מה ניתן לעשות במצב כזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

27/05/2017 | 10:09 | מאת: אורן

אני בן 52, יש לי כבד שומני. אני bmi 22 נורמלי רזה. לא סבלתי מעולם מהשמנה לא שתיתי אלכהול. ללא חחץ דם ללא סכרת. ללא טריגליצרדים או כולסטרול. יש לי תפקודי כבד לא תרינים בגלים. יורדים קצת מתחת לגבול העליון ושוב עולים. יש לי כולסטרול טוב נמוך מאוד הרבה שנים. עשיתי מאמץ לעלותו והגיע לנורמה רף תחתון שמן זית וכו' . מקפיד על מינימום סוכר ותחליפיו ושתיה ממותקת במינימום. אני אובד עצות. הגלים בתפקודי כבד לא נראים קשורים לתזונה. בעבר בגיל 18 קיבלתי דלקת בכבד מונונוקליאוזיס שהיה קשה במשך שנה בקושי זזתי. שאלתי האם המצב שלי קשור למונוקליאוזיס? וכעת מה עוד ניתן לעשות? הרופא משפחה " אוכל לי את הראש" התייעצתי עם מומחה בקופה. זהו רק מעקב תפקודי כבד או עוד משהו שישנה ישפר את מצבי.

קודם כל אני פונה אליך להיות רגוע כי אתה באמת עושה הכל ויש לזה תמורה ידוע שכבד שומני כנראה מסיבות גנטיות, תוקף גם רזים אך שם החומרה פחותה!!! מקווה ששללו את יתר הסיבות למחלות כבד מבחינת דיאטה יש לשנות לא את כמות הקלוריות אלא את הרכב המזון ולהמעיט לאו דווקא בשומנים אלא בפחמימות מאד חשוב לבצע פעילות גופנית תרופות ספציפיות בפתח בשנתיים שלוש הבאות חשוב שתהיה במעקב מומחה למחלות כבד אלת ל 6-12 חודשים

28/05/2017 | 09:26 | מאת: רני

אורן תגיע לפרופסור רן אורן - הוא תותח מה אתה מסתובב סביב רופאי משפחה ? ביקור אחד תקבל זיכוי מהקופה ואם לא אז זה שווה את זה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני