פיגמנטצית כתמים לבנים בבטן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

24/02/2017 | 02:09 | מאת: שרה

שלום, יש לי כבר למעלה משנה מעין כתמים לבנים על כל הבטן- כלומר לא ממש לבנים, אבל בצבע בהיר יותר מצבע העור שלי. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע? עשיתי בדיקה לפטריות ויצא שלילי... ממה יכולה לנבוע הפיגמנטציה הזו? והאם יש דרך לטיפול?

יתכן ומדובר בהיפופיגמנטציה לאחר מצב דלקתי - post inflammatory hyperpigmantation. האם ההתחלה היתה לאחר פריחה אדומה באזורי הכתמים? לעתים פריחה כזו יכולה להיות מסיבה לא ברורה בדומה לפריחה בפנים הקרויה Pitriasis alba. בדרך כלל פיגמנטציה לאחר דלקת משתפרת עם הזמן (חצי שנה-שנה). חשוב להגן משמש.

25/02/2017 | 19:15 | מאת: שרה

תודה רבה! האמת שלא שמתי לב לפריחה בבטן לפני. אני חושבת שיש לי את זה בסביבות השנה פלוס אולי שנתיים ואין שיפור... יש עוד סיבות להיפופיגמנטציה?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור