תפקודי כבד גבוהים שנים.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

02/08/2017 | 14:34 | מאת: יפעת

בת 63. כל בדיקות הדם תקינות למעט תפקודי כבד. בילירובין דירקט = 0.09 GOT = 35 GPT = 56 GGT = 96 אלקליי פוספטאז = 114. לפני כשנתיים עברתי ביופסיה ובתוצאה היה כתוב: דלקת קלה מינימלית ולא משמעותית בכבד. מה דעתך על התוצאה הנ"ל? האם אני חייבת לעבור שוב ביופסיה מיזה שנים אני לא מאוזנת רק במעקב וללא טיפול תרופתי. הרופא שוקל ביופסייה שנית. מה דעתך? תודה רבה על המענה שאקבל.

אנא שימי לב שלא אחראי לתת המלצות האינטרנט בלי לראות את כל התמונה, אותך, לשמוע, לבדוק, לראות את ההדמיה, ושלל בדיקות דם שבוצעו ושלילת כל הסיבות למחלות כבד בכל זאת בנתונים הקיימים נראה לי שעלית האנזימים ממש מינימלית GGT מאד לא ספציפי ואילו החשובים עלו מעט אין שום סיבה לביופסיה שניה לא אם השתנה משהו משמעותי בקליניקה או בנתוני המעבדה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני