ציסטה מורכבת

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

15/06/2015 | 17:24 | מאת: שרית

שלום, לפני שנה וחצי התגלתה ב US ציסטה בכליה בקוטר 0.9 ס"מ באזור הבינקוטבי עם תוכן סידני. כעת בבדיקה חוזרת הודגמה ציסטה קורטיקלית בקוטר 1.8 ס"מ בהיבט קדמי של הכליה עם משקע סידני. האם השינוי בגודל הוא משמעותי? האם קיים סיכון לממאירות? תודה.

שלום רב בעיקרון שאלה זו אמורה להיות מופנית לאורולוג. באופן כללי אם הטרמינולוגיה בתשובה הינה ציסטה, אז קרוב לוודאי שלא מדובר בנגע ממאיר. בכל מקרה צריכה להתלוות לתשובה דרוג שנקרא בוסניאק וזה יכול לכוון לרמת הסיכון לממאירות בברכה

מנהל פורום סרטן כליה