פורום סרטן כליה

סרטן הכליה הינו הסרטן השביעי בשכיחותו באוכלוסייה. בכל שנה מאובחנים כ-600 חולים חדשים עם סרטן כליות במדינת ישראל. מרבית המקרים של סרטן הכליה מתגלים באופן אקראי, משמע באמצעות בדיקת הדמיה (סונר או CT) שבוצעה מסיבה אחרת כלשהי. במרבית חולי סרטן כליות, ממוקם הגידול ברקמת הכליה בעת האבחנה, ללא גרורות. במצבים אלה של סרטן כליות, הטיפול היחיד המאפשר הבראה מלאה ממחלת סרטן הכליה, הינו טיפול ניתוחי. כתלות בגודלו ומיקומו של הגידול, תוצע לחולה סרטן הכליה כריתה מלאה או כריתה חלקית של הכליה, בגישה ניתוחית לפרוסקופית (זעיר-פולשנית) או גישה ניתוחית פתוחה. כ-30 אחוז מהחולים מופיעים עם מחלה שהתפשטה לאיברים אחרים כמו ריאות ובלוטות לימפה. בחלק מהחולים הגרורות מופיעות עם אבחנת המחלה ובחלקם תוך כדי מעקב לאחר הסרת הגידול הראשוני בכליה. חולים אלו נזקקים לרוב לטיפול תרופתי. בשנים האחרונות אנו עדים להתקדמות רבה בתחום הטיפול התרופתי במצבים אלו של מחלה מפושטת. כיום, מצויות בידנו תרופות ביולוגיות חדשניות וייחודיות, המשמשות לטיפול במצבים אלו. זאת בזכות ההבנה ההולכת ומעמיקה של מנגנוני המחלה ורכישת היכולת לפתח טיפול ממוקד במנגנונים אלו. .
244 הודעות
228 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן כליה

05/09/2019 | 03:01 | מאת: ממצא בגודל 1.6 באגן הכליה

שלום. לאחר בדחקת mri נתגלה ממצא בגודל 1.6 באגן הכליה . שאלתי את הרופא אם זה יכול להיות ציסטההאמר שבמקום זה אין בדרך כלל ציסטה . השאלה מה זה יכול להיות והאם באמת במקום זה אין ציסטות ?מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי מאד שרדיולוג מומחה יראה את זה ושגם אורולוג ממומחה בגידולי כליה יעיף מבט. ישנה אבחנה מבדלת לסוג כזה של ממצא אבל כדאי לשלול ממאירות באגן הכליה או ממאירות ממקור כליה בברכה

שלום.אבי בן 79,ברקע יתר ל"ד,סכרת סוג2 מטופלת(לא באינסולין).מזה כחצי שנה סובל משילשולים,צריבה רקטאלית וירידה במשקל.כחלק מבירור גסטרו ביצע סיטי בטן בו התגלה rcc בכליה שמאלית בגודל 2.9 *3.3סמ. ר.משפחה בחופש.מה יכלול המשך בירור?מה תוחלת חיים?האם קריותרפיה עדיפה עבורו?בתודה מראש,יעל.

לקריאה נוספת והעמקה

בהנחה שאבא במצב כללי סביר ומצב בריאותו טוב יש לפנות לאורולוג מומחה בתחום להחלטה על ניתוח או מעקב. ֿ אינני ממליץ על קריותרפיה בברכה

תודה על המענה.אך מדוע לא ממליץ על קריואבלציה?

04/08/2019 | 19:05 | מאת: יצחק

גבר בן 58, בריא ופעיל מאוד ספורטיבית. על רקע כאב גב תחתון כתוצאה מהפעילות הגופנית בוצעה אולטראסאונד לכליות שגילה ציסטה קורטיקלית בגודל 2.6 סמ עם הסתיידות עדינה בדופן. האם זו ציסטה מסוכנת?

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שלא בברכה

שלום, אבי בן 60. בשנת 2016 בוצע לו כריתת כליה ימנית בעקבות גידול של 14 ס"מ. יש לו סרטן כליה מסוג chromophobe rcc furman grade 4 with sarcomatiod features. ב2017 בעקבות קשריות ראתיות שהתרבו התחיל טיפול ב-suntitib קו ראשון, לאחר 23 סבבים ב-2018 עקב ריבוי הגרורות התחיל טיפול קו שני ב-nivolumab אחרי 4 טיפולים הודגמה גדילה של הגרורות באופן משמעותי והתחיל טיפול קו שלישי בlenvatinib ו-everolimus. בpet ct אחרון שוב חלה התקדמות בריאות והוחלט על טיפול קו רביעי בcabozatinib. שאלתי היא מה סיכויי התרופה לעזור? האם יש עוד אופציות לאחר מכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר במחלה נדירה יחסית ללא נתונים שיכולים לעזור לנו להעריך את הצלחת הטיפול שהוצע לאביך בברכה

12/07/2019 | 05:58 | מאת: גורי

שלום פרופסור רענן בסיטי שנעשה לי נמצא שיש לי סרטן tcc בשופכן העליון והאמצעי כמו כן בכליות נמצאו מוקדים היפודנסיים זעירים וציסטות קורטליות האם ייתכן שהמוקדים ההיפודדנסיים בכליות הם גם גידולים מסוג tcc בשופכן הסרטן הוא pta LG תודה מראש על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

לא, בד"כ אין TCC בקורטקס או בקליפת הכליה. זה כנראה משהו אחר

21/06/2019 | 21:13 | מאת: חגית

שלום, בדיקת סי טי, בטן ואגן, מראה שני גושים באדרנל השמאלי, אחד מעוגל 1.2 ס"מ, צפיפות ללא הזרקה 16hu, ולאחר הזרקה עובר האדרה 43hu, השני אובלי בזרוע הלטרלית בקוטר מרבי 1.4 ס"מ, צפיפות ללא הזרקה 7hu, לאחר הזרקה עובר האדרה עד 55 hu. האם עלי לדאוג? הצפיפות לאחר ההזרקה לא גבוהה ומחשידה לממאירות? בנוסף תפליט פלאורלי קטן משמאל. אני בת 54, ולאחותי הגדולה היה קושינג לפני שנים ולאחר מכם סרטן השד. אשמח לתשובה, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי לפנות בשאלה זן לרדיולוג המומחה בתחום. אין לי מספיק ידע במקרה זה בברכה

שלום רב אני בן 58 לפני כ-חודש עשיתי ניתוח לפרסקופי כריתת כליה חלקית בעקבות גידול בכליה שמאלית בגודל של 5 ס"מ מצורף הדו"ח הפתלוגי אם אפשר לדעת מה הסיכוי של חזרת הסרטן ומה אומר הדו"ח בשפה פשוטה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ראיתי מסמך מצורף. מה דרגת המחלה? בכל מקרה, סיכויי הריפוי גבוהים ועומדים על כ70-80% אם הדרגה נמוכה אז הסיכויים אפילו גבוהים יותר. בברכה

29/04/2019 | 22:30 | מאת: אדם

שלום אני בן 43 התגלתה ב כליה ימנית אנגיומיוליפומה בקוטר 2ס"ם. האם יש תרופות המאיטות את קצב הגדילה של אנגיומיוליפומה?

לא. כן כדאי מעקב אורולוגי. בברכה

בבדיקת סי טי שנערכה לי בפרוטוקול אבנים בכליה נמצא כי יש בליטה בעלת צפיפות גבוהה בקורטקס אחורי בקוטר 17 מ"מ ועכירות שומן קלה סביב השופכן העליון. הייתי רוצה להבין מה אומר ממצא שכזה. בדיקת us תבוצע בעוד יומיים

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לי לענות על שאלתך. אני מניח שכבר עשית US..

17/04/2019 | 11:54 | מאת: מיק

בכליה הימניתAml גדלה מ 1 לקוטר 4*3.5*4 באספקט ליטרלי אמצעי. קיימים כאבים בכליה. האם מומלץ לבצע טיפול המבוליזציה ? ומה הסיכון? תודה

שלום רב, מדובר בגידול בעל סממנים שפירים. לכן, בעניין זה כדאי לפנות לאורולוג מומחה. זו שאלה שהינה מחוץ לתחום האונקולוגי בברכה

15/04/2019 | 21:12 | מאת: מראז

שלום, כאשר סרטן הכליה מתפשט לריאות וכד', האם עדיין יש משמעות לכך שהסרטן התחיל מהכליה, או שהטיפול כבר מתחיל להיות "רגיל" כמו בכל סרטן אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה בהחלט משמעות אדירה למקור הממאירות. למעשה מקור הסרטן קובע איזה טיפול תרופתי ינתן. מקור הממאירות גם קובע פעמים רבות מה תהיה הגישה הטיפולית בגרורות קרי, טיפול תרופתי סיסטמי או טיפול ממוקד או מעקב בלבד וכיו"ב. בברכה

15/04/2019 | 20:55 | מאת: לואי

שלום.אימי בת 81 אובחנה כחולה סרטן כילייתי עם גרורות בריאות.הרופאה המליצה על טיפולים הנמצאים בסל,אמרה שאין צורך ממשי בבדיקת פט סיטי.האם הבדיקה יכולה לעזור בטיפול או שבאמת אינה משמעותית ואפשר לוותר עליה? בהתייעצות עם אחת מהחברות המטפלת בחולי סרטן כילייתי נאמר לי שיש צורך לעבור את בדיקת הפט סיטי ומיממצאי הבדיקה ניתן להתאים טיפול יעיל יותר וממוקד יותר למחלה,סוג של טיפול אינדיבידואלי מותאם לדי אן אי של המחלה .מה דעתך האם עלינו לוותר על בדיקת הפט סיטי והאם אפשר למקד טיפול אחר, שלא בסל התרופות,לאחר בדיקת פט סיטי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון אין הכרח לבצע בדיקת PET ומספיקה בדיקת CT. על אחת כמה וכמה כשמדובר רק בגרורות ריאתיות. בדיקת PET גם לא רלבנטית לעניין הDNA שהעלית. ככה שלא הייתי משלם עבור הבדיקה. יחד עם זאת במידה שהקופה כן מאשרת את הבדיקה (ולדעתי היא כן בסל עבור RCC גרורתי, הייתי מבצע אותה כי לפעמים היא כן מכוונת לנוכחות מחלה במקומות שסיטי יכול לפספס אבל זה קורה באחוזים נמוכים. בברכה

02/04/2019 | 19:29 | מאת: יורם

ד"ר ברגר שלום (שאלה זאת נשלחה קודם בטעות לפורום שלך לסרטן הערמונית) לאחי בן ה 71 גידול בקליפת המוח שלא ניתן לנתח, זאת לאחר RCC שטופל בתרופות לא כימותרפיות. מ MRI: אוקסיפיטופריאטלי משמאל מודגם תהליך על בסיס דורלי שמתאדר, קוטר מירבי של 6 מ"מ מכיל תוצרי דם בתוכו מתאים לפיזור משני. בהנחה שזאת באמת גרורה מ RCC, כי גידול אחר לא בקליפת המוח הוצא מהמוח ואובחן בפתולוגיה כגרורת RCC. 1. האם בסוג זה יש צפי לחזרה מהירה של גידולים חדשים במוח גם אם יושמד בהקרנה מרוכזת Radio Surgery, יחסית לממוצע בסוגי גרורות אחרים של RCC במוח? ומה יכולת השמדת הגרורה יחסית לממוצע (בדר"כ יש יכולת גבוהה)? המטרה לשקול את התועלת בהקרנה. 2. האם טיפול תרופתי יצטרך לעבור את מחסום הדם? הערה: בבדיקת רגישות חדשנית scan script יש רגישות מצוינת ל azopanib - תרופה שהוא לא קיבל עדיין. 3. יש גרורה נוספת: תהליך תוך לשדי מתאדר, פריאטלי משמאל המתאים לפיזור תוך לשדי גרמי. לא צויין הגודל. אותן שאלות: זמן עד הופעת פיזור חדש ויכולת השמדה בהקרנה מרוכזת, הכל יחסית למיקומים אחרים שמקורם ב RCC, מיקום ביחס למחסום הדם למוח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלות ששאלת מאד לא ברורות. אתה מכניס הרבה הערות תוך כדי שאלה.. תשובה כללית, גרורות לקרום המוח זו פרוגנוזה רעה של מחלה שמתקדמת יחסית מהר. הטיפול צריך לכלול הקרנות ואפשר גם להוסיף טיפול ביולוגי כמו פאזופניב. בד"כ אין מגבלה של מחסום מוח דם בברכה

