תוצאות בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

03/10/2017 | 10:47 | מאת: אביתר

שלום רב, בעקבות בדיקות דם שהראו עליה קלה בתפקודי כבד נשלחתי לביצוע בדיקת אולטראסאונד. בבדיקה נמצאו המצצאים הבאים ביחס לכיס המרה (כל שאר הממצאים תקינים): "כיס מרה לא תפוח, ללא אבנים בתוכו, דפנות לא מעובים. CBD תקין. RHD ו- CHD תקין. הרחבה של דרכי מרה באונה השמאלית, LHD בקוטר 6 ממ. CUT OFF ברור עם תוכן איזואקואי לרקמת הכבד ללא פעילות בדופלר, ללא מסה מוגדרת". אני בן 33 בדרך כלל בריא. הופניתי לביצוע בדיקות נוספות. מאוד לחוץ מהתוצאות. מה זה אומר ומהן האפשרויות? תודה מראש.

אין מה להיות בלחץ אך יש להמשיך בבירור על ידי MRI של דרכי המרה הנקרא MRCP ובדיקות נוספות בעיה זו יש לנהל על ידי מומחה במרפאה ולא מעל דפי האתר

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני