מחקר חדש שילוב של ניבולומב עם איפילימומאב

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

15/06/2015 | 11:07 | מאת: ראובן

ד"ר ברגר שלום רב, לאבא שלי עבר של RCC עם כריתת כלייה לפני כ 4 שנים. לאחרונה התגלה חזרה של המחלה לפי הביופסיה שנלקחה מבלוטה הרטרופריטונאלית גוש של 4 ס"מ. אציין כי אבי מרגיש טוב, ומנהל אורח חיים רגיל. הוצע לנו ע"י האונקולוג להשתתף במחקר חדש רב מרכזי שמתבצע היום שילוב של תרופות ניבולומב עם איפילימומאב מול הסוטנט. רופא האונקולוג אמר כי אם נחליט לא להשתתף במחקר באפשרותנו לקבל את הטיפול המקובל בסוטנט אך אין טעם למהר מכיוון שלתרופה זו תופעות לוואי קשות וניתן לעשות סי.טי ע"מ לעקוב אחר קצב גדילה של הגידול או להופעת תסמינים של המחלה כמו כאבים בגב. לעומת זאת אם נבחר להשתתף במחקר החדש ניתן יהיה להתחיל בטיפול כבר עכשיו (או בשילוב של תכשירי המחקר הדשים או בסוטנט תלוי לאיזו קבוצה ישובץ אקראית) אנו חוששים וקשה לנו לקבל החלטה נכונה ונבונה. מה ידוע לך על מחקר חדש זה? האם כדאי להמתין ולא לקבל שום טיפול כלשהו עד להופעת תסמינים? האם בעצם ההמתנה המחלה לא יכולה להחריף ולשלוח גרורות לאזורים אחרים? נקווה שבהסתמך על עזרתך נוכל לקבל החלטה נכונה. בתודה מראש.

ראובן שלום, מדובר במחקר שמתקיים במספר מרכזים בארץ ומיועד למטופלים עם סרטן כליה גרורתי שטרם קיבלו שום טיפול תרופתי למחלתם. בהנחה שאבא מרגיש טוב ומתפקד אפשר בהחלט לשקול טיפול זה. יחד עם זאת כדאי לשקול אולי אופציות נוספות כגון קרינה ממוקדת לגידול אם מדובר במחלה רק באותו מקום שאתה מתאר. ממליץ על יעוץ מסודר על ידי אונקולוג המומחה בתחום בברכה

מנהל פורום סרטן כליה