רוזיציאה - חיידקי דמודקס

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

24/02/2017 | 12:11 | מאת: גילה דן

סובלת מזה מספר שנים מנימים אדומים באזור האף והלחיים ומדי פעם מופיעים פצעים. לאחרונה החמרה והתפשטות הנימים לאזור הסנטר ואף העפעפיים. הרופא איבחן כרוזיציאה אך לטענתו אין לתת טיפול אנטיביוטי אלא אם יתגלה דמודקס בבדיקה מקרוסקופית. 1. האם רוזיציאה מעורבת תמיד גם בהמצאות דמודקס? 2. האם ניתן לתת טיפול על על סמך בדיקת רופא או שחייב בדיקת מיקרוסקופית לזיהוי דמודקס?

לא ברור הקשר בין רוזציאה להמצאות דמודקס . דמודקס הינו תושב נורמלי בעור אך לעתים קרובות יש רבוי שלו ברוזציאה. יש צורות מסוימות של רוזציאה (לדוגמה, רוזציאה על רקע שמוש מתמשך במשחות סטרואידיות בפנים) בהן מוצאים רבוי גדול של דמודקס. אבחנה של רוזציאה נעשית כאבחנה קלינית (ללא בדיקות מעבדה) ואם יש רוזציאה מודלקת (נגעים מודלקים, לא רק נימים) ניתן ודי מקובל לתת טפול אנטיביוטי (ללא בדיקת דמודקס או בדיקות אחרות). .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור