פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות כבד - אבחון וטיפול
שנים רבות היה ידוע כי שומן שוקע בתאי הכבד וגורם לתופעה המוגדרת ככבד שומני, אך העולם הרפואי התייחס לתופעה בסלחנות ולא חשב כי יש לכך משמעות בעייתית. רק בעשור האחרון הבינו כי כבד שומני הינו מחלת כבד ככל מחלת כבד היכולה במקרים קשים לגרום למחלת כבד כרונית, שחמת הכבד, סרטן הכבד, עליית הלחץ התוך כבדי, סיבוכים, צורך בהשתלת כבד ותמותה. נמצא, ששכיחות התופעה בעולם המערבי עצומה, 30-40 אחוז ומתוכם כ-20 אחוז יפתחו מחלת כבד כרונית, ומתוכם כ-20 אחוז יפתחו מחלת כבד כרונית קשה על סיבוכיה. בנוסף, נמצא כי תופעת הכבד השומני מהווה חלק מהסינדרום המטבולי, הכולל בין היתר סוכרת, יתר לחץ דם ועליית שומני הדם, וכמו כן, הכבד השומני נמצא באסוציאציה למחלות לב, לאו דווקא דרך הסינדרום המטבולי. מכאן, שהופעת כבד שומני בגיל צעיר יחסית, מהווה תמרור המזהיר בפני יתר הסיבוכים ומחייב נסיון למניעה ולטיפול. עד היום, הטיפול שהוכח כיעיל הינו דיאטה ספציפית ופעילות גופנית במרבית המקרים, ובמקרים הקשים המשניים להשמנת יתר משמעותית - ניתוח קיצור קיבה. מומלץ לשים דגש בשלב מוקדם על מניעה ולטיפול, כי ככל שהחולה מאובחן בשלב מתקדם כך קשה יותר להשיג תוצאות בטיפול. .
409 הודעות
340 תשובות מומחה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

30/05/2015 | 10:13 | מאת: שלמה

דוקטור, שלום. רופא המשפחה חושב שיש לי כבד שומני???? להלן תוצאות בדיקות הדם. 23 U/L GOT (AST) 28 U/L GPT (ALT) 26 U/L GGT 84 U/L ALK. PHOS אשמח אם תוכל להתייחס לתוצאות תודה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

כבד שומני מאובחן בעזרת בדיקת האולטראסאונד ולא על סמך בדיקות דם הנזק על פי בדיקות הדם לא נראה חמור אך היות וחשוב למנוע בעיות בעתיד אתה מוזמן למרפאה לדיון ומעקב אחר עכבד שומני

30/05/2015 | 10:09 | מאת: שלמה

דוקטור, שלום. רופא המשפחה חושב שיש לי כבד שומני???? להלן תוצאות בדיקות הדם. 23 U/L GOT (AST) 28 U/L GPT (ALT) 26 U/L GGT 84 U/L ALK. PHOSPHATA

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום רב הבדיקות שציינת תקינות לחלוטין ולכן אני בטוח שהרופא החושד בכבד שומני מתבסס על ממצאים אחרים אולטראסאונד? במידה ואכן כבד שומני אנא פנה למרפאתי

21/05/2015 | 21:44 | מאת: לאה

שלום רב בחודש מרץ ביצעתי U.S בטן שגילה ציסטה בלבלב בגודל 6 מ"מ. נאמר לי להיות רק במעקב ולא לעשות כלום. עקב ירידה ניכרת במשקל וכאבי בטן קשים בצד ימין עשיתי היום שוב U.S שגילה כי הציסטה גדלה ל11 מ"מ. רופא המשפחה הגיש בקשה לMRI ואמר גם לעשות U,S אנדוסקופי. ברצוני לשאול מה הסיכוי שהממצא ממאיר? מה עושים במקרה כזה? מוציאים את הציסטה? האם ביופסיה של הלבלב עלולה להזיק לו? אני מאד חרדה ומודאגת. בת 53 תודה רבה וחג שמח

איני יכול להתחייב שלא אבל מחייב בירור כפי שהציעו לך ובמידה ויגלו שלא סמפטי נראה כי בשלב מוקדם המגיב לטיפול בהצלחה!!!

17/05/2015 | 09:51 | מאת: בן 28

יש לי מעל שנה תסמינים של ריפלוקס, לפעמים ריפלוקס של שאריות מזון/מיצי קיבה אבל בעיקר ריפלוקס של אויר/גז(מעל 200 גרפסים ביום), יש לאורך היום הרבה אי נוחות של האויר שעולה מהקיבה ונשאר תקוע, יש הרבה אי נוחות בגרון של עצם זר, יש שיעול ומידי פעם יש דלקות בגרון, אין לי צרבות וטיפול בppi לא הצליח, המצב הקשה מוביל גם לכאבי צוואר וראש... עשיתי בהתחלה גסטרוקופיה ונמצא הכל תקין בושט ובקיבה פרט לבקע סרעפתי קטן... האם יש סיבה אחרת חוץ ממחלת ריפלוקס שיכולה להסביר את התסמינים שלי? הלכתי לכירורג כדי לבקש ניתוח אך בינתיים הוא לא הסכים, רצה עדות לריפלוקס ושלח לעשות צילום וקת, האם צילום וקת יכול לתרום להערכה ואבחון של ריפלוקס? האם הצילום יכול לגלות משהו נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

במקרה זה מומלץ לבצע מנומטריה של הושט ולדון במרפאה לעומק באופציות הטיפוליות

07/05/2015 | 15:32 | מאת: וני

היי יש לי 2 שאלות בכללי אני בריא בן 30 (ב4 חודש האחרונים היה ריפולקס כעת לאחר טיפול התסמינים נעלממו)אני נוטל פעמיים ביום נקסיום של 20 מג האם יכולה להיות תגובה בין תרופתית עם אני צורך כול יום אבקת חלבון לעלייה במשקל (מתאמן)האם תיהיה תגובה בין תרופתית או תופעות לוואי או עומס כלשהו על הגוף כתוצאה מהנקסיום?והאם זה שאני צורך את האבקה יכול לעורר שוב את הריפולקס או להחמיר אותו???

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי כל נסיון עם האבקה המדוברת

20/04/2015 | 22:06 | מאת: שלמה

שלום רב, מזה כ 20 שנים סובל מבעיות גסטרו מגוונות כאשר בביופסיות מופיעות דלקות ( גסטריטיס, GERD, תרסריון ומעי גס). אובנה מחלת קרוהן אשר טופלה מספר שנים ללא הטבה ולבסוף שללו. רפלוקס והליקובקטור שהוכחד לפני מספר שנים. טיפול בנקסיום ( 40 mg/d) לאורך מספר שנים.( בנוסף כבד שומני) תפקודי כבד תקינים למעט עלייה באנזימים שחלפה מעצמה לאחר מספר חודשים. בשנתיים האחרונות גזים מרובים בחילות וכאבי בטן מפושטים. אי סבילות ללקטוז, חלב, שומנים, וחריף.( הציעו FODMAP ) כרגע הכיוון ל IBS ואתמול בוצעה גסטרוסקופיה עם הרניה בוושט ו סיסים לבנבנים בתרסריון(נשלח לביופסיה). לקחתי פלאגיל לשבועיים ( בעבר הרחוק הועיל לי) והיציאות היו מסודרות עם מרקם רגיל, הדימום הרקטלי הפסיק,הגזים המרובים נעלמו, אך האפקט החזיק שבוע אחד בלבד לאחר סיום התרופה. במשך 4 השנים האחרונות היחלו תופעות נוירולוגיות מגוונות הכוללות רעד מוגבר בידיים(יותר בצד הימני), קפיצות לא רצוניות של אצבעות-שרירים, "נעילה" של אצבעות עם כאב חריף לאורך הגידים בתנוחות שונות בכפות הידיים והרגליים וסרבול. הרעד גרר הפסקת עבודה במקצועי הראשי שהצריך עבודת ידיים עדינה, קורדינציה וכו.. נוירולוגים אבחנו ET חשד לדיסטוניה ועוד אך שום טיפול(SLOW DERALIN PRYSOLINE) לא הועיל. הרעד החמיר עם השנים. בפורום רופאי גסטרו בבית החולים שהייתי אמרו שכיוון (אולי רחוק) הינו מחלת וילסון. ברקע גם תופעות נוספות כגון הגדלת בלוטות לימפה ( עד 3 ס"מ) בבתי שחי ועיתים במקומות נוספים( עולה ויורד לסירוגין עם כאבים), כאבי פרקים מזה שנים רבות, QA ועוד תוצאות הבדיקות: CERULOPLASMIN 18 mg/dL CERUM COPPER 102 mg/dL URINE 24H אין עדיין תוצאות אין טבעות אופיניות אך הרופא עיניים טען שזה לוקח הרבה שנים עד שרואים אותם. לפי מה שבדקתי כמות הנחושת החופשית אמורה להיות מקסימום 10-15 microgram/dL ואצלי היא כ 50. א. האם החישוב נכון? ב. במידה ומדובר בוילסון למי עלי לפנות? האם רופא גסטרו מתאים או נוירולוג? ג. האפ כדאי לבצע MRI מח עקב הסימנים הנוירולוגים? ד. האם יש מישהו בארץ הנחשב למומחה במחלה זו? ה. האם יש מקום להתחיל בטיפול של אבץ עצמאית? בתודה , שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית לא לזה נועד המדור להגיב על מקרה כל כך מורכב זו שרלטנות אם לא נפגשים במרפאה ומתעמקים במצב

18/04/2015 | 21:47 | מאת: אש

נשא hbv anti hbs 29 ml hbv dna 4000 האם יכול לקבל חיסון ?

לקריאה נוספת והעמקה

29 יחידות?

21/04/2015 | 21:06 | מאת: אש

אכן כן

16/04/2015 | 19:41 | מאת: נעמה ז

שלום אני בת 21, בריאה בד"כ עקב כאבי בטן ממושכים ועליות חום גבוהות כחודשים. ביצעתי בדיקת סיטי בטן (עם חומר ניגוד בשתייה ובהזרקה). בתוצאות הבדיקה :"הכבד שומני, משרעתו 19 ס"מ עד כמה שניתן לדון ללא ממצא מוקדי" בבדיקת דם עליה קלה האיינזימי כבד 1. למה הכוונה ללא ממצא מוקדי? 2. מהם הסיבות הנוספות מלבד עודף משקל ושתיית אלכוהול? 3. האם וכיצד יש להמשיך עקב ההמצאים? אציין שאיני סובלת מעודף משקל. גובה 167 משקל 53 ואיני שותה אלכוהול בכלל. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ללא ממצא פירושו אין גידול כבד שומני גם אם אי עודף משקל מחייב טיפול ובעיקר מעקב במרפאה בהזנחת הכבד השומני מסתכנים במחלת כבד, סכרת ולב

12/04/2015 | 13:25 | מאת: גלי

האם המחלה הזאת מסוכנת ? אפשר לטפל בה ? בויקיפדיה רשום שאפשר לעכב , לא הבנתי אם אושר להרפא ממנה

לקריאה נוספת והעמקה

המחלה ניתנת בעיקרון שלרפוי אך מקרה פרטי חייבים להכיר במרפאה ואז להגיב

05/04/2015 | 23:07 | מאת: טלי

שלום רב! הנני מבקשת יעוץ . כבר די הרבה זמן אני חושבת לעשות מלוי קמטים בפנים בהזרקה ופוחדת . הבעיה שהנני נשאית הפטיטיס B. תפקודי כבד תקינים. אני במעקב. אני חוששת , האם החומר המוזרק יכול לפגוע בכבד ? תודה מראש. חג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

אם את נשאית אז קודם כל הם צריכים לחשוש ועליך לעדכן אותם לצערי איני מתמצא במכונים אלה

19/03/2015 | 18:17 | מאת: בן 28

שלום, אני סובל מריפלוקס כבר שנה, כבר מעל חצי שנה סובל מגרפסים ואוויר כלוא בקיבה ובוושט כל היום, אי נוחות בגרון, תחושת סתימה בגוף אחרי אוכל, לפעמים גם תחושות ממש מוזרות ומעיקות בגוף(לא תחושת צרבת קלאסית, צרבות דווקא אין הרבה, אבל משהו שממש מוציא מדעת, שמקרין לכל הגוף וקורה יותר בשכיבה), אני לא מתפקד לאורך היום, אומפרדקס לא עוזר ממש, האם השלב הבא זה ניתוח? יש לי גם כאבים בכל הגוף כבר הרבה זמן, צוואר, חזה, שכמות, צלעות, האם יכול להיות קשור למצב של הבקע?

לקריאה נוספת והעמקה

מרבית הסובלים מרפלוקס מגיבים לתרופות המורידות חומציות בקיבה ולכלכלה מתאימה אלא שלא מגיבים חייבים לעבור ראיון מתאים במרפאה, בדיקת גסטרוסקופיה, נסיון תרופות שונות, מנומטריה של הושט ובדיקת PH ושט עם ובלי תרופות ניתוח בשלב זה בדרך כלל אינו אופציה עליך להגיע למרפאה

07/03/2015 | 01:39 | מאת: אבי

שלום מזה שבועיים שיש לי גזים וצרבות ו כבר כמה ימים יש לי צואה שחורה ללא שלשול יש לציין שאני נוטל מולטי ויטמין האם יכול להיות לי דימום במערכת העיכול? האם זה סכנת חיים עם כן? לאן לפנות לבירור?

לקריאה נוספת והעמקה

בדכ לא מדובר בסכנת חיים אך חייבים להיערך לבירור בזמן הקרוב

20/02/2015 | 01:28 | מאת: אני

שלום גילו לי כלפני שבוע שיש לי כבד שומני ואני נמצאת במשקל יתר 130 קילו ו1.67 בת 23 אני ממשיכה לעלות במשקל ולא יודעת מה ניתן לעשות,כי כדורים אסור לי לקחת אז מה כן אם זה תזונה אז מה מותר לאכול ומה לא?

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית מחייב דיון במרפאה ואל באתר

10/02/2015 | 16:08 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, התייעצתי עמך במייל קודם בענין עליה באנזימי כבד. כמו כן עקב כאבים שנמשכים כשמונה שנים לערך באזור בטן תחתונה לכיוון הפרינאום, ביצעתי מספר בירורים כגון קולונוסקופיה, C.T. בטן (ללא חומר ניגודי - לפני שנה), אורולוג, כירורג, שלא העלו דבר. לציין כי בדיקות הדם אצלי לפני שנה הראו עליה באנזימי כבד כפי שציינתי במייל קודם שלי, ובוצע בירור לתאים פריטאלים מכיוון שגם הבי-12 שלי מאד נמוך - לציין שכל הבדיקות היו תקינות. אך כעט שוב עליה באנזימי כבד, בי-12 נמוך (לוקח כדורי מציצה כעט), ועשיתי MRI בטן בבי"ח אסף הרופא שתוצאתו: הכבד בגודל ומרקם תקין. בסגמנט 8 נגע בעל אות גבוה ב-T2 בקוטר 0.6 ס"מ. הממצא עובר האדרה לאחר הזרקת ח.נ. ואינו נראה בסריקה המאוחרת. אין הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. כיס המרה ללא אבנים. הלבלב במרקם תקין. צינור הלבלב אינו מורחב. לציין כי בסיכום לא נרשם דבר אודות הממצא הנ"ל ע"י הרנטגנולוג. מה זה אומר נגע בסגמנט? האם יש קשר לאנזימי הכבד? אודה על תשובתך האדיבה

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית לדיון במסגרת המרפאה

02/02/2015 | 20:00 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, בן 35. מעשן. רזה. לא שותה אלכוהול. לא שותה כדורים ללא כולסטרול וללא שומנים בדם. בבדיקות דם שביצעתי היום : LDH= 521 כשטווח הנורמה הינו 230-480 AST= 50 כשטווח הנורמה הינו 0-35 GGT= 61 כשטווח הנורמה הינו 0-55 ALT= 38 כשטווח הנורמה הינו 0-45. בשנת 12/2013 ביצעתי בדיקות דם שהיו כדלהלן: LDH= 506 כשטווח הנורמה הינו 230-480 GGT= 66 כשטווח הנורמה הינו 0-55 ALT = 46 כשטווח הנורמה הינו 0-45 AST = 45 כשטווח הנורמה הינו 0-35. בשנת 2013 עקב ירידה ברמת ויטמין B-12 ביצעתי בירור בגסטרו שכלל C.T. בטן (ללא חומר ניגודי) שהיה תקין. בירור סרולוגיה ל- ANTIPARIETAL, ANTI INTRINSIC FACTOR AB שהיה תקין. U.S. בטן היה תקין, ובחודש מרץ 2013 תפקודי הכבד חזרו לנורמה. כמו כן ביצעתי קולונוסקופיה שהייתה תקינה. לאחר הבירור הנ"ל לא נבדקתי יותר בענין זה. ולכן מאד מטריד אותי שהיום שוב בבדיקות דם כרוטינה לפני ביצוע ציסטוסקופיה מתברר ששוב עליה בתפקודי הכבד ו-LDH. בשתי הפעמים שביצעתי בדיקות דם הן היום והן בשנת 2013 הייתה עליה של ה- LDH יחד עם אנזימי הכבד האם LDH זה מכוון למשהו ספציפי? מה הסיבה לעליה באנזימי הכבד שוב? האם עפ"י הבדיקות שציינתי לעיל, עברתי את הבירור המקיף לבירור הענין לדעתך? אודה לסבלנותך ותשובתך האדיבה

לקריאה נוספת והעמקה

העליות קלות ביותר ולא מרמזות על בעיה קשה אבל מחייבות להגיע לפתרון החידה ולכן בשלב זה יש לחזןר על כל הבדיקות והסרולוגיות כולל צליאק, לוודא שלא מדור בתרופה או בכבד שומני ואם לא מתקדמים לבצע ביופסית כבד אשמח לראותך במרפאתי

03/02/2015 | 08:34 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, תודה רבה על תשובתך. רציתי לשאול בכל זאת לגבי HDL מה זה אומר שכל פעם הוא עולה ביחד עם אנזימי הכבד? האם זה מרמז על משהו? תודה מראש על סבלנותך ותשובתך האדיבה

כשראיתי הבנתי אנזים כבד עליה מינימלית

24/01/2015 | 02:30 | מאת: מאיה

אני בת 44 בריאה . בבדיקות דם לפני שנה ALP 149, ALT 53, שאר תפקודי כבד תקינים כולל GGT. וירולוגיה HBV ן-HCV שלילית. צהבת שלילי , Liver Kidney Microsome Ab -שלילי Antinuclear Ab Adults-שלילי . Smooth Muscle Ab-שלילי TransGlutaminase (IgA) A-שלילי ב-US כבד שומני. כולסטרול ל"ד וסוכר תקינים. משקל לפני שנה52 גובה 149 ס"מ. שוללת אלכוהול וסיגריות. ירדתי 3 ק"ג לאחר דיאטה דלת שומן . לפני חצי שנה נרמול כל תוצאות הכבד למעט ALP 150.ז.AMA שלילי. בבדיקה אתמול ALP 160 , שאר תוצאות כבד תקינות. AMA שלילי. האם מדובר ב- PBC או שהALP גבוה בגלל כבד שומני. מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה, האם יש בדיקות לא פולשניות כמו MRI כדי להגיע לאבחנה?

לקריאה נוספת והעמקה

מדי מספר פניות אני עונה תשובה המתאימה לך, שאבחנה כל כך חשובה לא עושים באינטרנט וזו לא מטרת המדור עקורנית יש לבצע MRCP וביופסית כבד אבל זה לא רציני מצדי להגיב כך ולכן את מוזמנת למרפאה

21/01/2015 | 23:56 | מאת: כבד שומני

קוסקוס ( מבושל ומתובל בקצת שמן זית) מותר לכבד שומני? אני צריך להפחית אשלגן אזי בקוסקוס יש מעט אשלגן וגם טעים. יש לי כבד מעט שומני. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט נשמע לי מתאים אך יש לפנות לדיאטנית מומחית לכבד שומני

20/01/2015 | 20:08 | מאת: דפני

שלום. לאמא שלי יש בחילות שלשולים והיא התעלפה פעמיים. יש לה גרד בלתי פוסק והתנפחות בבלוטות לימפה. הרופאה בעבר איבחנה אצלה כבד שומני ונתנה לה כדורים לכולסטרול. בנוסף נמצא באולטרסאונד גודש בבטן. האם יתכן שמדובר בדלקת בכבד?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע לי קשר בין התלונות לבין הכבד השומני אך לתשובה אחראית יש לראותה במרפאה

13/01/2015 | 22:25 | מאת: זיו

שלום האם לפי תוצאות בדיקות הדם הנ"ל ניתן לדעת כיוון אפשרי של הבעיה? בבדיקות דם חוזרות ALT + AST מוגברים, כאשר שאר תפקודי הכבד תקינים. האם זה מרמז על בעיה בכבד או שההפרעה בתפקודי כבד משני למשהו אחר? האם צריך לחשוד בהפטיטיסים? אין סימני צהבת) ALK.PHOSPHAT. 101.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.....*...) ALT(GPT) 136.70 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)* AST(GOT) 97.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)* BILIRUBIN TOTAL 0.30 UMOL/L ( 0.30- 1.20) (*........) GGT(GAMMA GT) 44.00 U/L ( 9.00- 55.00) (......*..) במקביל כבר למעלה מחודש ברזל נמוך (פריטין תקין), מדדי דלקת מוגברים, לויקוציטים מעט מוגברים, ללא חום (מודדים פעם בכמה ימים, כך שייתכן ומפספסים) האם יש קשר? IRON 17.00 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........) CRP 20.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)* ESR 120.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)* WBC 11.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)* NEUTROPHILS 8.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)* תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית מצב זה לא ניתן לפתרון אינטרנטי ומחייב פגישה במסגרת המרפאה

24/12/2014 | 21:34 | מאת: עמית

שלום, אני בן 30, מעשן. לפני כ-3 שבועות בעקבות צרבות והרגשה של האוכל בגרון כשעה אחרי הארוחה ביקרתי אצל הרופא. בעקבות התלונות ותוצאות ALT גבוהות מלפני כ-4 חודשים עשיתי CT לבטן עליונה שם מצאו כבד שומני דרגה 1. לפני כשבועיים התחילו לי גם התקפי גרד, בעיקר בשעות הערב. הגרד הוא במקומות שונים בגוף. האם יש קשר או שעליי לחפש את הסיבה במקום אחר? תוצאות ה-CT: הכבד תקין אקוגני כביטוי להסננה שומנית דרה I1, ללא ממא פוקאלי. כיסה המרה תקין, ללא אבנים בתוכו, דרכי המרה אינן מורחבות. הטחול בגודל ומרקם תקינים. ראש וגוף הלבלב תקינים, זנב הלבלב מוסתר ע"י גזים. כליות בגודל דומה ותקין. ללא גושים סולידיים, הידרונפרוזיס או אבנים. רטרופריטואנום חופשי לכל אורכו. ללא נוזל חופשי בחלל הצפק.

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2014 | 21:59 | מאת: עמית

שכחתי להוסיף, מההפניה של הרופא, גוון עור תקין ושהגרד גם לא מופיע בכל יום ולפעמים ברמות שונות ולפרקי זמן שונים.

התקפיח הגרד אינם אופיניים לכבד שומנייי אך אופייניים לסוג אחר של מחלות כבד י שלפנות למרפאת כבד, לשלול את כל הסיבות האחרות להפרעה בתפקודי כבד ולשקול ביופסית כבד לאבחנה חד משמעית

29/12/2014 | 20:23 | מאת: עמית

היי פרופ' אורן, תודה על תגובתך. הרופא שלי בחופשה ויש לי תור ליום שני שבוע הבא. הגרד קצת נעלם, עדיין קיים אך לא באותה רמה. בנוסף ביומיים האחרונים היציאות שלי היו ממש בהירות אפילו קצת לבנות. מלבד הצבע יציאה תקינה. לפעמים אני מרגיש מלא ואי נוחות בבטן עליונה בצד שמאל. זאת לא צרבת אבל משהו מציק שם. בסך הכל אני מתפקד כרגיל, אין חום. האם כדאי לתאם תור לרופא אחר בנתיים או שזה סובל דיחוי שבוע עד שהרופא הקבוע שלי יחזור?

17/12/2014 | 14:46 | מאת: רותי

שלום בבדיקת דם אצל חולה דמנטי מבוגר ישנה עליה בתפקודי הכבד (AST+ALT) כמו כן BUN מוגבר (בנוכחות קריאטנין תקין), דברים שלא היו בבדיקות דם האחרונות (בוצעו בחודשים האחרונים לא מעט) ALK.PHOSPHAT 99.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.....*...) ALT(GPT) 134.30 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)* AST(GOT) 108.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)* BILIRUBIN TOTAL 0.20 UMOL/L ( 0.30- 1.20)*(.........) BUN 30.00 MG/DL ( 8.00- 23.50) (.........)* CREATININE SERUM 0.50 MG/DL ( 0.50- 1.40) (*........) SODIUM SERUM 138.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......) POTASSIUM SERUM 4.70 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.....*...) GGT(GAMMA GT) 42.00 U/L ( 9.00- 55.00) (.....*...) האם ניתן ללמוד מהערכים הנ"ל האם הבעיה היא בכבד או במקום אחר? האם יש מקום לחשוד שאולי מדובר בבעיה לבבית? אין לויקוציטים מוגברים. האם יש בדיקות דם ספציפיות שניתן לעשות במסגרת קופ"ח על מנת לזהות את הסיבה לעליה? בצילום ריאות מלפני כמה ימים נכתב: "צל הלב מעט מוגדל. ציור ברונכווסקולרי מוגבר דיפוזי במידה קלה." תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית תהיה חוסר אחריות מצידי להגיחב למקרה כה בעייתי ומורכב מעל גבי האתר

15/12/2014 | 15:17 | מאת: מורן

שלום, יש לי הליקובקטר בקיבה ולקחתי פעמיים את הטיפול של האנטיביוטיקה המשלוש אך לא עזר לי.לאחר בדיקת ביופסיה אשר גילה דלקת בקיבה בגלל חיידק הליקובקטר ולאחר קבלת טיפול אנטיביוטי פעמיים אשר לא עזר לי להעלים את החיידק הרופא נתן לי טיפול של אנטיביוטיקה -טיפול מספר 3 omepradex 20 mg פעמיים ביום במשך 10 ימים levo 500 mg פעם ביום במשך 10 ימים protocide 500 mg פעמיים ביום למשך 10 ימים וטען כי זהו הטיפול הא-ח-ר-ו-ן ואם זה לא יעזור לי אצטרך לחיות עם החיידק כל החיים. האם זה נכון? האם יש טיפול אחר שאתה מכיר במידה והטיפול ה3 לא יעזור לי?האם יש תזונה שעוזרת? סובלת נורא מהחיידק וכבר רוצה שיעלם וגם עצם העובדה שזה מדבק מטריד אותי מאד כי אני מדביקה אנשים.אשמח לקבל מימך תשובה מיואשת

לקריאה נוספת והעמקה

קיים אחוז לא מבוטל שאינו מגיב למרות קו שלישי של טיפול ראשית יש לקוות שתגיב במידה ולא ההמלצה היא לא לטפל לתקופה ממושכת ואז ניתן לקחת בגסטרוסקופיה תרבית של החיידק , לגדל אותו ולראות למה הוא מגיב בהצלחה

10/12/2014 | 20:11 | מאת: נועה

שלום רב אבי בן 66 הרגיש מידי פעם תחושות כאב קל שבאו ונעלמו בבטן עליונה. הוא נשלח לבדיקת אולטרסאונד. בתוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן רשום: אין נוזל חופשי בבטן. כבד-מוגדל מירקם בלתי אחיד ואקוגניות יתר גבוהה. צמוד לכיס המרה הודגם נגע היפואקוגני סולידי בגודל כ-1.5 ס"מ ללא זרימת דם מוגברת. דרכי המרה תוך כבדיות אינן מורחבות.צינור המרה המשותף ברוחב תקין. כיס המרה-דופן לא סדיר.הודגמו נגעים סולידים מרובים שלא מטילים צללים אקוסטים. לבלב-ברוחב תקין טחול -בגודל ומרקם תקינים רטרופריטונאום-עליון,אמצעי ללא הגדלתה של בלוטות הלימפה,ללא הרחבה של כלי הדם הגדולים . .מה אומרים הממצאים? איזה פעולות ו/או בדיקות נוספות צריך לעשות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מעלה חשד למחלה רצינית בכיס המרה מציע להגיע למרפאתי

10/12/2014 | 18:56 | מאת: ימית ה

אני בת 34 בריאה , לפני כמה שנים גילו לי המגיומה בכבד( אם אמרתי נכון) הייתי במעקב במשך שנתיים הרופאה אומרת שאין צורך , בשבועיים האחרונים יש לי חשק לאכול המון , ובזמן שהבטן עושה רעשים כמו עיכול אז אפ אני נוגעת בבטן יש רעש כמו נוזלים, אם זאת יש לציין שלפעמים שאני נוגעת בבטן בצד ימין למלעלה ולוחצת כואב לי שם, ולפעמים לא , ובנוסף בזמן לחץ לשירותים (צואה) אז יש לי כאב חזק בבטן האם אני צריכה להיבדק ואיפה? והאם זה נשמע כמו משהו בכבד?

חד משמעית לבדיקה פיסיקלית במרפאה

09/12/2014 | 22:44 | מאת: שולי

מעוניינת לדעת האם טחול בגודל 15.7 סמ הוא טחול מוגדל לנער בן 16.5 בגובה 1.94 סמ? וכיצד נקבע גודל טחול?

09/12/2014 | 17:01 | מאת: טלי

היי האם מרפאת זבולון בקרית ביאליק נחשב מקום מקצועי ובטיחותי לעבור בדיקה גסטרוסקופית?

08/12/2014 | 21:44 | מאת: מרינה

האם באמצעות הביטוחים המשלימים של קופות החולים ניתן לקבל את הטיפול החדש של התרופות הניתנות דרך הפה בלבד שלהן כפי שפורסם יש סיכויי הצלחה של 90% וללא תופעות לוואי.

למיטב הבנתי יוחלט אחרי שיפורסם הסל ולא יהיה מיועד לכלל החולים אלא באינדיקציות מסויימות

שלום רב, בני בן 5 שנים ועשרה חודשים סובל כמה חודשים מגאזים, בטן נפוחה אחרי האוכל שלשולים לסירוגין ולאחרונה (חודש) באופן יומי תחושת בחילה ורצון להקיא בערך שעה אחרי האוכל בשעות אחר הצהריים -ערב. ההקאות בדרך כלל לא מעלות דבר או כמות מעטה מאוד מהמאכל האחרון שאכל. אחרי ה'הקאה' יש הקלה. לילד יש תיאבון סביר. רופא גסטרו שראה אותו התרשם ואיבחן אזופגיטיס ו/או ריפלוקס והמליץ על טיפול בתרופה לנסופרזול. נעשו בדיקות להימצאות הליקובטר ופרזיטים (יצא שלילי)ואצל רופא המשפחה לאיתור צליאקIGA TRANS IGA גם שלילי . אנו פונים לחוות דעת נוספת והתור לעוד שבועיים. האם כדאי להתחיל לתת לו את התרופה בכל מקרה? כל טוב ותודה.

לקריאה נוספת והעמקה

איני מטפל בילדים קטנים מגיל 16

24/11/2014 | 11:29 | מאת: לימור

פרופ שלום בת 40 שלשולים הרבה זמן. קולונסקופיה וביופסיה מהמעי הדק תקין וגם גסטרוסקופיה בדיקות דם CRP 1.6 ESR 30 מה המשמעות???

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע כמעי רגיש אך כדי לאבחן מומלץ שתפני למרפאה

24/11/2014 | 00:02 | מאת: מיכל

שלום האם ניתן לתת קונסיל דרך גסטרוסטום במקרה של שלשול מתמשך? במקרה של עצירות משתמשים בקונסיל ויש לקחת יחד עם 2 כוסות מים ולהרבות בשתיה במשך היום. האם זה נכון גם במקרה של שלשול? החולה מקבל כפית קונסיל ללא תוספת נוזלים, האם זה עלול ליצור בעיות? כמו כן, האם יש להקפיד על מרחק של שעתיים בין בקונסיל לתרופות שמקבל גם דרך הגסטרוסטום? תודה

23/11/2014 | 23:41 | מאת: רועי

שלום רב בעוד שבוע אני הולך לעבור בדיקה גסטרוסקופית אני בן 32 בריא באופן כללי אך אוכל הרבה מזון מהיר אבל בלי בעיות מיוחדות ולא לוקח תרופות חוץ משפתון נגד יובש על בסיס יומי ברצוני לדעת עם יש סיכון לפרפורציה של הוושט או מערכת העיקול ועם כן עד כמה זה נפוץ סטטיסטית תודה

סיכון זניח

21/11/2014 | 15:19 | מאת: לימור

פרופ שלום אני בת 40 מזה כמה שנים טובות סובלת מהתקפי שלשולים ללא הסבר קולנסקופיה מלפני 6 שנים תקינה גסטרוסקופיה מלפני חצי שנה תקין לפני כחודש זיהום ברגל קיבלתי אנטיביוטיקה והחלו שלשולים עבר כבר חודש עדיין משלשלת יש ימים קלים יותר ויש פחות. אך בשבוע האחרון החלו שלשולים צהובים מיימים עם כאבי בטן היה חום 37.7 . האם יכול להיות שבעקבות האנטיביוטיקה יש חיידק ומכיוון שלא טיפלתי עד כה זה מסתבך..? האם יש סיכון כלשהו?? כרגע כמות השלשולים התמעטה לפעמיים עד שלוש ביום אך הצהוב מיימי קצת מלחיץ תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יתכן שהשלשול משני לאנטיביוטיקה אך לרוב מדובר בשלשול יותר אגרסיבי ולא צהבהב מחייב בירור רציני כולל תרביות גסטרוסקוםיה וקולונוסקופיה וביופית מעי דק עליון ותחתון אנא פנימלמומחה גסטרו למרפאה

18/11/2014 | 19:07 | מאת: גיל

האם כדורי קסנקס לחרדה יכולים גם לעלות את הרמות

18/11/2014 | 13:44 | מאת: גיל

שלום אני אם סכרת וכבד שומני שנים בדיקות דם אלקאלי פוספטאז עד 120 יצא 130 ggt עד 50 יצא 500 לעשות בלחץ

17/11/2014 | 21:38 | מאת: מירי

בבדיקות דם שערכתי יצאו תוצאות חריגות בערכים הבאים: קריאטנין 5.41( כשהמקסימום הוא 5.2) כולסטרול 252 טריגלצרידים 332 HDL 36 non hdl 216 alkp-132 ( מקסימום 120) ודווקא הGGT והALT בנורמה (25) אני ממש לחוצה מהתוצאות , ועד שאגיע לרופא אשמח להארות ולעזרה . המון תודה

17/11/2014 | 19:54 | מאת: דן

שלום אני שנים אם כבד שומני וסכרת בדיקת אלקאלין פוספטאז הגבול עד 140 יצא 150 האם יכול להיות בגלל השומן

15/11/2014 | 14:12 | מאת: מורן

שלום רב, אני סובלת מכאבים בקיבה הנובע מחיידק הליקובקטר. רופאת המשפחה נתנה לי פעמיים טיפול באנטיביוטיקה(משולש)-2 הטיפולים היו שילוב של אותם אנטיביוטיקות. לאחר פעמיים של טיפול עדיין יש את החיידק. התעקשתי לעשות בדיקת גסטרו וגילו גסטריטיס עם בצקת ולקחו ביופסיה. האם יתכן שהחיידק אמיד לאנטיביוטיקה ואם יקח שוב טיפול זה לא יעזור לי? מה עלי לעשות עם הדלקת האם מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

אל תדאגי קייימים קוי טיפול נוספים ומומחי הגסטרו מודעים לכך

16/11/2014 | 11:47 | מאת: מורן

האם אחרי לקיחת ביופסיה ניתן להיות יותר חכמים? מה המשמעות של הדלקת:( האם יש צורך לשנות תזונה?

07/11/2014 | 18:22 | מאת: ויק

היי לפני כשבוע וחצי הגעתי למיון עכב שבלעתי גף זר בארוחת הערב לדעתי זה היה חתיכת עץ או ענף אך לא בטוח אין לי מושג מה זה היה פשוט הרגשתי דקירות וכאבים עזים והרגשתי נוכחות שמשהו תקוע בגרון לאחר בדיקה של רופא א.א.ג עם סיב אופטי וצילום סיטי ללא נוזל או זריקה ולא מצאו כלום בבדיקה אך הרופא אמר שבעזרת האדרוסקוף הוא לא יכול לראות את הוושט הוא לא מגיע עד למקור הכאב שלי לאחר יומיים הגעתי עוד הפעם כי עדיין הרגשתי דקירות אך עם הקלה וגם לא צא כלום בעזרת הסיב אופטי לא ביצעו צילום סיטי נוסף עכשיו לאחר שבוע וחצי כבר אין לי דקירות אבל עדיין יש אזו הרגשה לא נוחה מאזור הגרון או הוושט האם כדאי לעשות בדיקה גסטרוסקפית? או שזה רק פצע?? אין לי חום הקאות או דקירות או קושי בבליעה האם הסיטי היה מראה חתיכת עץ א ענף בצילום? האם יכול להיות שיש לי או יגרם לי ניקוב במערכת העיקול עקב הגוף זר הזה? אני מציין שב90 אחוז מההרגשה של הנוכחות של הגוף זר בגרון עברה לי אך לא עד הסוף עדיין סליחה על החפירה אני קצת מודאג תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ גסטרוסקופיה בשלב ראשון

10/11/2014 | 20:36 | מאת: ויק

בהמשך לתשובתך מה הלעה אחרי הגסטרו סקופיה עד כמה זה דחוף?

23/10/2014 | 23:22 | מאת: יעל

שלום איזה רופא מבצע את הפרוצדורה הזו? כירורג? גסטרו? זה נעשה בהרדמה כללית? טשטוש? כמה זמן זה לוקח? והאם נדרש אשפוז במקרה של חולה מבוגר? מבחינת הסיכון לאספירציות, מה הייתרונות (או החסרונות אם ישנן) של זה מול האכלה בזונדה? ושאלה לסיום, קראתי בכמה מקומות את המשפט הבא שקצת הפתיע אותי: "חד עם זאת, נמצא כי באוכלוסיות מטופלים מסוימות השימוש בצינור הזנה אינו אמצעי יעיל, המשנה את מהלך המחלה. כך, אצל חולי שיטיון מתקדם (דמנציה) נמצא כי קיים שיעור תמותה גבוה מאד, בממוצע של 33% מן המטופלים, ב-30 הימים הראשונים לאחר החדרת הגסטרוסטום. הגורמים העיקריים המנבאים את שיעור התמותה הם גיל (מעל 75 שנה), אשפוז בעקבות מחלה חריפה, אספירציה (שאיפת חלקי מזון לריאות), דלקת ראות ודלקת בדרכי השתן. " האם זה מסוכן יותר מאשר זונדה? ? ? מדוע? תודה

22/10/2014 | 16:55 | מאת: אלנה

ערב טוב! אני במעקב אצל גסטרולוג. (בעקבות סיפור משפחתי - מחלת סרטן). השבוע עשיתי בדיקת דם. התוצאות לא כל כך טובות: ALT(GPT) 79.90 U/L AST(GOT) 44.00 U/L מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה? תודה מראש

22/10/2014 | 16:59 | מאת: אלנה

אני כמעט בת 42

20/10/2014 | 13:26 | מאת: שרה

אובחנתי לאחרונה בפרוקטיטיס מסוג ibd בעקבות דימומים, לשאלתי האם ישנם כאבי בטן תחתונה הקשורים לזה לא ממש קיבלתי תשובה, אני סובלת מכאבי בטן תחתונה, בעיקר בצד שמאל ממש למטה, האם זה קשור? האם שלשולים גם נובעים מזה? יש לציין שזה באזור של 8-10 ס"מ, האם באמת כאבי בטן ושלשלולים נובעים מזה?

לקריאה נוספת והעמקה

כאב בטן יכול בהחלט להיות חלק מהמחלה כדי לענות בוודאות יש לראות אותך במרפאה

06/10/2014 | 18:21 | מאת: שמואל

שלום האם יש בעיה בנטילת הצמח/תוסף הסיני (he shou wu (Fo-Ti ? קראתי על מקרים בודדים באנגליה של פגיעה בכבד, אינני יודע אם מדובר היה בתוסף של חברה מוכרת (יש את התוסף בחברות מוכרות עם רישיון כמו NOW ועוד) או שמא מדובר בתרכובת סינית. והאם יש מניעה מליטול אותו כאשר יש כבד שומני? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לא בתחום ידיעותי

היי לפני שנה וחצי חליתי בצורה קשה עייפות קשה שמלווה בעוד סימפטומים כגון גירוד בעיות קוגנטיביות ניורולוגיות במשך 8 חודשים כל הבדיקות דם למעט אנמיה קלה היו תקינות התבצע גם מרי מוח מרי בטן מעי דק עם הסתכלות כללית של שלל האברים שהיה תקין ומלפני חודשיים u.s נמצא פוליפ בכיס מרה 3ממ הרופא טען שזה כלום החלטתי לעשות משהו לא יכלתי להמשיך לסבול התחלתי לקרוא קצת ושיניתי תזונה והוספתי תוספי תזונה ויטמינים למינהם כעבור זמן מה הרגשתי כאבים בצד של הכבד שהתחזק והגירודים עצמם העייפות ירדה קצת עשיתי בדיקות דם שהיראו בילירובין קצת גבוהה עבר חודש עשיתי שוב בדיקה הפעם עלה גם ה ast בחג הכאבים התחזקו לי ממש הגעתי למיון ובמיון עשו לי שוב אולטרא סאונד ולא היה פוליפ והבדיקות דם חזרו לנורמל אבל הכאבי בצד נשארו והגירודים ממשיכים לגרד אני עובד עצות......

28/09/2014 | 20:04 | מאת: מיקי

באולטרסאונד בטן עליונה נתגלה כבד בלתי מוגדל בעל מרקם מעט שומני. מה פירוש. אני בן 68 ,גובהי 1.65.

אנא קרא באתר את שכתבתי על כבד שומנמי ובוא למרפאה

28/09/2014 | 00:49 | מאת: גל

אני בת 21, ביקרתי אצל המטולוג לפני כמה ימים בשל לימפדנופתיה תת לסתית שנמשכת כ3 חודשים כעת. רק עכשיו קראתי את הסיכום שנתן, ובעת הבדיקה הגופנית של הבטן הוא ציין-"בטן-ניע תקין, רכה וללא רגישות או גירוי צפקי. כבד לא נמוש משרעתו=9 ס''מ. טחול לא נמוש. טראובה הדי, בלוטות לימפה לא נמושו מוגדלות בכל התחנות. גפיים ללא בצקות או סימני DVT,נמושו DP+3 דו''צ". למה הכוונה ב"כבד-לא נמוש משרעתו=9 ס''מ"? כקטן מהנורמה? הוא גם מישש כשאני שוכבת על הגב ובצורה כזו לא אמורים להרגיש את הכבד בכלל, לא כן? בUS בטן מהחודש שעבר הכבד הוזכר כתקין בגודלו אך עם הסננה שומנית קלה עד בינונית (ללא תזכור מידות בס''מ). תפקודי כבד תקינים. אני מניחה שזה תקין שהטחול לא נמוש בכלל? ולמה הכוונה ב"נמושו DP+3 דו''צ"? קשריות לימפה דו''צ בגפיים או בבית השחי? האם זה תקין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הכל בסדר במקרה שלך כבד לא נמוש פירושו כבד תקין

22/09/2014 | 13:53 | מאת: רז

שלום רב לפני שנה נפלתי חולה בצורה חזקה עייפות בעיות ראייה גירודים אחרי בירור כה רב שארך שנה הדבר היחידי שנמצא זה פוליפ 3 ממ בכיס מרה שאחריו התחילו לי דקירות בצד ימין ובשבוע האחרון (אחרי חןדשיים מהממצא ) התחילו הכאבים להתחזק והגירודים והחולשה בנוסף כאבים בעצמות מאחורי הכתפיים והרא עדיין אומר לי לעקןב בעוד חודשיים למרות שיש עלייה בast ובילורבין אני מןדאג שזה לא יחמיר לי מהר מידי מה עליי לעשות בזמן הקצר כי הכאב מחריף מידי יום

שלום רב, עקב כאבים החוזרים ונשנים של לחץ בחזה, לעיתים ללא כל סיבה הנראית לעין, עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ואובחן שאני סובל הן מהליקובקטור והן מהרנייה קלה של 1 ס"מ. התחלתי לפני שבוע לקבל טיפול אנטיביוטיקה (לנטון 30 מ"ג לאחר חצי שעה ללא אכילה, פעמיים ביום ומוקסיפןכפול שתיים + 1 קארין- חצי שעה לאחר נטילת הלנטון. אלא שגם במהלך השבוע האחרון אני ממשיך לסבול מכאבים פתאומיים שאינני יודע את סיבתם. לפני מספר שנים עברתי ניתוח לב פתוח, ובתקופה האחרונה, עם הופעת הכאבים, חשבתי שמדובר בעניין קרדיולוגי. אלא שלאחר התקף שהיה לי שוב לפני כשלושה חודשים, עברתי צנתור ששלל סיבה קרדיולוגית לכאבים אלה. ולכן הופניתי לבדיקת גסטרו. על סיוע הן בהבנת הגורם לכאבים, והן לאמצעים להרגעת הכאבים. תודה מראש לפרופסור אורן! יצחק

לקריאה נוספת והעמקה

בעיה כה מורכבת עם חשד לבעית לב חד משמעית לא לאתר אלא למרפאה

16/09/2014 | 16:25 | מאת: מאיר

שלום אני בן 32 שוקל 70 והגובה שלי 1.75 עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ונמצא אצלי כבד בעל מרקם מעט שומני אינו מוגדל. קראתי פורומים וכתבות בנושא ומצאתי שבד"כ זה תוקף אנשים שמנים והפתרון לגביהם זו תזונה נכונה והורדת משקל. המשקל שלי תקין התזונה שלי נכונה ואני עושה פעילות גופנית.עשיתי בדיקות דם וכל הערכים נמצצאו בטווח. ארצה לדעת אם זה חמור ועד כמה והאם יש מה לעשות או להמנע מלהחמיר את המצב? תודה

14/09/2014 | 14:28 | מאת: ק

שלום, הילד שלי יתחיל טיפול בGRISEOFULVIN (בעקבות פטרת בשיער). על איזו דיאטה מומלץ להקפיד, או אולי לקחת אי אלו תוספי תזונה בשביל למזער נזק לכבד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מעקב בלבד אין דיאטה ספציפית מומלצת

09/09/2014 | 17:30 | מאת: משה

שלום פרופ', מערכת העיכול שלי עברה סוג של טראומה לפני מספר שנים זה התחיל באפנדיציט שנוקב ודלף ועברתי ניתוח לכריתת התוספתן לאחר מכן סבלתי מחיידק הליקובקטר בקיבה וקיבלתי 3 סבבים של טיפול אנטיביוטי משולש שרק בסיום הסבב השלישי החיידק הושמד. מאז ועד היום אני סובל מכל מיני סימפטומים. אחד הסימפטומים הוא ריח רע מהפה שלא דומה לריח של אדם שלא מנקה את השיניים או מבעיות חניכיים. זה ריח חריף ומוזר וכמובן שהייתי אצל רופא משפחה לאחר מכן רופא מומחה לרפואת הפה ורופא אא"ג והכל תקין. הייתי גם אצל מספר רופאי גסטרו והסברתי להם את המצב והם כל הזמן מתחמקים מזה ולא יודעים לתת מענה לתופעה שכן בבדיקות גסטרוסקופיה שעברתי הכל תקין. אני משוכנע שהריח לא קשור לגרון או לפה אלא מגיע כתולדה של איזשהי הפרעה במערכת העיכול. מה ניתן לעשות? אני ממש נואש מהמצב ומחפש עזרה בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

נא לפנות לפרופ דורון אפרמיאן בהדסה המתמחה שנים בנושא