תוצאת ביופסיית כבד. מה דעתך?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

16/01/2017 | 23:49 | מאת: יפעת

מאחר ותפקודי הכבד שלי מיזה כמה שנים מעט גבוהים, עשו לי ביופסית כבד ואודה על התיחסותך לתוצאה: גלילי רקמת כבד במבנה שמור. הרווחים הפורטליים במבנה ומנח תקינים בחלקם תסנין דלקתי כרוני מינימלי. צנורות המרה ללא שינויים, הורידים הפורטליים בלי ממצאים פתולוגיים. בחלק מהעורקים נראה שינוי היאליני קל בדופן. נראה שינוי שומני מאקרווזיקולרי מנימלי. הורידים המרכזיים בלי ממצאים פתולוגיים. בהפטוציטים שסביב נראה ליפופוסקין בציטופלסה - תקין לאזור. לסיכום ביופסית מחט מכבד עם שינויים קלים ולא ספציפיים. מה דעתך על הנ"ל. המון תודה.

בדרך כלל איני נוהג במסגרת האתר לפרש תוצאות ביופסיה אך לי נראה כי בגדול הביופסיה כמעט תקינה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני