פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

1639 הודעות
1481 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/11/2015 | 18:59 | מאת: בוריס

שלום אני בוריס שחיין וצוללן בן 17.6 ולפני יומיים הייתי באימון בבריכה וכמובן צללתי שם ולא תמיד הספקתי לאזן את הלחץ על האוזניים בזמן הצלילה והיו די עליות וירידות מהירות בזמן האימון והיום כל היום יש לי לחץ באוזניים מציק מאוד שלא עובר ואני לא יודע מה לעשות ואיך לטפל בזה ניסיתי את כל השיתות הרגילים עם המסטיק , לבלוט רוק , לחסום את האף ולנשוף וכל זה ושום דבר לא עובד והלחץ ממש מפריע להתרכז כשה אני מנסה ללמוד ושמיעה קצת פחות טובה למשהו באוזן שמאל . יש איזה שהו טיפול שאפשר לעשות בשביל לטפל בזה או משהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בוריס, טיפות אף כמו אוטריבין או נפאזולין יביאו ליבוש ריריות האף ולפתיחת המעבר (הצינורית על שם אוסטכיוס) בין חלל הפה לאוזן התיכונה. אם הבעיה נמשכת ממליץ לפנות לרופא א.א.ג מומחה לבדיקת אוורור האוזן התיכונה.

23/10/2015 | 20:24 | מאת: ולריה קליין

ד"ר מלמד, שלום שאלה שלי היא, כמה זמן אחרי ניתוח שרוול אפשר לחזור לצלול ? תודה רבה מראש ולריה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית לראייתי, שאלה זו תפני לרופא שטיפל בך ומכיר אותך וההתייחסות יכולה להיות כחזרה לפעילות ספורטיבית הכוללת גם מאמץ.

06/10/2015 | 17:17 | מאת: אפרת

שלום ד"ר מלמד, אני נמצאת בחופשה בקוזומל, מקסיקו. ביום שישי האחרון עשיתי שתי צלילות במסגרת צלילת היכרות: הראשונה לעומק של 7.5מ, השנייה לעומק של 12מ. כל אחת מהצלילות הייתה חצי שעה ובין שתי הצלילות הייתה הפסקה של שעה וחצי בערך. פרט חשוב נוסף הוא שיש לי vsd מאוד מינימלי, שאחרי בדיקה אצל קרדיולוג בישראל הוא אמר שמותר לי לצלול (למעשה כששאלתי אותו לגבי זה הוא אמר שהוא לא מבין מה הקשר ונתן לי אישור בכתב שאני יכולה לצלול). אחרי הצלילה כאב לי הראש. הלכנו לנוח ואחרי שישנתי בערך שעה, אולי יותר, קמתי מאוד עייפה והעייפות לא עברה לי. בשעה מאוחרת בלילה הרגשתי קצת נמלים ביד שמאל, ממש קצת. למחרת קמתי ערנית ובלי כאב ראש אבל עדיין עם התחושה שהיד נרדמת. הלכנו למרפאת צלילה ושם בדקו אותי. חוץ מנימול ביד היה לי גם קצת פחות כוח ביד וברגל שמאל. אחרי שששמעו על הvsd החליטו להכניס אותי לתא לחץ לטיפול של חמש שעות, עומק מקסימלי 18 מ בערך (60 feet) למחרת לא היה הרבה שיפור מבחינת התחושה של היד אבל הכוח של השרירים חזר. הרופא בדק גם תחושתיות ברגליים ובאזור האחורי הייתה לי פחות תחושה. נכנסתי לתא לחץ לשעתיים וחצי לאותו עומק כמו ביום הקודם. בהמשך היום לא הרגשתי יותר טוב (אולי סתם כי נלחצתי) אז הלכתי שוב והרופא הרגיע אותי וגם נתנו לי זריקה שאמורה לעזור לריפוי Dolo-Neurobion. הזריקה זה 3 מנות, כל 48 שעות מנה. בהמשך הערב כבר הרגשתי יותר טוב, היד כמעט חזרה לעצמה לגמרי. היינו אתמול בבוקר שוב במרפאה והרופאה בדקה אותי וגם אמרה שהכוח שלי חזר אבל בגלל שיש עוד קצת תחושה של נמלול באצבעות ואזור מסוים ביד עם פחות תחושה אז שאני אעשה עוד טיפול של שעה וחצי, עומק מקסימלי בערך 9מ (30 feet). היא אמרה שזה בסדר אם הטיסה שלנו היא ביום רביעי אחה"צ. היום הייתי בעוד ביקורת. יש מעט מאוד סימפטומים בעיקר בקצות האצבעות. לאחר ששאלתי אם יש השפעה לכך שהטיסה לישראל היא ארוכה הרופאה הציעה שאחזור היום על הטיפול הקצר שעשיתי אתמול ואמרה שלא אצטרך לדחות את הטיסה בעקבות כך. היא אמרה שזה יהיה טוב אם הדם שלי יהיה רווי בחמצן. בנוסף היא אמרה שאחרי הזריקות אני גם אקח כדורים. יש לי מספר שאלות: 1. האם מותר לי לטוס מחר אחה"צ לאחר משטר כזה של טיפולים? מהטיפול העמוק האחרון יעברו יותר מ72 שעות. 2. האם כדאי שאחזור היום על הטיפול הקצר? 3. האם יש דברים נוספים שכדאי שאדע/אברר פה? תודה רבה, אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אפרת, דברנו כבר בטלפון ואת עיקרי הדברים אביא כאן לטובת קוראי הפורום האחרים. כללית, אין כל בעיה לטוס אחרי טיפולי תא הלחץ שקיבלת כיון שהטיפול מבוסס על נשימת 100% חמצן. כללית, אין לטוס 24 שעות לאחר צלילה באוויר דחוס או ניטרוקס עקב חשש לבעיית דקומפרסיה. הבעיה שבגינה טופלת בתא הלחץ יתכן וקשורה לVSD, פגם קטן במחיצה בין שני חדרי הלב, שאנט שבמצב מסוים בצלילה עלול להעביר בועיות מצד ימין לצד שמאל ומשם דרך כלי הדם למערכת העצבים המרכזית. הטיפולים שקיבלת בהחלט מקצועי וכך היה צריך להיעשות. טיפול נוסף קצר בתא לחץ כפי שמציעה הרופאה רק יכול עוד להועיל, בוודאי לא להזיק. טיסה נעימה ארצה ולא לחזור לצלול. במידה ותרצי לחזור לצלילה חייבת את בבירור מקיף יותר ובדיקות על ידי רופא קרדיולוג שהוא גם רופא צלילה.

08/10/2015 | 15:08 | מאת: אמא של אפרת

ד"ר מלמד, רציתי להודות לך מקרב לב על הנכונות לעזור בכל זמן, על המקצועיות והיסודיות בהתייחסותך למקרה. מי ייתן וירבו אנשים כמוך ורופאים בפרט. שבת שלום וכל טוב !

03/10/2015 | 10:43 | מאת: זמי

בן 63, צולל שני כוכבים מאז 1989. צולל מידי פעם לא בתדירות גבוהה. קצר ראייה (מינוס 9) הובחנה גלאוקומה גבולית, לחץ תוך עיני בשתי עיניי 22. (הובחנה גם תחילת קטרקט) נשלחתי לאולטרה סאונד עין , בין השאר לבדיקת עצב עין ימין. אין בעיות ראייה. התחלתי לשים טיפות XALATAN. מבין שאין בעיה לצלול במצב זה אולם יש תרופות אשר עלולות להפריע בצלילה. האם XALATAN מהווה בעיה בצלילה? האם עלי לשים לב למצב המסכה והצמדתה לפנים בצלילה למניעת לחץ אויר גדול בחלל המסכה? האם יש משמעות לצלילת נייטרוקס? לוקח מזה שנים 20 מ"ג סטטינים למניעת כולסטרול.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זמי, מכלול הבעיות העולות משאלותיך מחיבות לדעתי תשובות רק לאחר בדיקת רופא עיניים מומחה שהוא גם רופא צלילה. ממליץ על דר' מיכאל גלבוע או פרופ' יצחק בירן ממחלקת עיניים ברמב''ם. דר' מיכאל גלבוע מקבל במרפאתו הפרטית בדניה. כללית, בצלילה עליך להיזהר מהיווצרות תת לחץ במסכה בהצמדתה לפנים (לא יתר לחץ) ולשחרר אוויר מהאף למסכה להשוואת הלחצים וחשוב להקפיד על פמפום זהיר ולא אגרסיבי.

18/09/2015 | 16:25 | מאת: לימור

היי נרשמתי לקורס צלילה ולקראת מילוי הטפסים וקריאה על הנושא הבנתי שצינון מהווה בעיה. יש לי אלרגיה לקרדית האבק ובדכ האלרגיה מופיעה בעונות המעבר ויש לי צינון תמידי. האם זה מהווה בעיה בעת הפמפום? אם אני אקח תרופה לייבוש הצינון זה יעזור? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לימור, כללית, אכן גודש כרוני באף ובסינוסים עלול למנוע אפשרות השוואת לחצים באוזן התיכונה ובסינוסים (תהליך הפמפום) ועל כן מהווה בעיה בצלילה. שימוש בתרופות למניעה או בטיפות אף מומלץ רק במקרה הכרח או כטיפול במידה ויש כבר חבלת לחץ. במקרה שלך ממליץ אם כן לגשת לקורס לא בעונת מעבר ולא לצלול שיש קושי בפמפום.

שלום, רופאת א.א.ג איבחנה אצלי גודש באף ולכן אני לוקחת את התרסיס לאף סטרונאז פעמיים ביום למשך חודש. האם ניתן לצלול בעת לקיחת התרופה? תודה:)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ענבל, הגודש באף הוא הבעיה בצלילה וטיפות האף\תרסיס מפחיתות את הגודש ומאפשרות לך לאזן לחצים בסינוסים ובמעברים לאוזן התיכונה בעת הצלילה. יש לשים לב כי שימוש מופרז מדי בתרסיס אף או בטיפות אף אינו מומלץ וניראה לי כי פעמים ביום למשך חודש זה שימוש מוגזם במקצת. כללית יש להימנע מצלילה שיש גודש ורק שיש הכרח להיעזר בטיפות או בתרסיס.

05/09/2015 | 23:24 | מאת: תהילה

שלום אני מרגישה בשבועיים האחרונים כמו בועות באוזן זה לא כואב אבל זה מאוד מפריע בההלך היום וגם בלילה בעלי הביא לי ספרי מהבית תרקחת ליבוש נוזלים אחרי מקלחת אבל הוא לא עוזר בכלל.מה זה יכול להיות.תודה .

שלום לך תהילה, גורמים אחדים עלולים לתת סימנים הדומים לתיאורך ואין זה המקום בפורום לפרט ובמיוחד ללא בדיקה, ממליץ לך להיבדק בהקדם אצל רופא א.א.ג.

שמי טל בת 27 , רצה הגורל ועברתי את הניתוח לפני נסיעה מתוכננת לחו"ל בין היתר על מנת לצלול . האם יש מניעה לצלול כ 25 יום אחרי ניתוח כזה ( ניתוח שלא הסתבך ושוחררתי במצב מעולה אחרי יום ללא אנטיביוטיקה) ? אם כן אשמח לפירוט על הסכנות הטמונות בכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טל, כללית, מהיבט "רפואת הצלילה" בעקבות ניתוח מעין זה אין לדעתי כל בעיית מניעה (חשיפת יתר לבעיית דקומפרסיה וכו), בתנאי כמובן שהצלילות תהינה במעטפת הבטיחות הנהוגה בצלילה ספורטיבית בצורה מושכלת. באשר לחשיפה למאמץ וכ' יש לנהוג על פי המלצת הרופא שטיפל בך.

26/08/2015 | 11:31 | מאת: שירה א

שלום רב, לבעלי יש קורטקונוס וביום יום הוא מרכיב עדשות היברידיות (חצי קשות/חצי רכות). הוא מעוניין לעשות קורס צלילה - האם ניתן לצלול עם עדשות מסוג זה? אם כן, האם קיימת מגבלת עומק? תודה רבה, שירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שירה, כללית לדעתי, לעצם תופעת הקרטוקונוס אין בעיה בצלילה פרט כמובן לבעיית הראיה. כללית לנזקקים למשקפים מומלץ בדרך כלל להשתמש במסכות צלילה מותאמות אישית עם עדשות על זכוכית המסכה ולא בעדשות מגע בעיקר כיוון שאפשר לאבדן כאשר מים מציפים את מסכת הצלילה. באם יש צורך, בדרך כלל מעדיפים עדשות רכות לא קשיחות, קיימת אפשרות (נדירה למדי) ליצירת בועיות חנקן מתחת לעדשה בעת הפחתת לחץ (דקומפרסייה) מצלילות אוויר לעומקים יותר מ 20 -30 מטר לזמני תחתית מקסימליים וצלילות בהן נדרש הפסקות דקומפסייה ממושכות.

16/08/2015 | 14:36 | מאת: שלומית

היי חבר שלי עכשיו לבד בבית ויש לו בחילות , הוא מזיע ורועד לו כל הגוף אמרתי לו לשתות הרבה ולקחת נשימות עמוקות שהוא יושב ישר כואב לו הראש הוא אומר שהוא עומד להתעלף היא הקיא כבר חמש פעמים ואח שלט עכשיו בדרך אליו לקחת אותו לבית חולים מה יש לו לעשות עד אז ??

לקריאה נוספת והעמקה

אם סימנים אלה הופיעו לאחר צלילה שיתקשר מיד לתא לחץ אסף הרופא- 089205194 או 089205195 ויבקש לדבר עם אחד הרופאים. אם נמצא מצפון לנתניה שיתקשר למכון לרפואה ימית - 048693090 או 048693091 או 048693092 ולבקש רופא צלילה כונן. במידה ואין כל קשר לצלילה יש להביאו לחדר מיון של בית החולים הקרוב.

15/08/2015 | 11:58 | מאת: שקד

מספר שעות לאחר צלילה ל 30 מטר הופיעו בשני הידיים בועות קטנות למחרת צללתי שוב ל 30 מטר פעמיים.לאחר יום נוסף הופע באזור הגב אודם ובחלק מהאודם כמו בועות קטנות. בבדיקה על ידי רופא תורן מלר"ם אמר שמדובר באלרגיה ונתן כדורים נגד אלרגיה ומשחת גל נגד אלרגיה. האם מדובר בתופעת דקומפרסיה? אני מרגיש מצוין בחושים מלאים לא חש עיפות להפך הכל נראה רגיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שקד, תופעות בעור עלולות להופיע כתוצאה מחשיפה לבעיית דקומפרסייה, על פי סוג הפריחה וניתוח מדוקדק של פרופיל וסיפור הצלילה אפשר ברוב המקרים לאבחן זאת, בדרך כלל הפריחה בעור מופיעה מיד עם היציאה מהצלילה. מדובר בדרך כלל במקרים קלים והתופעה חולפת לאחר זמן קצר. הופעת בועיות קטנות אינן מאפיינות תופעה זו ועל כן יתכן והרופא התורן צדק.

14/08/2015 | 19:44 | מאת: אורן

שלום, אני בן 25,צולל מעל 10 שנים. בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבי ראש שמתחילים באמצע עד סוף הצלילה, וכשאני יוצא מהמים זה רק מחמיר. הכאב מלווה בסחרחורת ובחילה. ניסיתי הכל - הגברת רמת החמצן במיכל, שתייה מרובה, הפחתת לחץ במסיכה, ואף הפסקתי לעשן תקופה כדי להחזיר לעצמי כושר. שמעתי שאטמי אוזניים בזמן הצלילה יכולים לפתור את הבעיה. האם יש בזה הגיון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורן, בדרך כלל תיאור כגון זה של כאבי ראש שלעיתים מלווה גם בסחרחורת, יכול להיות קשור בבעיית אוורור הסינוס הפרונטאלי הנמצא בקדמת המצח, אוויר דחוס נכלא בסינוס ולוקח לו זמן לצאת עם העלייה מצלילה. נסה להשתמש בטיפות אף מיד עם היציאה מהמים. שימוש באטמי אוזניים עלול לגרום לחבלת לחץ לעור התוף, ממש לא מומלץ. "הגברת חמצן",הפחתת לחץ במסיכה ?" מניפולציות שאיני מבינן. תבורך על הפסקת העישון !

09/08/2015 | 19:17 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לברר בשביל אמא שלי: היא חולה בפיברומיאלגיה קשה וחלק ניכר מהיום במיטה ואינה עובדת. כמה טיפולים צריך לעשות בתא לחץ לטיפול בפיברומיאלגיה או במצב קשה כזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מיטל, התקשרי ל 048377851 או 048377812 ונשמח לענות לך בהרחבה. איתי אישית ניתן לדבר מחר בין 11:00 ל 12:00.

09/08/2015 | 01:30 | מאת: אסף ויצמן

יש לנו מקרה משפחתי עם בעיה רפואית מורכבת. יש לי מכתב שמסביר את המצב. אני פונה אליך אחרי הרבה שעות מחקר ולימוד של הנושא, לפיהן ראיתי שטיפול בתא לחת עשוי לפתור למשפחה שלנו בעיה רפואית מאוד קשה. אשמח מאוד לדעת כיצד ניתן להעביר אליך את המכתב. העניין דחוף. תודה. אסף. 0525951173

שלום לך אסף, התקשר - 048377851 או 048377812 פקס - 048300055 hbomed@barak.net.il ומקווה שאוכל להיות לכם לעזר. יהודה.

09/08/2015 | 10:27 | מאת: אסף ויצמן

26/07/2015 | 12:46 | מאת: דוד

שלום דר, לפני כ 3 חודשים נפצעתי בתאונת אופנוע בטחול. היתה לי hematoma ,בגודל 1.5 סמ עם מעטפת של עד כ4.5 סמ. אושפזתי למשך שבוע תוך ביקורת מתמדת, ושוחררתי למנוחה. נמנעתי ממאמץ ופעילות ספורטיבית במשך כל הזמן שעבר. ואני מעוניין לצלול השבוע. רציתי לשאול האם יש בעיה עם זה או שהכל בסדר. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דוד, כללית, לדעתי, שלושה- ארבעה חודשים לאחר החלמה מלאה מחבלה שכזו, כאשר בדיקות ההדמיה והאולטרסאונד מראות ספיגה מלאה של ההמטומה, ניתן לחזור לפעילות צלילה בהדרגה כפי שאפשר לפעילות ספורטיבית אחרת.

19/07/2015 | 17:05 | מאת: יניב

לפני כ 10 שנים, במהלך קורס הצלילה ניסיתי לרדת לעומק, לא הצלחתי לפמפם כי הייתי מצונן. התעקשתי לרדת אך ללא הצלחה וכאב בסינוסים ובאוזניים. לאחר שיצאתי מהמים, הגעתי לבי"ח שם התברר כי יש לי נקב בעור התוף. מס' ימים כאבו לי הסינוסים (לחץ במצח ובראש מקדימה) , לאחר שבוע הייתי שוב אצל רופא א.א.ג , שם אמר לי שאין נקב והכל בסדר. מאז אני מאד רוצה לחזור לצלול, אך חושש. הייתי אתמול בבריכה וצללתי לעומק של 2 מ' ניסיתי להרגיש את התחושה שוב. היה לי לחץ קל אך לא רציני. כשיצאתי מהמים, במהלך היום, האוזן כאבה לי מדיי פעם. לאחר יום התחושה עברה. האם אוכל לחזור אי פעם ?...מה ניתן לעשות ?...האם טבעי שהאוזן תהיה רגישה יותר , הכל יהיה רגיש יותר ? אודה מאד לתשובתך יניב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יניב, כללית, נקב בעור התוף לפני 10 שנים , קרוב לוודאי שאכן התאחה זה מכבר ולראיה רופא ה- א.א.ג אישר זאת כך שזו לא הבעיה. לראייתי, יתכן שיש לך קושי בהשוואת לחצים כתוצאה מטכניקה לא נכונה של פעולת הפמפום, טכניקה שמדריך צלילה טוב יוכל ללמדך. יתכן וקיים איוורור לא תקין של האוזן התיכונה, עובדה היכולה להתגלות בבדיקת רופא א.א.ג, בדיקת טימפנומטריה. במידה והכל תקין אתה בהחלט יכול לצלול. במידה ואחרי צלילה תחוש שוב אותה תחושה באוזן, השתמש בטיפות אף ליבוש הריריות לפתיחת ניקוז האוזן התיכונה.

18/07/2015 | 17:05 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34 וסובלת מהפרעת שינה שבה יש לילות שאני בכלל לא מגיעה לשינה עמוקה ואם כן לפי מעבדת השינה אז מעט מידי. הסיבה לא ידועה. נוסו תרופות SSRI ללא כל שיפור. המצב הוא עייפות וחולשה מאוד קשות במהלך היום וקושי לתפקד, וכמו כן גם תסמינים נוירולוגים עקב העייפות כמו בעיות זיכרון, ערפול וקושי להתרכז. האם טיפולים בתא לחץ יוכלו לעזור או אפילו לשפר מעט את המצב שלי או שאין בכלל מידע לגבי השפעה על הפרעות שינה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יעל, ספציפית, לא ידועים לי דיווחים בספרות הרפואית על הפרעות בשינה וטיפול בנשימת חמצן בתא לחץ (למרות שקיים רציונל כלשהוא). כללית, "עייפות כרונית" עלולה להיות חלק מתסמינים היכולים להיות קשורים למחלת הפיברומיאלגיה, מחלה בה טיפולים בתא לחץ עשויים להיות מועילים. דיווחים לכך יש בספרות ולאחרונה אף התפרסם מחקר על כך מבית האולפנה של יחידת תא הלחץ באסף הרופא. צרי עמנו קשר - 048377851 או 048377812 וננסה לעזור.

13/07/2015 | 07:26 | מאת: ורדית

שלום רב, בני נמצא כעת בקורס צלילה בתאילנד. לאחר 6 צלילות (2 האחרונות בעומק 18 מ'). 3-4 שעות לאחר הצלילה השישית, הופיעה סחרחורת שהלכה והתחזקה. בזמן מסאז' שעשה באותו יום, הסחרחורת התעצמה כולל דפיקות לב חזקות (אולי מלחץ..). משם הלך לקליניקה שם החלו זרמים בידיים. הסחרחורות יחסית נרגעו. מופיעות כשעושה פעולות. כרגע יש לו לחץ במצח, באזור הסינוסים ולחץ קבוע באוזניים. השאלה מה יכול לגרום לתופעות הללו? האם צריך טיפול רפואי? האם נכון לו להמשיך לצלול במצב הזה גם בעומקים לא גבוהים? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ורדית, איני ממליץ להמשיך בצלילות לאור הסימנים שאת מתארת ! בנך חייב להיבדק על ידי רופא המבין ברפואת הצלילה. אמנם כנראה ומדובר בבעיית איזון לחצים שאינה חמורה וניתנת לפתרון לעיתים עם שימוש נכון בטיפות אף. אך יש לשלול בעיה אחרת העלולה להיות קשורה לבעיית דקומפרסייה, בעייה הניתן לשלול בבדיקה ולאחר תחקור מדוקדק ומקיף של שתי הצלילות האחרונות.

27/06/2015 | 11:31 | מאת: דוד

שלום, לפני כשנתיים עקב חבלה נוצרו לי 2 נקבים בעור התוף (אחד בכול אוזן). לאחר שקראתי את ההצהרה הרפואית לפני היציאה לקורס צלילה שאליו אני מתכונן לצאת ביום ראשון הקרוב, דיווחתי על הנקבים באוזניים. התבקשתי להביא אישור מרופא אף אוזן גרון, אך מכיוון שאני חייל הצלחתי להשיג בהתראה קצרה רק תור לרופא היחידה. לאחר בדיקה של רופא היחידה הרופא טען שאין נקבים באוזניים. מועדון הצלילה לא הסתפק באישור של רופא היחידה ודרש אישור נוסף מרופא אא"ג. רציתי לדעת אם יש סיכון בצלילה עם נקב שנאטם, אם כן מה הסיכון והאם יש צורך בבדיקה נוספת של רופא אף אוזן גרון. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דוד, נקב בעור תוף עלול לגרום למים קרים להיכנס לאוזן התיכונה בעת צלילה, דבר העלול לגרום לסחרחורת פתאומית. סחרחורת זו היא בדרך כלל קצרה ובמידה וזה קורה לצולל מנוסה הוא יודע כיצד להתנהג. לגבי צולל חדש ובוודאי לפני קורס, רצוי מאוד לוודא כי אכן יש איחוי מלא של עור התוף. יש להניח כי רופא היחידה יודע לאבחן זאת, אם יש ספק כדאי לפנות לרופא א.א.ג.

האם תא לחץ יכול לעזור בבעיה הנ"ל ? לפני למעלה מחצי שנה חוויתי ירידה חדה בראיה בעין אחת. בבדיקה נמצא כי הדבר נובע מדימום ובצקת ברשתית, כנראה עקב חסימת וריד. טופלתי ב-3 הזרקות של אבסטין לעין וחל שיפור ניכר במצב, אבל יש נזק שיורי שמפריע לי. רופא עיניים הסביר לי שעקב הדימום והבצקת נפגע חלק מתאי הראיה, חלקם פגיעה סופנית וחלקם נמצאים במצב ביניים שממנו הם יכולים או להתאושש או למות. האם טיפול בתא לחץ יכול להגדיל את הסיכויים שתאים אלה יתאוששו ? האם יש לך ניסיון בנושא זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אגנוס, יתכן וטיפול בתא לחץ עשוי להועיל, המחשבה נכונה. ממליץ לך לפנות לבדיקה ולחוות דעת של מומחה לרפואת עיניים המבין גם ברפואה היפרברית. אני ממליץ על דר' גלבוע מיכאל או פרופ' יצחק בירן, שניהם ממחלקת עיניים בבית החולים רמב''ם.

23/06/2015 | 18:54 | מאת: עומר

שלום, ברצוני לשאול על מקרה שקורה לי די הרבה, שבעבר היה אף יותר חריף אך איכשהו או שהסתדר או שזה בכלל משהו אחר... אני כיום עם כ-100 צלילות ובאמצע קורס DM ומתכוון להמשיך להדרכה. מה שקורה לי בצלילות (עד לפני חצי שנה) זה אחרי צלילה לא הייתי מסוגל לעלות חזרה לסירה כתוצאה בכאבי ראש עצומים שחזרו על עצמם בכל יום כשהייתי צולל...גם כשחזרתי הביתה מאותם צלילות הכאבים פחתו אך נשארתי עם סחרחורות גם אם הייתי הולך לישון לכמה שעות, קם, שותה קפה הסחרחורות נשארו עד השעות הקטנות של הלילה.. היום בערך אחרי חצי שנה של הפסקה מצלילות אני חווה כמעט את אותן סחרחורות שמציקות לי לאחר הצלילה. לצורך העניין לצערי עדיין מעשן אבל לא חושב שזה מזה.. האויר במיכל תקין, הרצועה של המשקפת לא לוחצת, אני מקפיד לשתות מים, אני חושד שדבר כזה יכול להיות משהו שקשור לאוזניים שמייצר תחושת וורטיגו לאחר צלילה... אשמח לעזרה בנושא אם נתקלת במקרה דומה ומה דרכי טיפול (אפילו לבדוק מה זה בכלל) תודה רבה, עומר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עומר, התופעה שאתה מתאר קשורה בהפרעה באיזון הלחצים בעיקר בסינוס הפרונטאלי, זה הסינוס בעצם הגולגולת בקדמת המצח שגודלו והסתעפויותיו שונים מאדם לאדם. בעת העמקה בצלילה גז הנשימה מהווסת נכנס לסינוס מאזן את הלחצים, בעת העלייה מהצלילה הלחץ משתחרר אך לעיתים קצב העלייה מהיר מקצב ההשתחררות ואז לאחר הצלילה כאבי ראש וגם סחרחורות העלולים להימשך זמן רב. קצב עליה איטי יותר יכול להקל, במידת הצורך טיפות אף מיד עם היציאה מהמים עשויים ליבש את המעברים ולשחרר את עודף הלחץ. עישון כרוני זו אחת הסיבות להפרעה במעברים העדינים ועל כן הפסקת עישון תקל מאוד.

22/06/2015 | 13:58 | מאת: נורי

ד"ר שלום רב, הנני מתעתד להתחיל קורס צלילה כוכב 1+2, אך לפני הקורס אני מעוניין לבדוק האם קיימת בעיה בטרם אתחיל הקורס עצמו... לציין, כי הייתי בעבר בסוג של צלילת היכרות והרגשתי לחץ קל באחת מן האוזניים, כאב שחלף עם העליה מעל המים. - לא סובל/סבלתי בעבר מכאבי אוזניים או דרכי הנשימה. התקשרתי למרפאה ברמב"ם, אך נאמר שאינך עוד מתעסק בבדיקות לצוללנים. יש המלצה לרופאים נוספים בתחום בעיר חיפה? אשמח לתשובות, נורי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נורי, לא ניראה לי כי יש מקום לדאגה עם לא סבלת בעבר מבעיות אוזניים עד אירוע ה"לחץ הקל" בצלילת ההיכרות. במידה ויש איזה שהוא חשש, תיבדק אצל רופא מומחה לאף אוזן גרון ותבקש הערכה תפקודית לאוורור אוזן תיכונה, בדיקה הנקראת טיפנומטריה. במידה והכל תקין, מדריך צלילה טוב יסביר לך שיטות ה"פימפום" ותעבור את הקורס בהצלחה.

21/06/2015 | 13:43 | מאת: מאיה

שלום, רציתי בבקשה לברר: אני מתלבטת האם לעבור טיפולים בתא לחץ לפיברומיאלגיה. רציתי לברר: במידה ויש לי אלרגיות ולעיתים האף שלי סתום, האם זה אמור להיות בעייתי בטיפול כי צריכים לנשום רק מהאף? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מאיה, אכן טיפולים בעזרת נשימת חמצן בתנאי תא לחץ עשויים להקל במקרי פיברומיאלגיה ובחלק מהסובלים מהתסמונת אף בצורה משמעותית מאוד. התקשרי - 048377851 או 048377812 ותקבלי מידע בנושא גם לגבי הנשימה ובעיית האלרגיה ואפשרות הטיפול בתא הלחץ.

19/06/2015 | 16:57 | מאת: דור

ד"ר מלמד שלום רב, ברצוני לבצע קורס צלילה כוכב 1+2 באילת. אני סובל מדימום מהאף, האם יש מניעה לצלילה? יש לציין שהדימום אינו מסיבי, התדירות משתנה לפני מזג האוויר וכרגע מדובר בערך בפעם בשבוע. רופאי אף-אוזן-גרון שונים שבדקו אותי מציינים כי יש לי כלי דם בולטים באף ועקב חשיפה למזג האוויר הם מתייבשים ולכן אני מדמם. בנוסף, אחד הרופאים העלה כי יש לי באף תצורה של טלנגיאקטיזות וכרגע אני בבדיקות לשלילת אוסלר-וובר-רנדו. במידה ולא מדובר במחלה זו, אלא רק בדימום מהאף, האם ישנה מניעה לצלילה? אשמח לחוות דעתך בבקשה, דור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דור, בשלב זה, עד תום הבירור האם מדובר ב HHT - תסמונת אוסלר-וובר-רנדו, אני ממליץ לא לעבור קורס צלילה ! למחלת כלי דם זו עלולה להיות השפעה פתולוגית מסוימת בהתייחסות לבעיות פיסיולוגיות\רפואיות בצלילה. במידה ותישלל אפשרות המחלה, הרי אפשר לגשת לקורס לאחר התייעצות והמלצת א.א.ג המבין בצלילה.

16/06/2015 | 19:26 | מאת: קלייר

שלום רב לך ד''ר יהודה מלמד , שמי קלייר בת 25 . גיליתי השבוע שאני בהריון (ראשון) בשבוע מספר 7 . העניין הוא שצללית בזמן השבוע ה6 3 צלילות אחת 8 מטר , אחת 13 ואחת 22 מטר . שמרתי על זמן תחתית ועל הפסקות בחזרה .. נשמתי כמו שצריך ללא עצירת נשימה למעט עצירות נשימה קטנות בשביל לפמפם . אני מאוד חוששת על המשך ההריון בגלל שצללתי ושעלול להיות נזק לעובר . אשמח לשמוע את דעתך . תודה רבה לך , קלייר .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קלייר, אל חשש, לא הייתה כל השפעה לצלילות, שבוודאי נהנת מהן, ולהריון ! בפורום זה כבר כתבתי מספר תשובות בנושא הריון וצלילה. בתמצית, לדעתי האישית, במידה ומקפידים בדקדקנות על כללי בטיחות ובצורה מושכלת! צלילות ספורטיביות מתונות (לדוגמא, עומק מיירבי 20, ז.ת. 10 דקות פחות, להמנע ממאמץ, לעבור לנטרוקס וכו'), אפשר להמשיך לצלול להנאה בכל חודשי ההריון. נכון הוא כי ההמלצה בספרות המקצועית ברפואת הצלילה היא להימנע מצלילה בחודשי ההריון, קצרה היריעה בפורום להיכנס לנבכי הנושא, נגישות המידע באינטרנט מאפשרת זאת. שיהיה לך המשך הצלחה ובמזל טוב.

18/06/2015 | 07:25 | מאת: קלייר

עזרת לי מאוד .. תודה רבה לך !

שלום רב, מבקש לברר על תופעה שנתקלתי בה מספר פעמים בצלילה. לעיתים רחוקות, כאשר אני בתנוחה בה הראש מופנה כלפי מטה, מופיעה הרגשת קרירות באוזן – כאילו חדרו לתוכה מים. במקרה כזה, אם אני מפמפם, מופיע כאב חזק באוזן. התופעה לא מלווה בסימפטומים נוספים - אין אובדן שווי משקל, אין בחילות או סחרחורת וכיו"ב. משיחות עם צוללים אחרים עולה שהם לא חוו תופעה דומה. אשמח לדעת האם מדובר בתופעה מוכרת ומה ההסבר לה. תודה מראש. אלון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, עובדה ידועה היא כי לפעמים הרגשת הפימפום על עור התוף היא אחרת כאשר בצלילה הראש מופנה כלפי מטה, בתנוחה זו שארית האוויר שנשארה בתעלת האוזן החיצונית יוצא החוצה ואכן המים הקרים עכשיו במגע ישיר עם עור התוף וזו הרגשת הקרירות, במקרה זה האוויר הדחוס מהצד השני באוזן התיכונה צריך להזיז עור תוף שמצדו השני נוזל. במנח גוף שכזה, בתפקוד תקין של צינורית ע''ש אוסטכיוס, פמפום הנעשה בעדינות ובתדירות לא צריך לגרום לכאב אלא רק להרגשה שונה במקצת.

16/06/2015 | 10:55 | מאת: אלון

12/06/2015 | 08:42 | מאת: שרון

שלום מעוניין לדעת כמה זמן אחרי ניתוח באריאטרי שרוול לא מומלץ לצלול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שרון, כל מקרה נידון לגופו תרתי משמע, כדאי להתייעץ עם הרופא שניתח אותך. כללית, במקרה של ניתוח כגון זה על ידי טכניקת הלפרוסקופיה, לדעתי אחרי החלמה יש לחכות מינימום 3-4 חודשים לצולל מוסמך על מנת לחזור במתינות לצלילה ספורטיבית.

09/06/2015 | 11:28 | מאת: לילך

שלום, לפני כשבועיים וחצי דרכתי על קיפוד ים באילת. הקוצים נמצאים בסמוך לאצבעות ממש על כריות כף הרגל - כ24 קוצים. במשך שבוע לא יכלתי לדרוך ואז כבר חשתי הטבה וכיום אני דורכת והכל. הלכתי לרופאת משפחה שהפנתה לאורטופד ואלו נתנו לי אנטיביוטיקה 500 מג ל5 ימים. סיימתי אותה ועדיין בבקרים אני לא מצליחה לדרוך בגלל שכואב ובמשך היום מדיי פעם יש לי מן כאב חד באותו איזור כשאני דורכת. מאז ההטבה הכאב נמצא באותו המצב אין שיפור ואין החמרה. מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לילך, ברוב מקרי פגיעת קוצי קיפודי הים אין הרבה מה לעשות אלא לתת לזמן ולתהליכי הריפוי העצמי לעשות מלאכתם. יש למנוע אפשרות זיהום משני ולכן אסור לנסות להוציא את הקוצים המשוננים, התהליכים הטבעיים במשך הזמן ימוססו את הקוצים. במקרה שלך כנראה היה כבר זיהום משני ולכן טוב עשה הרופא שנתן לך קורס אנטיביוטיקה.

17/06/2016 | 17:07 | מאת: Gross guy

שלום לילך ודר מלמד.. דרכתי על קיפוד ים במקסיקו עם כל הרגל ויש לי 50 קוצים ברגל. נאמר לי שבמים חמים הם נמסים ושלושה ימים אני יחזור ללכת. אחרי שלושה ימים הלכתי לבית חולים שאמרו שחייבים להוציא את הקוצים כי הם ארוכיפ ועמוקים והרדימו לי את הרגל ונתנו לי אנטיביוטיקה. עבר שבועיים וחצי מאז יש הטבה מסויימת אך לא יכול ללכת לאורך זמן בלי דקירות ברגל. אשמח לדעת אחרי כמה זמן זה עבר לך לילך ואשמח לקבל את תגובתך דר. תודה

06/06/2015 | 00:59 | מאת: קטי

שלום, ברצוני לדעת האם להימנע מצלילה כאשר קיימת אבחנה של מחלת וונויליברן? בני בן ה -16 אובחן כאשר היה בן 8 מידי פעם (בעיקר בימים חמים ויבשים הוא מדמם מהאף ).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קטי, כללית ובמידה והמחלה בצורה קלה, איני רואה בעיה חמורה העלולה למנוע מבנך לעשות קורס צלילה ספורטיבי. יש לדעת כי תופעה של קושי באיזון לחצים עלול לפעמים להביא לדימומים בריריות הסינוסים ועל עלולה להיות בעיה במחלה זו. ספציפית לגבי בנך, ממליץ לך להתייעץ עם ההמטולוג הרופא המטפל.

30/05/2015 | 17:40 | מאת: יקי

בתי עברה לפני כשנה וחצי ניתוח להוצאת כולסטאטומה ושחזור של התופית. האם היא תוכל לצלול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יקי, לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה, ממליץ לך לפנות לרופא א.א.ג מומחה המבין גם בתחום הצלילה הספורטיבית. במחלקת א.א.ג בבית חולים כרמל בחיפה המנוהלת על ידי פורפ' אילנה דואק יש כמה רופאים הבקיאים בנושאי א.א.ג וצלילה.

21/05/2015 | 15:12 | מאת: עינת

שלום ד"ר מלמד, קראתי פה בפורום את תגובותך לגבי צלילת מכשירים בעת הריון. אני מבינה שההמלצה הגורפת היא להימנע, ושנובעת בעיקר מחוסר ידע וממחקרים קלינים מתאימים. אם אני לא טועה הנושא הועלה לאחרונה ב2013. אני רוצה לשאול אם יש חדש בנושא או המלצה גורפת חדשה. אני צוללת מנוסה ושקולה כבר 16 שנה, צוללת בקביעות כל חודש-חודש וחצי עם בעלי. אני בריאה בדרך כלל ועוסקת בספורט בדרך קבע. בשלבי הריון התחלתיים. רוצה להבין אם אפשר באמת להמשיך לצלול באופן אחראי, ללא חריגה מגבולות הצלילה הספורטיבית, באמת רק בעומקים רדודים של 12 מטר? או שעלי לבדוק את זה פרטנית? או בכלל להתאפק 9 חודשים...? פרט לכך, רציתי לשאול אם צלילה חופשית (במסגרת שנרקול), לא מאומצת, קצרה, פשוטה, עד לעומק מקסימלי של 5 מטר היא לא מזיקה בהריון? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עינת, אם אכן קראת את כל תשובותי לשאלה זהה זו שאני מקבל מדי פעם בנושא זה, הרי יודעת את תשובתי. אין כל חידוש בשנים האחרונות הגורם לשינוי בתשובה. לדעתי הפרטית, במידה ומקפידים על הכללים ומדובר בצלילת הנאה ספורטיבית ללא מאמץ ובמיוחד לעומק רדוד כפי שאת מתארת, אין כל בעיה ! כל טוב ושיהא במזל טוב.

06/05/2015 | 11:39 | מאת: דור

ד"ר מלמד שלום רב, ברצוני להירשם לקורס צלילה באילת (כוכב 1 +2, עד 30 מטרים עומק). נולדתי עם כליה ימנית אקטופית, הם יש מגבלה בביצוע הקורס ולאחר מכן צלילות? תפקודי הכליה שלי תקינים ואני בריא בדר"כ. בן 25. תודה, דור.

06/05/2015 | 11:43 | מאת: דור

אציין בנוסף כי רק הכלייה השמאלית עובדת, הימנית אינה פעילה ומדובר במום מולד.

שלום לך דור, איני חושב שיש סיבה לאי כשרות רפואית לצלילה ספורטיבית בגין הבעיה הרפואית שהצגת. שנן היטב את שילמדו אותך בקורס, הקפד מאוד על כללי הבטיחות ותהנה מצלילה בטוחה.

06/05/2015 | 09:38 | מאת: אורי

ד"ר מלמד שלום, אני צולל כבר כשנתיים וההתחלה כמעט יש לי בעיות להשוואת לחצים באוזניים בזמן ירידה לעומק, ע"י פמפום. בזמן שאחרים יורדים בדוך לעומק אני צריך לעשות הפסקות רבות וארוכות לפמפום שלא תמיד מצליחות ולעיתים לאחר העלייה למים מופיעה נזלת דמית - להבנתי פגיעת בארוטראומה בסינוסים. אני מניח שתמליץ לפנות לרופא א.א.ג לבדיקת תעלת אוסטכיוס, שאלתי היא האם ניתן לבדוק אותה בבדיקה חיצונית או שנדרשת דימות כלשהי בלבד? האם סביר שהיא חסומה/צרה באופן כלשהו ומה הפרוצדורה לטיפול? תודה, אורי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורי, אכן צדקת, חבלת לחץ בסינוסים נותנת סימנים כנזלת דמית. ממליץ לפנות לרופא א.א.ג המבין בצלילה, בדיקת תפקוד אוורור תעלת אוסטכיוס ניתן לעשות בבדיקה פשוטה הנקראת טימפנומטריה שכל רופא א.א.ג יכול לעשות במרפאתו. יתכן ויידרש גם צילום סינוסים על מנת לקבל אבחנה מלאה יותר לבעייתך. ולבסוף במידה והכל תקין יתכן ועליך לשפר טכניקת השוואת הלחצים - הפימפום.

16/04/2015 | 18:01 | מאת: שירה

שלום, יצאתי באמצע מצלילה של עומק מקסימאלי 14 מ' למשך כ 30 דק במהירות עקב בעיות אוזנים. מחוץ למים אכן התגלה נקב בעור התוף. בבית חולים קיבלתי גם חמצן למשך 25 דק בגלל העליה המהירה לפני המים. כעת (יותר מ 24 שעות אחרי) יש לי כאב בכתף אך שאינו מגביל תנועה. האם יש קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שירה, אל דאגה אך יתכן וכאב כתף זה הוא סימן לבעיית דקומפרסייה קלה כתוצאה מעליה מהירה מעומק 14 מטר לאחר זמן תחתית של כ 14 דקות. אבחון מדויק מצריך תחקור מפורט יותר. ממליץ שתצרי קשר עם רופא צלילה כונן באחד מהמרכזים: או בחיפה במכון לרפואה ימית - 048693091 048693092 או במרכז בתא הלחץ של אסף הרופא - 089205194 או 089779999 ולבקש רופא תא לחץ. באילת בית חולים יוספטל. כאמור אל דאגה, גם אם כאב זה מדקומפרסייה זו דקומפרסייה קלה מאוד אך יתכן וכדאי שתהא מטופלת. בהצלחה.

שלום....כמה זמן לאחר ניתוח עמוד שדרה וקבוע חוליה ניתן לרדת לצלול?יש מגבלת עומק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עינת, כללית, לאחר ניתוח מעין זה לדעתי יש לחכות מעל שלושה חודשים ויותר עד חזרה מדורגת לצלילה, הבעיה יותר מחוץ למים, כמובן לקחת בחשבון בעיית נשיאת הציוד ומכלי הצלילה, ספציפית כדאי להתייעץ עם הרופא שניתח אותך.

12/04/2015 | 20:34 | מאת: ירון לביא

שלום דר מלמד עברצי ניתוח ירוד בעין לפני 3 שבועות , ללא סיבוכים כלל . אני רואה מצויין . החנקניטיס הורג ... כמה זמן עד שניתן לחזור לצלילה ספורטיבית ? תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ירון, באם עברת ניתוח השתלת עדשה תוך עינית, לדעתי זמן ההחלמה המלאה הוא כשלושה חודשים ואז אין כל מגבלה לחזור לצלילה. התייעץ עם הרופא שניתח אותך.

שלום לפני שבועיים נאלצתי לבצע עליית חירום מעומק מקסימלי של 24.6 מטר אל פני הים בתוך פחות משתי דקות (היתה עצירה קצרה ב17 מטר) וללא עצירת בטיחות תקנית. הצלילה היתה הראשונה והיחידה ביום. ההעמקה היתה במדרון. זמן התחתית הכולל היה 13 דקות בסך הכל. לא הופיעו כתמים על העור או בתסמינים מיוחדים אחרי האירוע. א. האם יש מניעה לצלול שוב שלוש שבועיים אחרי האירוע? ב. האם יש סכנה בריאותית כלשהי? תודה חי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך , כללית, תשובה מלאה ומדויקת יותר לשאלתך ניתן לתת רק לאחר תחקיר מלא עם פרטים נוספים על אירוע הצלילה. לעצם הדבר, במידה ואכן באמת לא הופיעו סימנים כל שהם לאחר היציאה מהמים, אכן יצאת במזל גדול ואתה יכול להמשיך לצלול ובוודאי תוך שמירה על כללי הבטיחות.

25/03/2015 | 12:07 | מאת: חי

האם סימנים על העור הם סימנים מחייבים לדיקומפרסיה? אני שואל משום שאני ספורטיבי כך שתמיד כואב איזה מפרק ונוטל טלפסט שאחד הסממנים שלו הוא סחרחורת.

שלום לך, כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, על מנת לתת תשובה מדויקת ככול שאפשר לשאלתך הספציפית הנוגעת לאירוע שלך, יש לתחקר לעומק את שקרה. כללית, סימנים בעור לאחר צלילה על פי כללי מניעת דקומפרסייה, אינם מחייבים בדרך כלל טיפול.

24/02/2015 | 09:14 | מאת: עדן

שלום דר מלמד, בבדיקת סי טי לכאבי גב נמצאו הממצאים הבאים כממצאים נוספים: בולות תת פלוריאליות בפסגות הריאות. האם יש השלכה לצלילה לממצא זה. הובהר לי שזה ממצא שכיח מתאים למעשן. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עדן, מן הראוי שרופא מומחה לריאות (פולמונולוג) שהוא גם רופא צלילה יראה את תצלומי ה CT ויקבע. בבית החולים כרמל ביחידה הפולמונולוגית תוכל להתייעץ או עם דר אמיר אברמוביץ או עם דר' יוחאי אדיר. באזור המרכז ברעננה דר' ישראל טרייבר. בכל מקרה כדאי להפסיק לעשן, "אם צוללים לא מעשנים" !

15/02/2015 | 10:55 | מאת: איתי

טוב אז ככה אתמול ב 16:00 צללתי צלילה אחרונה של הקורס טכני הצלילה בוצעה לעומק של 40 מטר אם 28% חמצן וגז דקו של 50% במהלך הצלילה שהגנו ל40 מטר ניתקלנו בזרם ושחינו נגדו בשלב מסוים הרגשתי את שיכרון המעמקים וירידה במהירות התגובה ולפי נוהל עלינו ובייצנו את החניות הנידרשות כאשר מ20 מטר נשמנו את גז הדקו . בייצנו את החנייה האחרונה ארוכה בערך 16 דקות וחשוב לציין שמיבחינת הטבלה לא ניכנסנו לדק ומפרסיה ביכלל . יצאנו מהצלילה והכול הרגיש בסדר ובמהלך הערב התחלתי להרגיש גירוד בגב שנימשך כול הלילה ולא נתן לי לישון היום בבוקר הוא כבר עבר אבל יש לי עדיין חששות שאולי ניפגעתי [מה אני צריך לעשות }

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב איתי, אתחיל ואומר שככול הנראה לפי הכתוב שאין חשש מבוסס שיש לך איזו בעיית דקומפרסייה, אך ראוי, ובמיוחד אם עדין בשעת ערב זו, יש לך אי אילו תחושות לא רגילות כמו נימול או כל הרגשה חריגה, שתתקשר לרופא תורן במכון לרפואה ימית או לתא לחץ אסף הרופא על מנת ורופא צלילה תורן יקח ממך אינפורמציה הרבה יותר רחבה משניתן לקבל במסגרת פורום זה. מר''י - 048693040 או 048693092 באסף - 089779999 או 08 9205194 .

09/02/2015 | 11:21 | מאת: רון

דר שלום, בשבוע שעבר צללתי לעומק של כ30 מטר בעקבות המשך הקורס, בימים של הצלילה שמעתי מצויין, ואילו כאשר חזרתי הביתה לאחר סיום כל הצלילות יכולת השמיעה התחילה לרדת בצורה משמעותית. הוסיף ואומר כי בזמן הצלילות הרגשתי מעט בחילות, וכי הייתי מצונן מעט. כאשר הלכתי לרופאת משפחה היא הסבירה לי שעור התוף חווה טראומה ולכן זהו המצב. האם להסתפק בהסבר הזה? לא חל שיפור מאז הירידה בשמיעה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רון, אי שיוויון לחצים משני צדי עור התוף בעת העמקה בצלילה כתוצאה מבעיית איוורור האוזן התיכונה עלול לגרום הצטברות נוזלים באוזן התיכונה וכתוצאה מכך הפרעה בשמיעה. בדרך כלל טיפות אף לאחר היציאה מהצלילה עשויים ליבש ריריות האף ולפתוח מעברי איוורור האוזן התיכונה. במידה ועדין הבעיה קיימת גם אחרי טיפול עם טיפות האף, פנה לרופא אף אוזן גרון לבדיקה.

שלום, הייתי בהודו באיי אנדמן ב2 צלילות מסירה. עד ההגעה לנקודת הצלילה הרגשתי כאבי בטן חזקים ורצון להקיא ללא הצלחה. ירדתי לצלילה ובגלל גיהוקים חזקים ורבים לחץ האויר במכל שלי נגמר מהר מהרגיל ומכולם ויצאתי לבד עם המאסף אל פני המים. בצלילה השניה כנ"ל. לאחר הצלילה הרגשתי נורא במשך 4 ימים, סחרחורות ופחדים והייתי שקט ואפתי לסביבה באופן חריג ובקושי הצלחתי להירדם בלילה, שינה קצה של חצי שעה ואז התעוררות עד הבוקר. לאחר 4 ימים הייתה לי טיסה ובטיסה חשתי ברע. בזמן הנחיתה הראש לי הסתובב והרגשתי שהמטוס מתהפך והדופק שלי היה ממש מואץ והזעה מרובה. בערב הלכתי להיבדק בבית חולים בדלהי מכיוון שהיה לי קשה לנשום. הגעתי עם לחץ דם של 166 ולאחר טיפול עם מסיכת חמצן וזריקה להרגעה הוא ירד ל154. קיבלתי אנטיביוטיקה להקלה בדרכי הנשימה. נבדקתי היום אצל רופא א.א.ג. והוא נתן לי קלסינוס 3 ביוםX7 ימים. השאלה שלי אם יש משהו נוסף שעלי לעשות ולהיבדק? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דרור, לצערי איני יכול לעזור לך יותר מאשר לייעץ לך לא לצלול יותר עד שתעבור בירור ובדיקות רפואיות במידת הצורך לכשתגיע ארצה.

24/01/2015 | 15:37 | מאת: 0503001120

שלום, בעוד מספר שבועות יש לי פגישת עבודה באילת אליה וממנה אני טס מתל אביב. שאלתי- במידה ואני מבצע צלילה בשעה 09:00 בבוקר לעומק 24 מטר ולמשך 45 דקות. יציאה מהמים ב-10:45 האם בטוח לטוס חזרה בשעה 21:00? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בעבר הכלל היה שניתן לטוס 12 שעות לאחר יציאה מצלילה ספורטיבית שאינה מחייבת הפסקת דקומפרסייה ולפחות 24 שעות לאחר צלילה עם הפסקות דקומפרסייה. כיום מקובל שלא מומלץ לטוס 24 שעות לאחר צלילה.

21/01/2015 | 05:10 | מאת: אורית

האם יש בעיה לצלול אם לוקחים ארקוקסיה? התחלתי ביום שלישי וביום ראשון הקרוב, מתחילה קורס צלילה כוכב 1 ו2. עקב אפשרות למתיחת גיד/דלקת, קיבלתי את הכדור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורית, איני רואה בעייה בעצם לקיחת התרופה והקורס אותו את מתחילה ביום ראשון, בדרך כלל הבעייה נעוצה בסיבה שבגינה נילקחת התרופה ולא התרופה עצמה. שיהא לך קורס מוצלח.

21/01/2015 | 18:36 | מאת: אורית

תודה על התשובה

16/01/2015 | 02:22 | מאת: צוללנית

שלום רב, אני ובעלי נמצאים בחופשה בחו"ל ובה תכננו לנסות להיכנס להריון. שנינו צללנו כ10 צלילות במשך שלושה ימים עד לעומק של 25-30 מטר. כשצללתי הייתי בימים 4-6 מקבלת הווסת. רציתי לדעת האם צלילה משפיעה על תאי הזרע והביצית הנוכחיים? האם יכולות להיות השפעות רעות על איכות עובר שיכול פוטנציאלית להיווצר החודש? האם כדאי להימנע מלהיכנס להיריון החודש? אשמח לתשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לדעתי אין כל בסיס מוכח לחששותיך במידה והצלילות נעשות כמובן בהתאם לכללי הבטיחות המקובלים בצלילות ספורטיביות, עלכן המלצתי לכם המשיכו לצלול ולבלות.

10/01/2015 | 11:27 | מאת: יוסי

שלום הבן שלי בן 30 מטייל בדרו אמריקה והתכוון לעשות קורס צלילה בימים הקרובים. לםני עשר שנים התעלף במהלך אמון צבאי ואובחן אצלו מום מלידה - מסתם אוןרטאלי בעל שני עלים. בריאותו תקינה ללא כל סיפטומיפ. בעל כושר גופני גבוה - עשה טרקים מאומצים בהימליה. האם יכול לעשות קורס צלילה בסיסי? האם יש מגבלות לעומק הצלילה? בתודה יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יוסי, איני ממליץ שבנך יעשה קורס צלילה לפני בדיקה מדוקדקת על ידי קרדיולוג מומחה המבין בצלילה. פגם מולד של מסתם אורטאלי דו עלעלי בצעירים אינו בדרך כלל מהווה בעיה אך עם הגיל, במיוחד מגיל 30 ומעלה גוברת הסכנה להיצרות ועל כן להביא לטשטוש ואפילו לאיבוד הכרה במאמץ. טשטוש או איבוד הכרה במים עלול לגרום לטביעה. ממליץ שבנך יחזור ארצה בשלום ויעבור את הבדיקות שעל פיהם תקבע כשירותו הרפואית לצלילה.

25/12/2014 | 08:50 | מאת: mom

דר מלמד שלום, בני חיל בן 20, עובר בימים אלה בירור עקב חשד לטרומבוציטופניה. ערכי PLT בין 70=100 בחודשיים האחרונים, MPV 13-14. גם לימפוץ היו קצת גבוהים, כ- 43. הוא רוצה לרדת לאילת לצלילות בימים הקרובים. מה דעתך ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אמא מודאגת, כללית, ערכי ה - PLT אכן נמוכים מעט וכמובן הבעייה העיקרית היא חשש לחשיפה לדימומים. המלצתי היא כי בנך יעבור את כל הבירורים אצל רופא המתולוג וידחה את הצלילות לאחר שתתקבל תמונה ברורה למצב בריאותו.

09/12/2014 | 15:28 | מאת: זיו

לאחר טיפול מסיבי בסטרואידיים הובחנתי AVN (דרגה II) פרק ירך דו צדדי. הולך עם קביים התחלתי בטיפול בתא לחץ. אחרי כמה טיפולים ניתן להבחן בMRI אם יש שיפור כלשהו? הטיפולים יקרים אינם מסובסדים ע"י הכללית. תודה, זיו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זיו, הטיפול בחמצן היפרברי בתא לחץ מאוד יעיל בטיפול ב AVN דרגות I ו II ומביא להחלמה מלאה ביותר מ 80% מהמקרים, אך נדרשים לפחות 60 טיפולים. לעמיתי פורפ' דני רייס ולי ניסיון בנושא למעלה מ20 שנה בעשרות רבות של חולים. לצערי הוריית טיפול זו עדין לא בסל למרות שהוגשה פעמים רבות עם מאמרים ועבודות מחקר המגבות ניסיוננו. קופות החולים המאוחדת ומכבי מכירים בכך ונותנים טופסי 17, לצערי קופת חולים כללית הפסיקו לתת טפסי 17 להוריית טיפול זו וחבל. בדיקת MRI, מניסיוננו, כדאי לעשות רק לאחר תום ה - 60 הטיפולים. לעיתים נדרשים גם 90 טיפולים, במיוחד שמדובר בדרגה II ולאחר סטראידים, גם הפסקת התהליך הפתולוגי ללא החלמה מלאה עשויה לבטל הצורך בהחלפת המפרק.

שלום, בעבר טופלתי בתא מרובה מטופלים. האם יש הבדל בין טיפול בתא שכזה לבין תא יחיד? האם יעודם הטיפולי שונה?

שלום לך איש, אין כאן מקום מספיק לתת סקירה על ההבדלים והיעדים של תא לאדם יחיד ותא רב מדורי לרבים, ניתן לקבל מידע זה בהרבה ממאגרי המידע בנט. עקרון לחצו החלקי הגבוה של החמצן המשמש כתרופה יכול להישמר בצורה טובה ובטוחה הנדרשת לחולה, זאת על ידי אנשי מקצוע בשני סוגי התאים.

01/12/2014 | 16:27 | מאת: איש

ד"ר יהודה מלמד, תודה רבה על המענה המהיר. האם אוכל בבקשה להתקשר אל משרדך?

25/11/2014 | 15:44 | מאת: אור

שלום, לפני כמה שנים עברתי טיפול ארוך בתא הלחץ עקב חבלת ראש. כעת אני מתגורר בטיוואן ואני רוצה לשוב לטיפול בתא הלחץ פה. העלות היא נמוכה ויש לי הזדמנות לעשות זאת. יש לי כמה שאלות הנוגעות לכך. כמובן שלא אראה בדברים כל המלצה רפואית, אך אשמח לשמוע את הערותייך וכמובן את אזהרותייך אם ישנן. 1. האם יש חשיבות מכרעת לסוג תא הלחץ? או לצוות המטפל? 2. האם יש תועלת כלשהי במספר בודד של טיפולים? איני יודע מהו הפרוטוקול לטיפול משלים בתא הלחץ. טופלתי בעבר מספר רב של טיפולים והגבתי להם יפה. הפעם חוששני שאולי אאלץ להפסיק את הטיפולים באמצע מסיבות אישיות אינן קשורות אל הטיפול עצמו. כיוון שכך אני מבקש לדעת האם יש תועלת במספר מועט של טיפולים. שאלות נוספות שעלו בי הן 3. האם עלי לקחת את תוסף התזונה NEC בתקופת הטיפול? 4. האם יש מזונות או תוספי תזונה שעלי להימנע מהן בתקופת הטיפול? אני מתנצל על שאני מטריח אותך בשאלותי. שלומות ובריאות יפה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אור, קצרה יריעת הפורום על מנת להשיב על כל שאלותך, לשאלתך הראשונה אכן יש חשיבות גדולה לצוות מקצועי לתקינות ולסוג תא הלחץ. היות וחסרים לי הרבה מהפרטים החשובים בנוגע לסיבת הטיפול בך ותוצאותיו, ממליץ שתפנה ישירות לגורם שטיפל בך על מנת ויענה בהרחבה על כל שאלותיך.

24/11/2014 | 10:41 | מאת: נגה

שלום, לפני כשבועיים סיימתי טיפול בסינוסיטיס עם אנטביוטיקה ואלרג'יקס ותרסיס לאף. בעוד כשבועיים ארצה לצלול האם כדאי? כרגע מרגישה טוב הכאבים חלפו האף פתוח!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נגה, במידה והבעיה חלפה לחלוטין איני רואה מניעה לחידוש הצלילה, במידה ובעת תחילת הצלילה תרגישי קושי בהשוואת לחצים אן באוזן תיכונה או בסינוסים אל תתעקשי להמשיך. בכל מקרה ואם קורה השתמשי בטיפות אף.

24/11/2014 | 16:31 | מאת: נגה

תודה, איך אני יודעת שאכן הסינוסיטיס נעלם מלבד תחושות?