הזרקת חומצה היאלרונית מתחת לעיניים

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

13/01/2020 | 18:06 | מאת: אנונימי

שלום רב! הגעתי לייעוץ אצל רופא בנוגע למילוי שקעים בעיניים המלווים בהשתקפות כלי דם היוצרים צבע סגול מתחת לעין. במרפאה ספציפית זו נאמר לי שאצטרך 2 מזרקים לכל עין (מזרק אחד לכל עין פר בפגישה, סהכ 4 מזרקים ב2 פגישות). בנוסף,ויששנה חומצה היאלרונית מותאמת לאזור זה שאינה מסיסה במים ועמידה כ5 שנים- שם החומר: Teosyal puresense - Redensity 2. עלות כל מזרק 2,900 שח, סהכ כמעט 11,600 שח. ההצעה שקיבלתי שונה לחלוטין מהצעות אחרות שקיבלתי בהן נאמר לי שאצטרך מזרק אחד לשתי העיניים או מקסימום אחד לכל עין ולא יותר, המחיר למזרק היה עד 2000 ש''ח ומעולם לא נאמר לי שיש אפשרות לחומר שמחזיק כל כך הרבה זמן, לרוב אומרים שהתוצאות נשמרות כשנתיים. הייתי רוצה לדעת האם המידע אודות כמות החומר שאצטרך והזמן הארוך שטענו שהתוצאות מחזיקות הוא אמין וההאם המחיר הוא סביר?

שלום רב, לא מכיר מחקרים רבים שהשוו לאורך חמש שנים תוצאה של טיפול בשקעי עיניים עם חומצה היאלורונית. בכל מקרה, לעינייינו, הצעה שבין מזרק אחד לארבעה מזרקים לטיפול בשקעי עיניים עם חומצה היאלורונית היא בטווח ההגיוני וכמות המזרקים משתנה לפי דרגת מרזב הדמעות וצפיפות החומצה ההיאלורונית במזרק וכמובן איכותה. מחקרים עדכניים דווקא ממליצים על טיפול עם iPRF לשקעי העיניים עם יתרון משמעותי בכמות הסיבוכים ותופעות הלוואי ועם תוצאות לאורך כשנה ויותר ולא פחות מכל חומצה היאלורונית שהומלצה לטיפול בשקעי עיניים. אלו שהזכרת את שמן ועוד כמו חומצה היאלורונית מסויימת שקיבלה אישור ספציפי ע״י ה FDA האמריקאי לטיפול באיזור זה. לסיכום, דווקא מומלץ היום לטפל עם מוצר איכותי יותר מחומצה היאלורונית או בשילוב של חומצה היאלורונית. אך בהחלט לא רק עם חומצה היאלורונית. לטפל רק עם חומצה היאלורונית היא לא רפואה עדכנית. אשמח להיפגש ליעוץ במרפאה. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים