פורום סרטן כליה

סרטן הכליה הינו הסרטן השביעי בשכיחותו באוכלוסייה. בכל שנה מאובחנים כ-600 חולים חדשים עם סרטן כליות במדינת ישראל. מרבית המקרים של סרטן הכליה מתגלים באופן אקראי, משמע באמצעות בדיקת הדמיה (סונר או CT) שבוצעה מסיבה אחרת כלשהי. במרבית חולי סרטן כליות, ממוקם הגידול ברקמת הכליה בעת האבחנה, ללא גרורות. במצבים אלה של סרטן כליות, הטיפול היחיד המאפשר הבראה מלאה ממחלת סרטן הכליה, הינו טיפול ניתוחי. כתלות בגודלו ומיקומו של הגידול, תוצע לחולה סרטן הכליה כריתה מלאה או כריתה חלקית של הכליה, בגישה ניתוחית לפרוסקופית (זעיר-פולשנית) או גישה ניתוחית פתוחה. כ-30 אחוז מהחולים מופיעים עם מחלה שהתפשטה לאיברים אחרים כמו ריאות ובלוטות לימפה. בחלק מהחולים הגרורות מופיעות עם אבחנת המחלה ובחלקם תוך כדי מעקב לאחר הסרת הגידול הראשוני בכליה. חולים אלו נזקקים לרוב לטיפול תרופתי. בשנים האחרונות אנו עדים להתקדמות רבה בתחום הטיפול התרופתי במצבים אלו של מחלה מפושטת. כיום, מצויות בידנו תרופות ביולוגיות חדשניות וייחודיות, המשמשות לטיפול במצבים אלו. זאת בזכות ההבנה ההולכת ומעמיקה של מנגנוני המחלה ורכישת היכולת לפתח טיפול ממוקד במנגנונים אלו. .
255 הודעות
252 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן כליה

02/06/2015 | 21:18 | מאת: יאיר

ביום שני הופיע דר שכטר בטלביזיה דיבר משיקגו ואמר בהתרגשות שיש שתי תרופות מדהימות למלחמה בסרטן.האם אתה יכול לבשר שהתרופות האלו יכולים לעזור גם לסרטן הכליה גרורתי.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יכולות לעזור לסרטן כליה וגם אנחנו מנהלים כיום מחקר שבו משווים את התרופה המקובלת למחלה (סוטנט) לשילוב שהוצג בארה"ב. יחד עם זאת נדמה לי שלמרות שישנה התפתחות מרשימה, כדאי עדיין להיות מציאותיים ולהבין שהתרופות עוזרות בד"כ לאחוז נמוך של החולים אך עדיין מדובר בצעד גדול קדימה. בברכה דר ברגר

29/05/2015 | 13:23 | מאת: יאיר

אישתי חולה סרטן כליה גרורתי.כאשר המחלה התגלתה עשתה טיפול בשם אינטר לוקין2.זה עזר לה מאוד.הבנתי שהתרופה החדשה הקיטרודה דומה לאינטר לוקין. האם לפי דעתך זה יכול לעזור לה.כרגע מטופלת בסוטנט.אשמח לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הIL-2 עזר לה אז היא אחת הבודדות. לאור זאת אני בהחלט חושב שיש מקום לטיפול בתרופה כמו קיטרודה אך זאת רק לאחר שיתברר שהסוטנט איננו יעיל בברכה דר ברגר

22/05/2015 | 17:01 | מאת: נטע

קראתי באינטרנט שחברת התרופות אבאוו פיתחו תרופה חדשה לסרטן הכליה. שם התרופה TIVOZANIP.האם יש לך מידע על תרופה זו.וע

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה Tivozanib פותחה לעיכוב 3 הקולטנים להורמון גדילה של כלי דם הקרוי VEGF. התרופה לא אושרה לשימוש על ידי הFDA למרות שהראתה יעילות מסוימת. לא הייתי מתאמץ להשיגה בברכה דר ברגר

שלום ד"ר ברגר, ב8/2013 עברתי כריתה מלאה (לאחר כריתה חלקית ב12/2012). לפני קרוב לחודש אותר שוב גידול גדול במיטת הכליה ללא גרורות אך עם חשש לחדירה למעי ולשרירים.אני מקווה להתנתח תוך מספר שבועות. מאחר וידוע לי שיש סבירות גבוהה (כ2/3) לחזרה של הסרטן למרות הניתוח רציתי לדעת אם הגיוני בנוסף לניתוח לקבל גם טיפול לא ניתוחי ואם כן- מתי להתחילו- מיידית או רק לאחר הניתוח (כמה זמן לאחר הניתוח). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אביטל שלום, הנקודה שאת מעלה מחייבת ייעוץ מסודר אצל האונקולוג שלך או כל אונקולוג מומחה בתחום סרטן הכליה. ישנם מספר אלטרנטיבות וההחלטה מתבססת על נתוני המחלה המסויימים אצלך כגון סוג הגידול, גודלו, מיקומו האנטומי ועוד מספר פרמטרים שצריכים לדיין אותם ביחד. בברכה, דר ברגר

21/05/2015 | 18:53 | מאת: אביטל

האם כדאי במעמד הניתוח לבצע בדיקת אונקוטסט ואם כן- איזו מה3 המוצעות לסרטן הכליה? תודה

01/05/2015 | 15:35 | מאת: זיוה

שלום לדר ברגר.חולת סרטן כליה גרורתי בכבד ובלבלב על גבי סוטנט שנתיים וחצי מרגישה טוב.השאלה שלי האם יש תרופה משהו חדש ברקע למחלתי? האם זה נכון שבארץ ישנם חולים כמוני שחיים עם הסוטנט יותר משש ואף שבע שנים??האם יש אפשרויות של ניתוחים במצבי להוצאת גרורות מהכבד והלבלב? שמעתי שיש מצב של הקרנות תוך כדי פתיחת הבטן.אשמח לשמוע דברים מעודדים.בתודה רבה רבה גרורות ?

לקריאה נוספת והעמקה

זיוה שלום, סרטן כליה גרורתי ללבלב ולכבד יכול בהחלט להגיב ולהיות בשליטה לאורך שנים על גבי טיפול בסוטנס. הוצאת גרורות מלבלב מתבצעת, בכבד זה תלוי עם מדובר בגרורה בודדת או המצאות הגרורות בסגמנט אחד בכבד. יחד עם זאת לא הייתי ממהר לניתוח מסיבות רבות. אין טיפול קרינתי טוב במצב זה. מה שכן, ישנם כעת טיפולים חדשים מתחום האימונותרפיה שמפעילים את מערכת החיסון כנגד הגידול. טיפולים אלו פועלים גם במחלתך. הייתי שוקל זאת רק במידה ונצפה התקדמות מחלה. בברכה דר ברגר

06/04/2015 | 13:09 | מאת: סמי

שלום דוקטור אני בנן 59 בריא בד"כ מזה 6 חודשים יש לי כאבים קלים לסירוגין ( יום יומיים ללא כאב ואחר כך הכאב הקל חוזר לכמה שעות ונעלם ושוב חוזר). יש לציין שהכאב הקל בעת ישיבה ובשינה נעלם. בדיקת שתן לכללית שלילית בדיקת צואה דם סמוי שלילי אולטרסאונד בטן בלי ממצא פתלוגי( כליות, כבד,טחול,לבלב), חוץ מכיס מרה שיש בו פוליפ גודל 3מ"מ יש לציין, שבמהלך חיי היו לי כל כמה שנים אבנים בכליות ובשופכן שהיו יוצאות אחרי שתייה מרובה, אבל הכאב הייה חזק מאד. ממה לדעתך נובע הכאב?? האם יש לי מחלה מסוכנת?? האם צריך לעבור בדיקות אחרות כמו סי. טי וכו... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למרות שלא פנית לפורום הנכון אני מעריך שאתה אדם בריא ולא נדרש לדאוג יותר מדי.. בברכה

20/03/2015 | 15:48 | מאת: נטע

בפיענוח סי טי סרטן כליה גרורתי הרופא רשם האדרה רבה.האם זה אומר שבאותו מקום שיש האדרה הגרורות גדלו והתפשטו? ועוד שאלה האם תרופת הקיטרודה יכולה לעזור גם לסרטן כליה גרורתי? בתודה מראש לד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום האדרה הכוונה למראה שמתואר על ידי הרדיולוג ואינו מהווה לגדילה עודפת אלא סימן לכך שיש לאותו ריכוז גדול יותר של חומר ניגוד שהוזרק קודם. קיטרודה בהחלט יכולה לעזור ל20-30 אחוזים מהמטופלים עם סרטן כליה גרורתי בברכה, דר ברגר

20/03/2015 | 11:29 | מאת: פרץ

שלום ד"ר, לאשתי סרטן ריאות NSCLC התחילה לקחת קיטרודה. במימון שלנו. מתי צפוי לראות תוצאות של התרופה ? אחרי מחזור אחד ? תודה פרץ

לקריאה נוספת והעמקה

פרץ שלום רב, התגובה לקיטרודה אם אכן המטופל מגיב מופיעה יחסית מוקדם אך בדרך כלל לא במחזור הראשון. כדאי לבצע הערכת מצב לאחר כ3 טיפולים בברכה דר ברגר

06/03/2015 | 13:51 | מאת: iris

היי היום חזרו תוצאות הסיטי של אמי, חשוב לציין כי לא מזמן עברה 2 ניתוחי מוח הקרנות וכימו בגלל גידול דרגה שלוש במוח, בסיטי בטן כתוב כי יש רושם לתהליך סולידי hu 37 מעט אקזופיטי קוטרו עד2.3 ס"מ (באבחנה מבדל של הסתדות זו גם אבן זעירה בגביע הצמוד) התבקשנו לעשות סיטי תלת פאזי... אשמח לדעת בנתיים מה זה אומר? מה החשד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפח תיאורך מדובר בממצא כלייתי לא גדול שמחייב מעקב בשלב זה. לא נראה לי שלאור תאורך צריך לעשות משהו נוסף אלא אם כן אמך סימפטומטית בברכה דר ברגר

דר' ברגר שלום , אני בן 69 .לפני 15 שנה התגלה אצלי ציסטה פשוטה בגודל 2 ס"מ בכליה שמאלית , נשארתי במעקב כל שנתיים . בשנת 2012 לאחר ביצוע us נשלחתי לבצע mri . להלן הממצאים : הכליות בגודל תקין ללא הידרונפרוסיס . שתי הכליות מתאדרות סימטרית לאחר הזרקת חומר ניגודי . בקוטב התחתון של הכליה השמאלית ציסטה מולטילולולארית בגודל 46*73*10 , ללא אלמנטים סולידיים ואסקולריים . ללא האדרה חריגה . מספר מחיצות עדינות - מתאימה לבוסניאק 2 .המלצה : לחזור בעוד שנה על mri ממוקד כליות. בשנת 2013 בעקבות mri באותו מכון ואצל אותו מפענח - התקבלה אותה תוצאה , עם המלצה למעקב בעוד שנה . זו הייתה גם המלצתו של מומחה לכירורגיה אורולוגית . בשנת 2014 בעקבות mri באותו מכון - אותה תוצאה : ציסטה מולטילוקולארי 4*7 ס"מ , אינה מכילה אלמנטים מתאדרים , ללא נודולים , ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת . בבדיקה זו התגלה באותה כליה ציסטה קורטיקלית פשוטה בקוטב בתחתון של הכליה בקוטר כ 3 ס"מ . גם הפעם האורולוג הבכיר המליץ על מעקב ובדיקה חוזרת של mri עוד שנה , כלומר ב2015 . באחרונה , נודע לי ש80% מהציסטות המורכבות האלה , כדוגמה זו שיש לי, הופכות לממאירות ולכן קיימת המלצה לנתחם ולהוציאם לפני שהמצב מסתבך .דברים אלו צוטטו מפיו של פרופסור מכובד , מומחה בכירורגיה אורולוגית . עד עכשיו ביצעתי מעקב באמצעות mri במשך שלוש שנים , באותו מכון , אצל אותו מפענח ואותו רופא אורולוג בכיר . דר' ברגר ברשותך , לאחר תיאור המצב הנ"ל האם הינך מסכים שאכן הציסטות המורכבות האלה הופכות עם הזמן לממאירות ב80% מהמקרים ,ולכן מומלץ לנתחם עכשיו ולא לחכות עוד . בהערכה רבה ובתודה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, בהנחה שאתה מתאר ציסטה כלייתית בוסניאק 2 הרי שהסיכון לסרטן כליה הינו כ10-15 אחוזים בלבד ומומלץ המשך מעקב בלבד בברכה, דר ברגר

01/03/2015 | 15:14 | מאת: עדי

דר' ברגר שלום תודה רבה על תדובתך לשאלתי הראשונה . ברצוני להרחיב ולבקש את דעתך . 1. דרגת בוסניאק 2 הוא הציון שניתן לציסטה המורכבת בכליה השמאלית שלי על פי צילומי mri , אותם אני מבצע כמעקב בשלוש השנים האחרונות . הרופא המפנעח מסכם ואומר שאין שינוי ביחס לבדיקות קודמות .כל שנה אני עושה mri חדש . 2. אחת לחצי שנה , אני מבצע us מעקב , באותו מכון ואצל אותו רופא מפמעח. לא מזמן עברתי את הבדיקה והוא סיכם גם שאין שינוי ביחס לבדיקות קודמות . אמרתי לאותו רופא שבבדיקת הmri , הציסטה שלי נמצאת בשלב בוסניאק 2 . הרופא אמר לי שלפי דעתו הציסטה היא בוסניאק 2.5 או מה שנקרא 2f . 3. אני מבין אם כך שבמקרה זה הסיכון לממאירות בכליה עולה ל 35% - 45% . בתשובתך הינך מציין שבבוסניאק 2 הסיכון הוא 10% - 15% לממאירות ושהינך ממליץ על מעקב בלבד . 4.מדוע לא כדאי לבצע את הניתוח להסרת הציסטה כאשר הסיכון הוא 10% -15% לממאירות ? 5. על מה לסמוך יותר ? על ממצאי הmri או על ממצאי us ? 6. גם במצב של בוסניאק 2f , אתה היית ממליץ להשאר במעקב ? 7.מהו הסיכון שכרוך בניתוח בכלל מול הסיכון של ממארות 10% - 15% . תעזור לי בבקשה לקבל תשובה נכונה לאחר שיקול והתחשבות בכל הסיכונים . הבנתי שהיום , קיימת טכנולוגיה של ניתוח באמצעות הרובוט דה וינצי- מעין לפרסקופיה שמקטין את הסיבוכים הכרוכים לעתים בניתוח פתוח . מה אתה מייעץ לי לעשות ? תודה רבה עדי

11/02/2015 | 20:59 | מאת: י.

אשתי עם סרטן כליה גרורתי מזה כמה שנים.היא מאוד מעריכה את האונוקולוג שמטפל בה ובצדק. מצד שני ניסיתי לשכנע אותה שנגיע אליך ליעוץ נוסף. היא מפחדת שהרופא שלה יפגע אם יוודע לו על כך.האם יש אפשרות שאקבע אליך עם כל המסמכים שלה.יש לי את הדרך קשר אליך.בתודה ממני וילדיי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרוב המוחלט של הרופאים האונקולוגים בארץ ובמיוחד אלה שמטפלים בגידולים אורולוגים מקבלים ומכבדים מאד את רצונם של המטופלים שלהם לשמוע חוות דעת נוספת. בברכה

דר' ברגר שלום רב, אמי עברה לפני כחודש ניתוח להסרת גידול בכליה בגודל 3 ס"מ. תוצאות הפתולוגיה הראו גידול RCC, יחד עם זאת מזן נדיר מאוד (כך הבנתי). בנוסף עשו לה CT חזה ושם נמצאו נודלים רבים זעירים מאוד. האורולוג קבע לה מעקב של CT בטן ואגן+חזה בעוד כ-4 חודשים. שאלתי היא האם היא צריכה להיות במקביל במעקב של אונקולוג מומחה? במידה וכן, איזה סוג של אונקולוג היא צריכה לראות? אודה מאוד לתשובתך המפורטת - זה חשוב לי מאוד תודה רבה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, מתנצל על האיחור בתשובה ואת כבר יודעת מהי.. אבל בהחלט יש להגיע במצב זה לאונקולוג מומחה בתחום האורולוגי עם נסיון רב הסרטן הכליה. בברכה דר ברגר

04/02/2015 | 17:34 | מאת: רוני

בסד לפני עשר שנים עברתי כריתת ערמונית .לפי סיטי מהיום. אדרנל ימני גוש אובלי במימדים אקסיאליים 2.3x2.6 הנגע מכיל מוקדי שומן עוכר האדרה בתוכן מוקדים זעירים העוברים האדרה. באדרנל השמאלי קשרית בקוטר 1 ס"מ סמיכותה לפני הזרקה 6hu. מודגמיםמוקדיפ סקךרוטיים זעירים מפוזרים בעצמות האגן. מרובים מהצפוי לאיים גרמיים חלקם תת קורטיקלים בקוטר 0.8 . לסכום ציסטות בשתי הכליות נגעים בטדרנלים קרוב לוודאי אדנומות מוקדים סקלרוטיים באגן חשודים לפיזור מישני. אודה על קבלת הסבר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, אני יודע שהתשובה באה באיחור ומתנצל על כך באופן כללי קשה לענות על סמך הנתונים המוצגים על ידך. חשוב שרנטגנולוג טוב יראה את הצילומים, כמו כן כדאי לעשות מיפוי עצמות ובדיקת דם לpsa. חשוב גם לדעת איזה פתולוגיה ואיזה גליסון יצא בניתוח בברכה דר ברגר

דר' ברגר שלום רב, אצל אמי בת ה69 התגלה גידול בכליה השמאלית באורך 3 ס"מ. היא עברה ניתוח להסרת הגידול, טרם קיבלנו תשובות פתולוגיה מפענח הCT, כתב שהגידול הוא RCC לא מהסוג השכיח: לדבריו פפילרי או כרומופילי. האם נחשב לזנים מסוכנים חלילה? בנוסף, בCT של החזה, התגלו נודלים רבים זעירים מאוד בריאות. האם יש סיכוי חלילה שמדובר בגרורות? תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, RCC מסוג פפילרי או כרומופובי אינם נחשבים לזנים מסוכנים יותר. בנוגע לנודולים הריאתיים, קשה דרך הפורום לענות. צריך לראות בעיניים וצריך גם להשוות לבדיקות קודמות. פעמים רבות במצבים אלו רצוי להמתין עוד מספר חודשים לבצע CT חוזר ולקבל החלטה. בכל מקרה מומלץ מעקב של אונקולוג מומחה בתחום בברכה דר ברגר

28/01/2015 | 19:59 | מאת: ג'ודי

שלום דר' ברגר אני חולה בסרטן RCC עם גרורה לסקרום מטופלת בסוטנט שבועיים שבוע מזה כחודש שוק רגל ימנית מקדימה כואבת מאד ואני מוגבלת בכל פעילות הייתי אצל אורטופד שעשה צילום רטנגן ולא נתגלה שום ממצא אלא שינויים ניווניים אני בת 63 בבדיקת ESR 1 HOUR התוצאה 50 ברצוני לשאול האם יכול להיות גידול ברגל? אני כבר מדמיינת הכל מרוב הכאבים. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ג'ודי שלום, הכאבים ברגל יכולים לנבוע מגרורה מקומית או גרורה בגב תחתון שמקרינה לרגל. כדאי אולי לשקול בדיקת MRI לשני האזורים. בכל מקרה כדאי שתהיי מטופלת אצל אונקולוג המומחה בתחום זה בברכה דר ברגר

22/01/2015 | 20:48 | מאת: יפעת

שלום רב לאחותי גרורות בריאות לאחר שלפני שלוש שנים עברה ניתוח לכריתת כליה בעקבות rcc . בסי טי אחרון התוצאות היו שהגרורות בריאות הצטמצמו. האם יש ריפוי מהמחלה ואחותי יכולה לזכות בחיים ארוכים, או שבל מקרה בסופו של דבר המחלה מנצחת ?

לקריאה נוספת והעמקה

יפעת שלום, שאלתך מאד ישירה אך התשובה איננה חד משמעית. בד"כ המחלה מנצחת בסוף. יחד עם זאת ישנם כעת הרבה טיפולים חדשים כולל טיפולים במסגרת מחקרים שנראה שיכולים לגרום לשינוי בגורל זה לפחות במטופלים בודדים. זה שהיא מגיבה זה כבר סימן טוב. כדי להיות יותר ספציפי צריך לראות את כל הנתונים ואז אוכל אולי לעזור יותר בברכה דר ברגר

17/01/2015 | 10:33 | מאת: דנה

דר' ברגר שלום רב, אמי עברה לאחרונה ניתוח להסרת גידול ממאיר בכליה. אודה מאוד לדעתך על שימוש בתוספי תזונה של פטריות כטיפול משלים ומונע. פטריות כמו: ריישי,שיטאקה,קורדיספס סיננסיס, קורדיספס סיננסיס. תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האמת שאני לא מבין בזה. בברכה

07/01/2015 | 16:49 | מאת: גיא

נטלתי נקסאבר במשך 12 ימים, במינון 800 מג' ליום ופיתחתי תגובה אלרגית קשה מאוד אשר כללה אדמומיות קשה בכל הגוף. האונקולוג המליץ לי על הפסקת הטיפול, באופן זמני וכעת לאחר שהתגובה האלרגית חלפה, באופן כמעט מלא, שבתי ליטול נקסאבר בחצי מהכמות, קרי: 400 מג' ליום. האם הכמות שאני נוטל הנה יעילה לצורך מניעת התפשטות המחלה או שזה "פתרון זמני" ועליי לחזור למינון מלא? כן שאלה נוספת: לאחר כמה זמן מתחילת הטיפול בתרופה, ניתן לערוך בדיקות על מנת לבדוק את יעילות הטיפול בתרופה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה לי שרצוי יהיה שתחזור בהמשך למינון מלא. הערכת מצב ראשונה ליעילות הטיפול אני בד"כ מפנה לCT כ3 חודשים לאחר תחילת הטיפול בברכה דר ברגר

31/12/2014 | 10:40 | מאת: אילן

רציתי בבקשה לשאול האם התרופה אופדיבו שנכנס לסל התרופות יכול לעזור בעתיד לסרטן כליה גרורתי.ראיתי בתשובות הקודמות שלך בפורום הזה שלך שאתה רואה אפשרות עתידית שהתרופה קיטרודה יכולה לעזור לסרטן גרורתי של הכליה.יש תקווה??????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי התרופות בהחלט יכולות לעזור. בעתיד הקרוב צפוי להפתח אצלנו מחקר שמשלב בין אופדיבה וירבוי Nivolimumab + Ipilimumab במטופלים עם סרטן כליה גרורתי שטרם קיבלו טיפול תרופתי. אנחנו צופים תוצאות מרשימות בברכה דר ברגר

23/06/2015 | 11:42 | מאת: יסמין

מה ההבדל בין שתי התרופות - קיטרודה ואופדיבה ? מי יותר טובה ויעילה , מבחינת מחקרים ותוצאות !

17/12/2014 | 11:25 | מאת: איקה

מלפני 4 ימים התחלתי את הטיפול בתרופה ביולוגית " נקסבר". מרגישה גירוי חזק בידיים במיוחד במהלך הלילה. איך ניתן לטפל בתופעה. רוב תודות על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנו קיט מיוחד למטופלי נקסבר בדיוק לתופעה זו. אנא פני לחברת באייר ותבקשי פרטים על הקיט בברכה

08/12/2014 | 23:14 | מאת: מ

שלום רב, הממצא אשר בעטיו אנו מבקשים להתייעץ הינו הקביעה כי אובחנה בכלייתה השמאלית של אשתי אנגימיוליפומה בגודל של כ- 5 מ"מ. יש לציין, כי אישתי בת 28, בריאה, וביצעה את הבדיקה ללא סיבה מיוחדת בעניינה, אלא אך ורק בהמלצת רופא אשר מטפל בריפלוקס כלייתי קל ביותר (דו"צ, דרגות 1ו-2) ממנו סובלת ביתנו הפעוטה. רופא זה ביקש מאיתנו, ההורים, לבצע אולטראסאונד כדי לראות האם לנו היה משהו בלתי קונבנציונאלי בכליות או בדרכי השתן. עתה, עם גילוי הממצא, על פניו, בכלייתה של אשתי, אנו מבקשים לדעת: 1. האם מדובר באבחנה חד-משמעית (ולא מדובר חלילה במשהו מטריד יותר)? האם יש בדיקות נוספות אשר נכון לבצע במצב דברים זה (מעבר להמלצה לבצע אולטרא סאונד חוזר לביקורת בעוד כשנה)? כמובן, תוך שקילת עלות-תועלת של בדיקות אלו, ככל שנכון לבצען. 2. אם אכן האבחנה נכונה, מה משמעותה המהותית? האם יש ממה לדאוג ומה כדאי לעשות? מיותר לציין, כי אנו חוששים מאז קבלת תוצאות הבדיקה, ומבקשים לוודא מה ניתן ונכון לעשות במצב הדברים. בברכה, מ

שלום רב, אין לכם מה לדאוג ואין צורך לעשות כלום פרט לUS חוזר בעוד שנה. בברכה דר ברגר

אמי בת 58, בריאה, ביצעה בדיקת ct חזה ללא חומר ניגוד בעקבות כאבים מתמשכים בגב האמצעי ובמותן. בבדיקה נמצא תסנין בבסיס הריאה משמאל עם מרכיב אטלקטטי לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר באקסילות ובשערי הריאות. בכליה שמאלית בקוטב העליון באספקט הקדמי תהליך אקזופיטי בעל צפיפות 16HU טיבו אינו ברור בקוטר 1.8 סמ. שאלתי היא האם מדובר בסרטן כליה? האם יש קשר לממצא בריאות? אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי התאור ישנה אפשרות שמדובר בסרטן. יחד עם זאת הסיכוי שהתפשט נמוך ביותר בברכה

01/12/2014 | 21:59 | מאת: דנה

שלום אבא שלי עם אדוקרצינומה בריאות וגרורות בעצמות חולה במחלת כליות עם קריטנין של 4.5 השאלה שלי הוא לא יכול להתחיל עם טיפול כימי ולכן אנחנו רוצים לתת לו את התרופה קיטרודה האם ניתן לתת אותה גם כאשר הכליות לא מתפקדות או בנוסף לדיאליזה זה הסיכוי היחיד שלנו והאם ניתן לרפא באמצעותה את הסרטן והגרורות או לפחות להאט את ההחלמה תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לדעתי ניתן לתת את התרופה גם על דיאליזה, אך צריך קצת לחשוב על המשמעויות. אין דיווחים בספרות הרפואית בנוגע לסוגיה זו. בנוגע לסיכויי ההצלחה, להערכתי הסכויים נמוכים עקב מצבו של אביך והיקף התפשטות המחלה שנראה לי משמעותי לפי תאורך. בברכה, דר ברגר

31/10/2014 | 10:59 | מאת: א

גרורות סרטן הכליה בכבד.לפני הקרנות צריכה לעשות סימון בכבד. מאוד מפחדת מזה. מה זה הסימון ? האם זה באמת יעזור להקרנות? הבנתי שמחדירים משהו לכבד. צריך להוציא אחר כך? בתודה לתשובותך.

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא כל כך מבין לפי התאור באיזה טיפול מדובר

26/10/2014 | 21:48 | מאת: נטע

בהמשך לשאלותיי הרבים אליך בנושא הסרטן הגרורתי של הכליה במשפחה ששלח גרורות ללבלב ולכבד (מטופלת בסוטנט שעוזר מאוד ללבלב ולכליה)לצערנו בכבד יש שלושה גרורות שגדלו קצת. האם יש אפשרות לניתוח ?? הקרנות לכבד יכולות להועיל? קראתי שיש טיפול בשם ברכיתרפיה (sir spheres). אשמח לקבל תשובה ממך.כל טוב

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום רב, המצב המתואר על ידך לא מטופל באמצעות ניתוח אלא רק טיפול תרופתי סטנדרטי או במסגרת מחקר בברכה דר ברגר

30/09/2014 | 19:46 | מאת: נטע

לדר רענן ברגר שלום.קראתי באינטרנט על תרופה בשם קיטרודה.האם זה יכול לעזור לאימי חולת סרטן כליה גרורתי.אשמח להתייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2014 | 12:47 | מאת: רמי

האם התרופה מתאימה לסוגי סרטן נוספים? החוקרים משערים כי התרופה תפעל ביעילות בסוגי סרטן אחרים, אולם לצורך כך יידרשו מחקרים נוספים. מאז שפותחה התרופה, היא נבדקה רק בחמישה סוגי הסרטן שלעיל. האם התרופה מאושרת לשימוש בעולם? התרופה מאושרת כיום לטיפול בסרטן העור (מלנומה). בארבעת סוגי הסרטן הנותרים - ראש וצוואר, ריאות, קיבה ושלפוחית השתן, ניתנת התרופה רק במסגרת המחקרים. האם התרופה נמצאת בסל התרופות בישראל? התרופה בהתוויית טיפול במלנומה הוגשה לאישור ועדת סל התרופות לשנת 2015, שהחלה את דיוניה. בינתיים היא ניתנת רק כטיפול חמלה שאותו תרמה חברת MSD לכמה עשרות חולים. כיצד ניתן לקבל את התרופה בישראל? לעת עתה התרופה אינה זמינה לחולים ככלל, אלא כאמור רק במסגרת טיפולי החמלה לחולי מלנומה ובמסגרת מחקרים. האם ניתן לקנות את התרופה באופן פרטי? חברת התרופות מאפשרת לחולי סרטן לרכוש את התרופה באופן פרטי והיא צפויה להגיע לארץ בימים הקרובים. לצורך כך יש לפנות לרופא האונקולוג המטפל, אשר יגיש בקשת אישור למשרד הבריאות על גבי טופס הקרוי 29ג. אם הבקשה תאושר, יוכל החולה לרכוש את הטיפול בכספו. איך אפשר להצטרף למחקרים על התרופות? הרופאים האונקולוגים בישראל מעודכנים על המחקרים המתבצעים בתרופה ועל החולים המתאימים להשתתף במחקר.

27/11/2014 | 22:35 | מאת: אתי

שלום אמא שלי חולה מזה שנה וחצי בסרטן קיבה עברה לפני שנה כריתת קיבה מלאה היום יש לה גרורות בחלל הבטן ובכבד האם התרופה יכולה להתאים לה יש לציין שעברה טיפולים של כימו לפני הניתוח ואחריו תודה אשמח לקבל תשובה

נטע שלום רב, יש נתונים חיוביים על הצלחת התרופה בסרטן כליה גרורתי. חשוב להדגיש שכעת אין מחקר פעיל במחלה בארץ וניתן למעשה לקבל טיפול רק דרך רכישת התרופה בתהליך של כשבועיים. עלות מאד גבוהה, 40 אלף שח לטיפול כשטיפול ניתן כל 3 שבועות. מחלות שהתרופה צפויה להנתן כן במסגרת מחקר בקרוב הינם לחולים עם סרטן ריאה גרורתי שעוד לא טופלו בטיפול אונקולוגי וחולים עם סרטן שלפוחית השתן שטופלו פעם אחת. בברכה וחג שמח דר ברגר

שלום דר' ברגר, אני חולת סרטן כיליה עם גרורה לסקרום ולריאות מטופלת כעת בסוטנט עם תופעות די קשות קראתי במוסף שבת בידיעות על תרופה שמטפלים בה בחולי מלנומה במכון אלה בשיבא נאמר בכתבה שתרופה זו יכולה להועיל לעוד חולי סרטן מסוגים שונים ברצוני לשאות האם טיפול בתרופה זו יכולה להועיל גם לחולה מהסוג שלי. (אני חולה כארבע שנים וכל הזמן מטופלת בסוטנט לסרוגין). תודה ג'ודי

לקריאה נוספת והעמקה

ג'ודי שלום, התרופה החדשה פועלת על מערכת החיסון ובעלת פוטנציאל להיות יעילה גם למחלתך. נכון להיום אין את כל ההוכחות כמו במלנומה אך ישנם נתונים המראים על תגובות טובות לתרופה גם בסרטן כליה. עדיין נראה לי שאם הסוטנט עובד אז עדיף לנסות לטפל בתופעות הלוואי צורה המיטבית לפני שנוטשים את התרופה. ישנם שירותי אחיות שמגיעות עד הבית לצורך זה. הטיפול החדש איננו נכלל בסל התרופות בארץ עדיין ועולה מאות אלפי שקלים. בברכה דר ברגר

23/08/2014 | 22:40 | מאת: נטע

לדר רענן ברגר שלום.בהמשך לתגובתך לרון מתאריך 23.8 אתה כותב שיש אפשרות לטיפול מקומי בגרורות. אני מבקשת לדעת מה הכוונה? האם ניתוח או הקרנות או שאולי משהו אחר? ממני נטע ששואלת אותך הרבה שאלות בפורום. יש לי במשפחה מקרה כמעט זהה.בתודה ענקית מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זה מאד תלוי במצב הכללי, בפיזור של המחלה וכמות הגרורות. זו כבר שאלה שמחייבת יעוץ מסודר עם כל החומר הרפואי אצל אחד האונקולוגים המומחים בתחום

18/08/2014 | 12:39 | מאת: רון

שלום רב , אני כבן 50 ולפני 6 שנים עברתי כריתת כליה ימנית עקב גידול לפני שנתיים וחצי אובחנה אצלי גרורה בריאה הימנית וכן בלבלב ומאז עברתי הקרנות וטיפול חיסוני . בשמונה חודשים האחרונים אני מטופל בתרופה סוטנט ,בבדיקות האחרונות יש החמרה במצב . רציתי לבדוק האם ידוע לך על טיפול אחר בארץ או בעולם ? האם ידוע לך על הצלחה לגבי מטופלים אחרים במחלה מסוג זה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום רב, אתה מתאר מצב של התקדמות RCC גרורתי לראות על גבי טיפול בסוטנט. ישנם כיום מספר אופציות טובות לטיפול במצב זה: 1. טיפול תרופתי אחר במסגרת הסל כששתי התרופות המקובלות לשלב זה הינם אפיניטור או אינלייטה 2. אפשרות במסגרת מחקר קליני: ישנם תרופות חדשות כולל כאלו שפועלות על מערכת החיסון וגורמות לה לפעול כנגד הגידול. תרופות אלו אינן מאושרות כרגע ע"י הFDA אך הן צפויות לקבל אישור בחודשים הקרובים. ברגע שמאושרות אז ניתן לרכוש אותן אך מחירן יקר מאד. 3. אופציה נוספת זה טיפול מקומי באותן גרורות שמתקדמות. בכל מקרה אני ממליץ שתהיה מטופל ע"י אונקולוג מומחה בתחום שמכיר את כל האפשרויות. בברכה דר ברגר

03/07/2014 | 11:51 | מאת: שרה

שלום רב האם אפשר לקבל יעוץ למי לפנות עם תוצאה כדלקמן. בקוטב העליון של הכליה הימנית הודגם תהליך תופס מקום אקזופיטי היפודנסי מוגבל היטב בקוטר כ-25 מ"מ התהליך מתאדר לאחר הזרקת ח.נ. בשלב מאוחר נמדד בצפיפות של 33hu. יש לציין כי בהשוואה לבדיקה קודמת מ-2010 התהליך מעט גדל בבדיקה קודמת קוטרו נמדד כ-21 מ"מ. לפי הנאמר בפענוח כל האברים תקינים פרט לממצא שציינתי. לאיזה רופא עלי לפנות להתייעצות אורולוג, אונקולוג. אנא תשובתך. והאם המצב נשצע קריטי. תודה על תשובתך בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה

המצב איננו קריטי כלל ואת צריכה לפנות לאורולוג המןמחה בתחום להערכת מצב והחלטה על ניתוח בלפרוסקופיה בברכה דר ברגר

04/07/2014 | 09:19 | מאת: שרה

ד"ר ברגר תודה על תשובתך המהירה. הרגעת אותי קצת. המון תודה ושבת שלום שרה

31/05/2014 | 22:20 | מאת: נטע

לדר רענן ברגר שלןם. בהמשך לכל השאלות בפורום שלך ,אני מבקשת לדעת האם זה נכון שבזמן לקיחת כדורי הסוטנט אחד הסימנים שהכדורים עושים את העבודה שלהם מתבטא בלחץ דם גבוה. ואם לא נבנה לחץ דם גבוה זה אומר שהכדורים לא עושים את העבודה שלהם ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום רב, יל"ד הוכח במידה מסויימת כסמן ליעילות טיפול אך זה בהחלט לא שולל את יעילות הטיפול גם במטופלים שלא מעלים לחץ דם על גבי סוטנט בברכה דר ברגר

27/05/2014 | 19:47 | מאת: ירונה

שלום רב ד"ר ברגר לאחר ניתוח הוצאת כליה בעקבות rcc כיצד מתבצע המעקב ? קראתי בפורום שיש חזרה גם באזור עמוד השדרה. אולם האורולוג המטפל בי שולח רק לבדיקת סי.טי בטן ואגן. ירונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי בהחלט מוסיף גם CT חזה למעקב. תחילה הייתי עושה זאת אחת לחצי שנה ובהמשך פעם בשנה בברכה דר ברגר

24/04/2014 | 09:01 | מאת: אתי

שלום, כריתת כליה לפני 8 שנים עקב rcc, ללא ממצאים נוספים דאז. לפני כחודש התגלתה גרורה בודדת בעמוד השדרה ממקור rcc. הניתוח עבר בהצלחה, כרגע בשיקום. בבדיקת סי טי כלל גופי אשר בוצע טרם הניתוח עלה הממצא הבא: תהליך היפודנסי לובולרי כ 1.7 סמ בכליה שמאלית. בלי חומר ניגוד נמדד 23hu ועם חומר ניגוד נמדד כ 32hu. לקורלציה עם us. האם יש מקום לדאגה? יובהר כי בבית החולים נאמר שהסי טי בסדר, אין פיזור והגרורה בעמוד השדרה היא היחידה. רק עכשיו קיבלתי את הפענוח לקראת איסוף החומר לאונקולוגו וראיתי את הממצא. אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא בכליה יכול להיות ממצא ממאיר. יחד עם זאת לא הייתי עושה כרגע שום דבר מיוחד. מעקב בלבד. בדיקת סי טי חוזרת בעוד 3 חודשים תעזור לקבל החלטה. במידה ויש הגדלה משמעותית יש לשקול או ניתוח כריתה חלקי של הכליה או טיפול תרופתי ביולוגי בברכה וחג שמח דר ברגר

22/04/2014 | 17:40 | מאת: נטע

מדובר בשלוש גרורות בכליה שקטנו מאוד מאז התחיל הטיפול בסוטנט. שתי גרורות שהיו בריאות נעלמו לגמרי.בלבלב שתי גרורות שקטנו והיום בסביבות 0.4ממ. בכבד שתי גרורות שקטנו משמעותית וגרורה אחת שהיתה 0.8 היחידה שגדלה ל10ממ.כל זה אחרי שנה עם הסוטנט. אשמח לחוות דעתך.בתודה גדולה

לקריאה נוספת והעמקה

הכל נראה מצוין פרט לממצא בכבד. יחד עם זאת לא בטוח שמדובר שם בגרורה והייתי עושה בדיקה נוספת כגון MRI כדי לשלול אפשרות זו. בכל מקרה כדאי מעקב מסודר אצל רופא מומחה בתחום בברכה דר ברגר

20/04/2014 | 13:51 | מאת: נטע

האם אחרי שתי פעמים של סי טי בהפרש של כ-4 חודשים רואים חלק מהגרורות התאים הסרטניים קטנו כל פעם קצת ,האם יש מצב שאחרי זמן הם יכולים להעלם לגמרי?? מדובר בסרטן כליה גרורתי. חג שמח לך דר רענן ברגר

לקריאה נוספת והעמקה

נטע חג שמח, בהחלט קיימת אפשרות כזו שהגרורות יעלמו לגמרי. לא הבהרת לי כמה גרורות ובאיזה נפח מדובר. כמובן שהסיכוי גדל ככל שהמחלה קטנה יותר מלכתחילה.. בברכה

29/03/2014 | 22:10 | מאת: ישראלה

בזמן טיפול בסוטנט יש גרודים בגוף . מה יכולה להיות הסיבה? בדיקות הדם בסדר כולל הכבד והבילירובין. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב סוטנט יכול לגרום ללא מעט תופעות לוואי לא שיגרתיות כולל גרודים. יחד עם זאת יתכן שמדובר באלרגיה. בברכה דר ברגר

24/03/2014 | 20:42 | מאת: יאיר

האם בזמן לקיחת סוטנט והמטופל מרגיש טוב האם זה בסדר לעשות פעילות כמו הליכה לא מהירה. ועוד שאלה האם זה בסדר לקחת כפית כורכום ביום תוך כדי טיפול בסוטנט. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התשובה הינה כן ל2 השאלות בברכה דר ברגר

13/03/2014 | 16:30 | מאת: בחור בן 26 חושש

הי מיולי 2013 אני עם כאבים במותניים לפעמים בחזה ובגב , עשיתי רנטגן חזה + מיפוי עצמות לא נמצא כלום בתקופה האחרונה אני הולך לשירותים כל שעה בערך והרגשה של כאילו לא התרוקן לגמרי ומשתין כל פעם טיפה , החלפתי רופא הסברתו לו את ההיסטוריה עשיתי בדיקת דם ושתן ושלחת אותי לאולטראסונד , להלן בדיקות מעבדה : Platelets-138-יחידות: 10*3 micl 5.66יחידות: 10*6/miclRBC-Red Blood Cells Urine Culture (Diaslide) תרבית שלילית ALKP-Alkaline Phosphatase יחידות U\L 124 אני בחור מעשן . האם יש לי ממה לחשוש מגידול בכליה? בבקשה עזרתך !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לדעתי בגיל 26 הסיכוי לממאירות בדרכי השתן נמוכה אבל נראה לי שכדאי שתפנה לאורולוג לברור בברכה דר ברגר

25/02/2014 | 20:26 | מאת: נטע

שלום לך דר רענן.אחותי מטופלת בסוטנט (סרטן כליה גרורתי).לאחר 9 חודשים של טיפול בסי טי האחרון האונוקולוג רשם התייצבות מוחלטת . היא מרגישה בסדר גם תוך כדי לקיחת הכדורים וגם בשבוע ההפסקה. אומנם יש תופעות לוואי אבל זה סביל ומטופל בעזרת רופא המשפחה.השאלה שלי האם זה אומר שאפשר לקוות להמשיך לחיות ככה עם הכדורים??אם כרגע הסוטנט הצליח לייצב את המחלה זה אומר שיש שליטה על המחלה?? אשמח לשמוע ממך בשורות טובות.בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום, התייצבות מחלה לאחר 9 חודשים זו בהחלט תוצאה טובה שיכולה להמשיך עוד זמן רב. עצם העובדה שהטיפול נסבל מעודד אפילו יותר ובהחלט יוצר אפשרות לטיפול ארוך טווח וטיפול יעיל במחלה בברכה דר ברגר

17/02/2014 | 07:06 | מאת: אירה

דר ברגר שלום רב שמעתי אותך אצל פרופ קרסו מדבר על רדיום איזוטופ 223 האם תרופה זו מתאימה גם לחולי סרטן כליה עם גרורות בעצמות , המון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אירה שלום רב, רדיום נכלל בסל רק לסרטן הערמונית. אין שום נתונים בנוגע ליעילות אפשרית של הטיפול בסרטן כליה בברכה דר ברגר

11/02/2014 | 21:20 | מאת: יאיר

קרובה שלנו חלתה בסרטן הכליה, היום זה עם גרורות בכבד ובלבלב. מקבלת סוטנט כבר שנה בערך ומצבה בסדר. רופא כירורג אמר לה שהכדורים האלה לא עוזרים יותר מחודשיים שלשה. האם לפי דעתך הרופא צודק? או שהסוטנט יכול להוסיף שנות חיים נוספות לחולה.זה התחיל לפני שנתיים בערך ומאז מצבה יציב. בתודה מראש על התייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיפור אותו אתה מציג הינו אופייני ומצביע על יעילות הטיפול הביולוגי אותו מקבלת קרובתך. פעמים רבות הטיפול בסוטנט גורם להתייצבות מחלה ללא דינמיקה. מנסיוני ישנם חולים לא מעטים שמרוויחים מאד מטיפול זה שמאריך את תוחלת חייהם באופן משמעותי גם בטווח של שנים. בברכה דר ברגר

בבדיקת US . מה זה אומר ? תודה לתשובתך

האמת? לא באמת יודע. לא נשמע חשוד במיוחד. מדוע ביצעת US?

US שגרתי

03/01/2014 | 14:38 | מאת: יאיר

לדר רענן ברגר שלום. אני מבקש האם לפי דעתך התרופה החדשה שנכנסה לסל עכשיו נגד סרטן הכליה עם גרורות, יכול להיות טוב יותר מהסוטנט. הסוטנט עוזר מאוד. תודה רבה. שם התרופה החדשה inlyta והשם הגנרי שלו axitinib

לקריאה נוספת והעמקה

יאיר שלום רב התרופה החדשה נכנסה לסל לטיפול קו שני לאחר שהמחלה התקדמה על גבי סוטנט או ווטריינט. הנתונים מראים את יעילותה במצבים אלו. אני ממליץ שתמשיך עם הטיפול הנוכחי כל עוד המחלה מגיבה או יציבה ואינה מתקדמת בברכה דר ברגר

06/12/2013 | 18:29 | מאת: דורית

חזרתי כרגע מבדיקת us עם אבחנה של " גוש בקוטב העליון של הכליה רקמתי מעורב עם איזורים נקרוטיים בתוכו בגודל 10*10 סמ וזרימות בחלק הרקמתי.ייתכן ששיך לכליה או לאדרנל" עד כמה המצב חמור???

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום רב, מתנצל מאד שלקח לי כל כך הרבה זמן לחזור, כנראה שפספסתי את ההתראה בנייד. אני מניח שכבר התקדמת מאס ה06/12/13 אבל בכל זאת.. גידול של 10 ס"מ בכליה מחייב ברור וטיפול. במידה והמחלה נראית RCC וממוקמת רק לכליה, יש לנתח. אם קיים חשד שהמחלה כבר יצאה מהתחום של הכליה יש לשקול ניתוח ולשקול טיפול תרופתי, תלוי בפתולוגיה של המחלה. בברכה דר ברגר

02/12/2013 | 21:48 | מאת: אירה

שלום רב האם בדיקות כ-target now, בדיקת ctc , בדיקת tumor profile עשויות לסייע בטיפול בסרטן כליה rcc? האם יש בדיקות אחרות בסגנון זה שעשויות לסייע בבחירת הטיפול המתאים לסרטן כליה rcc? המון המון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מתנצל על הזמן הרב שעבר טרם תשובתי, באופן ספציפי בRCC, אין כל כך משמעות לבדיקות הללו עקב העובדה שהטיפולים הקיימים כיום הינם טיפולים ביולוגים התוקפים את המנגנון הידוע של המחלה. לדעתי, לבדיקות הנוספות יש סיכוי מאד נמוך למצוא מנגנונים אחרים שהינם משמעותיים בהתקדמות המחלה ושטיפול ממוקד מטרה (אחר ממה שקיים) יוביל להצלחה טיפולית. בברכה דר ברגר

06/01/2014 | 19:28 | מאת: אירה

שלום אני מנסה לסייע לחבר בן 35 חולה מזה 7 שנים ב-RCCץ האם ישנן משפחות בפורום עם Votrient למסירה במקרה? אנחנו גם פותחים קרן לתרומות ופונים לאגודות שונות בבקשות מימון וסיוע אבל ידוע לי שלפעמים ישנם עודפים שנשארים אצל משפחות אז אני מנסה גם פה. תודה רבה רותם נייד 0544537223

לקריאה נוספת והעמקה

ברגע שיהיה לי איידע אותך. דר ברגר

26/11/2013 | 20:31 | מאת: רותם

תבורך! אנחנו גם רשמנו אותו למאגר התרופות של "חברים לרפואה" אם במקרה תתרם שם התרופה. תודה לך וחג שמח!

13/11/2013 | 02:35 | מאת: אלי

שלום , הנני סובל מכאבי בטן ושילשולים על בסיס יומי , שנגרם כתופעת לוואי בעקבות טיפול ביולוגי ע"י הכדורים (נקסבר) . ניסיתי טבליות שמן מנטה בתוספת ג'ינג'ר ושומר שאמורות להקל במצב של כ.בטן שילשול עוויתות מעיים וגזים ,אך הם לא עוזרות לי.הייתי שמח לקבל המלצה על משהו חזק שהיה כן יכול לעזור . ועוד שאלה בהנחה שתכשיר כמו קלבטן יעזור לי , האם זו תרופה שאפשר לקחת אותה 3 פעמים ביום ולתקופה ארוכה. האונקולוגית שלי אמרה לי שכן , מה דעתכם ? כדאי לציין שאני כמובן כבר אולצתי בעקבות המצב לנהוג כפי שצריך מבחינת איך מתי כמה ומה לאכול כפי שמומלץ כשסובלים מהתופעות הללו , אך על התרופה הביולוגית (נקסבר)כלום לא משפיע , ההקלה בעקבות הדיאטה הזו היא מינורית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, השאלה שאתה מציג הינה חשובה וחולים רבים נאלצים להתמודד איתה. להלן מספר פתרונות: 1. לקחת קלבטן או תרופה דומה למשך פרק זמן. אין בעיה לתת ימים רצופים. 2. ישנה אופציה לקחת תפוחי עץ, לקלף אותם, לרסק אותם ולתת להם להשחים. לאחר מכן לאכול אותם. ישנם עדויות שזה עוזר לשלשולים מתרופות ביולוגיות כגון נקסבר. 3. אם כלום לא עוזר, כדאי להפסיק טיפול למספר ימים ולראות שזה עובר ולאחר מכן לחדש טיפול בברכה דר ברגר

12/11/2013 | 18:47 | מאת: יאיר

לד"ר רענן ברגר שלום.בהמשך לתגובתך מתאריך 7.11.13 אנחנו החברים של החולה בסרטן הכליה גרורתי.קבל מאיתנו הצדעה ענקית על האנושיות המדהימה שלך.אם אדם ברמה שלך כותב לנו שהוא מצטער שלקח לו זמן לענות לנו(ואנחנו בטוחים שאתה עונה לחולים בהתנדבות) כל הכבוד. עוד שאלה נוספת ברשותך. החולה מקבל סוטנט שבועיים ושבוע הפסקה. בהפסקה מרגיש טוב חוץ שבימים האלו של ההפסקה נהיה לו בצקת מסביב לעיניים ובפנים.האם יש איזשהו פתרון לזה ? לציין שמייד כאשר הוא מתחיל את הטיפול הכל חוזר לקדמותו. בהערכה רבה !!!!

לקריאה נוספת והעמקה

הי, האמת שנתקלתי בתלונה זו מאחד מחוליי ואין לי פתרון אמיתי לזה. במיוחד עקב העובדה שלא ברור לי המנגנון. בברכה דר ברגר

03/11/2013 | 08:49 | מאת: דן

שלום ד"ר אני במעקב לאחר כריתת כליה חלקית בשנת 2011 כרגע נמצא אצלי גוש נוסף בגודל 18 מ"מ שחשוד כגוש סרטני לפי בדיקות ההדמייה. רופא שאצלו אני מטופל ממליץ לעבור כריתה של הגוש. שאלותי הם: 1 האם בגודל כזה צרכים להוציא את הגוש אן להמתין שיגדל עוד ואז להוציאו. 2 האם לא עדיף להוציא כבר את כל הכליה בגלל ההשנות נוספת? 3 דבר נוסף כמה בטוח לעשות ניתוח באותו מקום שבוצע בעבר וכמה הוא מסכן את הכליה למרות שהנגע נימצע בחלקו העליון של הכליה. תודה...

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, באופן כללי השאלות אמורות להיות מופנות לאורולוג מנתח. אני אונקולוג המתמחה בגידולים של דרכי שתן ואינני מנתח. עקרונית אם ניתן כירורגית, אפשר בהחלט לעשות ניתוח חלקי ולא להוציא את כל הכליה. בברכה דר ברגר

02/11/2013 | 19:57 | מאת: יאיר

וכמובן החולה ממשיך לקבל את התרופה הסוטנט. זה ההמשך של ההודעה הקודמת. תודה רבה

כמו שצריך..