החזר כספי על אפקט טינדל לאחר המסנה

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

07/02/2019 | 12:59 | מאת: אפקט טינדל

הרופא ביצע הזרקה ויש אפקט טינדל הובחן על-ידי רופא מומחה מוזמנת להמסה .האם יכולה להיגרם נזק כתוצאה מהמסה זה אזור הענים והאם ניתן לקבל אחזר כספי עבור הטיפול הכושל לאחר ההמסה

שלום רב, נתחיל מהשאלה הכלכלית - תסתדרו בצורה הוגנת עבור שניכם. בכל אופן פורום ציבורי, אז נסביר שאפקט טינדל זה מצב שרואים בדכ פס כחלחל ליד העיניים. מדובר במצב שחומצה היאלורונית שהוזרקה דחפה את כלי הדם שטחית יותר ומכיוון שהעור ליד העיניים מאוד דק ועדין משתקפים כלי הדם דרכו ורואים פס כחלחל שלא היה קודם. זה נקרא טינדל כי הוא תיאר את זה בספרות המקצועית.. קורה לפעמים.. באסה.. קורה פחות כשמשתמשים בחומרים מתאימים לאיזור ההזרקה.. הרשות האמריקאית לתרופות המליצה על חומרים מתאימים יותר וכדאי לעקוב אחר ההנחיות הללו. ולשאלה הראשונה- בדכ לא נגרם נזק מהמסה של חומצה היאלורונית שהוזרקה. אבל לכל פעולה יש תופעות לוואי ואלו לא נעימות - לאחר הזרקה להמסה האיזור יהיה בצקתי- נפוח, אדום וצורב.. רוב התוצאה תהיה ב 48 שעות הראשונות אבל תופעות הלוואי יסתירו את התוצאה עדיין.. אחרי כמה ימים יתחיל שיפור. וכמובן שיש גם סיכון ולכן כדאי להגיע למטפל מנוסה שיודע להתמודד עם הסיבוכים האפשריים. לא מכיר מקרה של נזק בלתי הפיך בישראל כתוצאה מהזרקת היאלז - החומר הממיס - האנזים היאלורונידז. בכל מקרה, אשמח להיפגש ליעוץ אישי במרפאה. רפואה שלמה, דר׳ אבי ממלידר 077-81-81-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים