בעיות עיכול מגוונות.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

09/10/2017 | 18:02 | מאת: סי

פרופסור אורן שלום רב. אני בת 48, עד חודש ספטמבר אשתקד הייתי אישה בריאה וחזקה, בוקר אחד חליתי בדלקת שתן דמית, קיבלתי אנטיביוטיקה באבקה, שאחרי הגעת תוצאות בדיקת השתן התבררה כלא מתאימה, לכן קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת ספציפית לחיידק שנמצא. הדלקת חלפה, אך בשל היסטוריה של ממאירות בדרכי השתן במשפחה אורולוג שלח אותי לציסטוסקופיה ואולטרה סאונד בטן עליונה וכליות שהיו תקינים, וכדי להיות בטוחים גם לסי טי בטן - אורוגרפיה עם חומר ניגוד שגם היה תקין. יש לציין שבתקופה עד הסיטי והציסטוסקופיה הייתי בחרדה והחלו אצלי בחילות ואפיזודה של צרבת אחת קשה. לאחר מכן החלו אצלי בעיות עיכול, יציאות ללא התרוקנות מלאה והתכווצויות מעי, גרפסים ,שריפה בבטן העליונה, צריבה קשה בירכיים, בזרועות בעורף ובגב , בגרון, באף ומסביב לפה, אובדן תאבון, קרקורים בבטן העליונה אחרי האוכל, ירידה במשקל. נשלחתי לסיטי בטן נוסף ללא חומר ניגוד שכלל גם מעיים שהיה תקין. נשלחתי ע"י הגסטרואטנרולוג לבדיקת גסטרוסקופיה שמצאה גסטריטיס כרוני בשל חיידק הליקובקטר לא פעיל ודלקת בוושט בדרגה 1, ולבדיקת קולונסקופיה שהייתה תקינה. קיבלתי טיפול משולש שאחריו הרגשתי 40 יום טוב, רק שלאחר מכן צצו תופעות חדשות אני סבלתי מצואה רכה/ שלשולים ללא התכווצויות וללא כאבי בטן, תחושה של התרוקנות לא מלאה וריר , לשון לבנה ושעירה, תסמונת הפה השורף כולל שפתיים, טעם מר בפה, צריבה בפנים, בעפעפיים ובעיניים, אדמומיות בפנים -מסביב לאף, טשטוש בראייה, כאב עיניים, עיניים דומעות, כאב ראש ומצח, כאב גב תחתון ואגן. לאורך כל התקופה כל תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות, א.א.ג תקין, פה ולסת תקין, גניקולוגיה תקין, צילום אגן תקין, בדיקת עיניים תקין, שיקוף ריאות תקין, בדיקות דם למחלות אוטואימוניות תקינות. ביקור חוזר אצל שני גסטרואנטרולוגים אחד מהם אמר שאלה בעיות תפקודיות של מערכת העיכול והשני אמר שבעקבות הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי בחצי השנה האחרונה השתבשה פלורת המעיים, לכן יש מעי רגיז ותופעות הלוואי רחבות והוא המליץ על פרוביוטיקה vsl3 חצי שקית ליום ללא שיפור. אני עדיין סובלת מחוסר תאבון לסרוגין, עולה ויורדת במשקל לסרוגין, שלשולים רק בבוקר למספר ימים וחזרה לצואה רגילה. ואחרי תקופה של שמונה חודשים חזרו הבחילות. אני נמצאת בחרדה מרובה.. אודה מאוד לחוות דעת וכיוון. סליחה על האורך.

חד משמעית את זקוקה לביקור יסודי במרפאת גסטרו ולא לעצה אינטרנטית

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני