גוש בכליה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

23/06/2015 | 16:21 | מאת: חנה

בעקבות כאב בצד שמאל עשיתי בדיקת CT של הבטן והאגן בפרוטוקול כליות בלי ועם חומר ניגוד IV ללא חומר ניגוד PEROS נמצא - באספקט הלטרלי של הכליה השמאלית הודגם מוקד סולידי כ 1.8 ס"מ בצפיפות 70HU + , לא מקבל האדרה בחומר ניגוד לאחר ההזרקה כמו כן נמצא מוקד היפודנסי יתכן ציסטי קטן בכבד הייתי בביקור אצל רופא מנתח והוא הציע מספר אופציות ביניהם מעקב אני החלטתי כרגע מעקב במכתב הרופא כתב עם מאפיינים של RCC לאחר שיטוט באינטרנט הבנתי שמדובר בסרטן האם אני צודקת לגבי מעקב? איזה סוג של סרטן זה? מה לגבי הכבד? תודה רבה

כשמתגלה גוש חשוד לRCC בגודל 1.8 ס"מ בכליה ניתן להמשיך לעקוב. יחד עם זאת רצוי לבצע מעקב צמוד. הייתי ממליץ לחזור על CT בעוד 3 חודשים ולשקול להגיע לאורולוג המתמחה בתחום הRCC להערכת מצב וקבלת החלטות להמשך בברכה דר רענן ברגר

מנהל פורום סרטן כליה