14/03/2019 | 12:48 | מאת: קובי

שלום וברכה בן 37 בריא בדרך כלל יש כאבי גב על רקע ספונדילוזסיז.יש לי לפעמים הרגשה של צריבה ואי נוחות בשתן וקושי להתאפק זה התחיל לפני 3 שנים על הבדיקות שתן והתרביות יצאו תקינות ובדיקה של כל המחלות מין שליליות.לפני שנה עשיתי אולטרא סאונד והכל היה תקין לחלוטין. שבוע שעבר בגלל שהאי נוחות חזרה עשיתי שוב אולטרא סאונד והאבחון היה הכליות במנח ובגודל תקינים. אין עדות לאבנים כיס השתן תקין ללא פתלוגיה.ערמונית במשקל 15 גרם. אך יצא גם מימין לכליה הודגם נגע הידי פוקאלי קורטיקאלי עליון קוטרו 10 מ"מ שיכול להתאים לאנגיומיוליפומה.והתרוקנות עם שארית של 150 סמק. יש לציין ששתיתי לפני הבדיקה ממש הרבה ןממש כאב לי מרוב שהתאפקתי חזק.שאלתי היא האם עליי לחשוש מתוצאת הבדיקה ולעשות בירור נוסף כלשהוא?ואיך יכול שבשנה הממצאים כל כך שונים בין הבדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

להערכתי אתה לא צריך לעשות כלום פרט למעקב בלבד בברכה

10/03/2019 | 10:15 | מאת: אייבי

שלום בסי טי גילו גידול בכליה בתהליך גושי אפסט לטרלי עם הסתיידות עובר האדרה גודל כ -3*3 אין בפיענוח נתוני צפיפות לדברי הרופא זה 70 % סרטני האם זו הסטטיסטיקה? האם כדאי לעשות ביופסיה לפני ניתוח? האם במקום ניתוח אפשר לעשות קריותרפיה? תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי להפנות שאלות אלו לאורולוג מומחה בתחום. אני אונקולוג. באופן כללי בד"כ אם יש חשד גבוה לממאירות ניגשים ישר לניתוח ללא ביופסיה על קריותרפיה יש פחות מידע בברכה

05/03/2019 | 20:44 | מאת: אורית

אבי בן 72 לאחר הוצאת גידול מהכליה לפני כשנה וחצי. בהמשך היו גרורורות בריאות שהוצאו בניתוח. כעת שוב גרורה מתחת לכליה. הומלץ על טיפול בהקרנות. האם לדעתך כדאי הקרנות לאזור הכליה? ושאלה נוספת: ביקשנו לעבור לצילומי מעקב של mri במקום pet ct (להפחית קרינה לגוף)- האם רואים בmri כמו בpet ct?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בשאלה של הקרנות אני צריך לראות את הדימות. בדרך כלל אני נוטה שלא להקרין גידולים מסוג RCC אלא אם אין אופציה אחרת. לגבי MRI או PET, היתרון בPET שזה סוקר את כל הגוף וזה עדיף לדעתי. הקרינה לדעתי לא מהווה בעיה על בריאותו של המטופל היום וגם בעתיד בברכה

26/02/2019 | 17:28 | מאת: מיכאל

אצל אמי בת 91 התגלה סרטן כליה RCC. מימדיו 7 סמ אורך ו4 רוחב.מכיוון שהיא סובלת מבעיות לב הרופאים אמרו שאין לעשות לה ניתוח. האם יש אלו תרופות שיכולות למנוע מהגידול לגדול ולהתפשט לאיברים אחרים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנן תרופות בהחלט אך קרוב לוודאי שלא הייתי ממליץ לטפל באמך עקב הנזק שטיפולים אלו יכולים לגרום לה בברכה

22/02/2019 | 21:55 | מאת: רן

בבדיקת אולטראסאונד התגלה אצל גבר בן 80 חשד לממצא סולידי בגודל 3 ס"מ.וניתנה המלצה ל סי.טי. במקרה לאותו גבר נעשתה לפני כחצי שנה בדיקת סי .טי. בטן עם חומר ניגוד למטרה אחרת ושם לא היה ממצא כזה. אי לכך האורולוג אמר שאין צורך בסי.טי. אלא באולטרא סאונד בעוד מספר חודשים. נודה לחוות דעתך בעניין. דבר נוסף, אם זה היה ממצא סרטני, מה הטיפול כשמדובר בקשיש בעל מצב בריאותי מורכב.

לקריאה נוספת והעמקה

אם מצבו הבריאותי מורכב, הייתי בינתיים משאיר אותו על מעקב בלבד. מצד שני בעניין הסיטי, יתכן שהסיטי מלפני חצי שנה היה ללא חומר ניגוד ככה שהיה מאד קשה לראות משהו. לכן הייתי עושה רביזיה לסיטי הקודם אצל רדיולוג מומחה ולאחר מכן שוקל אולי לחזור על סיטי עם חומר ניגוד (אם תפקודי כליה מרשים זאת) בברכה

29/01/2019 | 18:20 | מאת: אמנון

אבי בן 74 ,הוציאו לו כליה לפני חצי שנה בעקבות גידול,בבדיקת ct כיום נמצאו מספר גרורות חדשות,ןהוצא לנו להתחיל או בטיפול ביולוגי(כדור) או בטיפול אימונתרפיה בוריד פעם בחודש,או להכנס למחקר שבזה איננו רוצים.אנחנו נוטים לבחור בטיפול האימונתרפיה.1) האם באמת כדאי לנו ללכת על הטיפול האימונתרפי? 2)האם יש עוד אפשרויות טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חסרים לי קצת נתונים ולכן אינני יכול לענות. היכן הגרורות, בדיקות דם וכיו״ב

שלום, בן 47, הנה הממצאים של הסיטי שלי: כליות בגודל ומרקם תקינים,ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. 31 ולאחר ההזרקה עובר HU באספקט הבין קוטבי של הכליה השמאלית נראה גוש סולידי, 3.2 ס"מ, מודד צפיפות לפני הזרקה .RCC- 103 , החשוד ל HU האדרה עד רושם שהגוש לא משיק למערכת המאספת של הכליה )הבדיקה לא כוללת פאזה סקרטורית, עקב כך הדגמה מוגבלת של המערכות המאספות(. השומן מסביב לגוש נראה נקי. הוריד הכלייתי השמאלי נראה חופשי. שלפוחית השתן מלאה באופן חלקי, ללא ממצא גס. הערמונית אינה מוגדלת. שאלתי: מרגע שמגדירים את זה כגידול, מה הדחיפות של הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

אין דחיפות יחד עם זאת לא צריך להזניח. לפנות לאורולוג מומחה בתחום ולהתחיל תהליך שקרוב לוודאי שיסתיים בכריתת הגוש בניתוח לפרוסקופי בברכה

27/12/2018 | 10:46 | מאת: זיוה

שלום דר . לצערי הרב יש לי גרורה בלבלב שמערב את התריסריון .החשש שלי שברגע שהגרורה תגדל עלול לסתום לי את המעבר לתריסריון. מה אפשר לעשות? אני עם סרטן כליה גרורתי. עם כליה אחת בלבד. אני כמעט ולא אוכלת. פשוט האוכל לא יורד. יש אפשרות לניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

זיוה שלום, זו שאלה שבאמת לא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום צריך בדיקת רופא מומחה, רצוי כירורג בליווי אונקולוג בברכה

23/12/2018 | 10:39 | מאת: עליזה

ב-CT כליות ודרכי שתן נתגלה בכליה שמאלית: "ציסטה פשוטה בקוטר עד 1.4 ס"מ עם הסתיידות בגודל כ-0.5ס"מ ללא עדות להידרונפרוזיס" נשלחתי ל-"ט.מ. CT דרכי שתן עם+בלי חומר ניגוד". האם זה אותו הדבר כמו CT כליה?

לקריאה נוספת והעמקה

זו בדיקה מעט שונה בהקשר של עיתוי הזרקת חומר הניגוד. סה"כ לא נראה לי שבדיקה זו תוסיף משהו בשאלת הציסטה בברכה

20/12/2018 | 17:56 | מאת: דניאלה

בקבות כאבים במותן, דלקות שתן וחשד לאבנים בכליות בדיקת CT אשר העלה חשד לממצא בכליה הימנית בקוטר 14 מ"מ. בדיקת CT עם חומר ניגוד: באספקט הליטרלי של הכליה הימנית הודגם ממצא שנראה מעט היפרדנסי לרקמת הכליה לפני הזרקת חומר ניגוד, ועובר האדרה הומוגנית לאחר הזרקת חומר ניגוד בקוטר 16 מ"מ. לפני הזרקת חומר ניגוד הממצא מודד כ- 48HU בפאזה עורקית הממצא מודד כ- 126HU ובפאזה המאוחרת הממצא מודד כ- 124HU. ייתכן ומדובר על ממצא עם תוכן חלבוני גבוהה אין לשלול תהליך תופס מקום ראשוני כמו RCC לאחר קבלת התוצאות פניתי ליעוץ אצל אורולוג הוסבר לי שכנראה גידול ממאיר בעל כלי דם ועל כן יש צורך בניתוח לפרוסקופי שיסיר אותו, הופניתי לMRI כמו גם לגבש החלטה באם ארצה להתנתח מיידית או שמא להיוותר במעקב אחר התפתחות הגידול לאור הסכנות שבניתוח. בריאה בדר"כ, נקבה בת 27, היסטוריה משפחתית של סרטן. אבקש לדעת מספר דברים: לצורך חוות דעת נוספת האם יש צורך באורולוג ? או אורו אונקולוג? או בכלל רופא אחר האם לפגישה עם רופא מומחה חייב להגיע עם תוצאות MRI כידוע קשה מאוד למצוא תור קרוב. במנותק מכך, לפני מספר שבועות עשיתי בדיקות דם כלליות בהן תפקודי הכבד היו חריגים וגם בדיקת הסיטי הדגימה כבד מעט מוגדל בעל מרקם שומני דיפוזי. האם יכול להיות שיש קשר כלשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, להערכתי אין קשר בין הכליה לכבד. לגבי הכליה, לדעתי כדאי להמשיך מעקב אצל אורו-אונקולוג מומחה בתחום. נראה לי שכדאי יהיה בשלב כלשהו לעבור ניתוח לפרוסקופי להוצאת הממצא, בטח אם הוא ימשיך לגדול בבדיקות הבאות בברכה

בהמשך לשאלה שלי מתאריך 31.10.18 שאלת אותי האם עשיתי טיפול באופדיבו ? כן קיבלתי טיפול חמלה אבל לצערי הרב לא עזר . לגבי אופדיבו יחד עם יריבוי לא קיבלתי.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבדוק אפשרות של כניסה למחקר קליני.כמו כן במידה ויש לך ביטוח פרטי אז שווה להפעיל אותו לטובת טיפולים ושילובים נוספים בברכה

19/11/2018 | 00:43 | מאת: מיכאל

אמי בת 91 הופנתה לסיטי עקב הימצאות דם בשתן.תוצאת הבדיקה מראה הימצאות סרטן בכליה השמאלית בקוטר5.7 סמ. לפני מספר שבועות היה לה התקף לב. עקב כך האורולוג אמר שאי אפשר כעת לבצע ניתוח אלא מעקב בלבד אחר הגידול. קראתי שיש טיפול בשם אמבוליזציה-צנתור העורק המוביל דם לגידול וכך להרוס אותו או לצמצם את מימדיו. הטיפול הזה גם נעשה ללא הרדמה כללית.האם לדעתך טיפול זה יכול להתאים למי שעבר התקף לב. .?

לקריאה נוספת והעמקה

זה יכול להתאים. יחד עם זאת אני לא בטוח שזהו טיפול יעיל מספיק לגוש בגודל 5.7 ס"מ כדאי להתייעץ עם אורולוג בברכה

17/11/2018 | 14:24 | מאת: שרה

כליה שמאלית בגודל מיקום ןמנח תקינים מבנה שמור. בקוטב העליון הודגמה ציסטה בגודל 5.5 4.4 ס"מ עם תוכן לא צלול וספטציה ואזור מסוייד עם הסתיידות דופנתית. האם עלי להיות מודאגת? האם כדאי ל בצע IMR או ביופסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה לי שכדאי לבצע CT עם חומר ניגוד רק אח"כ נדע יותר

17/11/2018 | 09:20 | מאת: ציפי

בבדיקת סיטי בטן בעקבות מוטוריה התגלה מערכת השתן: הכליות- תקינות בגודל ובמיקום. ללא אבנים. ללא הידרונפרוזיס או הידרואורטר. ללא הסננה של שומן פרינפרי. באיזור מרכזי בינקוטבי שמאלי של קליה שמאלית )תמונה 74 סדרה 3 ,)מודגם מוקד היפודנסי, בגודל כ 10*6 מ"מ, קטן מכדי אפיון וודאי. על פי שחזור קורונלי בשלב הפרשתי, נראה כי מדובר בממצא פפילרי ולא ממצא בגביע. בשלב הפרשתי, קיימת הפרשה טובה וסימטרית, ללא עדות לפגמי מילוי ברורים בגביעים, באגנים או לאורך השופכנים. לציין כי השופכנים עם מילוי חלקי בחומר ניגוד )בעיקר משמאל( אך אין רואים ממצאים משניים המחשידים לפתולוגיה בשופכנים. שני פלבוליטים קטנים באגן מימין. שלפוחית השתן- רושם לעיבוי דופן דיפוזי קל באספקט קדמי וימני, ללא מוקד פוליפואידי דיסקרטי. ללא מוקדי האדרה חריגה. שאלתי היא מה זה אומר כי הממצא פפילרי ולא ממצא בגביע האם מדובר על גוש סרטני? מודאגת מאוד תודה מראש על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני לא יודע לאמר בוודאות אם זה סרטן או לא בכל מקרה בממצאים מסוג זה בקןטר של 1 ס"מ מומלץ שלא לעשות כלום ולהשאר במעקב בלבד כמו US עוד חצי שנה אם זה לא מרגיע אז נא לפנות לאורולוג המומחה בתחום בברכה

שלום דר רענן ברגר. לאחר טיפול ראשון בסוטנט, טיפול שני באינלייטה, אני אמורה להתחיל קו שלישי עם התרופות אפינטור ולמבימה יחד. אני עם כליה אחת. לפני 15 שנים הוסרה כליה אחת עקב מחלת הסרטן. יש לי גרורות בתריסריון ובכליה הבודדת. יש לפי דעתך מצב שקו שלישי יעזור לי??בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יש מצב שיעזור. יחד עם זאת רציתי לדעת אם הציעו לך אימונותרפיה עם אופדיבו או שילוב של אופדיבו + ירבוי? בברכה

אכן קיבלתי אופדיבו בטיפול חמלה. לצערי זה לא עזר. לגבי אופדיבו ויריבוי יחד לא קיבלתי.

לד"ר רענן ברגר שלום, היום נערכה לי הדמית US בבטן העליונה לבדיקת התכנות של המצאות אבנים בכיס המרה, ובמקרה נמצא ממצא כליה להלן: "בהיבט הקדמי באזור הבינקוטבי הודגם תהליך מצר מקום היפראקוגני מוגדר היטב בקוטר 3.7 ס"מ אשר לא פורץ את הקפסולה של הכליה. בסריקת דופלקס אין עדות לאספקת דם מוגברת בתוך התהליך. גם בסריקת דופלקס הודגמו זרימות ורידיות חופשיות בוריד הכליה הימני". מה זה אומר ומה הסיכוי שמדובר בתהליך ממאיר, ומה עלי לעשות? תודה רבה, אתי.

לקריאה נוספת והעמקה

אודה על קבלת פרטים / המלצות על מנתח בשיטה הלפרסקופית לכריתה חלקית של הכיליה, עקב גידול מצר מקום בקוטר 3.7 ס"מ, כמתואר בפנייתי הקודמת לעיל. תודה, אתי.

הי עברתי לפני שבוע ניתוח לכריתה חלקית של הכליה עקב גידול סרטני. את הניתוח עברתי בבית חולים מאיר כפר-סבא ע"י ד"ר שגיא בשיטה רובוטית. הניתוח עבר בהצלחה, תוך יום קמתי מהמיטה ולאחר שלושה ימים שוחררתי הביתה. ממליצה בחום על המחלקה האורולוגית, היחס היה יוצא דופן. הרופא שניתח אותי בעל ניסיון רב ומנהל המחלקה פרופ' ליבוביץ בעל שם עולמי. בהצליה

שלום רב, זו שאלה שכדאי לפנות לרדיולוגים. אם יש סימן שאלה וחשד כלשהו אז עושים CT וזה בד"כ פותר את הבעיה בברכה

19/10/2018 | 07:41 | מאת: משה

שלום.עשו לאבא שלי ביופסיה בגרון וגילו שזה גרורה שמקורה בכליה.העיניין ששלחו ל ct ועד שמוצאים תורות וקבעו רופא אורולוג רק לעוד הרבה זמן.שאלתי האם לא כדאי לפעול יותר מהר מלחכות כ"כ הרבה זמן?ואם כן אילו אפשרויות עומדות לפנינו כדי לזרז תהליכים?לא כדאי לעשות בדיקות מהירות ולטפל בזה כמה שיותר מהר?

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2018 | 11:42 | מאת: הרשמן אילנה

אחותי סובלת מסרטן בכליה. ולאחר כריתת כליה שנעשתה לפני כחצי שנה. במהלך חצי השנה היו כאבי ראש קשים וחולשות . בבדיקה מסתבר כי הסרטן הפיץ גרורות בגוף בראש בבטן בשלפוחית השתן ועוד. אשמח לקבל המלצות מה עלינו לעשות כדי לקדם טיפול שנקבע לנו בסורוקה בעוד חודש ימים. הזמן הוא פקטו מאוד חשוב שלא יהיה גרוע יותר. מה דעתך ?

השאלה היא מה מצבו של אבא. תמיד אפשר לנסות להתאשפז ולזרז את הבירור. בברכה

17/10/2018 | 14:29 | מאת: אסף

שלום רב מצ"ב תשובת MRI בכליות אשמח להסבר בבקשה להלן ממצאי בדיקת MRI של הבטן טכניקה: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת גדוליניום עקב סירוב הנבדק. אין בדיקות קודמות לצורך השוואה. התוויה קלינית: ממצאים: בגבול הקדמי של הקוטב העליון של הכליה הימנית קיים תהליך תופס מקום עגול, מוגדר, כ-3 ס"מ. התהליך עם סיגנל מעט מוגבר ב-T2 ובלתי הומוגני. ב-T1 הממצא היפו אינטנסי אך לא היפו אינטנסי כציסטה פשוטה. הממצא חשוד לתהלךי סולידי. בדיפוזיה קיימת רסטריקציה קלה בתוכו. קיימת ציסטה פשוטה בקוטב התחתון של הכליה הימנית. יש לציין שתיאור הממצא מוגבל ללא הזרקת גדוליניום עקב סירוב הנבדק כמתואר. אין עדות לממצא בכליה השמאלית. אין עדות לממצא באדרנלים. הכבד, הטחול, הלבלב, ללא ממצא וודאי. אין עדות לבלוטת מוגדלות. הוריד הכליתי הימני וה-IVC בטווח התקין. התרשמות: ממצא מוקדי כ-3 ס"מ בכליה הימנית, מוגדר, נראה חשוד לתהליך תופס מקום. יש לציין שהבדיקה מוגבלת עקב חוסר הזרקת גדוליניום כמתואר.

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה? בגדול צריך לפנות לאורולוג בנוגע להחלטה על ניתוח בברכה

16/09/2018 | 08:29 | מאת: אורית

האם מנסיונך המלצת לשלב קנאביס בטיפול במחלה? באיזה מינון? איזה זנים?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לי מטופלים רבים שמקבלים קנביס בהמלצתי אך לא כטיפול אקטיבי בסרטן אלא רק בתסמינים מהם סובלים כגון כאבים חוסר תיאבון וקושי בשינה

14/08/2018 | 20:11 | מאת: בני עינ

אני מטופל כבר מ2006 ועשית כל מה שאפשר כולל 6 ביופסיות עכשיו עשיתי בדיקה מראה 20.14 פרי 1.80 מה עלי לעשות אני מטופל ע"י ד"ר כהן מיכאל בבית חולים העמק מנהל המחלה אשמח מאוד אם אפשר לקבל יעוץ גם ממך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

חסרים לי המון נתונים כדי שאוכל לעזור לך ואני מציע שתפנה לאורולוג אחר מומחה בתחום

01/08/2018 | 20:08 | מאת: דורית

בבדיקת אולרסאונד מצאו ציסה בגודל של 2.5 מילמטר מה אני צריכה לעשות והאם זה מסוכן

לקריאה נוספת והעמקה

לא מסוכן ולא צריך לעשות כלום בברכה

10/07/2018 | 17:20 | מאת: זיוה

בהמשך לשאלתי ,האם יש איזשהו טיפול שיכול פיזית לפגוע בגרורות בכליה. שמעתי שיש שיטה של הקפאת גרורות בכליה. אולי ניתוח ??

לקריאה נוספת והעמקה

אלו בהחלט אופציות בהתחשב שהמצב מאפשר זאת

05/07/2018 | 09:35 | מאת: זיוה

שלום .אני עם סרטן כליה גרורתי. כליה אחת הוסרה לפני הרבה שנים. הגרורות התפשטו לכבד ,ללבלב. מטופלת באיינליטה .בסי טי האחרון רואים תגובות מצוינות בכבד ובלבלב. לצערי בכליה הגרורות גדלו. האינליטה קו שני שלי.מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לענות על שאלה זו בפורום. על פניו נראה לי שכדאי להמשיך אינלייטנ ולנסות לטפל בממצאים הכליתיים באופן ממוקד ללא שינוי התרופות הסיסטמיות בהנחה שזה אפשרי טכנית וללא פגיעה משמעותית בתפקודה. בברכה

20/06/2018 | 00:52 | מאת: ברני

שלום רב. נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד כליות ומערכת השתן בעקבות קושי במתן שתן וכאבים קלים. בבדיקה נתגלתה "ציסטה לא פשוטה בגודל 3.2 ס"מ עם מחיצות עדינות" (אין אבנים או ממצאים אחרים). יש המלצה ל-CT בבטן. מה שמדאיג אותי הוא שקראתי כי ציסטות בכליה בדרך-כלל מתגלות במקרה, ואילו אם יש תסמינים - כמו במקרה שלי - זה בדרך כלל מעיד על גידול סרטני שכבר התפשט לאיבר סמוך. האם השילוב בין הממצא הנ"ל לבין הופעת תסמינים מעיד בהכרח על גידול מפושט חלילה, או שהציסטה בפני עצמה יכולה לגרום לכאב קל וקושי במתן שתן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2018 | 10:49 | מאת: ברני

שכחתי לציין שאני בן 40

על פניו, לא נראה לי שיש קשר בין הציסטה ובין התסמינים. הציסטה זה ממצא מקרי שמחייב מעקב בלבד. כדאי אולי במסגרת המעקב שיהיה אורולוג בתמונה בברכה

שלום רב, ציסטה בהחלט יכולה לגרום לתופעות אלו גם ללא ממצא ממאיר. בברכה

18/06/2018 | 22:25 | מאת: רונן

שלום דר לאבי בן 64 נמצא גידול 2.8 על 3.8 בחלק העליון של הכליה. בct נראה הגדלה גבולית של לימפה ו3 נגעים הדורשים בירור בכבד. כיצד אתה מתרשם?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יכול להתרשם מהתיאור שנתת. יתכן שכדאי לעשות MRI לאזור הכליה והכבד בכל מקרה, רצוי בירור אורולוגי בברכה

22/06/2018 | 12:33 | מאת: רונן

תודה ומה זה אומר הסננת שומן פרירנאלי באזור ?

