כתם בעקבות מכה חזקה ברגל

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

25/12/2016 | 15:05 | מאת: ליטי

שלום לפני כחודש וחצי קיבלתי מכה חזקה ברגל , היה לי סימן סגול כחול כהה מאוד כמעט שחור , לאט לאט החליף צבעים ליותר בהיר , אך לצערי נשאר כתם כהה יותר מהעור בגוון כחלחל אפרפר שלא נעלם , ונמצא לי על הרגל כבר הרבה זמן ללא שינוי, אשמח לדעת איזו משחה מומלץ למרוח כדי שהכתם יעלם ויתבהר ויחזור לצבע עורי ? (בעבר כאשר היה לי כתם בעור הייתי מורחת לוקסיד ועשה לי פלאים , אבל כבר לא נמכר בארץ לצערי) .

25/12/2016 | 17:20 | מאת: דנה

נכון לא מייצרים יותר לוקסיט, במקום זה יש רטוויט בריכוז 0.25 ו0.50 אותה,הגברת בשינוי אדרת:)

30/12/2016 | 10:18 | מאת: כתם לאחר מכה

כשיש כתם כחול לאחר מכה מדובר בדמום (המטומה) בעור או תת עורית. יכול להשאר כתם כחלחל לתקופה ארוכה עד שהוא נספג.ההמוסידרין מההמטומה יכול לתת כתם לתקופה ארוכה. אין המדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת. לחומצה רתינואית (רתהויט וכו') אין כל השפעה במקרה כזה ואין טעם למרוח אותו. בדרך כלל פשוט צריך להמתין לשיפור. ד"ר ורנר .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור