תפקודי כבד גבוהים מאוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

19/01/2017 | 12:04 | מאת: בתאל

שלום פרופ' ראשית כל אני שמחה לראות שיש פורום שדרכו אפשר להתייעץ עימך. השאלה שלי כזו, חברה שלי בת 26 בריאה (סבלה בעבר רק ממחלת הנשיקה) תפקודי הכבד שלה גבוהים מאוד ונמצאים בעלייה ALT - 1200 GOT -579אלו הבדיקות האחרונות, הוסבר לה לעבור ביופסית כבד שכמובן לאחריה יהיו תשובות מדויקות יותר אך הרופא הסביר שסביר להניח שמדובר בהפטיטיס אוטואמוני והטיפול בזה נמשך 3 שנים וזה כרוני רציתי לדעת האם במאה אחוז תיווצר הצלקות של התאים בכבד (שחמת כבד) במהלך השנים האם זה עובר בקיום יחסי מין? והאם תזונה מסוימת הכרחית לצורך המנעות ההתפתחות ואם לא אז מה כן יכול לעזור חשוב לי להדגיש שהגובה הוא 1.67 ומשקל 47-48 לא מדובר באדם שמן תודה מראש בתאל

השאלות ממש לא מתאימות לפורום אלא למרפאה צריל לדעת הרבה פרמטרים כדי לענות הטיפול במחלה אוטואימונית אינו לשלוש שנים אלא לרוב לכל החיים אין 100 אחוז ברפואה אך ללא אבחנה וטיפול אם זה אוטואימוני הפרוגנוזה רעה זה לא השלב לדבר על תזונה ואוטואימוני אינו מדבק

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני