השפעת הכבד על תרופות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

08/01/2017 | 22:04 | מאת: אורית

בעלי סבל בעבר מכבד שומני (שאובחן ע"י אולטרא סאונד, עבר ניתוח שרוול והוריד הרבה משקל אבל עדיין סובל מתופעות לוואי אשר מופיעות עם כמעט כל תרופה אשר הוא מנסה -- הוא עבר ביופסיה של הכבד בהדסה והתוצאות היו: Portal tracts are expanded by mild chronic inflammatory infiltrates composed of lymphocytes and isolated eosinophils without interface hepatitis or significant fibrosis. Blood vessels appear unremarkable.Some of the smaller ducts show degenerative changes without inflammation. In the parenchyma there is focal and mild sinusoidal fibrosis. Mild portal hepatitis and early sinusoidal fibrosis, NOS Mild focal degenerative changes in small bile ducts. בדיקות דם אחרונות, מחודש אוקטובר (וכבר כמה זמן) אומרים שהן תקינות Creatinine 0.9 ALKP 113 Bilirubin total 1.1 ALT 22 AST 27 LDH 263 ולמרות כל זאת - בעלי סובל כמעט כל תופעת לוואי שלילית מכל תרופה ואנחנו כבר אובדי עצות. לא ייתכן שהוא יסבול כל כך הרבה ללא אפשרות למצוא תרופות שיעזרו לו - ולא ייתכן שאין פתרון -- האם יתכן שבעיות אלו הן כתוצאה מבעיות עם הכבד ואם כן - איך אפשר לברר את זה הלאה ולמצוא לו מרפא.

אורית שלום רב לצערי אין קשר בין הדברים מצד אד לבעלך יש או היתה מחלת כבד קלה על רקע כנראה כבד שומני שיתכן וחלף לאור ירידת המשקל מצד שני היום, כשהכל תקין, הוא רגיש אולי לתרופות אך אין לזה כל קשר לכבד בברכה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני