חומצה אזלאית

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/09/2016 | 07:01 | מאת: רונן

שמעתי כי FDA אישור תכשיר בשם FINACEA לטיפול ברוזציאה (ובעיקרון הבנתי שהוא גם יעיל בטיפול באקנה) התכשיר בעיקרון הינו חומצה אזלאית בריכוז של 15% (שמעתי לאקנה רצוי 20% - האם זה נכון?) רציתי לשאול האם אכן תכשיר כזה יעיל? הבנתי שהתכשיר מאוד יקר ולעומת זאת ראיתי שבתכשיר כדוגמת אקניל רוז יש גם חומצה אזלאית 15% האם זה אותו הדבר ? האן פערי המחירים הם רק עקב מותג או חברה ומה שחשוב זה החומר הפעיל וריכוזו או שיש משהו מעבר וציון חומר פעיל מסויים על תכשירים זולים הוא רק לצורך פרסום אך ללא משהו נוסף (שאולי זה מה שמייקר תכשירים אחרים מאוד) זה יהיה הרבה פחות אפקטיבי? אודה מאוד על הרבהרות והמלצות תודה

חומצה אזלאית ברכוז של 15% הינה אחד הטפולים ל ROSACEA. ג'ל ROZEX (מטרונידזול) הינו טפול מקובל אחר (די יעיל, נמצא בקופות החולים, אז למה לחפש תכשירים אחרים שהינם גם יקרים...). במקרים קשים יותר נותנים גם אנטיביוטיקה דרך הפה (מינוציקלין) שהינה מאוד יעילה לרוזציאה. אינני מטפל בחומצה אזלאית באקנה ואינני יכול לענות לך לגבי תכשירי חומצה אזלאית לאקנה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור