פורום בוטוקס, מילוי קמטים

הפורום עוסק בטיפולים אסתטיים של הפנים באמצעות הזרקות של בוטוקס וחומרי מילוי.

הזרקה של בוטולינום טוקסין ("בוטוקס") להשטחת קמטי ההבעה היא הטיפול הרפואי האסתטי הנפוץ ביותר בעולם בשנים האחרונות.

טיפולים בהזרקות של חומרי מילוי מהווים נדבך נוסף בטיפולי הפנים ומטרתם להשלים את הטיפול בקמטים, ולאפשר התמודדות עם אובדן נפח באזורים שונים של הפנים.
674 הודעות
633 תשובות מומחה

מנהל פורום בוטוקס, מילוי קמטים

11/02/2014 | 19:26 | מאת: שיר

את עושה ניתוחי אף?

26/01/2014 | 16:52 | מאת: טל

האם ניתן להשתמש בחומר מילוי סטילז' שנשאר במזרק לאחר מספר ימים או שבועות?

ניתן לשמור מזרק למספר ימם ובתנאי שבתנאים סטריליים ובקירור,בציון שם המטופל.אישית אני מעדיפה להשתמש במזרק עד סופו לאחר שנפתח מטעמים מובנים.

15/01/2014 | 12:48 | מאת: סופיה לוי

אני בחורה רזה אך יש לי בחלק התחתון של הרגל (תאומים) נפח ממש כיאלו החלק התחתון של הגוף יותר שמן מהחלק העליון של הרגל האם אפשר לטפל בזה וכמה כסף זה מצריך

לקריאה נוספת והעמקה

סופיה שלום, במידה ומדובר בעיבוי של שריר התאומים נתן לבצע עדון של השריר ע"י הזרקת בוטוקס.בכל מקרה יש לבצע בדיקה מקדימה על מנת לאבחן מהו הגורם ( אם מדובר במבנה גרמי בולט,כלומר עצם,אפשרות הטיפול מוגבלת) בהצלחה

07/01/2014 | 06:22 | מאת: דינדין

האם יש הכרח שחומצה היאלורונית תוזרק על ידי רופא או שגם קוסמטיקאית יכולה לעשות זאת?

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2014 | 12:13 | מאת: רוניי

אחותי עברה טיפול מילוי קמטים בחומצה הילארונית באזור השפתיים והעור שלה נראה נפלא. הרופא אמר לה שטיפול כזה הוא רפואי לכל דבר ולפי החלטת משרד הבריאות השימוש בחומר מאושר לרופאים בלבד! חשוב שתדעי

זהירות !!! צריך לבחור רופא טוב מאוד עם ניסיון רב שנים ולהזהר ולא להזריק אצל רופא שיניים כי הוא לא רופא !!

הזרקה או כל פעולה חודרנית מותרת לביצוע על ידי רופא בלבד.חשוב שהוא יהיה מומחה בתחום (פלסטיקה/רפואת עור)ובעל ניסיון.

שלום לפני פחות מיומיים טופלתי בהזרקת בוטוקסתופעות באזור המצח והעניים.הטיפול הוא טיפול משלים להזרקות שעשיתי במצח לפני כחודש. הפעם, בניגוד לפעם קודמת, יום לאחר ההזרקה (אתמול) קמתי עם נפיחות ואדום באזורים המוזרקים ( נקודות נפוחות במצח , ונפיחות סביב העין) האמת היא שבנקודה זו אני די לחוצה.אני מבינה שייתכן וזו רק נפיחות שנגרמה בעקבות ההזרקה ותחלוף אבל אני לא יודעת אם זה משהו יותר קבוע. נאמר לי למרוח סינטומיצין . האם עליי להלחץ???

לקריאה נוספת והעמקה

חסרים כמובן פרטי מידע מהותיים-מה הוזרק לך לפני חודש? ועתה? האם האודם חלף?כידוע,נפיחות ואודם קל לאחר הזרקה הינה תופעה אופיינית,אך אם לא חולף לאחר 2 יממות יש לשלול גרנולמה.באם עדיין קיים ממליצה שתלכי להבדק אצל הרופא המזריק.

ד"ר שלום הייתי בייעוץ רפואי אצל רופא כדי למלא את אזור השפתיים. הרופא המליץ לי בנוסף, כדי ליצור מראה מאוזן יותר של הפנים לטפל גם במצח. אני סומכת עליו (המלצה של חברה שטופלה אצלו) אבל בכל זאת אשמח לקבל חוות דעת רפואית נוספת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ללא ספק הפנים הינם מכלול של מרכיבים המצריכים טיפול פרטני.טיפול באזור המצח ישפר את האסתיקה באזור זה.קשה לי לקבוע האם בנוסף לטיפול בשפתיים יש גם לטפל במצח מבלי לראות את הפנים.בהצלחה

01/01/2014 | 10:03 | מאת: מירב

מה ההבדל ביניהם? עבור טיפול ראשוני לעור נפול מסביב לפה, שגם קשור לצוואר. מה כדאי? בת 57

לקריאה נוספת והעמקה

בוטוקס נועד לטשטש קמטי הבעה כגון אילו בין הגבות,מצחובצידי העינים.חומצה היאלורונית מוזרקת לאזורים עם חסר נפח לדוגמא החריצים בים הפה לסנטר.עם הגיל קיימת צניחת רקמות לכיוון מרכז הפנים התחתון והצוואר.הפתרון לעודפי עור וצניחת רקמות כפי שאת מתטרת הינוניתוח מתיחת פנים וצוואר-ניתוח פיסול פנים.

חומצה הלורונית. עשיתי הזרקה של חומצה הלורונית מתחת לעיניים. וזה לא עזר כלום ,להפך, יש מלא קמטוטים . האם אני יכולה לעשות במקום בוטקס. ואם כן. צריך לחכות ? אם כן כמה זמן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית אחן מניעה להזריק בוטוקס למקום לו הוזרקה חומצה היאלורונית.אולם,לא ברור לי מהי הסיבה להזרקה בוטוקס מתחת העיניים כאשר יש מלא קמטוטים כפי שאת מציינת,וכל הנראה יש מקום למתיחת עפעפיים כירורגית ר את עודפי העור.ממליצה שתבדקי אצל פלסטיקאי לבחון את האופציה העדיפה לטיפןל

13/12/2013 | 01:18 | מאת: יון

שלום ד"ר אני בחור כבן 24 בעל גומה בסנטר שמפריע לי . פניתי לרופא בכדי למלא את הגומה הוא מילא לי אותה בחומצה אילרונית וכבר אחרי מספר דקות הוא ראה שזה חוזר לעצמו . הוא ביקש ממני לקבוע אצלו תור בכדי לבצע ניתוח קטן כאשר הוא יעשה חתך קטן מתחת לסנטר ויחתוך את המחיצה שקיימת בסנטר באזור הגומה וימלא בשומן עצמי ,כי הוא טוען שהיא (המחיצה )זו שלא נותנת לחומר שמלא את את הגומה ושהיא אלסטית ומחזירה את המצב לקדמותו . מה אתה אומר ? יש דרכים אחרות למלא את הגומה ללא חתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

אופציות טיפוליות לטשטש גומה בסנטר הינם זעיר פולשניות (הזרקות-בוטוקס להרפיית שריר המנטליס המצוי בשני צידי השקע וחומר מילוי) ואופציות ניתוחיות. במידה והזרקה לא צלחה ניתן לבצע התערבות ניתוחית.

09/12/2013 | 20:42 | מאת: תמר

שלום רב, אתמול הסירו לי קרטוזיס מהפנים. נאמר לי לא להרטיב את המקום ולמחרת לשטוף במים וסבון פעמיים ביום ולמרוח משחה אנטיביוטית למשך שבוע. כמה דקות לאחר הטיפול ירד גשם חזק ולמרות שהיתי תחת מטריה האזור נרטב. הרוקח אמר לי להחליף פלסטר ולא למרוח כלום על המקום עד למחרת. בלילה, כשהתקלחתי וכיסיתי את האזור (מצח) בכובע מקלחת מים חדרו ושוב האזור נרטב כהוגן. שוב החלפתי פלסטר מבלי למרוח כלום והיום התחלתי בניקוי המקום ובמריחת המשחה האטיביוטית. שאלתי: האם העובדה שהאזור התרטב תגרום לכך שהצלקת תהיה גדולה יותר ותבלוט יותר??? קצת מודאגת מכך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

תהליך ריפוי פצע מהיר באופן משמעותי כאשר הסביבה לחה וזוהי הסיבה שהומלץ לך למרוח משחה אנטיביוטית.לשאלך ,את יכולה להיות רגועה הצלקת לא תהיה גדולה יותר.

28/11/2013 | 11:48 | מאת: קרן

בעקבות תאונה היה לי שיתוק שרירים בעיניים. עשיתי ניתוח לפזילה בשיטה חדשה ללא תפרים ,אלא עם חוטים. הניתוח לא ממש הצליח, והשיתוק נשאר חלקית.מה שזה גרם לי זה שיש לי קמטים מתחת לעיניים. התחיל מטיפה וכל יום יותר גרוע. אני יכולה לעשות בוטקס?

לקריאה נוספת והעמקה

חסרים כאן פרטים אינפורמטיביים וכמובן יש לבצע בדיקה.ככלל פזילה קשורה לשרירי הארובה הפנימיים ואינו קשורה לשריר החיצוני החובק את הארובה- האורביקולריס.אם אין התוויות נגד להזרקת בוטוקס ניתן להזריק לקמטי העורב סביב הארובה.חשוב שתדעי שניתן גם לשפר פזילה באמצעות הזרקת בוטוקס במקרים מתאימים ואצל רופא עיניים בעל ניסיון בהזרקת בוטוקס להתוויה זאת.

27/11/2013 | 19:24 | מאת: אתי פלג

לפני כ-10 שנים הוזרק לי באולקומד לפנים משני צידי האף והפה לפני כ3 חודשים הוצא לי החומר אך לפי דברי הרופאים אין לדעת בוודאות אם הוצא במלואו האם ניתן להזריק למקום רסטלין או חומצה הלראונית? הדעות חלוקות יש רופאים שטוענים שזאת עלולה להיות אינטרקציה מסוכנת כי יתכן שיש שאריות מהחומר וזה יעשה צרות צרורות ויש הטוענים שאפשר להזריק אני מבולבל ת. מי יכול לתת לי תשובה חד משמעית בנדון

לקריאה נוספת והעמקה

ביואלקמיד כידוע הינו חומר קבוע ,שאינו נספג .את הג'ל ניתן לעיתים - להוציא אולם לא תמיד בשלימות.כחומר מילוי שאינו טבעי,ביואלקמיד עלול לגרום לתופעןת לואי כגון תגובות גוף זר-גרנולומות,גבשש עוריוץ דלקות וכו'/ תופעות אילו עשויות להתלקח עם הזרקה של חומצה היאלורונית,שהיא כשלעצמה כידוע בטיחותית מאוד .עדיף להזריק לא באותו משור .גם בידיים מאוד מנוסות קיים סיכון להתלקחות דלקתית לפיכך יש הממליצים ליטול אנטיביוטיקה טרם ההזרקה.

19/12/2013 | 15:58 | מאת: מיכאל

לא יכול תשובה חד משמעית מאחר ועדיין אנו יודעים מעט על מה שאנו לא יודעים ברפואה ובפזיולוגיה

24/11/2013 | 10:05 | מאת: לילך

שלום. יש לי שקיות בעפעפיים התחתונות מתלבטת בין ניתוח לבין מילוי חומצה. מה עדיף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2013 | 13:43 | מאת: לאה

עדיף הזרקה של חומצה היאלורונית כי אין שום סיכון !! וכמובן לחפש רק רופא שיש לו המון המון ניסיון בנושא זה

תלוי מאוד מהו הגורם. לאחר בדיקה אצל פלסטיקאי-תוכלי לדעת האם מדובר בבלט כריות שומן המצריכים ילוד של הכריות במסגרת ניתוח עפעפיים תחתונות או שמדובר בחריץ בשקע הדמעות בלבד שניתן למלאו. הזרקות אינן פתרון כמובן כאשר הבעיה הינה בלט שומן.לא מעט מטופות אני רואה שהוזרק להם חומר כאשר הבעיה אינה חסר אלא עודף,לפיכך מצריך התערבות ניתוחית.

הזריקו לי 2 מזרקי רסטילן לאיזור של צדי הפה והסנתר. למחרת הייתי מאוד נפוחה ולחציתי בחוזקה על האיזור הנפוח. ביום השלישי ירדה הנפיחות וכמעט לא רואים את תוצאות ההזרקה. יתכן שבלחיצה ביטלתי את השפעת הרסטילן?

לקריאה נוספת והעמקה

נפיחות מקומית לאחר הזרקה של חומצה היאלרונית טבעית ומשכה על פי רוב כיומיים.לחיצה אינה גורמתלביטול השפעה,אולם לחץ מאכני משמעותי על החומר המוזרק עשוי לעודד פירוק מהיר יותר.

29/12/2013 | 14:47 | מאת: לילך

מנסיון אין על רסטלין

השאלה, מה אני עושה עכשיו, אחרי שלחצתי על נפיחות ההזרקה, והיום אין שום עדות להזרקה שעברתי ובמילים פשוטות זרקת כ-4000 שקל.

05/11/2013 | 11:06 | מאת: קרן

לפני כ 15 שנה הזרקתי סיליקון בשפתיים. לאחר מס' שנים השפתיים התעוותו ונוצרו גבשושיות. האם ניתן לתקן ? איך ?

מאחר ומדובר בשפתיים שהתעוותו לאחר הזרקת חומר מילוי קבוע הפתרון הוא ,ככל הנראה ,ניתוחי.נסי לפנות להתייעצות לדר אלדד מור.בהצלחה

15/10/2013 | 13:22 | מאת: שרית

שלוםבפטמות שלום רב,ברצוני לדעת האם אפשרי לעשות מילוי בפטמות קטנות מאוד?? אני בת 31 אחרי 3 לידות וזה מפריע לי מאוד... אשמח לתשובה,המון תודות

עקרונית אפשרי במקרים מתאימים כמובן

26/09/2013 | 10:56 | מאת: רונית פרנקו

שרית חג שמח, אנו בהליכי בדיקות לקראת ניתוח (הגדלת שדיים , לכסון עיניים , סידור סנטר , הזרקות שומן עצמוני ללחיים . מבקשות לראות תיק עבודות שלך . כיצד אפשר לתאם ואיפה? רונית פרנקו.

03/09/2013 | 21:08 | מאת: לילי

שלום רציתי לדעת אם יש ברשותי חצי מזרק שנפתח לפני כארבעה חודשים ונשמר במקרר האם ניתן להישתמש איתו? ושאלה נוספת האם אפשר להשתמש בחומצה גם כטיפול חיצוני כלומר למרוח כקרם על העור באיזור שמסביב לעניים בכמויות קטנות ?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מומלץ להשתמש במזרק שנפתח לפני פרק זמן ארוך כל כך שכן קיימים חיידקים/ ביאופילמים העשויים להצמד לחומר שנשאר פרק זמן כה ארוך ולגרום לדלקות/זיהומים. לשאלתך השנייה-ניתן לרקוח חומצה היאלורונית ואף קיימים מספר מוצרי מדף קוסמטיים המכילים חומצה היאלןרונית בכמויות קטנות .כידוע, חומצה היאלורונית משמשת לילוח העור והזנתו.

24/08/2013 | 18:29 | מאת: גלית

רציתי לדעת האם באמצעות חומרי מילוי ניתן לפתור /לטשטש בעיה של לסת תחתונה שקועה ועליונה בולטת או שחייבים רק ניתוח?שהוא דיי קשה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי כמובן בדרגת ההיפופלסיה ,מיקומה והיחס בין הלסת העליונה תחתונה.הפתרון האורתודנטי כולל כפי שציינת ניתוח מורכב אשר מאריך/מחיב ,בהתאם לצורך את הלסת ומבוצע לאחר והדמייה .קוסמטית ניתן לפתור באמצעות שתל לסנטר-אם המדובר בחלק מרכזי של הלסת בלבד (גם כאן כמובן יש להתאים את גודל וסוג השתל בהתאם לבדיקה).כמו כן ניתן להזריק ללסת התחתונה ע"מ לקדם./לעצב סנטר נסוג,כך תוכלי לקבל מושג על התוצאה הצפוייה לאחר שתל קבוע.בהצלחה

22/08/2013 | 09:18 | מאת: דיאנה

שלום, לפני שנה ושלושה חודשים הזריקו לי חומצה היאלורונית לשפתיים, החומר עדיין לא נעלם. האם זה ישאר לתמיד ומה ניתן לעשות על מנת שהחומר יעלם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זמן שרידות של חומצה היאלורונית מוזרקת משתנה בהתאם למיקום ההזרקה,עומקה,סוג החומר וגיל המטופל/ת,בין היתר.במידה ואת מעוניינת להחיש את פירוק החומר המוזרק ניתן להזריק היאלורונידאז-אנזים המפרק את החומצה ההיאלורונית שהוזרקה

22/07/2013 | 09:12 | מאת: קים

שלום. אני בת 30 מרכיבה עדשות מגע הן נוחות לי מאוד ואני לא חשה בהן בכל זאת בשנתים האחרונות אני ממצמצת המון והדבר גרם לקמטוטים . האם ניתן להזריק בוטוקס על מנת למנוע את המצמוצים..והאם מותר ולא תהיה בעיה עם עדשות המגע. נ.ב הייתי אצל 3 רופאים מומחים לעיניים שלא מצאו בעיה בעין ולא נתנו פתרון למצמוצים. ואם הם ימשיכו יהיו לי מלא קמטים. בבקשה אולי תמצא לי פתרון..אולי גם חומצה היאלרונית תעזור..תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קים,ככל הנראה את סובלת מבלפרוספסם,התכווצויות לא רצוניות של השריר הטבעתי סביב הארובה.ניתן להקלה ע"י הזרקת בוטוקס .

עשיתי עיבוי שפתיים באמצעות סיליקון לפני כשמונה שנים ולפני חודש הוספתי מעט חומצה היאלורונית לשפתיים. בצד אחד הכל יצא מושלם ואילו בצד השני יש נפיחות מעל לשפה שלא ממש עברה וגם גושים קטנים בשפה שלא נראים לעין. האם הנפיחות מעל לשפה יכולה לנבוע מנדידה של הסיליקון? או שמא זה מהחומצה ההיאלורונית וזה יחלוף בבוא הזמן? כנל לגבי הגושים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה כמובן לקבוע דפיניטיבית מה הגורם לנפיחות ללא בדיקה.לא ברור גם האם הנפיחות אותה את מתארת הופיעה לאחר הזרקת חומצה היאלורונית.במידה ומדובר בנפיחות לאחר ההזרקה היא תחלוף עם הזמן.גבשושיות בשפה עשויים להיוותר שכן הללו עשויים להיות פועל יוצא של הזרקת הסיליקון.ממליצה שתבדקי אצל הרופא שבצע את ההזרקה

17/07/2013 | 19:48 | מאת: גלי

שלום ד"ר ברצוני לדעת האם חומצה אלרונית בשם פרפקטה מתאימה למילוי קצה האף על מנת להאריך אןתו קצת ובכלל למילוי שקע באף? דבר נוסף האם אחרי ההזרקה צריך לשים קרח להוריד נפיחות או שזה מיותר הרי כל הכוונה היא ליצור נפח לא?לדעתי זה מאבד מההפקט של המטרה אם רוצים למלא את האף. תודה מראש גילה

לקריאה נוספת והעמקה

מניחה שתשובתי הקודמת תהיה לך לעזר. באשר לקרור האזור לאחר ההזרקהת המטרה היא להפחית בצקת מקומית בלבד.הקרור לא מפחית מנפח המוזרק.

16/07/2013 | 20:57 | מאת: גלית

שלום ד"ר אני רוצה להזריק חומר מילוי לקצה האף שסולד מידיי כדי שיירד ויהיה פחות סולד ויותר ארוך רציתי לדעת האם חומר פרפקטה מוכר לך והאם הוא מתאים לכך לדעתך? דבר נוסף אני עושה טיפולי שיניים רציתי לדעת האם הזרקת פרפקטה גם לצידי האף למילוי קמטים יכולה לא להחזיק מעמד ולהעלם מהר מאד בגלל שפותחים הרבה את הפה בטיפולי שיניים(שתלים וכתרים)? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

פרפקטה הינה קו מוצרים של נגזרות של חומצה היאלורונית.ניתן לבצע עיצוב אף הן ע"י הזרקה של רדיאס והן של נגזרות ש חומצה היאלורונית.החומר הנבחר תלוי בבעיה הנדקשת לתיקון לפיכך בדיקה חיונית. כידוע,זמן השרידות של חומצה היאלורונית מושפע בין היתר ממיקום ההזרקה,לאזור תנועתי יותר קיימים כוחות גזירה אשר עשוגום לפירוק מהיר יותר של החומר המוזרק יחסית לאזורים בהם התנועתיות נמוכה,לדוגמא הלחיים.על אף זאת מומלץ כמובן לבצע הזרקות גם בשליש התחתון של הפנים ע"מ לשמר את הנפח הקיים ולהקנות מראה צעיר יותר.בהצלחה

14/07/2013 | 11:31 | מאת: אני

שלום רב לפני כ 6 שנים עשיתי סיליקון בשפתיים ובצידי האף ומאז הזרקתי עוד כפעמיים חומצה הילארונית נכון להיום הבנתי שלא כל רופא מוכן להזריק אחרי סיליקון מדוע? מה יכול להיגרם כתוצאה מזה? והאם זה הפיך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דוע סיליקון הינו חומר מילוי קבוע ואינו חלק מהמארג הרקמתי הטבעי.לפיכך קיימת הסצברות של הופעת תגובות גוף זר.אלו יכולות להופיע לאחר עירור האזור המוזרק,ולעיתים אף ע"י הזרקה של חומרים טבעיים ובטיחותים דוגמת נגזרות של חומצה היאלורונית. למרות שהסבירות אינה גבוהה,לא ניתן לנבא מראש מי המטופלת שתפתח תגובת גוף זר.זוהי הסיבה לכך שחלק מהרופאים נרתעים מהזרקה של חומצה היאלורונית לאחר הזרקת סיליקון.בהצלחה

שלום, לפני כחודש עברתי מילוי שקעים מתחת לעיניים כשהרופא הזריק חצי מזרק של רסטילן מתחת לכל עין. בימים הראשונים נראה היה שיש שיפור קל אבל עכשיו כחודש אחרי ממש לא ניתן לראות שום שינוי. יש לציין שיש לי שקעים דיי עמוקים. בביקורת הבנתי שאם אני רוצה תוספת מילוי זה לא כלול במחיר ואני צריכה לשלם שוב עבור הזרקה. שילמתי 2500 ש"ח, סכום שבהחלט לא בא לי בקלות. אני מאוד מאוכזבת. האם הגוני שלא רואים כל שינוי כבר אחרי חודש? האם המחיר הגיוני? 5000 ש"ח אן 7500 ש"ח (הרופא אמר שאולי אזדקק ל-3 מזרקים) למילוי שקעים נראה לי מטורף. אם הייתי יודעת שזו תהיה התוצאה לא הייתי מוציאה את הסכום הזה מראש. תודה על התגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שקעים מתחת העינים שהינן פועל יוצא של חסר בנפח ניתנים לשיפור משמעותי ע"י הזרקת חומרי מילוי. כמות החומר המוזרקת תלויה כמובן בחסר הנפח הקיים ומשתנה לפיכך ממטופל/ת למטופל/ת.לעיתים יש צורך בבנייה הדרגתית של החסר-שכבה תחתונה מרכזית ועליונה.התמחור בשוק הינו עבור מזרק ,אצל רוב הרופאים.מחיר מומצע הינו 2000-2500 ש"ח.את מציינת כי השקעים אצלך עמוקים לפיכך סביר כי מזרק אחד המחולק לשני צידי העינים אינו מספק ונדרשת בנייה הדרגתית.חומר מילוי לא נספג לאחר חודש ,את מציינת שהיה שיפור לפיכך סביר כי התרגלת לתוצאה אולם ע"מ להגיע לשיפור אופטימאל יש צורך בחומר נוסף.

10/07/2013 | 17:07 | מאת: אוריאן

ד"ר שרית כהן שלום, אני מעוניינת לבצע הזרקת בוטוקס לקו הלסת. יש לציין כי הלסת שלי היא מרובעת ורחבה וזה עושה את מבנה הפנים שלי רחבות ולא פרופורציונאליות לגוף ואני רוצה לדעת האם את מבצעת טיפולי בוטוקס שיקטינו את עצמות הלסת והאם ביצעת טיפול מסוג זה בעבר והוא באמת יעיל ובאמת משפר את התווי פנים?? ברצוני להזכיר שוב כי אני רוצה להקטין את מבנה הלסת שיהיה קטן יותר וצר יותר. תודה רבה והמשך יום נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

מניחה שכתבה בנושא חיטוב קו הלסת בעזרת בוטוקס תהיה לך לעזר. לגופו של עניין ניתן לחטב והצר קו לסת ע"י הזרקת בוטוקס במקרים בהם קיימת היפרטרופיה (עיבוי) של שריר הלעיסה הצידי (מסטר).לאחר בדיקה ובמידה ותמצאי מתאימה תוכלי להות משיפור אסתטי לצד שיפור סממפטומטוי (במידה והינך חורקת שינים בלילה ו סובלת מכאב בחלק צידי של הפנים משני לעיבוי יתר של שריר המסטר).בהצלחה

10/07/2013 | 14:51 | מאת: ליאן

שלום, אני סובלת מוירוס הרפס באחת מעיניי, הוא "מתעורר" אחת לכמה שנים ויוצר דלקת שמזיקה לקרנית. האם יש סיכוי שטיפול בוטוקס בקמטי צידי העיניים יעיר את הוירוס בעין? התיעצתי עם רופא שמבצבע טיפולי בוטוקס, הוא המליץ על לקיחת כדורים "זובירקס" שאני מקבלת בזמן התפרצות הדלקת ביום ההזרקה וכמה ימים לאחר מכן. לא הבנתי מה הסיכון שאכן תתפרץ דלקת ומה מטרת לקיחת ה"זובירקס", תודה מראש, ליאן.

לקריאה נוספת והעמקה

הזרקת בוטוקס נועדה לטשטש את קמטי החיוך בצידי העינים ואינה קשורה כלל לארובה עצמה.אי לכך אין התוויה חד משמעית לנטילה ניעתית של זובירקס.

05/07/2013 | 06:58 | מאת: סמי מיכאל

היי ד"ר, אשתי מעוניינת לבצע הזרקות בוטוקס ואילו אני אוהב את המראה הנוכחי והטבעי ומתנגד לכך. והציגה טיעונים "משכנעים" (אם אפשר לקרוא לזה כך). אנא עזרו לי להסיר דאגה מלבי ותגידו לי למה כן להסכים.

לקריאה נוספת והעמקה

הזרקת בוטוקס נועדה לטשטש את קמטי ההבעה בשליש העליון של הפנים .בידים מיומנות התוצאה הינה טבעית לחלוטין שתעננה על הציפיות.

20/06/2013 | 20:27 | מאת: רויטל

שלו רב , יש לי עיניים שקועות ואני מרכיבה עדשות מגע . איזה חומר אפשר להזריק

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להזריק נגזרות של חומצה היאלורונית לשיפור מראה של עיניים שקועות.

ממושך) מה הטיפול בבקשה?

את נימי הדם ניתן לשפר ע"י שמוש בטנולוגיות מתקדמות כגון IPL או ליזר מסוג FLPDL.את מציינת שהנימים הופיעו בשל דקוק העור משני לשמוש בחומרים פעילים,כדאי אם כן למצק את העור בעזרתת משחות יעודיות או גלי רדיו.

יש טיפול? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לטפל בבלפרוספם (התכווצות לא רצונית של שריר טבעתי סביב הארובה) ע"H הזרקה של בוטוקס. במידה ומדובר בהיבט פנימי (כלומר בסמיכות לאף) מומלץ להמנע מהזרקת בוטוקס בשל רפיון של העפעף העלול להגרם כתוצאה מההזרקה.

12/06/2013 | 22:40 | מאת: גל

שלום ד"ר יש לי עניים שקועות רציתי לדעת האם יש מה לעשות עם זה? כלומר לפתור זאת אם באמצעות הזרקות או משהו אחר? והאם הזרקות זה לא מסוכן באיזור העיניים?

ניתן לשפר מראה של עיניים שקועות ע"י הזרקה של שומן עצמוני או לחילופין הזרקה של חומצה היאלורונית.מאחר וחומצה היאלורונית הינה מרכיב טבעי של המשתית החוץ תאית החומר בטיחותי גם בהזרקה באזור זה.

12/06/2013 | 22:37 | מאת: גלית

שלום ד"ר אני עושה טיפול של השתלות שיניים ושיקום לסת עליונה רציתי לדעת האם אפשרי במקביל לעשות הזרקות של חומצה הלוראונית לשקע באף או שזה מסוכן ? תודה מראש גלית

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום,אין מניעה ואפשרי בהחלט לבצע הזרקות של חומצה היאלורונית לחריצים בין האף לפה .כדאי יותר,במידה והינך בשלבים מתקדמים של שיקום הלסת העליונה להמתין עד סיום הטיפול שכן כאשר התבנית הגרמית שלימה התמונה נעשית ברורה יותר.

10/06/2013 | 11:01 | מאת: לילי

האם יש לך תמונות באתרלג לגבי הקטנת חזה

לקריאה נוספת והעמקה

במסגרת פגישת היעוץ ניתן כמובן לראות תמונות של תוצאות ניתוח.

31/05/2013 | 01:47 | מאת: גילי

שלום ד"ר, הייתי בייעוץ לצורך מילוי שקעים מתחת לעיניים והרופא אמר שהוא משתמש בחומר הנ"ל אשמח לקבל ביקורת עליו ואיך הוא בהשוואה לשאר החומרים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רוונס הינה נגזרת של חומצה היאלורונית.אין לי ניסיון בהזרקת מוצר זה

24/05/2013 | 15:28 | מאת: מיכל

ד"ר שלום אני מעוניינת לעשות בוטוקס ומילוי קמטים במצח ובין הגבות. אני בת 46. שמעתי שאם אתחיל לעשות בוטוקס אחרי ,שהשפעת הבוטוקס תרד מצב הקמטים שלי יהיה יותר גרוע ממה שהתחלתי איתו,ולא בגלל שהזדקנתי ב 4 חודשים. אלא בגלל ההתחמצנות המרובה שהבוטוקס גורם. שאלתי היא האם יש אמת והבוטוקס יגרום לקמטים מרובים יותר ובעקבות כך "להתמכרות" לעשיית טיפולי בוטוקס?

לקריאה נוספת והעמקה

הזרקת בוטוקס לחלוטין לא גורמת להחמרה במצב הקמט לאחר שפגה השפעת הבוטוקס.להיפך,בהזרקות עוקבות הקמט מטשטש והיכות לכווץ את השריר נחלשת זוהי הסיבה שהקמט מטשט ולעיתים אף נעלם לאחר מספר הזרקות.

19/05/2013 | 00:27 | מאת: אנגי'

דר' כהן שלום שוב 11 להמשך פניתי הקודמת, ביצעתי את ההזרקות של הבוטוקס במרפאת כללית אסטתיקה ולא כללית מושלם. תשובתך מאד חשובה לי, כי אני מרגישה מאד לא נוח,מכל הבחינות.. רק רציתי קצת לשפר את מראה פני... שוב תודה, ושבוע טוב..

לקריאה נוספת והעמקה

מאמינה שתשובתי הקודמת תסייע,בהצלחה.

18/05/2013 | 14:48 | מאת: אנגי'

דר' כהן שלום!!! בתאריך 6.החודש הזריקו לי בוטוקס להעלמת קמטים על המצח.. לפני כיומיים, הרגשתי שאינני יכולה לפתוח חלקית את עיין שמאל. כלומר ישלי צניחת עפיים. עלי לציין שבעבר עשיתי זריקת בוטוקס במצח , ולא היו תופעות.. הפעם עשיתי את ההזרקות בכללית מושלם , וקוויתי ,שהתוצאות , יהיו טובות, כי אמורים לעבוד שם בעלי מיקצוע מוסמכים.. אשמח לקבל תשובה .. נ.ב ניתן לזרד את ההחלמה ?? מיכוון שזה מאד לא אסטטי...

לקריאה נוספת והעמקה

אנג'י שלום.ממליצה שתבדקי ע"י הרופא המזריק,אז ניתן יהיה לאבחן האם מדובר בצניחת עפעפיים (שאגב לא קורית עם הזרקה למצח אלא בהזרקה בין הגבות) או במיקום נמוך יותר של הגבות.לעיתים מדובר בבצקת חולפת ובכל מקרה יש להמתין עד אפקט שיא דהיינו שבועיים לאחר ההזרקה.בהתאם לאבחון הגורםר הבדיקה,ניתן גם לטפל -דהייינו אם מדובר בצניחה של גבות ניתן להזריק ע'מ להרים את זנב הגבה.במידה ומדובר בצניחת עפעף ניתן להשתמש בטיפות עיניים אשר מרימות את גובה העפעף ב2-3 מ"מ.חשוב לציין שישנם מקרים עם עודף עורי בעפעף המפוצה על ידי הרמת גבה.לאחר הזרקת בוטוקס למצח היכולת להרים את הגבה ,כפיצוי,נחלשת,לפיכך ישנה תחושת כבדות של העפעף.הבדיקה ללא ספק,תסיע במציאת הגורם ובהתאמה תאפשר תעול נכון של הטיפול.בהצלחה.

17/05/2013 | 13:45 | מאת: נורית

שלום דוקטור כהן, עברתי לפני כשנה הזרקה של פרפקטה בלחיים. אני עדיין מאוד מרוצה מהתוצאה אך מכיוון שזו הייתה ההזרקה הראשונה שלי אין לי מושג מה ההשפעות לטווח רחוק להזרקות חוזרות ונשנות של חומצה היאלורונית. תוכלי להאיר את הנושא בבקשה? תודה נורית

לקריאה נוספת והעמקה

הניסיון,המגובה בספרות מקצועית מורה כי להזרקות חוזרות יש אפקט של האצת יצור קולגן באזור המוזרק .כך שלעיתים נוצרת רקמה עצמונית באזור המוזרק. חומצה היאלורונית,כידוע, הינה חומר טבעי המצוי במשתית החוץ תאית בשכבת העור המרכזית,לפיכך התוצאה המתקבלת טבעית,שכן החומר מתקבל כחלק מהמארג הרקמתי.החומר,מתם הזמן ע"י אנזים המצוי בעור לפיכך משך האפקט הינו זמני ויש לחזור על ההזרקה על מנת לשמר את התוצאה האסתטית

30/04/2013 | 02:41 | מאת: קים

שלום. אני מעוניינת להזריק חומצה היאלורונית לשקעים שמתחת לעיניים ולמילוי הלחיים. העור שלי דק בהיר רגיש יבש ועדין. אני בת 25. שמעתי שעלולים להיווצר כמו "פסים" בצבע כחול או לבן שעלולים להישאר קבוע במקום ההזרקה אך זה נדיר. האם זה באמת נדיר? האם עלול להיווצר מצב כזה של סימנים - צבעים שנשארים לתמיד? תודה רבה. קים.

לקריאה נוספת והעמקה

קים שלום,התופעה שתארת-אפקט טינדל-הינה פועל יוצא של הזרקה במיקום לא מדוייק-שטחי מדי .במקרה זה עלול להופיע גוון כחלחל.בידים מיומנות תוכלי להנות ממילוי אסתטי של שקע הדמעות ללא תופעות לואי.בהצלחה

10/04/2013 | 23:40 | מאת: סולי

הי הזרקתי בוטוקס בין הגבות בקמט יחסית עמוק לאחר ההזרקה המקום "קפא" אך הסימן לא ירד לאחר שבועיים הרופא הזריק לי סוג של חומצה אלרואית אך לצערי אחרי שבוע הסימן חזר כמו כן הקמט בין הגבות נראה כאילו הוא מתחיל לחזור לא הסימן שנמצא אלא ההבעה המכווצת השאלה שלי כמה זמן הבוטוקס היה אמור להחזיק ושאלה שניה מדוע החומצה לא עזרה והאם אנסה שוב היא כן תעבוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

משך אפקט הזרקת בוטוקס נע בין 3-6 חודשים.חשוב להדגיש כי הזרקת בוטוקס תשפר קמטים דינמיים כלומר קמטים המופיעים בתנועה. כאשר הקמט סטטי, כלומר מצוי גם במנוחה, קיים מרכיב של אובדן נפח המצריך ממלווי עי הזרקה של חומצה היאלורונית.גם כאן, יהיה שיפור אולם במידה והקמט הינו חרוץ, בבחינת צלקת, קו המתאר יוותר. נדרשות מספר ססיות טיפוליות במרווחים של מספר חודשים האחת מהשני עי להגיע לאפקט מצטבר ומראה אסתטי משופר.

10/04/2013 | 09:22 | מאת: שירי

שלום , אני בת 36 ומאז ומתמיד מבנה הפני שלי צר בחלקו העליון לעומת התחתון . יש לי מין 2 בליטות קטנות מצידי השפתיים שכאילו חוצצןת בילקו העליון והתחתון של הפנים. ישנם רופאים מומחים שמפרסמים אצלהם באתר מתיחה של החלק התחתון של הפנים ללא ניתוח מה שלגמרי יעדן לי את הפנים וישטיח את הבליטות הנל . האם זה מומלץ ואפשרי בכלל ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירי. על פי לאורך ניתן להסיק כי קיים הבדל בקוטר בין הלסת העליונה לתחתונה כלומר השליש התחתון מוצר באופן חד ולפיכך, במבנה אנטומי זה, מופיעים חריצים בין הפה לסנטר זווית הלסת מאופיינת במלכויות מ2 צידי הסנטר והזווית בין הפנים לצוואר קהה.על פי רוב, הסנטר נסוג גם כן.חשוב לבדוק את גורם הבעיה על מנת לכוונם נכון לפתרון רצוי. ניתן לשיפור עי פרוצדורת זעיר פולשניות אולם במרבית המקרים התערבות. מתוחמת תיתן מענה דפיניטיבי ארוך טווח. התערבות ניתוחית כוללת , בהתאם לבעיטה כמובן, שתל לסנטר או הזרקת שומן עצמוני. גילך הצעיר מצביע על בעיה אנטומית לפיכך אילו הפתרונות, ולא מתיחת פנים הנותנת מענה מצויין לפנים מתבגרות.

שלום עשיתי ניתוח הגדלת שדיים לפני מעל לשנה וחצי ועד עכשיו אין לי תחושה בפטמות והמהלך מגע זה גורם אף לתחושתיות יתר ואף לא נעים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שוני בתחושת הפטמות שכיח מייד לאחר ניתוח ומיוחס לבצקת סביב עצבים תחושתיים האופיינית למהלך שלאחר הניתוח. עם נסיגת הבצקת, לאחר כשבועיים התחושה שבה.לעיתים נדירות השוני התחושתי ידווח במשרבדיו רב יותר.על פי הידוע בספרות כ2% מהמטופלות מדווחות על שוני תחושתי לצמיתות - דהיינו תחושת יתר או תחושת חסר. 

24/01/2014 | 15:05 | מאת: רונית

אני לאחר ניתוח הרמה כשנה ורבע אחרי ואין לי שום תחושה בפטמות די מיואשת...

03/04/2013 | 17:37 | מאת: deleted

מילויי שפתיים שלא יבלוט בחוסר טבעיות-כיצד והאם יש חומר לטווח ארוך? לחילופין האם יש אפשרות להזריק חומר משומן עצמי לכל החיים?

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת להגיע לתוצאה אסתטית יפה בעיצוב שפתיים מומלץ להשתמש בנגזרות של חומצה היאלורונית- חומר טבעי ,ניתן לפיסול בקלות, המקנה מראה אסתטי וטבעי, משך זמן השרידות, בשל היותו חומר טבעי המוכר למערכות האנזימטיות בגוף וניתן לפרוק על ידם, נע ביו 6-10 חודשים. הזרקות חוזרות גורמות ליצור רקמה עצמונית. הזרקת שומן עצמוני מתבצע במסגרת התערבות ניתוחית זעירה במהלכה השומן נקצר, מעובד ומוזרק.לעיתים נדרשות 2 ססיות טיפוליות על מנת להגיע לנפח הרצוי. שיעור שרידות השומן המוזרק נע בין הסדרות בספרות בין 40-70%.בהצלחה

18/03/2013 | 12:23 | מאת: אנה

שלום רב דר שרית כהן! אני מעוניינת לעבור ניתוח בהגדלת שדיים. הפסקתי להניק לפני שלושה חודשים ידוע לי שצריך להמתין שישה חודשים לפחות לניתוח לאחר הפסקת הנקה. 1) אז לפני כמה זמן ניתן כבר להזמין תור ליוץ?( חודש לפני שיעברו שישה חודשים, חודש וחצי..?) 2) האם יש הבדל במחיר אם אני פונה ישירות לקליניקה שלך ברג או דרך כללית אסתטיקה? 3) בין בית השחי והגוף יש לי כפל שלפי מה שהבנתי זה עודף בלוטת חלב/ שד שבעצם שומן. האם זה ניתן לטיפול? והאם את עושה טיפולים מסוג זה? תודה על התייחסותך!!!

לקריאה נוספת והעמקה

אנה שלום, אכן לא מומלץ לבצע הגדלה אם טרם עברו 6 חודשים מסיום ההנקה. יעוץ כדאי שתקבעי חודש וחצי קודם עי שתוכלי לבצע את הבדיקות הנדרשות טרם הניתוח.בהצלחה ולהתראות

17/03/2013 | 11:16 | מאת: חן

שלום, בת 49. אני משתמשת בלוקסיד או רטאויט 0.05 מזה שנתיים לשביעות רצוני. העור נראה טוב למדי. הבעיה: העור נהיה אדמומי. בעיקר בשעת מאמץ אולם לא רק! (אני כמובן נמנעת מהשמש). אציין כי מעבר לאדמומית אין כל בעיה של רגישות, או גירוי, או אי נעימות. הורדתי את תכיפות השימוש לפעם במספר ימים, אולם עדיין יש אדמומית. האם התופעה מוכרת? מה ניתן לעשות? הגוון האדמומי מטריד אותי. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אדמומיות קלה בלבד אופיינית והינהפועל יוצא של התחדשות תאים. והאדמוניות בוהקת יש להיוועץ ברופא. בכל מקרה יש להמנע מחשיפה לשמש ולהקפיד עלממקדם הגנה.

03/04/2013 | 16:38 | מאת: חן

האם ניתן להשתמש במקביל ללוקסיד בקרם הבהרה? ואם כן על איזה תמליצי. תודה רבה

11/03/2013 | 09:39 | מאת: עינת

בהמשך לשאלה הקודמת באיזה שיטה יש תוצאות הטובות ביותר ? איזה שיטה עדיפה ? מה תופעות הלוואי בכל שיטה ?והאם מתאימות לכל סוג וצבע העור?מה ההבדל בין קוסמטיקאית שמבצעת את אחת מהשיטות לבין רופא שעושה זאת? תודה על התייחסותך

מאמינה שתמצאי מענה בתשובתי הקודמת, בהצלחה

10/03/2013 | 20:45 | מאת: עינת

לדר שרית שלום, מהו הטיפול הטוב לצלקות ישנות ושקועות לאחר אקנה בפנים ? האם את ממליצה על שיטת אי מטריקס או לוגטו האם קוסמטיקאיות יכולות לבצע טיפולים אלה כפי שחלקן עושות? מהן תופעות הלוואי במידה ויש אודה לתשובתך המהירה?

צלקות אקנההשקועות ( אטרופיות) נחלקות למספר סוגים. במשותף להן שקערורית בעור, בקטרים שונים. לשל דוגמא:צלקות דמויות חוד עפרון,הינן צלקות עמוקות ובקוטר הקטן מ2 ממ.במצבים אלה, טכניקות המעודדות יצור קולגן רצויות שכן שכבת העור המרכזית, המכילה את סיבי הקולגן, מתעבה ולפיכך השקע מטשטש.2 הטכניקות שציינת יעילות ולמען ההגינות נסיונינעשיר בטיפול עם אי מטריקסיל- שיוף העור העליון במשולב עם יצור קולגן משפר משמעותית את מראה הפנים. ממ רוב נדרשות 3 ססיות טיפוליות במרווח של 3-4 שבועות האחד מהשני.טיפול תחזוקתי מומלץ כל 6-12 חודשים. העוצמה הנדרשת לטיפול נקבעת עי הרופא בהתאם לבדיקה. תתכן אדמומיות קלה לאחר טיפול. 

10/03/2013 | 18:57 | מאת: נתי

שלום אני מחפשת את השיטה היעילה ביותר להמסת שומן ומיצוק עור הסנטר .....המלצות ?

לקריאה נוספת והעמקה

קיים מגוון רחב של שיטות להמסת שומן וכן למיצוק העור.אין ספק שכדי לבחור את השיטה האופטימלאית יש לבצע בדיקה ולהעריך את מרקם העור,רפיונו/ מידת האלסטיות שלו, כמות השומן התת עורי ופיזורו עי מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית.גיל המטופל/ ת גם חיוני לתעול לאלטרנטיבה האופטימאלית..לאחר אנמנזה ובדיקה ניתן לבחור בין שאיבת שומן קונבנציונלית (עם או בלי שימוש בגלי רדיו לאחר הפעולה לצורך מיצוק) לבין טכניקות זעיר פולשניות - באמצעות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כגון בודי-טיט, וטלה סמוט וכו