כבד שומני וטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

15/06/2017 | 15:08 | מאת: צביה

בת 43 סובלת מל.ד גבוה מטופלת בטרנדייט ונורוואסק 10 מ"ג. אמא ל8 ילדים. לאחרונה בוצע אורסאונד שהראה כבד שומני וטחול בציר האורל 13.6. מה זה אומר?אני בריאה קצת עייפה אבל יש לי את כל הסיבות לעייפות. האם יש צורך לפנות לרופאה?

בהחלט ממליץ לפנות לרופא אך המצב לא בהכרח בעייתי כבד שומני מלחייב הערכה ומעקב ואם יש צורך טיפול ויתכן סיבה לעייפות אך להערכתי פחות מטיפול בבעל ו 8 ילדים... הטחול מוגדל רק מעט ופחות מדאיג אך גם מחייב מעקב בברכה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני