אדמומיות מעל השפה העליונה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/02/2017 | 12:52 | מאת: יפית

אתמול עשיתי שעווה קרה(רצועה מוכנה) בשפם, רצועות שאני משתמשת בהם מזה מספר שנים. ולאחר מכן נהיו לי כתמים אדומים באזור זה מלווים בכאב שורף . בבוקר התעוררתי והכתמים נהיו בצבע בורדו נראים כמו כוויה/ יובש חמור. מה ניתן לעשות?

לדלקת באזור של טפול בשעוה יכולות להיות סיבות שונות: בטפול בשעוה חמה כמובן יכולה להיות כויה. אם אין בטפול שמוש בחומר חם (אין המדובר בכויה לחום) יש שתי אפשרויות. דלקת איריטנטית (גירוי הנגרם מחומר מגרה כלשהי או משפשוף וכו) או דלקת אלרגית בשל אלרגיה לאחד המרכיבים איתם היה מגע. דלקת אלרגית נגרמת תוך יום יומיים מהמגע ולא מיד. דלקת איריטנטית מופיעה מיד לאחר הטפול.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור