תרופה חדשה (כתבה במוסף ידיעות 13.09.14)

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

13/09/2014 | 14:23 | מאת: ג'ודי

שלום דר' ברגר, אני חולת סרטן כיליה עם גרורה לסקרום ולריאות מטופלת כעת בסוטנט עם תופעות די קשות קראתי במוסף שבת בידיעות על תרופה שמטפלים בה בחולי מלנומה במכון אלה בשיבא נאמר בכתבה שתרופה זו יכולה להועיל לעוד חולי סרטן מסוגים שונים ברצוני לשאות האם טיפול בתרופה זו יכולה להועיל גם לחולה מהסוג שלי. (אני חולה כארבע שנים וכל הזמן מטופלת בסוטנט לסרוגין). תודה ג'ודי

ג'ודי שלום, התרופה החדשה פועלת על מערכת החיסון ובעלת פוטנציאל להיות יעילה גם למחלתך. נכון להיום אין את כל ההוכחות כמו במלנומה אך ישנם נתונים המראים על תגובות טובות לתרופה גם בסרטן כליה. עדיין נראה לי שאם הסוטנט עובד אז עדיף לנסות לטפל בתופעות הלוואי צורה המיטבית לפני שנוטשים את התרופה. ישנם שירותי אחיות שמגיעות עד הבית לצורך זה. הטיפול החדש איננו נכלל בסל התרופות בארץ עדיין ועולה מאות אלפי שקלים. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה