חולשה-סוטנט

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

12/07/2015 | 17:50 | מאת: יאיר

רעייתי עם גרורות סרטן הכליה בכבד ובלבלב. בטיפול על גבי סוטנט שנתיים וחצי. השבוע בסי טי התבשרנו על שיפור משמעותי,הגרורות קטנו גם בלבלב וגם בכבד. (לכבד קיבלה גם הקרנות ).יש לי שתי שאלות. א.האם זה אומר שיש סיכוי שגם בהמשך הסוטנט ימשיך לעזור? ב.התופעה הקשה ביותר של הסוטנט חולשה נוראית במשך כמה ימים.האם יש לך משהו נגד החולשה הזאת. בברכה ובתודה גדולה

שלום רב, לגבי שאלתך הראשונה ישנה בהחלט סבירות שהסוטנט ימשיך לעשות את פעולתו כנגד המחלה חולשה ועייפות הינה תופעת הלוואי המשמעותית ביותר איתה מתמודד המטופל. ישנם מספר דברים שהיא נדרשת לעשות ויתכן שכבר עשתה: 1. לבדוק תפקודי בלוטת התריס ובמידה שיש חסר פעילות לקבל טיפול בהתאם 2. לשנות את לוח הזמנים של קבלת התרופה לשבועיים/שבוע במקום 4/2 3. בדיקות דם נוספות כדי לוודא אם יש מה לתקן אם כל זה כבר נעשה והחולשה בלתי נסבלת יש לשקול להוריד מינון כדי לשמר איכות חיים בברכה

מנהל פורום סרטן כליה