סרטן כליה RCC

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

18/08/2014 | 12:39 | מאת: רון

שלום רב , אני כבן 50 ולפני 6 שנים עברתי כריתת כליה ימנית עקב גידול לפני שנתיים וחצי אובחנה אצלי גרורה בריאה הימנית וכן בלבלב ומאז עברתי הקרנות וטיפול חיסוני . בשמונה חודשים האחרונים אני מטופל בתרופה סוטנט ,בבדיקות האחרונות יש החמרה במצב . רציתי לבדוק האם ידוע לך על טיפול אחר בארץ או בעולם ? האם ידוע לך על הצלחה לגבי מטופלים אחרים במחלה מסוג זה? תודה מראש

רון שלום רב, אתה מתאר מצב של התקדמות RCC גרורתי לראות על גבי טיפול בסוטנט. ישנם כיום מספר אופציות טובות לטיפול במצב זה: 1. טיפול תרופתי אחר במסגרת הסל כששתי התרופות המקובלות לשלב זה הינם אפיניטור או אינלייטה 2. אפשרות במסגרת מחקר קליני: ישנם תרופות חדשות כולל כאלו שפועלות על מערכת החיסון וגורמות לה לפעול כנגד הגידול. תרופות אלו אינן מאושרות כרגע ע"י הFDA אך הן צפויות לקבל אישור בחודשים הקרובים. ברגע שמאושרות אז ניתן לרכוש אותן אך מחירן יקר מאד. 3. אופציה נוספת זה טיפול מקומי באותן גרורות שמתקדמות. בכל מקרה אני ממליץ שתהיה מטופל ע"י אונקולוג מומחה בתחום שמכיר את כל האפשרויות. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה