תהליך היפודנסי

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

24/04/2014 | 09:01 | מאת: אתי

שלום, כריתת כליה לפני 8 שנים עקב rcc, ללא ממצאים נוספים דאז. לפני כחודש התגלתה גרורה בודדת בעמוד השדרה ממקור rcc. הניתוח עבר בהצלחה, כרגע בשיקום. בבדיקת סי טי כלל גופי אשר בוצע טרם הניתוח עלה הממצא הבא: תהליך היפודנסי לובולרי כ 1.7 סמ בכליה שמאלית. בלי חומר ניגוד נמדד 23hu ועם חומר ניגוד נמדד כ 32hu. לקורלציה עם us. האם יש מקום לדאגה? יובהר כי בבית החולים נאמר שהסי טי בסדר, אין פיזור והגרורה בעמוד השדרה היא היחידה. רק עכשיו קיבלתי את הפענוח לקראת איסוף החומר לאונקולוגו וראיתי את הממצא. אודה על תשובתך.

שלום רב, הממצא בכליה יכול להיות ממצא ממאיר. יחד עם זאת לא הייתי עושה כרגע שום דבר מיוחד. מעקב בלבד. בדיקת סי טי חוזרת בעוד 3 חודשים תעזור לקבל החלטה. במידה ויש הגדלה משמעותית יש לשקול או ניתוח כריתה חלקי של הכליה או טיפול תרופתי ביולוגי בברכה וחג שמח דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה