא יספוג ארבעה חודשים? שתיית מים מרובה? אכילת ירקות עליים? הפחתת אלכוהול? אשמח על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי איני מבין את השאלה בוודאי להימנע מאלכוהול איני מכיר דרכי סיוע שהוכיחו את עצמן

06/05/2017 | 13:43 | מאת: יעקב

פרו שלום רב בדיקת נשיפה לפני שלושה חודשים חיובית קבלת טיפול משולש בבדיקת נשיפה לפני חודש וחצי החיידק הושמד. בבדיקה הראשונה ביקשתי מהרופא בדיקת גסטרוסוקפיה לאחר השלושה חודשים ביצעתי אותה אתמול - ושט תקין תריסריון תקין. ובאנטרום דלקת קלה( אירוזבית אן משהו דומה )נלקחה ביופסיה שאלתי האם יתכן שנשארה דלקת קטנה למרות שהחיידק הושמד ? האם נקסיום הוא טיפולי במקרה הזה? או שרק אמור לטפל בסיפטומים של הדלקת? למרות שאני מרגיש בסדר גמור תודה לתשובתך מראש

לקריאה נוספת והעמקה

החיידק יוצר נזק בכך שהוא מקטין את יכולת ההתמודדות של רירית הקיבה עם החומציות ועודף החומציות יוצר דלקת הנקסיום מוריד את החומציות ובכך מקטין את הגורם לדלקת הדלקת שנוצרה זמן ממושך עד שטיפלת בחיידק עדיין קיימת ואמורה להיעלם עם הזמן אני אופטימי בהצלחה

ראשית אני מודה לך מקרב לב . תשובת הביופסיה אמורה להגיע בעוד שלושה שבועות לערך - אין לי סיפטומים למרות הגסטרוסקופיה שזיהה דלקת קלה - שייתכן שנשארה מהחיידק שהושמד לפני חודשיים או מחיידק שבא לבקר אותי שוב . השאלה האם כדאי לקחת את הנקסיום במקרה הזה או להמתין לתשובה ? תודה מראש

14/04/2017 | 18:01 | מאת: חיים

שלום פרופ' אני בן 34 BMI 26 ומזה כחצי שנה יש לי תחושה של "מתיחה" (שריפה קלה)באזור הכבד . כאב שמופיע לכמה שניות כמה פעמים ביום. בבדיקות דם שביצעיתי : Cholesterol 243.0 mg/dL Triglycerides 190.0 mg/dl HDL-Cholesterol 68.0 mg/dl Non-HDL Cholesterol 175.0 mg/dl LDL-Cholesterol 136.7 mg/dl Bilirubin Total 0.6 ALKP-Alkaline Phosphatase 59 ALT (GPT) 38 AST (GOT) 23 הרופא שלי לא אמר לי לעשות משהו בנדון חוץ מקצת ספורט ואוכל נכון הכאב הזה קצת מטריד אותי , האם אני צריך להתעקש על בדיקות נוספות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית כן כי אין קשר בין התלונה לבדיקות שנשלחו התקינות כשלעצמן בדיקה פיסיקלית? אולטראסאונד בטן?

שלום רב, אני נמצאת במעקב רפואי לאחר שאושפזתי לפני כ4 חודשים עם דלקת.. לאחר בדיקות ובירורים נראה כי קיימת אי סדירות קלה ברדכי המרה , אני כרגע מנשיכה מעקב כשהכיוון יכול להיות חשד למחלת כבד )psc) כרגע חלר מתפקודי כבד ממשיכים לעלות ואני מטופלת בבודזון. (בנוסף לאורסוליט ופלקוויניל). פיזית אני מרגישה טוב מאוד. האם עישון גראס מותר או עלול להזיק? האם יש התנגשות עם הסטרואידים?

אין מספיק נסיון עם גראס במיתאר זה

20/03/2017 | 09:18 | מאת: אתי

שלום רב. בת 34. אני 8 חודשים אחרי לידה שלאחר הלידה התחילו שלשולים. הפנו אותי לא .ס בטן. שם בכלל ראו נגע בכבד ושלחו אותי לסיטי בטן שבסיכומו היה כתוב ״כבד בגודל תקין. נגע היפרדנסיי 15 ממ בקוטב תחתון של אונה ימנית הופך איזודנסי בשלב מאוחר יותר. סיכום נגע באונה ימנית. מאפייניו שפירים. קרוב לוודאי המנגיומה. ״ לחוצה מאוד. מה זה אומר? 1. מה זה איזודנסי בשלב מאוחר ? מסוכן ? 2. קרוב לוודאי המנגיומה. יכול להיות אחר ואני לא אדע?? מה צריך לעשות מעכשיו ? סליחה על כל השאלות. אשמח בבקשה לתשובה!

לקריאה נוספת והעמקה

אל תהיי לחוצה בדרך כלל זה לגמרי שפיר בלי לראות מעקב אולטראסאונד המראה שאין שנוי בטווח 3 חודשים או סיטי טריפאזי לכבד איני יכול לתת תשובה יותר רצינית

18/03/2017 | 18:44 | מאת: מנשה

מה הסימפטום לכבד שומני, או רק בדיקת מעבדה? מה התלונה שבעקבותיה תאושר בדיקה כזו?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין סמפטום אופייני ובדכ אין סמפטומים כלל מקובל לאבחן כממצא מקרי או באדם עם עלית אנזימי כבד בדם או כשבצעו אולטראסאונד לכאב בטן או סיבה אחרת ומצאו במקרה כבד שומני קיים דיון ברמה הלאומית אןם נכון לבצי סקר לאיתור מטופלים

שלום רב, בבדיקת אולטראסאונד נמצא לי כבד שומני. אנירזה לא אוכלת כמעט שומנים לא מעשנת לא צורכת אלכוהול אבל לוקחת תרופה הורמונלית נגד סרטן השד מזה יותר מ 3 שנים בשם טמוקסיפן וכן אנטי חומצי נגד ריפלוקס מזה שנים רבות. בעבר לפני כמה שנים בשל דלקת ראות קרינתית קיבלתי כמויות גדולות של קןרטיזון. מה יכול להסביר את ממצא הכבד השומני שלי?