שלשולים וערכי ALT מוגבהים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

14/08/2017 | 10:02 | מאת: t

נלקחו לי בדיקות דם עקב בעיית שלשולים שנמשכת כחודש וחצי. הערכים יצאו כולם בנורמה מלבד ALT שיצא 56u/l. תוצאת פריטין לא הגיעה אבל מאז המדידה הראשונה, ב-7 השנים האחרונות הערך תמיד נמצא בסביבות 320 (ערך יחוס מקס' במכבי הוא 250). בנוסף, לפני כשנה עברתי אולטרסאונד בטני בגלל סימפטומים אחרים והכבד נמצא תקין. בנוסף, עליתי במשקל כ-8 ק"ג בשנה האחרונה (ללא עודף משקל לפני כן). כמובן שאמשיך טיפול ואבחון אצל הרופאה המפנה. האם ניתן להגיד שהאבחנה הסבירה היא כבד שומני והטיפול הוא ירידה במשקל?

אכן יש הגיון בתאורית העליהבמשקל אך זו רק תיאוריה ובמאפאת כבד יש לשלול את כל האפשרויות האחרות לשנוי בערכים ולטפל בהתאם

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני