ציסטה מורכבת בכליה שמאלית - מסוג מולטילולולארית ,

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

11/02/2015 | 21:36 | מאת: עדי

דר' ברגר שלום , אני בן 69 .לפני 15 שנה התגלה אצלי ציסטה פשוטה בגודל 2 ס"מ בכליה שמאלית , נשארתי במעקב כל שנתיים . בשנת 2012 לאחר ביצוע us נשלחתי לבצע mri . להלן הממצאים : הכליות בגודל תקין ללא הידרונפרוסיס . שתי הכליות מתאדרות סימטרית לאחר הזרקת חומר ניגודי . בקוטב התחתון של הכליה השמאלית ציסטה מולטילולולארית בגודל 46*73*10 , ללא אלמנטים סולידיים ואסקולריים . ללא האדרה חריגה . מספר מחיצות עדינות - מתאימה לבוסניאק 2 .המלצה : לחזור בעוד שנה על mri ממוקד כליות. בשנת 2013 בעקבות mri באותו מכון ואצל אותו מפענח - התקבלה אותה תוצאה , עם המלצה למעקב בעוד שנה . זו הייתה גם המלצתו של מומחה לכירורגיה אורולוגית . בשנת 2014 בעקבות mri באותו מכון - אותה תוצאה : ציסטה מולטילוקולארי 4*7 ס"מ , אינה מכילה אלמנטים מתאדרים , ללא נודולים , ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת . בבדיקה זו התגלה באותה כליה ציסטה קורטיקלית פשוטה בקוטב בתחתון של הכליה בקוטר כ 3 ס"מ . גם הפעם האורולוג הבכיר המליץ על מעקב ובדיקה חוזרת של mri עוד שנה , כלומר ב2015 . באחרונה , נודע לי ש80% מהציסטות המורכבות האלה , כדוגמה זו שיש לי, הופכות לממאירות ולכן קיימת המלצה לנתחם ולהוציאם לפני שהמצב מסתבך .דברים אלו צוטטו מפיו של פרופסור מכובד , מומחה בכירורגיה אורולוגית . עד עכשיו ביצעתי מעקב באמצעות mri במשך שלוש שנים , באותו מכון , אצל אותו מפענח ואותו רופא אורולוג בכיר . דר' ברגר ברשותך , לאחר תיאור המצב הנ"ל האם הינך מסכים שאכן הציסטות המורכבות האלה הופכות עם הזמן לממאירות ב80% מהמקרים ,ולכן מומלץ לנתחם עכשיו ולא לחכות עוד . בהערכה רבה ובתודה עדי

עדי שלום, בהנחה שאתה מתאר ציסטה כלייתית בוסניאק 2 הרי שהסיכון לסרטן כליה הינו כ10-15 אחוזים בלבד ומומלץ המשך מעקב בלבד בברכה, דר ברגר

01/03/2015 | 15:14 | מאת: עדי

דר' ברגר שלום תודה רבה על תדובתך לשאלתי הראשונה . ברצוני להרחיב ולבקש את דעתך . 1. דרגת בוסניאק 2 הוא הציון שניתן לציסטה המורכבת בכליה השמאלית שלי על פי צילומי mri , אותם אני מבצע כמעקב בשלוש השנים האחרונות . הרופא המפנעח מסכם ואומר שאין שינוי ביחס לבדיקות קודמות .כל שנה אני עושה mri חדש . 2. אחת לחצי שנה , אני מבצע us מעקב , באותו מכון ואצל אותו רופא מפמעח. לא מזמן עברתי את הבדיקה והוא סיכם גם שאין שינוי ביחס לבדיקות קודמות . אמרתי לאותו רופא שבבדיקת הmri , הציסטה שלי נמצאת בשלב בוסניאק 2 . הרופא אמר לי שלפי דעתו הציסטה היא בוסניאק 2.5 או מה שנקרא 2f . 3. אני מבין אם כך שבמקרה זה הסיכון לממאירות בכליה עולה ל 35% - 45% . בתשובתך הינך מציין שבבוסניאק 2 הסיכון הוא 10% - 15% לממאירות ושהינך ממליץ על מעקב בלבד . 4.מדוע לא כדאי לבצע את הניתוח להסרת הציסטה כאשר הסיכון הוא 10% -15% לממאירות ? 5. על מה לסמוך יותר ? על ממצאי הmri או על ממצאי us ? 6. גם במצב של בוסניאק 2f , אתה היית ממליץ להשאר במעקב ? 7.מהו הסיכון שכרוך בניתוח בכלל מול הסיכון של ממארות 10% - 15% . תעזור לי בבקשה לקבל תשובה נכונה לאחר שיקול והתחשבות בכל הסיכונים . הבנתי שהיום , קיימת טכנולוגיה של ניתוח באמצעות הרובוט דה וינצי- מעין לפרסקופיה שמקטין את הסיבוכים הכרוכים לעתים בניתוח פתוח . מה אתה מייעץ לי לעשות ? תודה רבה עדי

מנהל פורום סרטן כליה