פורום בוטוקס, מילוי קמטים

הפורום עוסק בטיפולים אסתטיים של הפנים באמצעות הזרקות של בוטוקס וחומרי מילוי.

הזרקה של בוטולינום טוקסין ("בוטוקס") להשטחת קמטי ההבעה היא הטיפול הרפואי האסתטי הנפוץ ביותר בעולם בשנים האחרונות.

טיפולים בהזרקות של חומרי מילוי מהווים נדבך נוסף בטיפולי הפנים ומטרתם להשלים את הטיפול בקמטים, ולאפשר התמודדות עם אובדן נפח באזורים שונים של הפנים.
674 הודעות
633 תשובות מומחה

מנהל פורום בוטוקס, מילוי קמטים

11/07/2017 | 22:55 | מאת: לומינרה

האם לומינרה יכול לניות טוב למילוי מתחת לעיניים ובצידי האף האם יש לו אישור FDA? והאם זה הגייוני שזה עולה 1000 שח ?

שלום רב מה דעתך על לומינרה לעיניים ולמילויים אמרו לי שזה חברה ישרלית שיש לה אישורי פיידיאיי במחיר 1000 שח למזרק מה דעתףך?

לומינרה היא חברה טובה עם מגוון מוצרים תוצרת ישראל וכמו בכל טיפול צריך להתאים את המוצר למטופל אחרי בדיקה ויעוץ.

שלום רב, לא יודע מה המחיר שציינת מייצג- מחיר מזרק חה, מחיר מזרק משולב. בכל מקרה ללומינרה מוצרים טובים וכדאי להתאים אותם לצורך הטיפול. לשקעים ליד העיניים יש מוצרים מתאימים יותר ממוצרי לומינרה ועם זאת למילוי ופיסול מוצרי לומינרה מתחרים למוצרים אחרים. שווה לשקול את סוג המוצר לפי הצורך הקליני לאחר יעוץ ובדיקה ולא להיפך. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 054-4435085

09/07/2017 | 04:15 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני כ8 שנים עברתי סדרה של הזרקות סיליקון בסנטר (כיום בת 29). אני יחסית מרוצה מהתוצאה ולא נראה שיש סיבוכים, אלא שלאחרונה התברר לי שלא נהוג להזריק סיליקון לאזור זה!! מידע זה מאד הלחיץ אותי- האם יכול להיות שבעתיד יהיו סיבוכים? גם אם במשך 8 שנים לא קרה דבר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אני לא איש בשורות. האדמיניסטרציה האמריקאית לאוכל ותרופות (FDA) אסרה כבר במאה שעברה בשנת 1991 את ההזרקה של סיליקון/ שמן סיליקון לגוף בצורתו החופשית. למעשה השימוש בסיליקון מוגבל היום למשתלים עם מעטפת קשיחה הלא מאפשרת מגע ישיר בין הסיליקון לגוף! במגע עם הגוף הסיליקון החופשי מעורר תגובה היוצרת גרנולומות ואלו לעיתים נודדות. כשהסיליקון בא במגע עם ריקמת שריר לפעמים אפשר לצפות בתהליך שנקרא רבדומיוליזיס - פירוק ועיכול השריר כתוצאה מהימצאות הסיליקון. הסיליקון הוא חומר קבוע שאיננו מתפרק בגוף ולכן יכול תמיד לגרום לסיבוכים ותופעות לוואי כמו כל שתל/משתל קבוע. הדרך להוציא סיליקון בניתוח בלבד וגם אז מדובר בפעולה מורכבת ובעלת סיכויי הצלחה נמוכים. אז, כן .. מסוכן! לא סכנת חיים אבל לאישה צעירה שאסתטיקה חשובה לה מסוכן. הסיליקון המוזרק גורם לתגובות המתגברות במצבים של שינויים הורמונליים נורמטיביים במהלך החיים (לידות, הריונות וכו). רופאים מזריקים סיליקון גם בימינו למרות מחקרים רבים שהצטברו משום שעלותו נמוכה והתוצאה נשמרת לאורך שנים. חלקם טוענים שהם עושים זאת לטובת מטופליהם. הדבר המרגיע היחיד שאני יכול לומר הוא שאם במשך שמונה שנים את מרוצה אז אולי יהיה לך מזל גם בהמשך. מאחל לך שלא תדעי סיבוכים. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 054-4435085

08/07/2017 | 19:47 | מאת: אמא

שלום, ביתי סובלת מהזעת יתר ממוקדת בפנים (באזור שמתחת לעיניים). התופעה התחילה מאז היתה תינוקת ובולטת מאד. למשל בנסיעה משפחתית ברכב, כשאף אחד מאיתנו לא מזיע כלל, היא יכולה לנטוף זיעה. או כמעט חם היא מיד מתחילה להזיע. בחורף אין הזעה בכלל. לאחרונה החלה להחשף להערות של ילדי הגן להזעה ואני חוששת מההשלכות החברתיות ומפגיעה בדימוי העצמי בעתיד. מהו הטיפול היעיל ביותר בגיל כזה? והאם יש צפי שהתופעה תחלוף באופן ספונטני עם ההתבגרות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמא, התופעה מוכרת וקיימת בשכיחות של עד 3% בילדים לפי מחקרים ויתכן שיותר בגלל חוסר דיווח. קיימים טיפולים שונים ניתוחיים ולא ניתוחיים כמו תרופות בבליעה, משחות במריחה מקומית וכו׳. כדאי לפנות לרופא עור בקופת חולים או לרופא ילדים. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

שלום. יש לי RA דלקת פרקים שי גרונית. אני לא לוקחת תרופה .האם מותר לעשות הזרקת בוטוקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הוכח קשר בין הזרקת בוטוקס ל RA. בכל אופן ממליץ להזריק בחכמה. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2017 | 20:19 | מאת: אלי

שלום. אני בן 52 ובחודשי הקיץ (מאי- אוק') של השנים האחרונות, אני סובל מהזעת יתר באיזור הפנים והראש בכלל- כאילו נשפך עלי דלי מים. האם יש פיתרון לסבל זה כמו בוטוקס או אחר. היות ולאחר התיעצות עם רופא עור קיבלתי תשובה שלילית ושאני אמשיך לסבול עד שיגיע החורף! אשמח לתשובה ותודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפתרון הוא בוטוקס. אשמח להיפגש ליעוץ. ד״ר ממלידר אבי, 054-4435085

16/06/2017 | 01:22 | מאת: אמילי

שלום למומחים, האם יש הנחייה לפלסטיקאי/ת לשאול את המטופלת שלהם במה היא עובדת אחרי שבוצעו בשפתיים הזרקות של חומצה היאלורונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההנחיות לניהול שיחת ההיכרות בין הרופא למטופל כלליות יותר ואינן מפרטות ברמת שאלות . בכל מקרה, כחלק מבירור לפני הזרקה לשפתיים נורמטיבי לחלוטין לברר על סוג העבודה - מול קהל, נותן שירות, מול מחשב, וכו׳ כדי להזהיר מראש לגבי תופעות לוואי זמניות והשפעתן על האפשרות להמשיך לעבוד בנוחות. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

04/06/2017 | 21:20 | מאת: שלי

האם כאשר מזריקים יותר בוטוקס החולשה בידיים לאחר ההזרקה תהיה גדולה יותר? או שזה לא קשור? אודה על תשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל שמזריקים יותר בוטוקס שהשפעתו הרגילה על שרירים היא החלשה זמנית של פעילות השריר ע״י חסימה של קולטנים ישנה פעילות מוגברת של הרעלן ולכן חולשה רבה יותר או ממושכת יותר בעיקר באיזור ההזרקה. לבוטוקס גם השפעה על הפסקת הזעה באיזור המוזרק וגם תופעה זו מושפעת מכמות ( יחידות רעלן שהוזרקו ) ואיכות ההזרקה. בכל מקרה, קיימים מחקרים רבים ולכן הרופא המטפל יודע להעריך את כמות הבוטוקס הדרושה להשגת מטרה מסויימת. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

12/05/2017 | 20:44 | מאת: סיגל

שלום רב אני מעוניינת לבצע עיצוב קו הלסת , יש לי "בולדוגים" בקו הלסת . ישנם סוגים שונים של חוטים לטיפול במקרה שלי . מה ההבדל ביניהם ואיזה סוג עור ומקרה מתאים כל חוט . תודה רבה

שלום סיגל, האפטוס, הסילואט ועוד הם חוטים המאפשרים טיפול בהגדרת קו הלסת. החוטים הארוכים עם הקרסים והקונוסים מאפשרים לחוטים ליצור עיגון בעור ולפזרו בצורה חדשה. על מנת לאמוד את החוטים שייתנו לך מענה מיטבי כדאי להיפגש. בד״כ כדאי לשלב טיפול בחוטים עם הזרקות חומרי מילוי. החוטים הם אלו שיאפשרו ״הרמה ומתיחה״ בלי תוספת נפח וחומרי המילוי ישלימו את התוצאה ויעדנו אותה למראה טבעי. ישנם סוגים רבים של חוטים ולכן ההתאמה האישית נעשית לאחר מפגש יעוץ פנים אל פנים על מנת להעריך את סוג העור (דק/עבה) את איכות העור ומרקמו, את אבדן הנפחים במדורי השומן והעצם ואת מטרותיך ושאיפותיך מהטיפול. בצורה כללית ניתן לדבר על חוטים קבועים וחוטים מסיסים/נספגים- זמניים. החוטים הזמניים נותנים מענה לתקופה של כשנה וחצי והקבועים לשנתיים עד לחמש שנים. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

שלום, בהמשך לאותה שאילה. בכל זאת מה עדיף, האם חוטי אפטוס הם הקבועים יותר. עם איזה חוטים מרגישים את הכאב יותר? יש לי סף כאב נמוך ביותר. עם איזה חוט אין תופעות לוואי. תודה רבה דנה

שלום רב, אין חוט בלי תופעות לוואי אבל יש מטופלים שעוברים הליך עם חוטים בקלות יותר מאחרים. אכן, אחת מתופעות הלוואי היא תחושת כאב מקומית בעיקר באיזורי קצוות החוטים אשר משתפרת ונעלמת עם הזמן וככל תופעות הלוואי אין היא מופיעה בכל מטופל ובכל טיפול אלה בשיעור של כ 5% מהמקרים לפי מחקרים עדכניים. כמובן שאין כאב בזמן ביצוע ההליך מאחר והתחלתו בהרדמה מקומית המונעת את תחושת הכאב. ובכלל, הכאב הוא לא המרכיב העיקרי בטיפול עם חוטים ולא תופעת הלוואי המפחידה או השכיחה. בנוגע לחוטים קבועים וזמניים - סילואט מורכב מחומר זמני ולא ימצא בריקמה לאחר שנה וחצי. יתמוסס/יספג/יתפרק. האפטוס הוא סוג חוט שמיוצר גם בצורה ומחומר זמני וגם ניתן להשתמש בחומר קבוע. הבחירה צריכה להיות מותאמת למטרה העיקרית בטיפול ולמטופל לפי מצבו הנוכחי, הרצון לשינוי והסיכון שלוקחים יחדיו בטיפול. הטכניקה בעבודה עם חוט קבוע או זמני והעלות לא מהווים שיקול בבחירת סוג החוט אלא כאמור, התאמת הטיפול למטופל לפי מטרותיו וההבנה המשותפת של תופעות הלוואי האפשריות והטיפול הנכון בהן. אשמח להיפגש ליעוץ. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

אחרי הזרקת חומצה היאלורונית התנפחו לי הפנים ןהצוואר וטופלתי בבית חולים בסטרואידים ואנטיביוטיקה משך שבועיים והכל חלף למרות שעשיתי לפני כל שני טיפולים נפרדים בגובידירם מה הפתרון אני רוצה לתת נפח ללחיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית מצטער שעברת סבל שכזה לחינם. בהחלט אפשרי לקבל נפח בלחיים עם הכנה נכונה וללא צורך באישפוז. צרי קשר ואשמח להיפגש. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

04/04/2017 | 11:07 | מאת: עינבל

היי, אני רוצה לעשות בוטוקס בבית השחי למניעת הזעת יתר. ואני גם עושה לייזר בבית השחי. מה לעשות לפני, קודם את הלייזר ואז בוטוקס או ההפך? יש השפעה ? שאלה נוספת, האם מספיק פגישה אחת בשביל הבוטוקס כדי שזה יצליח? כי אני רוצה לעשות בוטוקס ולטוס לחול לחצי שנה, רציתי לעשות ממש לפני שאני טסה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענבל, ראשית אם הלייזר הוא להסרת שיער אז כדאי להתייעץ עם הקוסמטיקאית לגבי תופעות הלוואי. אני פחות מבין בזה. שנית תבצעי את הבוטוקס כשבועיים לפני הטיסה וכך יהיה מספיק זמן לפגישת ביקורת. בד״כ אין קשר בין הטיפול בבוטוקס ללייזר להסרת שיער. בברכה, ד״ר אבי ממלידר 054-4435085

13/03/2017 | 20:26 | מאת: תמר

שלום רב, יש לי שתי שאלות : 1. אני בת 62 וביצעתי מילוי שקעים מתחת לעיניים שלב ראשון חצי מזרק בכל עיין. לאחר חודשיים יש בצקת קלה באחת העיניים. הייתי בביקורת והרופאה אמרה שזה יעבור עוד שבועיים . האומנם? או שצריך לבצע המסה ? 2. אני מעוניינת בעיצוב קו הלסת , יש לי שני "בולדוגים " משני צידי הלסת . באיזה חומר משתמשים ליישור קו הלסת והיכן מזריקים אותו . האם החומר ממלא או יוצר הרמה ומתיחה של קו הלסת ? שמעתי על גלי רדיו או אולטראסאונד המטפלים בבעיה . אלו מכשירים קיימים והאם הם באמת מבצעים את העבודה . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר, ראשית חודשיים הם מספיק זמן. כדאי להיפגש כדי להעריך האם המסה עם היאלורונידז או פעולה שונה יועילו לך. קשה לתת תשובה חד משמעית בלי לראות אותך. שנית לקו הלסת יש גישות רבות- הזרקות חומרי מילוי, חוטים, טיפולים באמצעות טכנולוגיות לייזר וכו׳. גם כאן כדאי להיפגש כדי לראות אותך ולהחליט יחד מה שילוב הטיפולים המוצלח ביותר בעבורך. שאלותייך טובות ולעניין אך לקבלת תשובה רצינית אין מנוס ממפגש יעוץ פנים אל פנים. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

08/03/2017 | 18:34 | מאת: רופא מאוד בכיר הזריק לי מתחת לעיניים וכבר שנה וחצי יש לי צלקות

רופא הזריק לי חומצה היאלורונית ושנה וחצי שאני סובלת מצלקות לבנות צהובות בשקעים. שכחתי את השם- שזה נוצר בגלל כולסטרול. אותו רופא לא שאל אם יש לי כולסטרול גבוהה. כמו כן כל ההתנהלות שלו הייתה זוועתית!!! מדובר במנהל כירורגית פלסטית לשעבר בבי״ח x לפני שאני תובעת אותו ועושה לו שיימינג באינטרנט אני רוצה לדעת אם יש פתרון לזה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית ניתן לתקן צלקות ולשפר את המראה של צלקות. ההתנהלות הנכונה: הרופא הבכיר יודע לטפל בצלקות ובמשקעי כולסטרול בעור. בנוסף, נהוג אצלנו, ואנחנו מעריכים רופאים שמטפלים בסיבוכים שהם אחראים להם בעצמם. בד״כ מקובל לתת אחריות בשנה הראשונה אולם ייתכן והרופא הבכיר ירצה לעזור לך גם עכשיו. לאור האמור, כדאי לך לפנות לרופא הבכיר שבחרת ולספר לו על תלונותיך ולשמוע מה דעתו ואיך הוא מתכוון לעזור לך למצוא מזור ולפתור את הבעיה. בכל מקרה במידה ותרצי נוכל להיפגש ליעוץ, וגם אז עדיף שתביאי לפגישתנו את העתק הרשומה הרפואית מהמרפאה הקודמת כדי שננסה להבין מה בדיוק קרה. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

03/03/2017 | 20:29 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 57 , לפני חודש ביצעתי מילוי שקעים , חצי מזרק בכל עיין של בולטרו. בעיין אחת יש נפיחות עם כהות שאינה יורדת . הרופא אומרת שיעבור לאחר חודשיים. לא נראה לי הגיוני. מה אפשר לעשות ? אפשר להגיע אליך?

לקריאה נוספת והעמקה

לנסות להזריק היאלז (היאלורונידז) - הרופאה שלך צריכה להכיר את זה.. מה שקרה לך נקרא ״טינדל אפקט״ באנגלית ובד״כ השינוי בגוון נובע מחומצה היאלורונית שדחפה ורידים למקום יותר קרוב לפני העור ולכן משתקף גוון שונה וישנה בצקת קלה. מזריקים היאלז כדי ל״המיס״ את הבלוטרו שהוזרק! אגב הרופאה שלך צריכה לדעת שבלוטרו הוא חומר נהדר להזרקה לעפעפיים והיחיד מהסידרה הוא הבלנס הכתום שמאושר ע״י האפדיאיי האמריקאי להזרקה בעפעפיים בגלל שאפשר להזריק אותו שטחית בדרמיס של העור ואין צורך להזריק כמו חומצות היאלורוניות אחרות עמוק מתחת לכלי הדם. אשמח להיפגש בכל מקרה. תתקשרי לשיחה קצרה. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

04/03/2017 | 00:32 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך המהירה, ההזרקה בוצעה מתחת לעיין, בשקעים ולא בעפעפיים . האם צריך להמתין לירידת הנפיחות או להזריק הילאז?

06/03/2017 | 22:36 | מאת: תמר

כמה זמן אחרי ההמסה אפשר להגיע אליך למילוי השקעים?

23/02/2017 | 19:20 | מאת: שי

ארצה לדעת מה טווח המחירים של הניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

דבר איתי בטלפון ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

היי, הייתי "בייעוץ" בכללית אסתטיקה, פשוט באתי הסביר לי בשלושים שניות על הטיפול וזהו, לא צריך לבדוק את המקום לפני? איך כל זה הולך? ובנוסף, אני עוברת טיפול לייזר להסרת שיער כל שלושה חודשים בבית השחי, האם מותר לי לעשות את הלייזר אחרי הזרקת הבוטוקס? או לעשות לםני, ואם כן, כמה זמן לפני או אחרי הזרקת הבוטוקס? תודה רבהה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינבר, אין קשר בין לייזר להסרת שיער לבוטוקס וגם טיפול עם בוטוקס להזעת יתר לא דורש בדיקה לפני כן. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 054-4435085

האם ניתוח אף ישנה לי את החיוך המתוק שלי או את הבעות הפנים שלי כי כשאני מול המראה ומשחק באף זה נראה לי אדם אחר שהוא אמנם חתיך אבל לא אני האם ישאפשרות שזה לא יקרה

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום, לא ישנה את החיוך אבל ישנה את הפנים. שקול ביצוע תיקון שמרני ללא ניתוח - עם חומרי מילוי או חוט בהזרקה. אמנם התוצאה נשמרת לפחות זמן אבל הפיכה לחלוטין ומתאימה למי שמתלבט ולפני התחייבות לניתוח בלתי הפיך. בייחוד משום שלעיתים מצטערים על התוצאה של הניתוח ותיקונים מאוד קשים. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

25/01/2017 | 08:35 | מאת: עינבר

שלום, מאז שאני מכירה את עצמי יש לי בעיית זיעה חמורה בבית שחי ימין, לא יכולה לשים חולצות שהם לא לבנות או שחורות בקיץ..וכנל לגבי החורף.הלכתי לייעוץ במרפאת כללית אסתטיקה אבל לא קיבלתי יותר מדיי הסבר, רק שזה טיפול טוב, מהיר ויקר.אפשר לשמוע עוד קצת על הסיכונים שבדבר? ובאמת כמה זמן זה יכול להחזיק והאם אחרי פגישה אחת כבר אוכל ללבוש חולצות נורמליות בקיץ/בחורף??והאם מומלץ לעשות את זה בכללית או ללכת לרופא פרטי? מי יותר אמין? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם כמה אלטרנטיבות לטיפול בהזעת יתר וכולן אפקטיביות ברמה כזו או אחרת. לסבר את העין, אפשר לעבור ניתוח לחיתוך קבוע של עצבים בבית החזה על מנת לפתור את הבעיה ואפשר גם לעבור הזרקת בוטוקס ועוד אפשרויות נוספות. על מנת להתאים לך את הטיפול היעיל והנכון ביותר עבורך כדאי להיפגש. אין יתרון ב ״כללית אסתטיקה״ משום שמדובר בגוף פרטי לחלוטין שמשתמש בשם ״כללית״ בתשלום בדיוק כפי ש ״מכבי דנט״ היא חברה פרטית שמשלמת ל ״מכבי שירותי בריאות״ על השימוש בשם ״מכבי״. בכל מקרה, מדובר בבעיה שכיחה שניתנת לפתרון יעיל בקלות ואשמח להיפגש ליעוץ. בהצלחה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

מעוניינת בייעוץ

23/01/2017 | 12:55 | מאת: אמילי

שלום רב האם ייעוץ ראשוני עולה כסף ? תודה

היעוץ מקוזז מעלות הטיפול

13/01/2017 | 01:19 | מאת: ניר

עשיתי 3 סדרות של בוטוקס לקמטים בצידי העיניים(שילמתי רק על הפעם הראשונה ועל השניים הנוספות לא שילמתי כי באתי "לביקורת") כל סדרה בהפרש של שבועיים ואין שום תוצאה. הרופא אמר שמבחינתו אין מה לעשות והלך הכסף ושהוא החתים אותי על מסמך שליפעמים אין תוצאות. אמרתי לו שמבחינתי שילמתי על מוצר ולא קיבלתי אותו. יש לציין שהוחתמתי רק בסוף הטיפול הראשון לאחר ההזרקות ללא כל הסבר מצידו..הראש שלי עוד היה שקוע בזריקות ובפחד מהם..יש גם לציין שהרופא חדש וזול אנני יודע אם החומר מקורי או מוהל את החומר בהרבה מיים ואין השפעה..אמרתי לו שמבחינתי ניפגש בבית משפט כי היוא לא מוכן להחזיר לי את הכסף..מה דעתך דר נכבד?

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, סיפורך אומר הכל. הדבר היחיד שאוכל להוסיף הוא שאינך היחיד עם סיפור דומה. מאחל לך בהצלחה בניהול מאבק צודק. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 054-4435085

שלום, רציתי לשאול אם לחולי קרוהן מותר לעשות מילוי באמצעות חומצות, איך ניתן לבדוק האם קיימת רגישות לחומר?

לקריאה נוספת והעמקה

מותר

27/12/2016 | 09:47 | מאת: שרה

שלום, בת 43 , בוטוקס לא הצליח להרים מעט את הגבות ולמשוך מעט עפעפיים למעלה. יש לי צניחה מממש ממש זניחה בעין אחת אבל הדבר מפריע לי. בוטוקס היה אמור מעט להרים את הגבות וכפועל יוצא מעט ממש למשוך את העפעף למעלה באופן שיטשטש את הצניחה. ניתוח נראה לי מטורף בגילי , קראי שיש אפשרות לחוטים מתכלים שמעט מרימים את הגבות באופן שניתן לשלוט בהרמה. מה היתרונות והחסרונות של הפרוצדורה הזו ? אני חוששת מניתוח . חוזרת על כך שהנפילה היא בעפעף אחד ומאוד זניחה . אודה למענה מפורט ככל שניתן . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לפתור את הבעיה גם עם חוטים. כדי להעריך מה הכי נכון מתאים כדאי להיפגש ליעוץ. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 054-4435085

שלום רב, הייתי לפני כחודש וחצי אצל ד"ר , היא הזריקה לי בוטוקס ב 4 אזורים. (בת 43) בעיניים זה לא תפס טוב, הגעתי לתיקון כאשר לאחריו עדיין יש לא מעט קמטים סביב אזור העיניים. התקשרתי אליה והיא אמרה שאסור להזריק שוב. אגב בעבר היו לי תוצאות מצוינות באזור העיניים אצל רופאים אחרים. רציתי לדעת האם זה נכון שאי אפשר להגיע לתיקון שלישי מכיוון שקבלתי את הרושם שהיא פשוט לא רוצה לבזבז עוד חומר וגם ניסתה להתחמק בטענות שהיא חולה מספר פעמים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודע מה קרה בטיפולים. אין בעיה להזריק בוטוקס נוסף.. בלי קשר אנחנו מזריקים כמויות גדולות מאוד בטיפולי מיגרנה או הזעת יתר. לי בקליניקה אין תלונות כאלו. בהצלחה, דר׳ ממלידר אבי 054-4435085

18/12/2016 | 20:42 | מאת: גיל

עשיתי בוטוקס במצח בתאריך 26/10 והשלמת טיפול ב 9/11. לאחר הטיפול השני המצח היה משותק לחלוטין וללא קמטים והייתי מרוצה. לפני 3 ימים המצח הפסיק ל"השתתק" וחזרו הקמטים. טיפול בוטוקס אמור להשפיע מינימום ל 3 חודשים כיצד ייתכן שעבר רק חודש וחצי וההשפעה מתחילה לפוג? יצרתי קשר עם הרופא והוא הזמין אותי "לביקורת" השבוע..האם ככה הבוטוקוס עובד שהשפעתו יורדת לאחר חודש וחצי? האם מותר להזריק עכשיו עוד במידה ויגיד שזה הפיתרון? מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

גיל, תראה תגובות אחרות בפורום בנושא. השאלות שלך קיבלו כבר תשובות רבות. בהצלחה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

האם לרופא מותר להביאו ולהשתמש פה ללא אישור של משרד הבריאות ?

תמרי שלום, לא יודע איך עובד הרופא הספציפי הזה אבל באופן כללי מותר לייבא ציוד רפואי לישראל לצורכי שיווק ומותר לייבא ציוד רפואי לצורכי שימוש פרטיים באחריות הרופא. לא חייבים להיות רוקחים או רופאים כדי לייבא ציוד רפואי אולם החוק מחייב לעמוד בדרישות משרד הבריאות ובדכ מנסיוני אי אפשר לשחרר מוצר מהמכס ללא אישור משרד הבריאות. מקווה שעניתי לך. בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

07/12/2016 | 22:56 | מאת: ד"ר אבי ממלידר

לפני חודש ושבוע הזרקתי בוטוקס במצח(דיספורט) לאחר שבועיים מרגע ההזרקה באתי להזרקה נוספת לתיקון. הכל בסדר. לפני שבועיים החלטתי לעשות בוטוקס גם בצידי העיניים..הלכתי לרופא אחר והזרקתי בוטוקס(בוטוקס) ולא היה שיפור..לפני 3 ימים לאחר שבועיים בדיוק הגעתי לביקורת ולהזרקה שוב. עדיין אין שיפור בצידי העיניים והשרירים לא שותקו. מה זה יכול להיות? האם נוצרו נוגדנים לבוטוקס בגוף? האם יש מצב שהבוטוקס בצידי העיניים לא יילך? מה עושים עם הכסף ששילמתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניר, נוגדנים הם מצב מאוד נדיר. יש יותר סיכוי לזכות בלוטו מאשר לפתח נוגדנים לבוטולינום טוקסין. שילמת כסף - חזור לרופא ודרוש את הטיפול בעבורו שילמת. בברכה, ד"ר ממלידר אבי 054-4435085

שלום אני סובלת מהזעת יתר מאז שאני זוכרת את עצמי בית שחי כפות ידיים ורגליים כל חולצה שאני לובשת אחרי 20 דקות יש לה עיגולי זיעה ענקיים וגם בחורף זה אותו דבר. אני לא מעוניינת בניתוח כי שמעתי שיש את הבעיה של הזעה מפצה אבל שמעתי שבוטוקס עלול לעזור מה שכן אלו טיפולים יקרים כל חצי שנה האם ניתן לקבל סבסוד מקופ"ח לטיפולי בוטוקס להזעה בבית שחי לא מבחינה אסתטית אלה רפואית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילך, את בהחלט יכולה לנסות ולקבל עזרה מקופח אמנם כאדם ריאלי אני ספקן לגבי התוצאה של מאבק זה. תארי לך שכל הסובלים מהזעת יתר יקבלו עזרה זו - מדובר בהוצאה גדולה. הבוטוקס מוכר בסל הבריאות לטיפולים מסויימים אולם לצערי אינני איש בשורות ואין הכרה לטיפול בהזעת יתר. בכל מקרה בהצלחה. בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

בגלל המבנה שלי אני לא יכולה לבצע הזרקות לשקעים בעיניים (כשאחייך זה יעלה למעלה) זה מאוד מבאס אותי. האם יש פיתרון או משהו אפשר לעשות שיוכל לשפר את המראה של השקעים? בת 27

רותם שלום, אשמח לפגוש אותך ליעוץ פנים אל פנים. בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

אצל איזה רופא היית שאמר לך את זה ?גם לי אמר הרופא אותו דבר

25/09/2016 | 13:25 | מאת: בוטוקס למיגרנות תכופות

שלום רב דר.רציתי להתייעץ עימך לגבי בעיה מכאיבה ביותר שאני סובלת ממנה-מיגרנה כרונית, מופיעה כמעט יום כן יום לא,החמירה למצב כזה בשנה האחרונה בפתאומיות,מופיעה בקימה מהשינה סביב מחזור וללא טריגרים נוספים הנראים לעין,נבדקתי אצל נוירולוגים ניסיתי איפולי מניעה תרופתיים למיגרנות שום דבר לא הקל , כרגע מטופלת בתרופות להתקף חריף.מן הסתם הטיפול הזה לא משביע רצון כלל ולא מאפשר שגרת ואיכות חיים נורמלית.סובלת נורא מהכאבים ומיןאשת מהכדורים הכושלים. שמעתי רבות על טיפול בהזרקות בוטוקס להקלה במיגרנה.שמעתי המון כמה שזה לא משפיע לא עוזר וכו, אבל חושבת שכל טיפו הוא אינדיווידואלי. אני כרגע חיילת כבת 20.אין דבר שרוצה יותר מלחזור לשגרת חיי! מעוניינת לשמוע מה דעתך על בוטוקס בשביל בעייתי וכמה נפוץ הטיפול ואיזה אחוזי הצלחה אמיתיים כרוכים בדבר? מלבד החיסרון של המחיר היקר שלא יהיה לי קל,חשוב לי לדעת באיזה אופן והאם בכלל עוזר ? כי אם כן מיותר להגיד שמוכנה לנסות!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבי ראש מסויימים מקבלים אבחנה של מיגרנה כרונית או מיגרנה אפיזודית. במצב זה המטופל מרגיש כאבי ראש חוזרים ונשנים. כאבי הראש החוזרים בתדירות קבועה וגבוהה הם הסימפטום הראשי. סימפטומים נוספים מתייצגים כבחילות (רגישות בבטן), כהקאות ורגישות גבוהה לצלילים ולאור. רוב הסובלים ממיגרנות מרגישים התקפים חוזרים. אצל חלק מהסובלים אפשר לגרום להתקף עי חשיפה לאוכל, לשתיה או לריח. לחצים גם יכולים לגרום להתקף ואפילו טיפול בסטרס ומיגורו יכולים לגרום להתקף. הסובלים ממיגרנה כרונית, סובלים מהתקפים יותר מ 15 ימים בחודש למשך שלושה או יותר חודשים. ובלפחות מחצית מההתקפים - כאבי הראש מלווים בסימפטומים נוספים. כל התקף נמשך כארבע שעות או יותר. במיגרנות אפיזודיות ההתקפים מתרחשים בתדירות נמוכה יותר מבמיגרנה כרונית. האבחנה אם כך חשובה למדי. בעיקר משום שמחקרים שהשוו את תדירות ההתקפים אצל מי שטופל עם בוטוקס לעומת מי שטופל עם אינבו (פלצבו, תרופת סרק) הראו ירידה בשכיחות ההתקפים וכתוצאה מכך הקלה לסובלים ממיגרנות כרוניות. ההקלה שנמצאה במחקרים שווה כמותית ל15% ירידה בשכיחות ההתקפים. לדוגמא למי שסובל כ 20 ימים בחודש ממיגרנות ההטבה מתורגמת לשלושה ימים בלבד ועל כן המטופל ימשיך לסבול ממיגרנות אולם במקום 20 ימים בחודש בהם לא יוכל לתפקד יסבול 17 ימים. לפי מחקרים אחרים אנחנו יודעים שיעילות הטיפול גבוהה והשפעה כזו ניתן לקבל בכ 90% מהסובלים ממיגרנות כרוניות לתקופה של כשלושה-ארבעה חודשים. מחקרים שהשוו את השיפור באיכות החיים של סובלים ממיגרנות כרוניות שטופלו עם בוטוקס הראו בצורה סבירה שקיים שיפור משמעותי מספיק. בה בעת, מחקרים הוכיחו שבוטוקס איננו יעיל כטיפול לסובלים ממיגרנות אפיזודיות. ניתן למצוא סימוכין באתר של החברה האמריקאית לנוירולוגיה. לאור האמור לעיל, ראשית חשובה מאוד האבחנה הנכונה. לאחר אבחנה נכונה אפשר לשקול טיפול בבוטוקס למיגרנות כרוניות ולדעתי הטיפול בסל הבריאות. כל המחקרים מדברים בסטטיסטיקות של עשרות ומאות מטופלים ואינם דוברים את השפה האישית ואינם מדע מדוייק המשקף את הסובל ממיגרנה ברמה האישית. בסופו של דבר, אדם הסובל ממיגרנות ינסה הכל כדי להיטיב את מצבו ולו בשל התקווה להקלה מסויימת. ישנם גורמים רבים נוספים המשפיעים על ההחלטה לטיפול, אולם בגלל התקווה שטיפול בבוטוקס יועיל או יקל את הסבל והיאוש מהטיפולים הקיימים והניתנים רבים מנסים למצוא הקלה בבוטוקס. חלק מהמטופלים ימצאו שהבוטוקס יעיל ומיטיב את מצבם וחלק ימצאו שהטיפול בבוטוקס היה לחינם. המחקרים וההתוויות הנוכחיות לטיפול מוצגים לעיל ואני יכול להוסיף מנסיוני האישי שנתקלתי כבר במקרים שהיה כדאי להזריק בוטוקס כדי להקל על מיגרנות כרוניות. בסופו של דבר, ההחלטה לטיפול היא אישית ורק מי שסובל ממיגרנות תכופות יודע לשקול כמה כדאי לנסות טיפול שאיננו תמיד מוצלח ושאיננו מבטיח הפסקה מוחלטת בהתקפים ובכאבים לעומת הסבל. בברכת רפואה שלמה ושנה טובה דר ממלידר אבי 054-4435085

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ד"ר האם אפשר לאחר שלושה חדשים מהזרקת הבוטוקס (שלא הייתי מרוצה מתוצאותיו) להוסיף כמות קטנה של בוטוקס כדי לטפל ברפיון שבין הגבות? אינני רוצה לחזור על כל ההליך לפני שיעברו שישה חדשים לפחות ועכ שאלתי. אני נוהגת לעשות בוטוקס שנים ותמיד הייתי מרוצה ו" החזיק"לי לפחות שישה חדשים ואף יותר והפעם הזו אצל רופא חדש לא ממש הייתי מרוצה כי לאחר חדשיים כבר היה רפיון בין הגבות (אין לי קמטים רק מעוניינת במתיחהאזור המצחי שבין הגבות)יש לי אירוע בסוף החודש ועכ הייתי רוצה לרענן קצת אבל לא את כל ההליך בשל עניין הנוגדנים אני מקפידה על זמן של חצי שנה לפחות בין טיפול לטיפול אנא תשןבתך המקצועית והאנושית תודה ננה

לקריאה נוספת והעמקה

ננה שלום, קיימים דיווחים בספרות למה שאת מכנה נוגדנים לבוטוקס אולם שכיחות התופעה היא מזערית ונדירה ביותר. בדכ ולפי העולה מסיפורך, הטיפול לחוסר שביעות רצון לבוטוקס נובעת מצורך בטיפול עם בוטוקס נוסף. לא הייתי ממתין חצי שנה אלה הייתי מזריק עכשיו על מנת לקבל את התוצאה הרצויה. לדעתי, כדאי לחזור לרופא המטפל ולספר לו את מה שסיפרת. טיפול אצל רופא אחר יהיה כרוך בעלות נוספת. בנוסף, בארץ רק שני סוגים של בוטוקס ולפעמים כדאי לנסות את שניהם לקבלת התוצאה הרצויה. בכל מקרה, בהצלחה דר ממלידר אבי, 054-4435085

24/08/2016 | 19:47 | מאת: שלווה

שלום דר, פניתי לרופא לצורך הרמה מועטה של הגבות וכפועל יוצא של העפעפיים. לפני כשבוע בוצעה לי הזרקה של דיספורט בקמטים שבין הגבות ובקו הגבה (אינני יודעת בדיוק היכן בגבות אבל בוודאות לא בוצעה הזרקה באזור המצח העליון). הוסבר לי שבמכוון הרופא לא מזריק לאזור המצח בחלק שקרוב לשיער משום שהכוונה היא שהשרירים הללו ימשכו למעלה את הגבות שכן השרירים סביב הגבה הוחלשו באמצעות הדיספורט. התוצאה - לא רואים הרמה של העפעפיים, הקמט בין הגבות הטשטש אבל אני חשה שהקמטים שהיו לרוחב המצח בחלקו העליון של המצח בולטים הרבה יותר ועובדים יותר . אפילו נוצר מצב שיש עובי של עור בין הקמטים בחלקו העליון של המצח. אני מוזמנת לביקורת אצל הרופא בעוד מספר ימים. התבקשתי להתאזר בסבלנות שכן לדידו של הרופא תיתכן הרמה של הגבות רק עשרה ימים ממועד ההזרקה. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית ביחס לקמטים שבולטים לי עכשיו בחלקו העליון של המצח וכן ביחס להעדר ההרמה של הגבות חרף הטיפול שבוצע. ומה אתה מציע לעשות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלווה שלום, בינתיים לסמוך על עצמך ועל הרופא שבחרת שיטפל בך. בדכ הטיפול בסיבוכי בוטוקס הוא תוספת בוטוקס. לא תמיד ניתן להרים גבות עם בוטוקס בלבד ובטח כשרוצים השפעה לטווח ארוך. יש לשקול שילוב טיפול אחר. חומצה היאלורונית או חוטים או ניתוח לפי מה שמתאים באמת. על מנת לקבל יעוץ מיטבי כפי שמגיע לך (התרשמתי מאריכות שאלתך) אין ברירה אלא להיפגש פנים אל פנים. בכל מקרה, לבינתיים ממליץ שתחזרי אל הרופא שהתחלת אצלו את הטיפול במחשבה שתגיעו יחד לתוצאות המקוות. בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

24/08/2016 | 09:20 | מאת: מיכל

שלום ד"ר אני מתקרבת לשנות השלושים שלי ומעוניינת להתחיל בהזרקות של חומצה היאלורונית ובוטוקס למטרת שימור ומנע. שאלתי היא - במידה ואני מתחילה בטיפולים הללו האם זה אומר בהכרח שאני צריכה להתמיד בהם לכל החיים.? האם לאחר מס שנים כאשר אני עושה הפסקה יכול להיות סיכוי שמצב העור יהיה הרבה יותר נפול ? עד כמה זה בטוח? שאלתי הנוספת היא האם היית ממליץ לי ללכת על אופי טיפול אחר אשר לא מערב הזרקות? כגון דיקור סיני קוסמטי? מה האפקטיביות של ההזרקות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אין חובה להתמיד בטיפול אולם בגלל אפקטיביות הטיפול ובדכ בגלל השינוי המוצלח בעינייך יש רצון להמשיך. הטיפול מאוד בטוח כשהוא נעשה אצל רופא מנוסה וחומרים מסויימים בטוחים מאוד ומומלצים. הטיפול באשר הוא איננו עוצר את תהליך ההתבגרות הטבעית שלנו אולם בהחלטה של להפסיק את הטיפול ניתן לצפות לפעמים בתופעה של התבגרות מואצת שאיננה תהליך אמיתי אלה תוצאה של התהליך הטבעי ועוד בנוסף תהליך הפסקת הטיפולים שכל עוד בוצעו לאורך זמו השפיעו לטובה על המראה. אין טיפול שמשתווה ברפואה המשלימה לטיפולים האסתטיים או הפלסטיים. ניתן לייצר עי דקירות חוזרות (ברפואה סינית או בכל צורה אחרת) השפעה על העור וייצור הקולגן בו אולם הטכניקות והחומרים בהם משתמשים ברפואה האסתטית לצורך מיצוק העור, משיכתו, מתיחות, הרמתו, הזנתו בחומרים וויטמינים וכו מתקדמות בהרבה, אפקטיביות יותר ומועילות יותר רפואית. בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

23/08/2016 | 12:24 | מאת: יעל

שלום שמי יעל בת 30. סובלת מהשימוטו מגיל 12. תת פעילות מאוזנת בכדורים אני מעוניינת להתחיל בטיפולי מנע ושימור ע"י בוטוקס וחומצה הילאורונית. רציתי לוודא לפני תחילת ההליך האם יכול להיות איזשו נזק מזה שיש לי את ההשימוטו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, אין התווית נגד לטיפול בחומצה היאלורונית במחלת השימוטו בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

הזרקתי בוטוקס וחומצה בקליניקה יוקרתית ושם רשמו אותי לתוכנית יקרה של מזרקים ואזורי בוטוקס, בעצם לחצו אותי ואמרו לי כמה שזה הדבר הכי נכון ושרק אם אני לוקחת תוכנית זה דרך אחרת של הזרקות ץ ביקשתי לבטל את התוכנית ולשלם רק על מה שעשיתי ( 2 מזרקי חומצה לאזור הגבות שזה כבר הזוי שהם טוענים שהם השתמשו ב 2מזרקי חומצה לאזור אחד ובוטוקס בין הגבות ובמצה . בכל אופן לאחר ששיניתי את התוכנית ושחזרתי לאחר שבועיים לתיקון (כמובן שבמעמד העסקה הבטיחו שיעשו לי תיקון ושתהיה תוצאה מושלמת) הם סירבו לתקן לי וגם אמרו לי שאני לא אדרוך שם . שילמתי כמעט 7000 שקל ל2 אזורי בוטוקס ו2 מזרקי חומצה ויצאתי כאילו לא עשיתי כלום. כמובן שמודבר פה בהונאה אבל מעבר לזה מה אני אמורה לעשות עכשיו שנשארתי ללא תיקון האם ללכת לרופא אחר שיתקן . והאם זה בכלל חוקי מה שהם עשו אני מרגישה שרימו אותי בגדול, מרגישה צער! מאוכזבת מאוד מהתוצאה שילמתי הון ושמתי את הפנים של בידם של נוכלים הייתי שמחה שאחד הרופאים יצור איתי קשר

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבין שאת לא מרוצה מעלות הטיפול ואיכותו. עליך לפנות לגורמים מייעצים מקצועיים שאינם רופאים על מנת להבין את זכויותיך לאור חתימתך על מסמכים. בנושא המראה, התוצאה הלא מושלמת והרפואה.. את יכולה לפנות לכל רופא על מנת לטפל לשביעות רצונך. עכשיו יש לך נסיון ולכו אני מקווה שלא תחזרי על אותן הטעויות. אשמח לייעץ לך במרפאה. בברכה, דר ממלידר 054-4435085

שלום רב, מקווה שתוכלו לענות על שאלה כזו. אני מעוניינת להזמין חומצה היאלרונית (באבקה)לשימוש טופיקלי -על פני העור. לפי מחקרים שקראתי, משקל מולקולרי נמוך מדי עלול לעורר דלקת (מה שגורם דווא להזדקנות וכו'). אני מעוניינת לשלב בין חומצה היאלרונית בעלת משקל מולקולרי נמוך עם כזו בעלת משקל מולקולרי גבוה - כך שזו עם הנמוך תוכל לחדור לעור וזו עם המשקל הגבוה תתן אפקט של מילוי חיוצני מסויים ולחות חיצונית. השאלה שלי היא האם המספר של 50,000 דלטון הוא המשקל המולקולרי הנמוך האופטימלי (לא ליצור דלקת ומאידך בעל יכולת חדירה), או אתם יכולים לכוון אותי למשקל נמוך אחר? ושאלה מקבילה - מהו המשקל המולקולרי הגבוה (בדלטונים או Kda) האופטימלי למטרה שתיארתי? (שוב, מעוניינת לשלב בין LHA ו- HMW). תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זהו לא פורום מתאים לשאלות מדעיות שאינן עוסקות בקליניקה.

15/08/2016 | 10:55 | מאת: שר

שלום, בת 44 , מזריקה חומצה היאלורונית בקמטים הנזוביאליים ובלחיים. לאחרונה צנחו להן מעט העפעפיים והבנתי שניתן על ידי הזרקת בוטוקס לגרום למראה מורם יותר שלהן. מקריאת ספרות למדתי שלעיתים בעקבות הטיפול תתכן צניחת עפעפיים. אני מאוד חוששת מכך. מה הסיכוי למצב כזה? מהם האזורים המועדים לפורענות? האם בוןטוקס אכן יכול לטפל בצניחה קלה של העפעף ואיך אפשר להימנע מתופעות הלוואי של הבוטוקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדכ רופא מנוסה יצליח להשפיע לטובה על העפעפיים עם טיפול בוטוקס ובלי ליצור צניחת עפעף. מנסיוני, נדיר מאוד, 1 ל 1000 מקרים קורה שהעפעף צונח. תופעות לוואי של בוטוקס בדכ מטופלות או מתוקנות עם עוד בוטוקס. בברכה, דר ממלידר 054-4435085

הי,רציתי לברר על ניתוח של גומות חן .. מאיזה גיל ניתן לעשות את הניתוח האם יש השלכות האם זה כואב ואך זה עובד ..

שבת שלום יעל, http://www.doctors.co.il/ar/18670/גומות+חן%3A+מחלום+-+למציאות מקווה שזה יענה לך על הכל.. גומות חן מחלום למציאות למקרה שהקישור לא עובד בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

07/07/2016 | 11:18 | מאת: שרון

אתמול עשיצי בוטוקס במצח ואני עוד מניקה האם זה מסוכן ? ראיתי מחקרים שאין קשר ישיר מה לעשות?

09/07/2016 | 19:06 | מאת: ליאורה

בהנקה אסור בתכלית האיסור לעשות בוטוקס אפשרי שיעבור לתינוק ..

הריון והנקה: השימוש בבוטוקס אינו מומלץ בזמן הריון ובנשים בגיל הפוריות שאינן משתמשות באמצעי מניעה, אלא אם במפורש הכרחי. אם הינך בהריון או שהרית במהלך הטיפול בבוטוקס, פני לרופא לקבלת ייעוץ לגבי המשך הטיפול. השימוש בבוטוקס אינו מומלץ בנשים מיניקות.

08/06/2016 | 22:23 | מאת: Rinat Hazan

הזרקת חומצה הי לרונית

לקריאה נוספת והעמקה

טראומיל

09/08/2016 | 08:20 | מאת: Judi

שלום רב אתמול עברתי טיפול משולש ושפתיים יש לי נפיחות ושטפי דם האם זו תפעה רגילה ומתי זה אמור לעבור אני חוששת שזה ישאר ככה לחברותיי חא היתה תופעה כזו האם יש מה לעשות במצב זה אשמח לשמוע את דעתך בהקדם תודה

05/06/2016 | 19:51 | מאת: יסמין

שלום רב מילאתי את קמטי הצחוק בחומצה הלוריאנית לפני כמה שבועות. האם מותר לישון על הבטן? אני ממש חוששת שאמעך את המקום ואקלקל את התוצאה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין חשש!

04/06/2016 | 19:40 | מאת: שיר

שלום רציתי לדעת אם מישהו התנסה בבוטוקס לגומי סמייל. מה דעתו? מה המחירים? והאם ידוע על השתתפות בקופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, רבים כבר עברו טיפול לחיוך חושף חניכיים עם בוטוקס. הטיפול מתאים למקרים שחשיפת החניכיים נובעת משרירי שפה עליונה חזקים שמושכים את השפה מעלה. מחיר הטיפול זהה למחיר טיפול בבוטוקס באזור אחד. לצערי, כמו בכל הטיפולים האסתטיים אין השתתפות קופ"ח. בברכה, ד"ר ממלידר אבי 054-4435085

21/05/2016 | 06:15 | מאת: שירלי

האם מותר להתנשק יום למחרת הזרקת חומצה הילוריאנית לקמטי הצחוק?

מותר

26/04/2016 | 20:55 | מאת: מיטל

שלום ד"ר ממלידר אני מעוניינת למלא את השפתיים ואת הבורות שנוצרו לי מתחת לעיינים (שמעתי גם על חומצה הילרונית או חוטים) וגם לעשות טיפול פנים מזותרפיה (במחטים). נאמר לי שלא יודעים אם מותר לי מאחר ואני עם קרישיות יתר (פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט) האם יש סיכון בגלל הקרישיות? תודה רבה מיטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל, קיים סיכון כל שהוא יחסית לאדם בריא בעיקר לאור הנטיה לייצר קרישי דם במערכת הורידית, אולם בטיפול זהיר ונכון אצל רופא מנוסה לא צריכה להיות בעיה המונעת לעבור טיפולים שמרניים אסתטיים. כדאי להתייעץ עם הרופא אליו פנית לצורך הטיפולים האסתטיים. אשמח להיפגש. בברכה, דר ממלידר 054-4435085

22/04/2016 | 00:21 | מאת: מירי

שלום דר האם ידוע לך על מכשיר plexr המרים עפעפיים ללא ניתוח. השיטה מופיעה ביוטיוב. האם התוצאות באמת טובות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מכשיר ה PLEXER משתמש באנרגיית פלסמה לעור השטחי ויוצר למעשה כוויות קטנות ומבוקרת בדומה לפילינג, תהליך שאמור לכאורה לטפל בעודפי עור . זהו מכשיר חדש שהנסיון בו מועט. עד דצמבר 2015 טרם התפרסמה ולו עבודה רצינית אחת בספרות המדעית העוסקת בתוצאות הטיפול במכשיר זה בעפעפיים וזה כמובן אומר דרשני. קשה לדעת באמת מהן התוצאות קצרות הטווח ובוודאי לא ארוכות הטווח של טיפול במכשיר זה. בנוסף, יצרני המכשיר מייעדים את השימוש בו למצבים של קפלי עור קטנים מעל העפעפיים העליונים. מצבים אלה נראים לראשונה אחרי גיל 30-40 ונובעים מאבדן נפח. הטיפול הנכון ביותר למי שמעוניין לטפל בבעיה זו הוא תוספת נפח. את מוזמנת לבקר בדף הזרקות חומרי מילוי לעפעפיים באתר www.drmamaleader.co.il ולהתרשם. כרופא אחראי המתמחה בתחום העפעפיים בוודאי שאיני יכול להמליץ לך בשלב זה על טיפול שהנתונים לגביו מעטים. בנוסף, התוצאות המוצגות באתרים של רופאים מיוון ואיטליה המשתמשים במכשיר ה PLEXER אינן מרשימות. כמעט כל התוצאות של "לפני ואחרי טיפול " מוצגות בשלב המיידי לאחר הטיפול, כאשר הכוויות על העור טריות והגלדים עדיין דבוקים לעור. התמונות המעטות המציגות תוצאות לאחר זמן ארוך יותר מציגות שיפור קטן, אם בכלל. תוצאות כאלה,אילו היו מושגות לאחר ניתוח סטנדרטי, היו נחשבות לכישלון חרוץ. את מוזמנת להתרשם בעצמך מהתוצאות בשיטוט קצר ברחבי הרשת. בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

16/04/2016 | 20:17 | מאת: מיכל

שלום. ד"ר .. האם אתה מטפל בגושים ונפיחות שנוצרו עקב ארטיקול שהוזרק על ידי רופא לפני שנים בקווי החיוך.עברתי מספר הזרקות של קנלוג . אך לא ממש עזר.הגעתי לרופא מקסים שהצליח לגרד את רוב החומר...אך עדיין ישנה נפיחות. קראתי שקנלוג בשילוב 5fu יכול לעזור.. מה הסיכויים ....והאם אתה מטפל בבעיות כאלה? תודה רבה מיואשתתת ..

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל היקרה, בבקשה תקראי קצת בפורום ותראי שדיברנו כבר על ארטיקול וגושים. אשמח להיפגש ליעוץ. בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

22/02/2016 | 16:34 | מאת: יגאל פליישמן

איזה חומר מילוי ללחיים ואיזו חומצה הילארונית מחזיקים הכי הרבה זמן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יגאל, על מנת להדגיש או לבנות עצמות לחיים צריך לבחור בין טיפול קבוע לטיפול זמני. טיפול קבוע יהיה עם שתל בפעולה כירורגית בהרדמה מקומית במרפאה. טיפול זמני יהיה עם חומצה היאלורונית- קיימים עשרות סוגים או עם רדיאס. לטענת החברות המייצרות ההשפעה של החומרים באיזור עצמות הלחיים היא לכשנה עד שנה וחצי משתנה לפי כל מטופל ומטופל בהתאם לכמות החומר, טכניקת ההזרקה, ובגורמים שאין השפעה עליהם. אין ספק שרדיאס הוא חומר מילוי מעולה להשגת נפח, ההבדל העיקרי בינו לבין חומצה היאלורונית הוא בעובדה שאין חומר שסופג אותו ולכן במידה ורוצים להחזיר את הנפח המקורי יש להמתין עד שייספג במשך כשנה עד שנה וחצי. ומניסיוני כדאי שהרדיוס יוזרק עי רופא מיומן ומנוסה. בעוד שלחומצה היאלורונית יש חומר שסופג את החומר מהר ולכן גם רופא מיומן פחות יכול להזריק בביטחון. בברכה, דר ממלידר 054-4435085

15/02/2016 | 09:11 | מאת: שושי.

שלום. אני רוצה לעשות בוטוקס במצח. ומילוי של חומצה ללחיים קמתי צחוק אמרו לי להזריק בלחיים וזה יסדר את הקמטים בצידי השפתיים. האם זה נכון.? כמו כן קיבלתי 4 סוגי חומרים. מה הטוב ביותר. ?תיספורט ורסיטלין או בולטרן וסטיאג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שושי, לפעמים הזרקה באזור אחד משנה לטובה את מראהו של איזור אחר סמוך. בדכ על מנת לטפל בקמטים שלצידי השפתיים מזריקים דווקא לאותם איזורים ופחות מנסים לבנות את איזור עצמות הלחיים. הדיספורט הוא סוג של בוטוקס ובארץ יש שלושה סוגים בסהכ . יתר השמות שהזכרת הם של חומרי מילוי מסוג חומצה היאלורונית. כולם בטוחים לשימוש וההבדל ביניהם בסוג הקשרים בתוך החומרים, הבדל קטן במחיר, הבדל בסמיכות החומר ובהתאמה בשימוש הנכון בהם. לכל שם מסחרי שציינת יש סידרה של חומרים שונים שמתאימים להזרקה לאיזורים שונים. עוד הבדל הוא באישור ה אפ די איי האמריקאי, לחלק מהחומרים יש לא לכולם, לכולם אמנם יש אישור סי אי אירופאי ואישור משאד הבריאות הישראלי. אז כל החומרים טובים , ישנם טובים יותר או פחות לאיזורים מסויימים ולמטרות מסויימות בהזרקה ובתוצאה האסתטית. אשמח להיפגש ולהסביר יותר בברכה, דר ממלידר אבי 054-4435085

24/01/2016 | 11:16 | מאת: גל

שלום ד"ר, הרופא רשם לי קרם פנים עם 0.75 אחוז רטין A (כזה בהכנה רוקחית שמזמינים בסופר פארם). האם ניתן למרוח אותו על הציפורניים? האם יכול להיות שהוא מחזק את הציפורניים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גל, טיפול עם רטין להצערת הפנים הוא טיפול מוכח ודורש מעקב. ראשית צריך להתאים את הריכוז של החומר הפעיל לגירוי העור ואחכ צריך להבטיח שאת משתמשת כראוי בתכשיר. לא מיועד לנשים בהריון או מניקות, דורש חשיפה מושכלת לשמש וכדאי להזכיר את השימוש בתכשיר לפני כל טיפול רפואי אחר מחשש לקשר בין הטיפולים. לא מכיר ספרות בנושא חיזוק הציפורניים עם התכשיר שמטרת השימוש בו היא לגרום לתאי העור להתנהג בצורה צעירה יותר (להתחלק מהר יותר, להפריש יותר תשתית בעור). לציפורניים יש תכשירים אחרים יעודיים. בכל מקרה בהצלחה, דר ממלידר 054-4435085

22/01/2016 | 11:46 | מאת: רוניתי

שלום דר, ממלידר, יש לי שאלה מאד מוזרה אך שמעתי מישהי אומרת את זה ואני מנסה להבין אם יכול להיות כדבר הזה. יש מישהי בחוג חברותי שאומרת שהזריקו לה סיליקון בכל הגוף לכן היא מאד שמנה? שהיא הייתה לפני כמה חודשים מאד רזה והזריקו לה סיליקון בכל הגוף והיא כיום שמנה מאד. מוזר? מעניין? האם כמות סיליקון ענקית שמוזרקת לכל הגוף הגיונית, האם זה יכול להשמין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוניתי, תאורטית הכל יכול להיות אבל ברמה המקצועית אסור ולא כדאי להזריק סיליקון. ב 1991 אסר הגוף האחראי בארהב שימוש בסיליקון שאינו מעוגן במעטפת בבני אדם. הסיליקון מותר לשימוש במשתלים כמו שתלי חזה, שתלי פנים וכו בהזרקה הסיליקון החופשי מסוכן ומעורר את תגובת הגוף (דלקות, זיהומים). זהו גם חומר קבוע שנע ונד עם שינויים הורמונליים נורמליים שעוברים בחיים כמו הריונות ולידה. בהיותו קבוע הדרך היחידה להוציאו מהגוף היא עי ניתוחים מיותרים ובלתי נמנעים לאור התוצאות ההרסניות של הסיליקון המוזרק (מבחינה אסתטית ואף ברמה הבריאותית). העמדה שלי היא חד משמעית לא להשתמש בסיליקון אלא בתחליפים הבטוחים והמתאימים לבני אדם גם להזרקות בפנים וגם לגוף (הגדלת חזה או הגדלת ישבן). מקווה שעניתי לך, דר ממלידר 054-4435085

17/01/2016 | 01:52 | מאת: לי

בני בן עשרה חודשים יונק.לאחר שנזקקתי חומצה הלורונית לפנים עלה בי חשש שזה יהיה גרוע להנקה... מה עלי לעשות?????

שלום לי, לא הוכח כל קשר בין שימוש בחומצה היאלורונית ומעבר של החומר בהנקה כך שאת יכולה להסיר דאגה מליבך. בברכה, דר ממלידר 054-4435085

כיוון שהחומצה ההיאלורונית עשויה מסטרפטוקוקים וזה יכול להיות ממש מסוכן לילד אני כימאית ודיברתי עם מספר רופאים מחו"ל והגענו למסקנה שאסור בשום אופן !!!