שאלה לגבי בדיקות הדמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

18/08/2017 | 13:53 | מאת: דן

שלום ביצאתי אולטראסונד מעקב כבד שומני כתוב כבד מגורגר אם נגעים היפוקאגנים בשני האונות טחול מוגדל לבלב שומני .ביצעתי לאחר כמה ימים סי טי שהתוצאות לא קשורות לאולטראסונד טחול לא מוגדל ללא מימצאים משרעת הכבד 20 סמ .צפיפות הכבד 41HU לעומת 47HU בטחול .דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות לבלב על מרכיביו תקין .כלי הדם הגדולים כולל האאורטה תקינים.עורקי הצליאקה והמזנטריקה הודגמו תקינים אין עדות להגדלת בלוטות לימה רטרופריטונאלית .לסיכום הפטומגליה קלה אם הסננה שומנית מינימלית בכבד מצטער שקצת ארוך שאלה אולטראסונד יצא כלכך שונה מה סי טי שיצא תקין ברוך השם תודה

אכן נשמע טוב אך לאור כבד 20 סמ והפער שציינת חייב מומחה כבד להיכנס לעומק עם הדיסקים של הרנטגן וכל ההסטוריה שלך

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני