נקסיום האם מטפל בדלקת באנטרום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

06/05/2017 | 13:43 | מאת: יעקב

פרו שלום רב בדיקת נשיפה לפני שלושה חודשים חיובית קבלת טיפול משולש בבדיקת נשיפה לפני חודש וחצי החיידק הושמד. בבדיקה הראשונה ביקשתי מהרופא בדיקת גסטרוסוקפיה לאחר השלושה חודשים ביצעתי אותה אתמול - ושט תקין תריסריון תקין. ובאנטרום דלקת קלה( אירוזבית אן משהו דומה )נלקחה ביופסיה שאלתי האם יתכן שנשארה דלקת קטנה למרות שהחיידק הושמד ? האם נקסיום הוא טיפולי במקרה הזה? או שרק אמור לטפל בסיפטומים של הדלקת? למרות שאני מרגיש בסדר גמור תודה לתשובתך מראש

החיידק יוצר נזק בכך שהוא מקטין את יכולת ההתמודדות של רירית הקיבה עם החומציות ועודף החומציות יוצר דלקת הנקסיום מוריד את החומציות ובכך מקטין את הגורם לדלקת הדלקת שנוצרה זמן ממושך עד שטיפלת בחיידק עדיין קיימת ואמורה להיעלם עם הזמן אני אופטימי בהצלחה

08/05/2017 | 18:07 | מאת: יעקב

ראשית אני מודה לך מקרב לב . תשובת הביופסיה אמורה להגיע בעוד שלושה שבועות לערך - אין לי סיפטומים למרות הגסטרוסקופיה שזיהה דלקת קלה - שייתכן שנשארה מהחיידק שהושמד לפני חודשיים או מחיידק שבא לבקר אותי שוב . השאלה האם כדאי לקחת את הנקסיום במקרה הזה או להמתין לתשובה ? תודה מראש

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני