מילוי מצח ריק בטיפולים

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

03/04/2019 | 13:24 | מאת: מיה

שלום רב דר כתבתי פה בעבר לגבי קו ריק במצח שכנראה נוצר בגלל תנועות יתר (שריפה של השומן) זה לא קמט אלא ממש נקודה ריקה במצח . הייתי אצל קוסמטיקאית שטענה את אותה הטענה של רופא פלסטי שנשקף השומן באזור ויש סדרת טיפולים לבניית תאי שומן מחדש באזור וכך לתת נפח למקום הריק במצח ,, כמובן שהיא הראתה לי תמונות של נשים מבוגרות שעברו לייזר וטיטשה להם כל מיני קמטוטים ומקומות נפולים. השאלה עד כמה זה אמין ? האם באמת אפשר לעודד בניית תאי שומן דרך טיפולים קוסמטיים ? כמובן שאני מודעת לעובדה שהזרקה תפתור את הבעיה מיידית אך החשש מפגיעה בראיה ומהשתעבדות להזרקות בגיל כלכך צעיר (27) עוצרת אותי לחשוב על פתרון ארוך טווח כמו בניית שומן .

שלום ליז, אם האזור שקוע בהחלט אפשר לשקול הזרקת חומצה היאלורונית ללא חשש לחסימת העורק המוביל דם לרשתית משום שהוא מגיע מסעיפים אחרים של כלי דם שאינם קשורים לכלי הדם באזור המצח. בכל מקרה, תופעת חסימת עורק הרשתית הינה נדירה ביותר, דרמטית ביותר, מתוארת בספרות המקצועית כנדירה ולא מוכר לי מקרה בישראל... לבטח היו חוגגים בתקשורת על מקרה עיוורון מהזרקת חומצה היאלורונית. לגבי בוטוקס, מסיפורך עולה האפשרות שהגורם ל״עור שבור״ או שקע מאורך נובע מתנועתיות של שרירים ולכן כדאי לשקול ברצינות את יתרונות המניעה... בדכ זו הרפואה הטובה ביותר- למנוע היווצרות עתידית של הישנות מקרים דומים או החמרת המצב הקיים (ברור שלא סבלת או היית ערה לסיטואציה לפני שהייתה מספיק בולטת בעבורך). תיארת ממש בפירוט ואשמח להיפגש ליעוץ פרונטלי במרפאה. בברכה, דר׳ אבי ממלידר 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים