מהי הדרך הטובה והנכונה ביותר להבהרת כתמים בפנים??

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

08/10/2016 | 16:01 | מאת: לי

שלום רב, מה שלומכם? אני בת 26, אני חצי תימנייה כך ש'זכיתי' לעור שחום,לא מאד, אך בכל זאת.. גוון העור בפנים שלי אינו אחיד, המרקם שלו לא אחיד וזה מאד מפריע לי, חוסר האחידות הזאת באה לידי ביטוי באזור הסנטר, מעט האף, המצח, ברמות משתנות, ויש לי שני כתמים בולטים יותר באזור עצמות הלחיים. הלכתי למומחית עור, היא הביאה לי רטאויט, אמרה שזה עשוי לסייע במקצת, מרחתי את המשחה, אך שמתי לב שהיא גורמת לי לאדמומיות בעור ומעט נפח, והפסקתי ליטול את התרופה. אני מאד סקפטית לגבי מומחי עור, לאחר שהייתי אצל כמה מומחים דרך 'כללית', הם בעצמם היו סקפטיים לגבי כתמי עור, ונתנו לי משחות במין טון של זה עשוי לעזור, אני עצבנית שבזבזתי כסף כדי לשלם על מומחה שלא באמת יכול לסייע. יש כל כך הרבה חברות אסתטיקה בשוק, וקוסמטיקאיות רפואיות, אני לא יודעת לאן לפנות, אני לא רוצה לבזבז סתם כסף, אין לי עודף. ואני לא רוצה לפגוע בפנים, לכן חשוב ללכת למישהו אמין עם ניסיון. מה אתם מציעים לי לעשות?, הכתמים שלי בפנים לא היסטריים, לא מאד בולטים, אך בכל זאת מאד מפריעים לי ואני בטוחה שעם הרפואה המודרנית של היום, יש להם פתרון, אשמח להכוונה נכונה ויעילה. תודה רבה.

צריך לאבחן מהי הפיגמנטציה. האם פיגמנטציה על רקע עדתי ( בעדה התמנית והצפון אפריקאית נתקלים בנטיה לפיגמנטציות בפנים או בצואר), על רקע הורמונלי (מלזמה על רקע הריון או נטילת גלולות) או פיגמנטציה לאחר דלקת כלשהי. לעתים זו תערובת ביניהן. צריך הגנה קפדנית משמש (קרם הגנה פעמיים ביום), אבחון וטפול בגורם לדלקת הגורם לפיגמנטציות) וניתן לטפל בחומרי הבהרה שונים (בדרך כלל על רקע הידרוקינון).

21/10/2016 | 18:34 | מאת: רפאל

אני בן 51 כבר 8 שנים יש לי דלקות בפנים שעושים לי את המוות.אני בצער רוצה להגיד שרוב רופאי העור שהייתי אצלם .לא רק שלא עזרו דירדרו את מצבי.החיים שלי כבר לא חיים.לא להאמין אבל עדיין לא יודעים ממה אני סובל כל רופא טוען אחרת.כל רופא נותן משחה.אני באמת כל כך מיואש מהרופאים .שלפעמיים בא לי לגמור אם הכל.בטח תגידו מיואש.אבל רק מי שחווה קצת רק קצת מימה שאני עובר היה מבין

צר לי רפאל אך לא כתבת מה האבחנה שנתנו לך "הרופאים הרבים שהיית אצלם" ואלו טפולים עברת ואינני יודע מה בדיוק הבעיה העורית שלך. לעתים יש בעיות שגם לרופא הטוב ביותר אין תשובה אולם יתכן שלבעיות שלך יש תשובה. אולי כדאי לך להגיע למרפאת חוץ של בית חולים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור