הסננה שומנית של הכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

24/01/2017 | 01:18 | מאת: עזרא

שלום אני עוסק בפעילות ספורטיבית בעצימות גבוהה. ובד"כ יוצא שאינזימי ALT,AST ,LDH נמצאים מעל הנורמה. ברצוני לציין כי בעת הפסקה של שבוע מאימונים הבדיקות תקינות. ביצעתי בדיקת US בטן לבקשתי עקב התוצאות ALT 64, AST 63, LDH 505. בממצאי הבדיקה בקשר לכבד נרשם: "כבד – גודל רגיל, מרקם אחיד. דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות" עם זאת בסיכום הבדיקה נרשם: "לסיכום: 1 .הסננה שומנית של הכבד" אני מבקש להבין כיצד הוא המצב שבפירוט ממצאי הבדיקה לא מופיעה התייחסות לבעיית כבד ובסיכום כתוב שהכבד שומני. הסיכום נראה לא תואם את ממצאי הבדיקה. כמוכן מה זה CMD שמור? תודה להלן פירוט תוצאות הבדיקה: להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה: כבד – גודל רגיל, מרקם אחיד. דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות. כיס מרה – מכווץ. דרושה בדיקה חוזרת מכוונת לכיס המרה לאחר צום ממושך. כליה ימנית: עם גבולות סדירים , שכבה קורטיקלית בעובי סביר אך מעט אקוגנית. CMD שמור. אורכה של הכליה הימנית 13.5 ס"מ. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס. כליה שמאלית: עם גבולות סדירים , שכבה קורטיקלית בעובי סביר אך מעט אקוגנית. CMD שמור. אורכה של הכליה השמאלית 13 ס"מ. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס. האאורטה בטנית – ברוחב תקין. לבלב – מרקם הומוגני תקין. טחול – מעט מוגדל. בציר אורך 13.7 ס"מ. רטרופריטונאום עליון - חופשי מבלוטות לימפה מוגדלות. שלפוחית השתן בקיבולת תקינה, הדפנות מעט מעובים, ללא תהליך מוקדי. ערמונית - בנפח 36 סמ"ק. עם מרקם בלתי אחיד. *לא נצפתה שארית שתן לאחר התרוקנות. לסיכום: 1 .הסננה שומנית של הכבד. 2 .ספלנומגליה מתונה. 3 .הכליות עם שכבה קורטיקלית מעט אקוגנית- לקורלציה מעבדתית בשאלה של נפרופתיה קורטיקלית דו"צ לא חסימתית.

מתנצל הפורום לא נועד לשאלה כל כך מורכבת יש לפנות למרפאה להעריך ולתת והוראותמעקב וטיפול בכבד שומני ולוודא שאין סיבה אחרת לעלית אנזימי הכבד

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני