פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

1596 הודעות
1438 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

שלום, אני פונה בשם אבי. בפברואר 2015, בגיל 76, נפל מסולם בגובה מטר עד מטר וחצי, ונחבל בראש. היה דימום חיצוני בצד שמאל מאחור שנמשך מספר ימים ועצר. חודש לאחר מכן נפל בהליכה. הנפילה לא גרמה לפגיעה, קם ממנה בעצמו. לאחר נפילות נוספות ותחושת אי יציבות נשלח באוגוסט 2015 לנוירולוג ולבדיקות CT ו- MRI. ב - MRI נמצא גוש בקדמת המצח. ביופסיה בביה"ח רמב"ם הראתה שהממצא הוא מנינגיומה. הצוות של רופאי אא"ג ונוירוכירורגיה החליט שהמנינגיומה אינה מפריעה לתפקוד, אינה קשורה לבעיית היציבות ואין צורך להוציאה. בשתי בדיקות MRI נוספות לא נמצאה הסיבה לתלונתו העיקרית, חוסר שיווי משקל. עם הזמן חלה הדרדרות ביכולת ההליכה והחל להסתייע במקל. בדצמבר 2016 קבל מאורולוג תרופה בשם קדקס במינון גבוה. בעקבות צריכתה, הסתחרר, נפל, נחבט בראשו, דימם וסבל מאובדן הכרה לכמה רגעים. מאז חלה הדרדרות נוספת ומשמעותית (1) ביציבות ההליכה – עבר להשתמש בהליכון עם גלגלים באופן קבוע, (2) ביכולת הדיבור - הגיית המילים שנעשתה איטית, שליפת מילים והיכולת לנהל שיחה נפגעו. (3) חולשה ביד ורגל ימין. בשלב זה פנה לנוירוכירורג מומחה להמשך בירור המצב. הנוירולוג בדק ושלח לבדיקת מוליכות עצבית ו- MRI מוח. גם בדיקות אלה נמצאו תקינות. במצבו הנוכחי מתקשה ללכת אפילו עם ההליכון, אינו מתקלח לבד, מתקשה להתלבש לבד, ולא נשאר לבד. הייתי רוצה להבין אם תא לחץ עשוי לסייע והאם לדעתכם ישנן בדיקות נוספות שניתן לבצע כדי לאבחן את מקור הבעיה. תודה, משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך משה, מדבריך אפשר להבין כי עדין אין אבחנה. מן הראוי שתפנה לנוירוכירורגים או לנוירולוג מטפל לבדיקות נוספות כמו מיפוי מוח SPECT או Pt\ct על פי הבנתם על מנת לעשות מאמץ להגיע לאבחנה. במידה ויש תימוכין בבדיקות שהסימנים הקלינים קשורים לחבלת המוח בעבר יתכן ויש מקום לטיפול בתא לחץ. במידה וכן שלח "סיכום מחלה" עם תוצאות הבדיקות וסיכום הנוירולוג למספר פקס שלנו - 048300055 ונבדוק האם יש מקום לטיפול משולב בתא הלחץ במקרה זה.

תודה רבה על המענה המהיר! האם תוכל להפנות לנוירוכירורג שזו התמחותו? שני הנוירולוגים שראו את אבי לא מצאו דבר ומאחר שמצבו ממשיך להדרדר, איני בטוח שיש טעם לחזור אליהם להמשך הבירור. תודה רבה, משה.

אני במשך שנים שוחה בבריכה. בטמפטורה שהיא בין 25 ל 29 מעלות. אני אוהב קור יחסית לאנשים אחרים. במהלך החודשים האחרונים התחלתי לשחות בים. כאשר הטמפרטורה הרבה יותר נמוכה מאשר בבריכה. עד 22 מעלות הצלחתי לשחות והכל בסדר. עכשיו בחודש האחרון הטמפרטורה צנחה ל 20 מעלות. שזה ממש קר. נכנסתי לפני יום למשך חצי שעה לים בלי בגד לחורף. הרגשתי הפעם די שונה. בהתחלה הקור של המים ממש דקר אותי בגב. וחשבתי שהתרגל לזה. אחרי חצי שעה התחלתי להרגיש יותר איטי בגוף, פחות מרוכז ויותר שבתחושה של היי. יצאתי מהמים. ורעדתי בגוף והיה לי קר מאוד. למרות שהתלקחתי עם מים חמים ושמתי בגדים חמים היה לי יום שלם קר בגוף עם חום גוף של 35.7 מעלות כאשר הגב שלי התחתון היה תפוס ועם הרגשה לא נעימה של קור שמה, והייתי די חלש במשך יום. רק אחרי יום עלה בחזרה החום גוף ל-36.7. 1. השאלה שלי עד איזה טמפרטורה של מים בים אני יכול לשחות ללא חשש לקבל היפתורמיה? 2. בים התיכון הטמפרטורות מים יורדת ל17 מעלות בחורף. 3. האם יש בדיקה שעליי לעשות לפני שאני שוחה במים קרים? 4. האם שחייה כזו בהמשך החורף יכולה להעמיד אותי בסכנה? 5. במידה וקיבלתי היפודרומיה עקב שחייה וירד לי חום גוף לפחות מ35 או 34. האם זה עובר לבד? אשמח לתשובה, כדי שאוכל לדעת איך לנהוג. אני נפצעתי בצבא ועם נכות והשחייה בים מרפאת את גופי ונפשי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דויד, שאפו, אכן שחייה עשויה לרפא גוף ונפש אך יש לזכור כי שחיה במים קרים עלולה בהחלט לגרום להיפותרמיה ואם בשחייה האחרונה חום גופך הגיע מתחת ל 36 מעלות אכן הסתכנת בהיפותרמיה. צר כאן המקום להשיב לכל שאלותיך, בחיפוש נכון במאגרי המידע תוכל לקבל את כל התשובות. בנוסף, במכון לרפואה ימית של חיל הים עוסקים זה שנים רבות במחקרים גם בתחום זה ואם תתקשר למרכז המידע שלהם תוכל לקבל מידע לגבי מחקרים בנושא שהגיעו לפרסום בעיתונות המקצועית - 048693467.

12/12/2017 | 16:10 | מאת: רותם

שלום, בת 19 לפני גיוס. לפני שבועיים צללתי צלילת היכרות באילת. לאחר הצלילה הרגשתי אטימות באוזן ימין וטינטון. כאשר נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון הוא אמר שיש לי מים באוזן ולאחר שהם יספגו הסמפטומים יעלמו. הרגשתי בנוסף ירידה בשמיעה ולכן ביצעתי בדיקת שמיעה שבה נמצא כי יש לי ירידה פתאומית בשמיעה בינונית-חמורה. בהמלצת רופא אף אוזן גרון התחלתי טיפול בסטרואידים. היום (חמישה ימים לאחר התחלת הטיפול) ביצעתי בדיקת שמיעה נוספת שלא הראתה שיפור כלל. כרגע ההמלצה של רופא אף אוזן גרון היא להוריד את המינון של הסטרואידים. אני נמצאת בינתיים במנוחה. האם יש הסבר לפגיעה ודרכי טיפול נוספות? מה הם סיכויי ההחלמה שלי? תודה מראש, רותם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רותם, כללית, הטיפול המידי והיעיל ביותר לאחר יציאה מצלילה עם תלונות דומות הוא טיפות אף על מנת ליבש את הריריות, לאוורר את האוזן התיכונה והנוזלים יתנקזו. למקרה שלך, היות ועברו שבועיים יש לבדוק ולאבחן היטב את הסיבה לירידה בשמיעה. ממליץ לפנות ובהקדם לרופא א.א.ג המבין בנושאי הצלילה ותאי לחץ. אם את בצפון ממליץ על פרופ' אבי שצ'ופק במרפאת לין בחיפה או דר' יואב יניר במחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל בחיפה.

11/12/2017 | 14:58 | מאת: אבי

באוקטובר 2007 עברתי ניתוח להסרת גידול בשם אקוסטיק נאורומה שישיב על עצב השמיעה שלי. במהלך הניתוח הוסר הגידול וביחד איתו הוסר עצב השמיעה שלי באוזן ימין, כמו כן נפגע במהלך הניתוח עצב הפנים שלי כך שנשאר לי מצב של פציאליס בפנים. לדברי המנתח עצב הפנים שלי לא נפגע אלא רק "נכנס להלם" ואמור להתאושש. לאחר עשר שנים שהוא לא התאושש , הייתי שמח לבדוק אפשרות "להעירו" בטיפול בתא לחץ אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אבי, כללית, בספרות המקצועית יש אמנם תימוכין חיובי במחקרי חיות מעבדה ואף ניסיון קליני בטיפול בתא לחץ בפגימות פתולוגיות בעצבים פריפריים אך זאת, במידה והטיפול ניתן שעות או מספר ימים לאחר האירוע וזה גם הניסיון שלנו. לא ידוע לי על דיווח ניסיון קליני חיובי אחרי זמן כה רב, ואיני חושב שטיפול בתא לחץ יעזור אחרי 10 שנים מהאירוע.

שלום, לאחר תלונות מחברי בצבא על נחירות ניגשתי לבדיקה אצל רופא אף-אוזן-גרון, שם הומלץ לי לעבור ניתוח LAUP והקטנת שקדים. כמה שידוע לי אני לא סובל מקוצר נשימה או הפרעות נשימה כאלה ואחרות בשנתי ובכלל. הניתוח הוא מטעמי נוחות בלבד ולא בריאותי. האם הניתוח יכול להפריע או לגרום להשפעות בעייתיות מבחינת צלילה לטווח הארוך? תודה מראש, תומר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך תומר, לדעתי לא אמורה להיות לך בעיה בצלילה לאחר החלמה מלאה מניתוח זה ואני מדגיש החלמה מלאה.

24/11/2017 | 11:37 | מאת: essential tremor

שלום לדר מלמד אני מבקש לשאול האם ניתן לטפל ברעד ראשוני בתא לחץ? האם נעשו מחקרים בנושא ואם כן מה מידת ההצלחה? תודה בנימין גבע .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בנימין, "רעד ראשוני" ללא סיבה אבחנתית ברורה, על רקע ניווני או על רקע תורשתי, איני רואה רציונאל לטיפול בתא לחץ. איני מכיר מחקרים בנושא וגם אין לנו ניסיון בכך. כללית, טיפול בתא לחץ עשוי להיות יעיל בפגימות פתולוגיות במערכת העצבים כאשר בגלל הפתולוגיה יש ירידת מתח החמצן ברקמה עקב הפרעות בזילוח הדם וכ'.

26/11/2017 | 12:00 | מאת: essential tremor

תודה דר מלמד הרעד הוא על רקע תורשתי. אבל הבנתי ממך שאין מחקרים בנושא כך שלמיטב הבנתי הטיפול היעיל הידוע עד כה (גם הוא ללא ניסיון רב הוא הטיפול ב FUS לדוגמא במכשיר ברמב"ם. בכל אופן שוב תודה על תשובתך. גבע בנימין.

21/11/2017 | 20:07 | מאת: נדב הפעיל החברתי

1 ד"ר מלמד שלום .האם יש איזה שיפור ביחס הממסד לתאי לחץ ? 2 יש דיבורים עם גורמים מממשלתיים או תורמים כדי להקים עוד מרכזים היפרבאריים . 3 יש מחקרים חדשים לגבי היפראוקסיגנציה ללא תא לחץ ? :) תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נדב הפעיל החברתי, את פנייתך ושאלותיך בנושאי "יחסי המימסד לתאי לחץ" נא הפנה לגורמים מתאימים במשרד הבריאות, מיטב זמני מוקדש לעבודתי ביחידת תא הלחץ של רמב''ם ואלישע ולא לנעשה במשרד הבריאות בנושאים אלה. לגבי מחקרים חדשים, במאגר מידע כתוב מילות קשר - HBOT ו Hyperoxygenation ובמידה ותרצה ללא תא לחץ כתוב- normobaric oxygen , תוכל למצוא הרבה חומר.

שלום רב, התגלתה אצלי מוטציית הטרוזיגוט g20210a. אני בת 23, בריאה. הייתי אצל המטולוג ושאלתי אותו בין היתר האם מותר ליום לצלול (עשיתי כבר שתי צלילות בחיי), והוא קצת התלבט. רציתי לדעת האם זה אפשרי והאם אתה יודע על עוד מניעה של ספורט אקסטרימי שנמנע ממני לעשות . תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מור, כללית, בצלילה עם אוויר דחוס עלולה להיות בעיית דקומפרסייה במידה ולא שומרים על הכללים. מצב של קרישיות יתר בדם עלול להוות טריגר ליצירת בועיות חנקן בעת דקומפרסייה לא מבוקרת. במצבך, במידה ובדיקות הדם תקינות, לדעתי אין מניעה לצלילה, לזכור לא להיכנס לפרופילי צלילה המחייבים הפסקות דקומפרסייה, עדיף לצלול עם ניטרוקס ולא עם אוויר דחוס ולהשתמש בטבלאות אוויר, להישאר בגבול ה 20 מטר וכ'. צלילה בטוחה ומהנה.

שלום, לפני שנתיים חליתי בסרטן שד גרורתי. אני מעוניינת בטיפול בתא לחץ מתוך ההבנה שסרטן וחמצן לא הולכים ביחד. האם יש תאי לחץ בחו"ל במחירים שפויים שתוכל להמליץ לי. עברתי רק חמש הקרנות לעצם ירך שמאל ואין לי סיבוכים מהקרינה כך שנראה לי שלא מתאימה להטוויה של משרד הבריאות. בעקבות שימוש בקנאביס רפואי, חשה פגיעה קלה בזיכרון. אשמח לפרטים על תאי לחץ באנגליה או מקומות אחרים, בעלות מופחתת מהארץ. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, טיפול בתא לחץ אינו מומלץ לטיפול בסרטן שד וכמובן לא בסרטן שד גרורתי. אכן יש כמה מחקרים על מודל עכברים שהשתילו להם תאי סרטן הומניים אך אין הדבר מספק הוכחה לגבי יעילותו בטיפול קליני לבני אדם. באשר לפגיעה בזיכרון בעקבות צריכת קנביס, אין רציונל לדעתי כי אין בעיה ווסקולרית, כללית, אין עדין הוכחות מספיקות העומדות בקריטריונים של מחקר מקצועיים רפואיים ליעילות הטיפול לשיפור זיכרון ומעקב ארוך טווח המוכיח זאת בינתיים..

31/10/2017 | 12:53 | מאת: ורד

ד"ר מלמד שלום, אנו גרים בתל אביב ומעוניינים לטפל בילדינו בן ה - 5, אך התא הכי קרוב אלינו עמוס מאוד. אנו מעוניינים לרכוש תא לטיפול בביתנו ולהתייעץ איתך על התאמת התא והטיפול. בברכה, ורד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ורד, איני מעוניין לייעץ ולהתייחס לנושא תאי לחץ אישיים לשימוש פרטי ביתי. באשר לנושא אוטיזם ואפשרות טיפול בתא לחץ, הנושא עדין אינו מוכח דיו בקריטריונים רפואיים מקצועיים, מתאים רק לחלק מהלוקים בתסמונת רחבה זו, אינו נמצא בסל השירותים. לפרטים נוספים ניתן להשיגני או מי מאנשי צוותי בטלפונים - 048377851 או 048377812 .

30/10/2017 | 02:51 | מאת: אילנה

שלום רב רציתי לבדוק מתי ניתן לצלול אחרי ניתוח קיסרי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מן הראוי שתתייעצי עם הגניקולוג המטפל שלך, כללית מדובר בחזרה לפעילות גופנית הכרוכה לעיתים במאמץ . כל מקרה לגופו. כללית לאחר פרוצדורה ניתוחית מוצלחת והחלמה מלאה, לדעתי, לפחות 3 חודשים עד חצי שנה.

25/10/2017 | 16:47 | מאת: אריק

האם טיפול בתא לחץ מסייע להפחתת כאב מנוירופאתיה סכרתית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אריק, אין הוכחות מוצקות ליעילות תא לחץ בטיפול בניורופאתיה על רקע סוכרת אך קיים רציונל ועדין אין בנמצא בספרות המקצועית מחקר ראוי שיאשר זאת. אינדיקציה זו אינה בסל השירותים. טיפול משולב בתא לחץ בפצעים על רקע מחלת הסוכרת נמצא בסל השירותים.

29/10/2017 | 11:29 | מאת: אריק

תוכל בבקשה להסביר את הרציונאל? אם משכנע אז על חשבוני. יש לי גם טרשת עורקים, מוקללה בעין ותיפקוד כליות לא משהו. האם הטיפול יעזור גם בתסמינים אלה?

שלום! לאחרונה השתתפתי בקורס צלילה באילת כוכב ראשון ושני. ביום ה6 של הקורס ביצענו 3 צלילות: הראשונה לסטיל עומק 17 מטר, היתה עלייה איטית וחניית בטיחות בעומק 4.5 מטר ל3 דקות לפחות. אחרי חצי שעה מנוחה צללנו לעומק 8 מטר ל25 דקות. לאחר שעתיים וחצי מנוחה צללנו לעומק 6 מטר לכ20 דק. במשך כל ה4 וחצי שעות האלו לא הורדתי מעליי את חליפת הצלילה,גם בהפסקות, כי היה לי מאד קשה ללבוש אותה. לכאורה אין סיבה לדקומפרסיה. ישנתי טוב בלילה לפני, ללא אלכוהול וללא מחלות רקע. במהלך הצלילות הרגשתי נהדר. כ6 שעות לאחר הצלילה האחרונה מופיעה לי בבטן התחתונה פריחה צפופה ומסיבית לא מגרדת ולאט לאט מופיעה גם בכל אזור היריכיים הפנימיות וקו הביקיני. המחשבה הראשונה היא שזו פריחה מאלרגיה אך מעולם לא היתה לי פריחה מסיבית כל כך ולכן ניגשת למיון ביוספטל. לאחר ניסיון כושל לטפל בפריחה כמקור אלרגי (זריקה ועירוי לוריד של אנטיהיסטמינים ללא שיפור) רופאת צלילה מחליטה שאכנס לתא לחץ לעומק 18 מטרים ל6 שעות. בסוף הטיפול הפריחה נעלמת כמעט לחלוטין. ביומיים שאחרי הטיפול בתא לחץ אני חווה חולשה ועייפות מתמשכת וישנה המון, ממש מותשת, הנשימה שלי די כבדה בזמן הליכה, אך ללא סימנים נוספים. מתחילה להרגיש טוב אחרי כל יום נוסף שעובר. מבחינת רופאת הצלילה- חוויתי דקומפרסיה. מבחינת מועדון הצלילה- הם טוענים שהרבה יותר סביר שזו היתה סתם פריחה בגלל השתן שבחליפת צלילה. שורה תחתונה- מצב הפריחה השתפר בתא הלחץ ולא חזרה מאז. לקח לי 5 ימים להרגיש שלגמרי חזרתי לעצמי. נאמר לי שכדי לצלול שוב אצטרך אישור מרופא צלילה ובדיקת אקו לב. אך אני ממש חוששת אם כדאי שבכלל אחזור לצלול אחרי שחוויתי דקומפרסיה ללא סיבה ממשית. אני התאהבתי בעולם התת הימי והייתי רוצה לצלול אך אחרי החוויה הלא נעימה אני ממש חוששת שאקבל שוב דקומפרסיה בקלות. האם עליי לוותר על צלילה בעקבות הסיפור שחוויתי? האם באמת יש סיכוי גבוה שאקבל שוב דקומפרסיה או שאין לי סיבה לחשוש ולוותר על משהו שכל כך נהנתי ממנו?

מוכרחה להוסיף שהדבר היחיד שכן היה שגוי באותו יום צלילות- שתיתי מעט מדי מים במיוחד בשעות של הצלילות כדי לעשות כמה שפחות פיפי, כי החלטתי באותו יום צלילות לא להוריד בכלל את החליפה שלחצה והיתה קשה מאד ללבישה...בסוף יום הצלילות הרגשתי מאד צמאה וכך גם ביומיים שאחרי, תחושה קצת של התיבשות.

שלום לך טל, כללית, אכן תופעות קליניות מחשיפה לבעיית דקומפרסייה עלולות להופיע גם בצלילות שנערכות על פי מחשב ועל פי הטבלאות. ישנם גורמים רבים העלולים להשפיע על כך וביניהם התייבשות, חוסר נוזלים. על מנת להגיע לאבחנה במקרה שלך יש צורך בתחקיר מפורט יותר. אופי הפריחה שאת מתארת אופייני לבעיית דקומפרסייה קלה ביותר שלעיתים אף אינו נזקק לטיפול במידה ואין כל סימנים אחרים ולא הייתה כל חריגה. אך טוב עשו הרופאים שהחליטו לטפל. איני חושב שאת צריכה לוותר על ההנאה הגדולה שבהמשך הצלילות. עשי את הבדיקה שהומלץ עליה ותוכלי לחזור לספורט הצלילה.

18/10/2017 | 21:24 | מאת: שגב

שלום ד"ר, אני גר ברמת הגולן, ומתכוון לרדת לסדרת צלילות באילת. האם יש בעיה ליסוע את הדרך חזור לרמת הגולן דרך כביש 90 (יש המלח..) שבו עליות וירידות, ולבסוף העליה לגולן אליה אגיע ככל הנראה כ7 שעות אחרי הצלילה האחרונה. תודה!

שלום לך, במידה ותנהג בהתאם לכללי הצלילה הספורטיבית, בהתאם לטבלאות הדקומפרסיה ולא רק לסמוך רק על מחשב צלילה כאשר מדובר בצלילות עוקבות באותו יום - לדעתי אין בעיה.

19/10/2017 | 15:58 | מאת: שגב

תודה רבה! אם אבצע את הצלילות העמוקות מוקדם בבוקר, ואשהה כ3 שעות מחוץ למים לפני תחילת הנסיעה, האם שפ"ד לצלול עפ"י המחשב בלבד? תודה!

14/10/2017 | 13:07 | מאת: ברק

שלום רב אני צולל מתחיל ונמצא בקורס צלילה. בעבר ערכתי מספר צלילות היכרות בחול לעומקים של 10-12 מטרים. ללא כל בעיה. לפני כחודשיים אובחנתי כסובל מאלרגיה לאבק . בנוסף היה חשד לדלקת בסינוסים (לא היה ברור אם מדובר החיידק או באלרגיה) הרופאה שלי הנחתה אותי שאן ההצטננות תחזור עלי לקחת אנטיביוטיקה. לאחר חודש שהצצטננות לא חזרה המשכתי כרגיל. התחלתי השבוע קורס צלילה וביום הרביעי התחלתי להרגיש כאבים בסינוסים הפורנטליים (בעומק של שני מטרים). עליתי עם המאסף לפני המים והפסקתי את הצלילה התחלתי לקחת את האנטיביוטיקה שהרופאה נתנה לי. שאלתי היא האם להמשיך את הקורס בעוד שבוע או לחכות עוד קצת (יום לפני ירדתי לעומק של 6 מטרים והרגשתי מצויין). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ברק, מן הראוי לחכות עם הצלילה עד שהגודש יחלוף ויהיה אוורור תקין של הסינוסים והאוזן התיכונה. בכל מקרה במידה ולאחר הצלילה שוב הכאב מופיע בסינוסים , מומלץ להשתמש בטיפות אף להורדת הגודש ופתיחת המעברים. כללית, בעת התקף אלרגיה עם גודש בריריות יש להימנע מצלילה.

15/10/2017 | 14:23 | מאת: ברק

תודה רבה

13/10/2017 | 15:10 | מאת: מאיר

שלום לד"ר מלמד אני בן 56 סובל מיחושי ראש ותחושת "קסדה" בכל הקרקפת. ברצוני לדעת האם בתא הלחץ בחיפה מקבלים מטופלים ? ואם כן מה עלות של סידרה כזו? בברכה

שלום לך, מן הראוי שתעבור בירור נוירולוגי מקצועי על מנת לקבל אבחנה לתסמונת שאתה מתאר, במידה ועברת זאת נא שלח "סיכום מחלה" לפקס - 048300055. כללית, מצבי חולי נוירולוגים עדין לא בסל השירותים והנהלת רמב''ם גובה 400 שח לכל טיפול. בדרך כלל דרושה סידרה של 40 - 60 טיפולים במצבים הנוירולוגים, כל מקרה לגופו.

07/10/2017 | 20:09 | מאת: חיים

שלום ד״ר מלמד. אשמח לעזרתך. האם מותר לקחת כדור או חצי כדור שינה בערב שלפני צלילה? מדובר על כדור בשם בונדורמין תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כדור שינה לפני צלילה במפורש אסור לקחת, בערב לפני ולאחר שינה טובה אין בעיה לצלול.

דוקטור שלום אובחנתי בפגיעת ברוטראומה לאחר צלילה בנוסף הותר לשיקול דעתי אם לקבל טיפול בתא לחץ לאור הופעת סימנים מאוחרים. האם יש חשש לקבל טיפול בתא לחץ לאור הפגיעה באוזניים? יש לציין שהאוזניים במצב רגיש במיוחד והייתה גם דלקת שעברה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לענות על שאלה זו בלי לדעת פירטי "פגיעת הבראוטראומה" , איני מבין מה הותר ל"שיקולך דעתך" לאור "סימנים נוספים שהופיעו, ובמיוחד לאור העלאת חשש לטיפול בתא לחץ. בקיצור- היות ואין לזלזל באפשרות פגימות פתולוגיות לאחר צלילה ובמיוחד שיש "סימנים מאוחרים" ...אולי בעיית דקומפרסייה ? ממליץ שתפני בשאלותיך אלה עוד היום לאלו שטיפלו בך. להווה ידוע ש ב"ברואטראומה" קלאסית של אוזן לא מטפלים כלל בתא לחץ !!

דוקטור אני אבהיר הסימנים הנוספים שהופיעו כיומיים מלאים לאחר הצלילה לא היו קשורים לאוזניים. היו סימנים כמו כאב ראש צוואר וכתף שבעקבותיהם עלתה אפשרות הטיפול בתא לחץ. אף שהרופאים שבדקו אותי סברו כי הופעתם של הסימנים רק יומיים לאחר מכן דווקא מפחיתה חשש לדקומםרסיה. לכן נתנו לי האופציה לקבל טיפול בתא לחץ ( לא טיפול מלא). לאור הפגיעה באוזניים בנוסף, חששתי לקבל את הטיפול בתא הלחץ ומכאן היתה שאלתי

דוקטור האם אתה אומר שהופעות סימנים מאוחרים מחייבים טיפול בתא לחץ?

רק לאחר תחקור מדויק של הצלילה, "הסימנים", זמן הופעתם ובדיקה אפשר לענות על שאלותיך. תפני לרופא או לאלו שטיפלו בך. אין באפשרותי לענות על שאלותיך אלה במסגרת הפורום.

28/09/2017 | 21:07 | מאת: גל

דוקטור שלום. כ 3 ימים לאחר צלילה החלו לי תופעות קלות של כאב שכמה אחורית, כאב נקודתי בראש אחורי בצד שמאל, ואובדן כח ביד שמאל. התופעות היו בדרגת כאב נמוכה ולכן לא פניתי מיד לטיפול. היום אני 7 ימים מיום הצלילה, התופעות לא חלפו, אף שהן נותרו קלות ואין החמרה. האם טיפול בתא לחץ יכול להועיל בשלב הזה? או שלא יהיה בו טעם בשל הזמן הרב שחלף

לקריאה נוספת והעמקה

פנה עוד היום למרכז תא הלחץ באסף הרופא או למכון לרפואה ימית של חיל הים, אתה צריך לעבור תחקיר מקיף על מנת לשלול אפשרות חשיפה לבעית דקומפרסיה בצלילה. כמובן שלא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום.

26/09/2017 | 19:18 | מאת: דינה

בני בן 27. במהלך הלידה היה פרק זמן שבו העובר היה במצוקה נשימתית. כיום בני מאובחן כלוקה בתסמונת אספרגר, ובנוסף בעיות מוטוריות וקשב וריכוז.שאלתי האם תא לחץ יכול לשפר את מצבו? ואם כן אהיה מעוניינת להיפגש איתך בנוגע לתחילת טיפול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, טיפול בעזרת תא לחץ בתסמונת זו עדין לא מוכח דיו בקריטריונים רפואיים מקצועיים וגם אין תימוכין מספיקים עדין בספרות וכמובן שאינו בסל השירותים. אמנם עשוי להיות רציונל לטיפול אם בהדמיה מוחית - מיפוי מח יש עדות להפרעה במטבוליזם של רקמת תאי המוח או הפרעה בזרימות דם לרקמה.

25/09/2017 | 21:32 | מאת: אורנה

דר שלום. בשנה שעברה אובחנתי במחלת דקומפרסיה לאחר צלילה. לא היו חריגות בצלילה אולם לאחריה היו תחושות מוזרות כמו כאבי אוזניים ראש וכתף. קיבלתי טיפול בתא לחץ. חזרתי לצלול לאחר שנה. ביום שבת האחרון צללתי. הגעתי הביצה חזרה עם כאבי אוזניים וירידה בשמיעה- הגעתי לאאג ונאמר לי שיש לי דלקת ונתנו לי אנטיביוטיקה . היום שמתי לב שיש לי נפיחות משמעותית בזרת של מלווה בכאבה ואודם מוזר- כזה שאם נוגעים בו הופך ללבן כאילן הדם נעצר. אין שום דבר חיצוני עליה ולא קיבלתי מכה. האם הנפיחות הזו יכולה להעיד על דקומפרסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורנה, הנפיחות בזרת אינה קשורה ואינה מעידה על בעיית דקומפרסייה. נפיחות זו מעידה על דלקת מקומית מסיבה כל שהיא ובמידה ולא עוברת מן הראוי שתפני לרופא המשפחה שיטפל בכך. אם עדין יש לך ירידה בשמיעה, תפני חזרה לרופא א,א,ג שישקול להפנותך לבדיקה אודיומטרית- בדיקת שמיעה ויש לתחקר האם הבעיה קשורה לצלילה האחרונה שעשית או באמת מדובר בדלקת בלבד.

26/09/2017 | 10:25 | מאת: אורנה

דר תודה רבה על תשובתך המהירה. למען הסר ספק ארצה להוסיף, שבמהלך הלילה ההתנפחות עברה גם לבוהן ( כאמור הנפיחות באצבעות הרגליים). בפעם הקודמת שאובחנתי בדקומפרסיה היתה לי תופעת התנפחות בקצות אצבעות הידיים. האם עדיין תשובתך לא משתנה לאור נתונים אלה?

תשובתי לא משתנת, פני לרופא המשפחה, קרוב לוודאי שיש לך בעיה דלקתית.

דר שלום אני סובלת מלחץ באוזניים שיוצר גם כאב, וירידה משמעותית בשמיעה ( מרגישה כאילו אוטמים לי את האוזניים ) לאחר צלילה. הצלילה היתה הבוקר, במהלכה היו כמה רגעים של כאב חד בעקבותיו עליתי מעט למעלה על מנת לשחרר את האוזן מה שלא עזר, אחכ המשכתי להעמיק, האוזן לא לגמרי נפתחה אבל גם לא חשבתי כאב חריג אלא רק אי נוחות באוזן ( במהלך הצלילה). אחרי שיצאתי האוזן היתה מעט סתומה, אולם הבעיה האמיתית התחילה בדרך הביתה במהלך העליות לדימונה ובשלב מסוים האוזניים פשוט נסתמו והלחץ עליהם היה חזק, ונשאר כזה עד עכשיו. האוזניים לא נפתחות בפינוק לא נפתחות בהזזת הלסת והלחץ מציק ולפעמים יוצר כאב עמום. מה יכולה להיות הבעיה ומה עליי לעשות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

השתמשי כמה שיותר מהר בטיפות אף !! במידה והאוזניים לא "נפתחות" ויש ירידה בשמיעה, מן הראוי שתפני לרופא א.א.ג לבדיקה על מנת לשלול חבלת לחץ בעור התוף או באוזן התיכונה.

23/09/2017 | 13:37 | מאת: נועה

שלום, סיימתי עכשיו שבוע של צלילות במלדיבים ולקראת הסוף החלה לכאוב לי האוזן, כבר יומיים שלא נכנסתי למים והיא עדיין כואבת. לא מלווה בהפרעות בשמיעה. מחר בבוקר יש לי טיסה, ואני לא חושבת שאספיק לראות כאן רופא או בית מרקחת. שאלתי: האם מסוכן לטוס ככה? מה המקור לכאב? מה הטיפול הכדאי והאם אפשר לחכות איתו כמה ימים עד שאגיע לארץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, חוסר איזון לחצים בצלילה בין האוזן התיכונה לחלל הפה והאף, פימפום לא נכון או לא מספיק, זו הסיבה לכאב. השתמשי בטיפות אף להוריד את הגודש וליבש את ריריות האף לאפשר איורור האוזן התיכונה.

אמא שלי בת 82. שנים מזה כי שלוש שנים התחילו אצלה בעיות זכרון .המחלה שלה התקדמה אצלה כצפוי ואבחן אצלה אלצהיימר במעק שלה הומלץ על טיפול ב sirqule ו cipralix שיציב את מצבה הנפשי במעט.ברע רק אוסטיופירוזיס .היא צריכה עזרה הכל ה ADl שלה עם עובדת זרה 24שעות .אמי לא עצמאית בכלל היום . האם הטיפול בתא לחץ יעזור לה ? סליחה אם הארכתי טיפה תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חנה, עדין אין כל הוכחה מקצועית רפואית ראויה שטיפול בתא לחץ יכול לעזור במחלת האלצהיימר. מחלה זו קשורה בפתולוגיה ניוונית וברוב המקרים אינה קשורה בבעיית חוסר חמצן לתאי המוח אלא בהתנוונות נוירונים ובשקיעת חומר חלבוני.

לםני 7 חודשים חלתי במחלה ויראלית או חיידקית מלווה בחום גבוה וכאבי ראש חזקים ומוזרים לאחר שבוע חלף החום ונישארו תופעות לוואי שכול חשיפה לשמש ולו הקלה ביותר גורמת לי לכאבי ראש חזקים מאוד וגם עליה בטמפ גורמת לי לכאבי ראש ולכאבים במצח השאלה שלי האם טיפול בתא לחץ יכול לעזור במיקריה זה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך , טיפול בתא לחץ לא יעזור במקרה שאתה מתאר. היכנס למאגרי מידע וכתוב - "רפואה היפרברית" ותקבל מושג באילו מהמקרים טיפול בתא לחץ עשוי לעזור.

שלום רב, בן זוגי לקה בדלקת באוזן תיכונה לאחר קורס צלילה של כוכב 1+2. פנינו לרופא אא"ג (שאינו רופא צלילה) והוא טען שלבן זוגי יש אלרגיה לעונות מעבר וכתוצאה מכך- האוזניים סובלות. כשנשאלנו בנוגע למה אפשר לעשות על מנת להימנע ממצב זה בצלילה הבא- הרופא טען שהדרך היחידה הינה להימנע מצלילה. לטיפול הרופא רשם אנטיביוטיקה (אוגמנטין), CLARINASE, ו- STERONASE האם יש טעם להתייעץ עם רופא צלילה מוסמך שהינו גם רופא אא"ג? האם יש מה לעשות במצב זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, רופא ה א.א.ג. צודק באומרו שכדאי להימנע מצלילה בתקופה בה יש אלרגיה הגורמת לגודש בריריות ובעיית אוורור אוזן תיכונה. אם יש קושי בהשוואת לחצים בעת הירידה לצלילה כדאי להפסיק את הצלילה. במידה ויש כאב אוזן או סינוסים לאחר הצלילה יש להשתמש מיד עם היציאה מהמים בטיפות אף להורדת הגודש.

31/08/2017 | 22:55 | מאת: בן

שלום רב אבי בן 57 סובל מפרקינסון. האם ישנו טיפול בתא לחץ בנושא? האם ישנם ניסויים קליניים שאליו ניתן להרשם בנושא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לא מטפלים במחלת הפרקינסון בתא לחץ. אין כל רציונל מבוסס לכך ואין גם תימוכין רציניים בספרות המקצועית הרפואית. עד כמה שידוע לי גם לא מבוצעים ניסויים קליניים באינדיקציה זו וטיפול בתא לחץ.

23/08/2017 | 12:39 | מאת: DanielPeled

היי דוקטור, ברצוני לקבל ייעוץ לגבי פתיחת מרכז חדש ומתקדם של תאי לחץ, הייתי שמח לשאול כמה אותך כמה שאלות באופן פרטי האם תוכל לשלוח לי דרכי תכתובות אישיים ? האימייל שלי dinfo.office@gmail.com

שלום לך, פורום זה מיועד אך ורק למתן תשובות לנזקקים בגין מחלתם או בנושאי תאונות צלילה.

אחי בן 31 חולה בלוקמיה של תאי הפלסמה עבר השתלה עצמית וגם השתלה מתורם אך ללא כל שינוי לאחר קווי טיפול רבים האם תא לחץ יכול להועיל לחולה במצבו ואם כן כיצד עושים זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אייל, אכן בספרות קיימים דיווחים כי מינוני חמצן גבוהים הניתנים בתא הלחץ עשויים לזרז קליטת השתלת מח עצם ואף לגרום ליצור מוגבר מאוד של תאי גזע. לנו עדין אין ניסיון קליני מעשי מהנובע מכך. היכנס למאגרי מידע וכתוב: HBOT and bone marrow transplantation

20/08/2017 | 14:48 | מאת: נועה

ד"ר מלמד שלום וברכה, לפני שנתיים גילו לי לחץ תוך גולגלתי מוגבר , טופלתי בסטראוידים ואורמוקס, וכשזה לא עזר עשו לי צינתור ושמו לי סטנט בראש. רציתי לדעת האם אני יכולה לעשות קורס צלילה? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נועה, הבעיה שאת מעלה אינה קשורה רק לעצם נוכחות ה"סטנט בראש" אלא יש צורך במידע רב יותר לבירור הפתולוגיה שהביאה לצורך זה ויותר מכך. עליך להיבדק אצל נוירולוג שהוא גם רופא צלילה. ממליץ על פרופ' קרלוס גורדון נוירולוג בכיר במחלקה הנוירולוגית בבית החולים מאיר בכפר סבא.

21/08/2017 | 16:26 | מאת: נועה

תודה על תשובתך המהירה דוקטור, האם ישנו מישהו עליו אתה ממליץ בירושלים?

מצטער, לא.

16/08/2017 | 12:58 | מאת: רונן

ילד בן שנה ושמונה חודשים. לפני שמונה חודישם המוח הקטן נפגע. עבר ניקוז וניתוח להוצאת קריש דם ליד גזע המוח. כרגע בתהליך שיקום בתל השומר. הליכה ודיבור נפגעו. האם טיפול בתא לחץ יעזור? האם אפשר לעשות טיפול כזה בגילו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית, הטיפול בתא לחץ לפגימות פתולוגיות אצל תינוקות בשנתיים שלוש לחייהם היא בעייה מורכבת מאוד שלא ניתן להרחיבה במסגרת פורום זה, כל מקרה ניבחן לגופו ועל מנת לענות לשאלתך יש צורך בהרבה יותר מידע ספציפית למקרה. פני לרופאי המרכז ההיפרברי באסף הרופא, שם גם יש תא לחץ קטן בו יש אפשרות טכנית לטפל בתינוק בחיק אימו.

שלום ד"ר, לאחר כל צלילה חופשית, אוזני נסתמות ואין לי אפשרות לפמפם גם בעומק של 5 מטר. הדבר מלווה בכאב ועקב כך אני מפסיק את הצלילה. פניתי לרופא א.א.ג, מספר פעמים. בתחילה, נתן לי טיפול אנטיביוטי (כדורים ותרסיס ), בפגישות המשך, בדק תעלות, ובדיקת שמיעה. הכל תקין. התופעות חוזרות בכל צלילה. האם קיים קשר לכך שאני סובל מלחץ דם גבוה ( 140/90). בדיקת אקו-לב + מאמץ יצאו תקינות... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית, אי שוויון לחצים הוא הגורם להרגשת "אוזניים נסתמות" לאחר צלילה ובמיוחד צלילה חופשית שהפמפום בה נעשה בדרך כלל מהיר יותר. איני יכול לתת אבחנה מדויקת בבעיה הספציפית שלך רק על סמך תיאורך, גודש בריריות בדרך כלל הוא הגורם לכך. דר' יואב יניר ממחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל הוא א.א.ג מומחה וגם רופא צלילה.

שלום רב , לבתי בת ה 14 יש דרוזן בעצבי הראייה. האם מותר לה לצלול (בגלל לחצים בעומק וזרימת דם מוגברת )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאמא, הפתולוגיה בשם דרוזן היא פתולוגיה ברישתית העין העלולה להתקדם בחומרתה, לצערי איני חושב שצלילה כספורט מתאימה לבתך בגין מחלה זו. במידה וקיים רצון עז מבתך ממליץ להתייעץ באחד משני מומחים ברפואת עיניים שהם גם רופאי צלילה, דר' גילבוע מיכאל במקבל במרפאתו שבדניה בחיפה או פרופ' יצחק בירן ממחלקת עיניים בבית החולים רמב''ם בחיפה.

06/08/2017 | 09:49 | מאת: אודי

הי, האם יש מניעה רפואית לבצע צלילה- שלושה שבועות אחרי עקירה כירורגית של שן בינה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ואין כל סיבוכים , אין כל מניעה רפואית לצלילות.

04/08/2017 | 01:49 | מאת: כאבים באוזן שמאל אחרי 6 צלילות

לאחר 6 צלילות בקורס באילת אני סובל מכאבים קשים באוזן שמאל וקשה לי קצת לשמוע שמתי dry ears וזה לא ממש עוזר מה לעשות? האם להמשיך לצלול?

לקריאה נוספת והעמקה

שים מיד טיפות אף ! לא לאוזן, לנחיריים שבאף על מנת ליבש את הריריות לאפשר לנקז את הנוזל שהצטבר באוזן התיכונה באוזן שמאל ולאוורר אותה. הדבר קרה כנראה כי לא איזנת את הלחצים באוזן זו על ידי פמפום נכון. בשום אופן אל תמשיך לצלול אם עדין יש כאב ואם אכן יש ירידה בשמיעה באוזן זו גש להיבדק אצל רופא אף אוזן גרון. הראה תשובתי זו למדריך הצלילה שלך שיסביר לחניכיו גם איך לפמפם כמו שצריך וגם אם יש כאב אוזן לאחר צלילה יש לשים בהקדם טיפות לאף ולא לאוזן.

23/07/2017 | 21:58 | מאת: רונית למרני

לפני כשנה וחצי בעקבות קשיי נשימה בתי בת 21 אובחנה בהעיה חשש לתסחיף ריאתי נאמר כי היה חשש טופלה ושוחררה השבוע רוצה להפתיע אותה בצניחה חופשית וחוששת מאוד בד"כ בריאה אולם במצב של כושר מתלוננת שקשה לה לנשום האם יש חחש לצניחה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רונית, תלונתה של בתך על קושי בנשימה בעת מאמץ וסיפור האירוע בעבר מחייב לדעתי בדיקת רופא ריאות, צילום חזה ותפקודי נשימה על מנת להגיע לאבחנה.

23/07/2017 | 14:26 | מאת: האם טינטון מונע קורס צלילה

ד"ר מלמד שלום. אני בת 43. חיה עם טינטון של ציפצוף קבוע בראש מגיל 16 ( עברתי CT ו MRI והכל תקין ) . בשנתיים האחרונות החל טינטון של פעימות דופק באוזן שמאל מידי פעם ( שוב MRI ) והכל תקין. למדתי לחיות עם שניהם בכיף ומנהלת שיגרת יום בריאה כולל ספורט. מבקשת לדעת האם השתתפות בקורס צלילה של כוכב אחד יכולה לגרום לפגיעה נוספת באוזן ולהחמרת הטינטון ( כתוצאה מהלחצים במים ). למרות שאשמח לעשות קרוס צלילה הסיכוי שיגרום להחמרה / לפגיעה מפחיד אותי יותר.. אשמח לשמוע מה המלצת בעניין לעשות או לא לעשות ? תודה רבה מראש על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אכן צודקת את בתחושותיך, אי שיווין לחצים נכון באוזן התיכונה בעת צלילה עלול לגרום לחבלת לחץ למרכיבי האוזן הפנימית וכתוצאה מכך אף עלול להגביר בעיית הטנטון. המלצתי שתבדקי אצל רופא א.א.ג. מומחה שהוא גם רופא צלילה לפני תחילת הקורס. במחלקת א.א.ג. בבית החולים כרמל בחיפה יש כמה כאלה.

20/07/2017 | 15:00 | מאת: משה

שלום וברכה, שמי משה כבן 44, ואני עוסק בהי טק וחובב ספורט. קראתי מחקרים שיש יתרונות לאנשים בריאים לטיפול בתא לחץ. האם היתרונות הם רק קוגניטבים או גם פיזיים? האם מסיע גם עיכוב תהליכי הזיקנה? האם אין כלל סיכון או תופעות לוואי או סיכון לאנשים בריאים? האם ניתן לחזות לפני הטיפול את רמת השפעתו על המטופל? והאם ניתן להעריך מה כמות הטיפולים האופטימלית האפקטיבית לאדם בריא? האם יש טווח השפעה לטיפול ולאחריו צריך לחזור שוב או הטיפול חד פעמי? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך משה, ברור לך כי לא ניתן במסגרת פורום זה לענות אחת לאחת על כל שאלותיך, בעזרת הנגישות הרבה למאגרי המידע ושימוש בשכל הישר תמצא את התשובות. בקצרה, אדם הנמצא בבריאות מלאה ובאורח חיים בריא אינו זקוק לתא לחץ.

12/07/2017 | 14:16 | מאת: כפות הרגלייםכמו קוצים ואבנים.

אני דורכת עלכפות הרגלייםכמו עלקוצים ואבנים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אין באפשרות מסגרת פורום זה לענות על שאלתך זו, פני אל רופא המשפחה ובמידה והוא לא ייתן תשובה נאותה עליו להפנותך לרופא מומחה.

09/07/2017 | 01:09 | מאת: נדב הפעיל החברתי

שמעתי את ההרצאות של שי אפרתי על חידוש רקמות באמצעות יצירה מוגברת של תאי גזע וקליטתם ברקמות . למותר לציין שהייתי מסוחרר מהאפשרויות לכאורה ששי הציג : חידוש רקמות במוח ובאיברים אחרים ושיקום מנזקים שנגרמים באופן טבעי עם הגיל . כתוצאה מכך לכאורה יש ירידה בגיל הביולוגי של חלק מהגוף . 1 מה ידוע לך על כך ? 2 כפעיל חברתי אני מתעניין בשאלה אם ביום מן הימים טיפול היפרבארי יהיה זול (גם ללא מימון ציבורי )

שלום לך נדב, כמובן שתקצר יריעת הפורום מלכתוב את הידוע היום על תאי גזע וחמצן היפרברי, היכנס למאגרי המידע וכתוב - stem cells and HBOT ותקבל מידע רב. אכן ידוע זה מכבר שכמות תאי הגזע עולה בדם פי שמונה ויותר תוך כדי טיפולי תא הלחץ, פחות ידוע עד היום לגבי התמיינותם. 15 הוריות טיפול היפרברי קיימות בסל השירותים עוד משנת 1986 והקופות מחויבות לתת בגינן טופס 17, הוריות נוספות בהליך הכנסתן. אכן יש מקום בארץ לעוד הרבה מרכזי טיפול היפרברים בוודאי בכל בית חולים מרכזי.

09/07/2017 | 12:55 | מאת: נדב הפעיל החברתי

מעבר לשאלת הסל , האם יתכן שהטיפול עצמו יהיה זול גם ללא מימון ממשלתי , האם מדינות עניות תוכלנה להרשות אותו לעצמן?

04/07/2017 | 18:05 | מאת: יפ

רציתי לשאול אם טיפול בתא לחץ יכול לעזור גם לילד עם דיסלקציה שלא מצליח ללמוד לקרוא?

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי אין טיפולים בתא הלחץ היכולים לעזור בדיסלקציה.

01/07/2017 | 23:54 | מאת: נורית

שלום, לאחרונה קראתי מס' מחקרים שנעשו בחו"ל על תרומתם של טיפולים בתא לחץ לשיפור הפוריות הן בהיבט של שיפור איכות הביציות והן בשיפור סיכויי ההשתרשות של עובר המופרה לאחר IVF. אשמח לכל חוות דעת או מידע בנושא. לא מצאתי שום התייחסות לנושא בארץ. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נורית, אכן יש דיווחים מספר על מחקרים בנושא, רובם מחקרי מעבדה והדבר שנוי במחלוקת. עדין לא מקובל במרכזנו שבחיפה ועד כמה שאני יודע גם לא באסף הרופא. פרופ' שחר קול מנהל IVF בבית החולים אלישע בחיפה בקי גם בנושא תא לחץ וממליץ להפנות אליו את השאלה.

27/06/2017 | 22:38 | מאת: רבקה קצב

מעוניינת לדעת האם יש ממצאים לגבי טיפול ב nmo ( קשור לטרשת נפוצה.) באמצעות תא לחץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רבקה, אין דיווחים ספציפיים הקשורים ל nmo וטיפול בתא לחץ אך יש חומר רב נגיש באינטרנט על טרשת נפוצה ותא לחץ. היכנסי למאגרי מידע וכתבי HBOT and MS. במצבי chronic progressive של המחלה יש וניתן לעצור את התהליך על פי הדיווחים בספרות ומניסיוננו הלא גדול בנושא זה.

20/06/2017 | 21:48 | מאת: מורן

שלום רב, דרכתי על קיפוד ים באילת לפני כשבוע וחצי.. לאחר כשבוע אחת הרגליים התנפחה ורופא במוקד חירום אמר שמדובר בזיהום חמור ונתן לי אנטיביוטיקה אמוקסיקלב 875 מג לחמישה ימים. בהמשך ומשלא חל שיפור משמעותי במצב הרגל (הרגל נפוחה הקוצים בפנים ואי אפשר לדרוך) הלכתי לכירורג שרצה לכרות חלקי עור יחד עם הקוצים ואני סרבתי לפעולה זו. אציין כי קראתי בעיון כל תגובותייך בעניין קיפודי הים והבנתי שלא מומלץ להוציא מצד שני הם לא יוצאים ואי אפשר לדרוך על הרגל אשמח לשמוע עמדתך בנדון וגם האם כדאי להמשיך באנטיביוטיקה עד לסיומה (כלומר 7 ימים ולא 5) לאור המצב ואלה נוספת האם יש צורך בזריקת טטנוס במקרה הנל בתודה מראש, מורן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מורן, היות ומדובר באירוע שקרה לפני שבוע וחצי ולפי מה שמתואר, מדובר בזיהום משני ממליץ לקחת את הטיפול האנטיביוטי עד תומו. בדרך כלל אין צורך לגעת בקוצים והם נמסים במשך הזמן, לא מומלץ לבצע פעולה כירורגית אלא אם כן מתפתח אבסס שצריך לנקזו. הכירורג המטפל בוודאי אמון על כך.

ד"ר מלמד שלום, האם אתה יכול לנקוב בשמות של נוירולוגים שממליצים על טיפול בתא לחץ באינדיקציה כלשהי בתחום התמחותם? אני מעדיף שמות של נוירולוגים שאינם מועסקים במרכז רפואי שמפעיל תא לחץ, אבל אם אין אופציה אחרת אסתפק גם בזה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מצטער לא אוכל להשיב על שאלתך, עדין לא בנמצא למיטב ידיעתי, נוירולוגים אשר יתנו המלצתם ובכתב על הטיפול בתא לחץ לבעיות נוירולוגיות, מקווה שלא ירחק היום ועובדה זו תהא נחלת העבר.

20/06/2017 | 09:46 | מאת: רחלי

יש לי בת, בת 22 עם CP. היא מתניידת עם קביים מאד עצמאית מבחינה קוגנטיבית אין כל בעיה - רציתי לדעת האם הטיפול הזה בשלב זה יכול לסייע ו/או להועיל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רחלי, אכן הטיפול בתא לחץ לפגימה פתולוגית מוחית על רקע CP עשוי להיות מועיל. יש לומר כי עדין אין הסכמה גורפת מקצועית כתוצאה ממיעוט עבודות מחקר ואינדיקציה זו עדין אינה בסל השירותים אך הרציונל מוצק. שלחי נא מסמכים רלוונטיים עם תוצאות הדמיה אם נעשו למספרנו בפקס- 048300055 ונוכל להשיב ספציפית.

הישנם ניסיונות , עדויות ,תוצאות פרלימניריות מניסויים "בתנור" לגבי פונציאל לטיפול היפרברי בתא לחץ לטרשת נפוצה בשלבים שונים של המחלה ? בתודה מראש רמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רמי טיפול בנשימת חמצן 100% בתא לחץ לחולי טרשת נפוצה מתקדמת ידוע מזה שנים רבות משנת 1986 קיים מערך מאורגן של למעלה מ 75 מרכזי תאי לחץ בסקוטלנד, אנגליה ואירלנד המטפל בחולים אלה ואחרים עם תוצאות מרשימות. היכנס למאגרי מידע וכתוב HBOT and MS and Prof Philip James ותקבל מידע רב. גם אנו במרכזנו שבחיפה מטפלים באילו שהם chronic progressive כאשר כל מקרה נידון ונבדק לגופו.

16/06/2017 | 16:16 | מאת: אדם

שלום רב, אני בן 32. בריא בדרך כלל, אינני נוטל תרופות באופן קבוע. אני מרכיב משקפיים. לפני כחודש וחצי הופיע לי כתם במרכז שדה הראייה של עין שמאל ואובחנתי עם CSR - Central Serous Retinopathy בעין שמאל. בתחילה סבלתי מטשטוש ראיה, והעובדה שהעין השניה, עין ימין, היא עין עצלה, לא עזרה לי... עם האבחנה נאמר לי שזו הפרעה שלרוב חולפת ללא טיפול ואכן מאז, במשך חודש וחצי, יש שיפור בסימפטומים, אך לעתים הכתם חוזר במידה קלה ושוב נעלם. ההסבר שניתן לי כגורם אפשרי להופעת ההפרעה הזו הוא סטרס נפשי, אבל לא באמת יודעים להסביר... לפני מספר שנים עשיתי קורס צלילה ובשנים האחרונות לא צללתי כלל. חשבתי לחזור לפעילות של צלילה בקרוב, ורציתי לשאול מה ידוע על הקשר שבין צלילה ו-CSR? האם צלילה עלולה להחמיר את המצב? יש הגיון בלהימנע מצלילה? ואם כן, עד מתי? בתודה, אדם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אדם, לא ידוע לי קשר בין CSR וצלילה. הגיונית, ממליץ להימנע מצלילה עד שתחלוף התופעה במידה ואכן זו תופעה חולפת. היות ותופעה זו עלולה להסתבך עם סכנת היפרדות רישתית, ממליץ להתייעץ עם רופא עיניים שהוא גם רופא צלילה, דר' מיכאל גלבוע מחיפה או פרופ' יצחק בירן ממחלקת עיניים ברמב''ם.

18/06/2017 | 23:11 | מאת: אדם

הבנתי, תודה רבה!

שלום, בני מעד ונפל מגובה של 2 מטרים לפני מספר חודשים ונפצע בראשו. פצעו נתפר אך כיוון שלא חש סחרחורת או בחילה שוחרר מחדר המיון ללא ביצוע צילום או הדמיה. בחודשים האחרונים חלה התדרדרות בתחום הקוגניטיבי, ריכוז (ממוצע ציונים שירד מסביבות 80-90 לציונים סביב 30) ואף בתחום הרגשי. בגלל צירוף הזמנים, אנו חוששים כי קיים קשר בין הנפילה להתדרדרות. האם יתכן קשר בין החבטה בראש להתדרדרות? האם תא לחץ יכול לתת מענה למקרים מסוג זה? מהו התהליך האבחוני שאתה ממליץ לבצע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית, אכן עלול להיות קשר בין ההתדרדרות הקוגניטיבית לבין החבלה בראש. מן הראוי שהרופא המטפל יפנה אתכם לבדיקת הדמיה MRI ואולי אף למיפוי מוח - SPECT. כללית, במידה ויש אבחנה שאכן ההתדרדרות קשורה בחבלה המוחית אכן הטיפול בתא לחץ עשוי לעזור. אם אתם גרים מנתניה ודרומה פנו לאסף הרופא, מנתניה וצפונה למרכזנו שבחיפה. - 048377851, 048377812, 048300055 FAX

בעלי אחרי ארוע שני,קשה מהראשון. ידו הימנית בקושי מתפקדת- תלויה. רגלו בסד לייצב אותו והוא מאד לא יציב. זקוק להשגחה. 1.מה סיכויי הצלחה לשיפור משמעותי? 2 השתתפות.מאוחדת שיא ועלות שנשארת 3.כמה טיפולים נדרשים,כדי לבדוק את ההשפעה?

שלום לך, כמובן שלא ניתן לענות על שאלתך מבלי ללמוד את הכתוב ב "סיכום המחלה" של בעלך וגם אז לא במסגרת הפורום. במידה ותרצי תשובה נא שלחי את המסמך לפקס שלנו - 048300055 וננסה לעזור. כול שאוכל לומר כאן שמדובר באינדיקציה שאינה בסל השירותים והקופות עדין אינן נותנות טופס 17 לאינדיקציות נוירולוגיות.