11/06/2018 | 19:13 | מאת: זואי

שלום, בת 49 בריאה בד"כ, ידוע פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט לאחר הפלות חוזרות. לאחרונה לחץ דם יחסית גבוה (90 על 150) הותחל טיפול באמלודיפין. פניתי לאולטראסאונד כמעקב אחר כליה שמאל לא מתפקדת לאחר מיפוי כליות. התוצאות הצביעו על ממצא בטחול מעבר למה שידוע על הכליות. להלן התוצאות כלשונן: "כליה ימין באורך כ - 7.12 ס"מ . כליה שמאל באורך כ - 6.9 ס"מ . הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים מימין . משמאל הודגם הידרונפרוס ניכר והרחבה של הגביעים, האגן בעובי כ - 2.5 ס"מ, השופכן הפרוקסימלי לא הודגם , ייתכן ומדובר ב OBSTRUCTION UPJ . יש לציין פרינכימה של הכליה משמאל מאוד דלה ואקוגנית . האדרנלים לא הודגמו בבירור, אין ממצא גס באזור האדרנלים . שלפוחית השתן בקיבולת טובה, בנפח כ - 222 סמ"ק, עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה . לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן . הופק סילון שתן מימין בלבד . רחם בגודל תקין, הטרוגני, ייתכן שרירני . ממצא לוואי : טחול בגבול העליון של הנורמה, אורכו כ - 12 ס"מ . באספקט עליון של הטחול הודגם ממצא היפואוקגני בגודל כ - *שתיים וחצי על שתיים נקודה שלוש ס"מ, מרקמו בלתי אחיד, אווסקולרי , טיבו אינו ברור " לציין כי יום קודם עשיתי אולטראסאונד בטן במסגרת בדיקות סקר רפואיות במקום העבודה, במכון מור, ושם ראו טחול בגודל 11.8 ס"מ, ושום דבר מעבר לכך. במאי שנה שעברה גם נמדד טחול 12 ס"מ. הם רק כותבים שזה בגבול העליון של הנורמה אך כלום חוץ מזה. לציין כי כל בדיקות הדם שביצעתי תקינות (ספירה, כימיה, אנזימי כבד, שומנים בדם וכ) מלבד הלימפוציטים שקצת נמוכים אצלי (באחוזים 14 כשהמינימום הוא 22 ובערך מוחלט 0.89 כשהמינימום הוא 1.0) אני פוחדת ברמות. האם זה נשמע כמו סרטן? גידול כלשהו? האם יש קשר בין מה שרואים בטחול לכליות? מה עושים???? אנא תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לא נראה לי שיש הרבה סיבות לפחד. תפני לבירור אורולוגי להבין מה גרם לפגיעה בכליה השמאלית. יתכן שנוצרה חסימה אך קרוב לוודאי שלא ממקור של ממאירות או משהו מהדברים המפחידים הללו בהצלחה

25/04/2018 | 16:31 | מאת: שקד

היי שלום , אני בת 22 וחצי . אני עתידה לעבוד ניתוח בריאטרי וכחלק מהבדיקות ערכתי בדיקת אולטרסאונד בטן והנה והתשובות . הכליות בגודל ומבנה תקינים.ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים . בכליה ימנית ציסטות פלביות עד כ 7.0 ס"מ . בכליה שמאלית הודגמה ציסטה עם הסתיידות כ 1 -ס"מ היכולה להתאים ל milk of calcioum cyst . ובנוסף כבד מאוד שומני . שאר הדברים תקינים. מה זו ההסתיידות הזו ובכלל מה משמעות הציסטות האלו? אשמח להתייחסותך עד שאגיע לרופא שלי. זה מאוד מפחיד אותי . יום טוב בשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אל חשש. מדובר בממצאים שפירים שלא מסכנים אותך ומחייבים מעקב בלבד בברכה

25/04/2018 | 08:02 | מאת: ארי

שלום סיפרו לי שבבית חולים בילינסון נעשה ניסוי בתרופה אנגלית בימים אלה והתוצאות מבטיחות .האם אתה מכיר את התרופה והניסוי

אני כנראה צריך עוד פרטים. יש המון מחקר קליני במחלה זו בימים אלו. בברכה

24/04/2018 | 01:49 | מאת: איתן

שלום רב, בת 64 אובחנה ב- Rcc כליה שמאלית (כ 12 סמ) עם גרורה (נגע יחיד) בעצם האגן מימין, סובלת מתחושת כבדות ברגל ימין ובקושי יכולה לעמוד. 1. האם יש לזה קשר לנגע באגן? 2. האם יתכן שהגידול בכליה לוחץ על משהו והוא הגורם? תודה רבה, איתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קרוב לוודאי שהרגל הכבדה אכן נובעת מהנגע בעצם האגן מימין. איך היא מטופלת?

01/05/2018 | 18:08 | מאת: איתן

תודה על תשובתך.. לגבי טיפול, מועמדת לכריתת הכיליה ולאחמ״כ סוטנט או מחקר, האגן עדיין בבירור

15/04/2018 | 23:51 | מאת: זמיר

עברתי (בן 63) לפני שבוע כריתה חלקית של הכליה בלאפ עקב חשד שמדובר באר סי סי . אחרי הניתוח שעבר לא סיבוכים שאלתי את המנתח באשר לסיכויים שהגידול היה ממאיר לפי צורתו ומרקמו והוא השיב שנראה לו שהגידול שהוסר נראה כסרטני . עד כמה מדוייקת הקביעה הזאת לעומת פתולוגיה שהיא 99.9 אחוז מדוייקת . עד כמה אני יכול להיות שהגידול לא חזור לכלייה . האם תפקודי הכלייה המנותחת ייפגעו ? איזה בדיקות אני אמור לעבור מספר ימים אחרי הניתוח ? ד.אני שבוע אחרי הניתוח ועדיין חלש מאוד ומאוד מדוכדך .

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי דיוק הערכת המנתח קשה לי לאמר כי אני לא יודע מי זה ומה הנסיון שלו. יש סיכוי גבוה מאד שהגידול לא יחזור בכליה רוב הסיכויים שתפקודי הכליה ישארו תקינים הדכדוך יעבור בברכה

28/10/2018 | 18:10 | מאת: אתי

שלום זמיר, אני עתידה כנראה לעבור ניתוח הוצאת גידול בקוטר 3.7 ס"מ (תהליך מצר מקום) בכיליה הימנית. מאחר שלאחרונה בוצעה לך כריתה חלקית בלאפ (?), ולא איבדת את הכיליה, אודה לך על קבלת פרטי הרופא המנתח. (ראה פנייתי לד"ר רענן ברגר מ-23/10). תודה רבה, אתי.

אני בן 63 והתגלה אצלי ממצא שחשוד כ-RCC בגודל של 10 מ"מ. המליצו לכרות את הממצא ולא לקחת ביופסיה (עקב פיזור הגידול?). אני משתמש שנים בקנאביס רפואי לכאבי גב עצביים על בסיס יום יומי . האם מיד אחרי הניתוח אני יכול להמשיך או שזה עלול להזיק ולגרום לזיהומים או להחלמה איטית יותר עקב השפעה שלילית על מערכת החיסון. הניתוח המתוכנן הוא זעיר פולשני (לאפ,) .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תוכל להמשיך עם הקנביס בהצלחה

האם מותר לעבור לייזר להסרת שיער לפני או אחרי ניתוח לכריתה חלקית של ממצא שחשוד כ RCC בכליה כ- 1.4 ס"מ?? האם ידוע מה הגורם לגידולי כליה ממאירים מסוג RCC ( אני טופלתי בהומירה למחלת קרוהן במשך 5 שנים ולפני כן לא היה שום ממצא בהדמיות)? האם יש המלצה להפסיק לאלתר את ההומירה ולעבור לטיפול אחר כמו אינטיביו ( האם ההחלטה היא של רופא אונקולוגי או גסטרו או אורולוג? מהם סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה בשיטה לפרוסרופית שהגידול לא יחזור שוב לכליה ? האם ההצלחה היא פונקציה של מומחיות המנתח ? בתודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

הרבה שאלות.. 1. מותר לעבור לייזר להסרת שיער. אין מניעה 2. לא ידוע לי לגבי ההומירה ונראה לי שאין המלצה כזו 3. מעל 90% 4. בהחלט.. חג שמח

לאמי בת ה- 86 התגלה סרטן בכליה בגודל 4.5 ס״מ. בהתייעצות עם אורולוג נאמר לנו שאפשר לנתח, להוצאת הגידול וייתכן הוצאת כל הכליה.לפני שנה אמי עברה התקף לב קשה. אמי החליטה שעדיף לה לחיות ללא ניתוחים, ללא כאבים של החלמה. כל מה שהיא מבקשת מאיתנו זה שלא ניתן לה לסבול מכאבים. מה הפרוגנוזה במקרה כזה? כרגע אין גרורות. האם עלי להמשיך עם אורולוג או האם כדאי לבקר אצל אונקולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה לי שאמא שלך יודעת טוב יותר מכולנו מה טוב בשבילה. בעיקרון הפרוגנוזה שלה טובה והתקדמות המחלה הצפויה אצלה יכולה לקחת שנים. לא הייתי מסבך אותה כעת עם הערכה אונקולוגית עם סיכויים להמלצה על טיפול תרופתי. הייתי במקרה שלה, ממשיך לעקוב בלבד, מבצע US לכליה בעוד 3-6 חודשים, מעריך את קצב התקדמות המחלה ומקבל החלטה אז. בברכה

שלום, בצילום US נמצא: בכיליה ימנית "ציסטה פרפלבית לא פשוטה עם מחיצות בקוטר 5.5 ס"מ". בנוסף בכיליה שמאלית " ציסטה לא פשוטה בקוטר תחתון בקוטר 4.5 ס"מ". כל היתר תקין. האם זה מסוכן? האם אני צריך לעשות ביובסיה או CT או MRI ובאיזה סדר? האם התזונה שלי צריכה להיות שונה? נא תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל שעליך לעשות זה לפנות לאורולוג מומחה בתחום שיסתכל ויחליט אם יש צורך בCT לאחר מכן לפי תוצאת הסיטי תתקבל החלטה איך ממשיכים בברכה

29/03/2018 | 16:04 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא כליה ושלפוחית שתן שיתקיים ביום רביעי ה- 25.04.18 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'. הנחייה : דר' וילמוש מרמרשטיין, יו"ר האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה, מנהל שירות אונקו-אורולוגיה, מרכז רפואי סורוקה בתוכנית: 09:00 -09:30 9:30 – 11:50 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות : • הטיפול הניתוחי בסרטן שלפוחית השתן שאינו חודר שריר דר' זוהר דותן, מנהל בפועל המחלקה לאורולוגיה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • הטיפול הניתוחי בסרטן שלפוחית השתן אשר חודר שריר פרופ' עופר יוסיפוביץ מנהל מחלקה אורולוגית, מרכז רפואי תל אביב ע"ש סוראסקי • הטיפול הניתוחי בסרטן כליה המוגבל לכליה ד"ר יניב שילה, מנהל היחידה לאנדו-אורולוגיה, המרכז רפואי קפלן. • הטיפול הניתוחי בסרטן כליה שלב מתקדם פרופ' עופר נתיב, מנהל המחלקה האורולוגית, המרכז הרפואי בני ציון. • התמודדות עם תפקוד מיני לנה קורץ-אלמוג, מטפלת במיניות, אגודה למלחמה בסרטן. • הטיפול בסרטן כליה גרורתי דר' ויקטוריה ניימן, מנהלת שירות האשפוז במכון לאונקולוגיה, מרכז דוידוף, מרכז רפואי רבין- בילינסון. • הטיפול בסרטן גרורתי של שלפוחית השתן דר' דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי מאיר. 11:50 – 12:20 הפסקה 12:20 – 13:30 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: לימור – 03-5721615 / מיכל - טל' 03-5721678 / מלי – טל' 03-5721670 / סילויה – טל' 03-5721618. האולם ממוזג – יש להצטייד בלבוש חם! יום העיון באדיבות חברת פייזר

22/03/2018 | 22:10 | מאת: מיכל

שלום. החלמתי לפני שנה מסרטן שחלות. פט סיטי מלפני 8 חודשים תקין. התגלה באקראי באולטרסאונד אנגיוליפומה זעירה 0.4 בכיליה. הבנתי שזה גידול שפיר. בתקופת ההחלמה המדד של ca125 היה בין 3-7 וכעת עלה ל 18.8 האם הממצא בכיליה יכול להשפיע על המרקר ca125?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ידוע לי על קשר בין המרקר לבין הממצא הכלייתי.באופן כללי לא הייתי ממליץ על בדיקת מרקרים בלי סיבה מוצדקת בברכה

11/03/2018 | 21:27 | מאת: גיל

היי. חליתי ב rcc גידול בגודל 4.5 שלב 1bm0n0 פורמן 2. רציתי לדעת לאחר ניתוח כריתה חלקית מה הם סיכויי החזרה של המחלה ומה הוא הסיכוי לפתח גרורות בעתיד והאם גרורות יכולות להופיע כעבור זמן רב מאז הניתוח .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכויים להתפשטות מחלה נמוכים מאד, משהו בין 10-15% כנראה. עדיין נדרש מעקב לפי הספר במקרה שלך כולל בדיקות אולטרהסאונד חוזרות וסיטי בשנים הראשונות בברכה