פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

1637 הודעות
1477 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

14/08/2018 | 20:32 | מאת: חוה

אהלן! אני עכשיו עושה קורס כוכב ראשון בצלילה. צללתי היום לעומק של 10 מטרים, ולא הרגשתי בעיות עם לחצים באוזניים, פמפומים וכו׳. עם זאת, אני יודעת שיש לי אוזניים יחסית רגישות (רופא אוזניים אישר לי לצאת לקורס). כמה שעות לאחר הצלילה התחיל לחץ חזק באזניים, שלא נפתר בפמפומים, ולוחץ קצת גם על האף (מתגבר ומתחיל לכאוב). האם זה משהו נורמטיבי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, התסמינים שאת מתארת עלולים להיות תוצאה של בעיית השוואת הלחצים, השתמשי בטיפות אף ליבוש הריריות ולפתיחת המעברים בין חלל הפה לאוזן התיכונה ולסינוסים.

מתי יש תור פנוי לטחפול בתא לחץ?? מה המחיר לטיפול בודד??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, תשובות לשאלות אלה תוכלי לקבל באחד משני המרכזים - תא הלחץ של רמב''ם\אלישע בחיפה - 048377851 או 048377812 תא הלחץ באסף הרופא - 089205194

09/08/2018 | 23:20 | מאת: ברי

האם במהלך שנה זאת יש מידע לגבי טיפול בתא לחץ לחולי פרקינסון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ברי, לעניות דעתי, עדין לא פורסם מחקר רציני קליני בנושא יעילות הטיפול בתא לחץ למחלת הפרקינסון.

07/08/2018 | 14:34 | מאת: אשלי

אני אמורה לעבור עקירה כירורגית ב2/9 ומתכננת על קורס צלילה ב-30/9,האם זה אפשרי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, במידה והפרוצדורה הכירורגית תעבור ללא בעיות, תהא החלמה מלאה ולא תהיה בעיית פימפום, עכב דלקת מקומית כרונית בריריות, אין בעיה בקורס צלילה, שיהיה בהצלחה.

06/08/2018 | 17:33 | מאת: טופז

שלום דר ' מלמד אני חשה נימול בקצות 3 אצבעות מיום שבת( לפני 3 ימים). ביום חמישי בלילה חזרתי משבוע צלילות בו ביצעתי סה"כ 5 צלילות -כולן לעומק רדוד (8-10 מטר עם גיחה קצרה ל12-14 מטר) לפרקי זמן של עד 30 דקות ועם נייטרוקס 38%. שתי הצלילות האחרונות היו ביום חמישי ורק אחרי כ 3 שעות הפלגנו צפונה דרך כביש הערבה לכיוון ירושלים. אני בת 58 , צוללת ותיקה , שתיתי לרוויה במשך כל היום ,לא סבלתי מעייפות מיוחדת,בעלת עודף משקל. האם יש סיכוי כלשהוא לדקו? תודה על תשובתך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית, תחילת נימול, אחרי 3 ימים מצלילות עם פרופילי צלילה רדודה יחסית ועוד עם ניטרוקס כפי שאת מוסרת, הנימול לא סביר שקשור לצלילה עצמה. כמובן לתת תשובה מדויקת יש לבצע תחקור מעמיק לכל פרופילי וזמני הצלילות וזמן מדויק להופעת התסמינים. עלולות להיות סיבות שונות לתסמונת זו שאינן קשורות בצלילה, פני לרופא המטפל.

04/08/2018 | 18:49 | מאת: ורד

בני כמעט בן 18 וסובל מלחץ דם גבוה. ערכים של מעל 140. היינו בבדיקות והכל תקין. קיבל תרופות אך החלטנו בשלב זה לא לקחת. כרגע נרשם לקורס צלילה ואני חוששת. האם מותר לו לצלול? אשמח לתשובה מהירה מתחיל מחר את הקורס. תודה ורד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית, לחצי דם שכאלה אצל בחור צעיר במידה ונבדקו כשורה ולמשך כמה ימים כיאות ובמידה והם נכונים, לדעתי יש לבדוק בדיקה רצינית אצל רופא מומחה את הסיבה ולטפל בהתאם לפי הצורך. הייתי ממליץ לבצע סדרת בדיקות אלה ולהגיע לבירור הסיבה לפני כניסה לספורט הצלילה.

03/08/2018 | 09:07 | מאת: תום

שלום, אני רוצה לעשות קורס צלילה של כוכב 1+2. רציתי לדעת האם יש מניעה כללית לגבי פיברומיאלגיה עם קורס צלילה. (כמובן שבמידה ואין משהו כללי בכל מקרה אקבע תור לרופא צלילה לבדיקה, פשוט רוצה לוודא אם בכלל יש הגבלה כללית אולי). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית אין מניעה לעסוק בצלילה למי שסובל מתסמונת זו, לעניות דעתי, עיסוק בצלילה מושכלת אף עשוי להקל על התסמינים. בכל מקרה יש כמובן לעבור בדיקות אצל רופא צלילה.

23/07/2018 | 09:22 | מאת: קובי

שלום, אני נמצא בחופשה באילת ובמסגרתה צללתי אתמול ושלשום צלילה עם שנורקל בשמורת האלמוגים. העומק המירבי אליו צללתי היה 8 מטר (באזור סלע משה). קמתי היום בהרגשה כללית של תשישות ועומס על השרירים והמפרקים (בעיקר בברכיים). בנוסף, יש לי אדמומיות על הזרועות ומתחת לחזה. האם ייתכן שמדובר בדקומפרסיה בצלילה בים כל כך רדוד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קובי, לא תתכן בעית דקומפרסייה מצלילות חופשיות שביצעת. התשישות ו"עומס על שרירים ומפרקים" שאתה מתאר זו תוצאה של מעמס פיסי. התופעות בעור שאתה מתאר הן כנראה תוצאה של נבגים זעירים של מדוזות או בעלי חיים אחרים מיקרוסקופיים שיש בשפע בים אילת ובמיוחד באזור יפה כמו "סלע משה" אל דאגה, לאחר מנוחה הכול יעבור.

עד השבוע השני של אוגוסט לא אוכל להתחייב להשיב לשאלות, לאחר מכן אחזור כרגיל.

11/07/2018 | 14:24 | מאת: הילה

שלום רב, אני מבקשת לדעת האם ניתן לטפל בתא לחץ לנער בן 14 עם cp ? לוקה בדיפלגיה ספסטית. הקושי שלו הוא מוטורי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הילה, כללית, עדין אין מספיק תימוכין מקצועיים והוכחות קליניות מובהקות ליעילות הטיפולית בתא לחץ במקרים אלה ובגיל זה. על מנת לדעת יותר לגבי התאמה לטיפול יש צורך בבדיקות מיפוי מוח ועוד. פני למרכז תא הלחץ באסף הרופא או למרכז של רמב''ם ואלישע בחיפה. הטיפול באינדיקציה זו אינו בסל השירותים. במאגרי מידע כתבי - HBOT and CP

ראיתי שמגבלת עומק לצולל צעיר בארגון בו בני עושה את הקורס הינה 20 מ' בין עם הוא צולל כוכב אחד או שני כוכבים. מגבלת העומק הזו תוסר מעל צולל שני כוכבים ברגע שימלאו לו 15 שנים. עד כאן העובדות היבשות. אני מנסה להבין מדוע נקבע עומק 20 מ' כעומק מקסימלי לצולל עד גיל 15 ומדוע מגבלה זו מוסרת ברגע שלאותו צולל ימלאו 15? אולי 20 מ' זה עמוק מדי גם לצולל צעיר? אולי צולל צעיר יכול לרדת תיאורטית גם לעומק 25 מ' בלי שום סיכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, גילוי נאות, כבר זמן רב שאיני בקי בנוהליים הרגולטורים של האירגוניים השונים. אכן קביעת הגיל 12 הייתה די שרירותית אך היה צורך בקביעת רף מסוים. בקביעה זו נלקחו בחשבון פרמטרים של גדילה פיסיולוגית יחד עם התפתחות מנטלית מחד ומאידך גבול העומק וזמן תחתית שהוא יחסית בטוח בפני חשיפה לבעיית דקומפרסייה כאשר מדובר במיכל צלילה בנפח סטנדרטי ובלחץ של 200ATA. לגבי ההתייחסות מגיל 15 איני זוכר קביעה זו, פנה בסוגיה זו לרשות הצלילה.

03/07/2018 | 18:36 | מאת: מרטין

שלום, בעלי עבר תאונת דיקומפרסיה בעומק רדוד יחסית מתחת ל 10 מטר וטופל בתא לחץ באסף הרופא. מאז עבר שיקום כמעט שנה בתל השומר באישפוז יום. היום קצת יותר משנה לאחר המקרה הוא סובל עדיין מכאבי ראש חזקים מאוד מסחרחורות מבעיות זיכרון וקשב וכאבים ותחושת נמלול ברגל. הוא הולך בצליעה ונעזר במקל וקביים. היום מטופל בכדורים נגד כאבים ופיזיותרפיה אך ללא שיפור. שאלתי האם יש טיפול נוסף שיכול לסייע או שהמצב יישאר כך לתמיד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לחוות דיעה במקרה זה ניתן רק לאחר בדיקה מדוקדקת של כל המסמכים, סיפור הצלילה, סיכומי הטיפול וכ' במידה ואכן הצלילה הייתה פחות מ 10 מטר והייתה צלילה יחידה באותו יום, איני חושב שמדובר ב "מחלת דקומפרסייה". פני לרופאים שטיפלו בו, יתכן ויש לבצע בדיקות נוספות כמו MRI של מערכת העצבים וכו'.

26/06/2018 | 19:21 | מאת: אדי

שלום רב, ברצוני לשאול האם המצאות שיני בינה כלואות (על עצב) יכולות להשפיע על יכולת פמפום במהלך צלילה? אין בעיות שמיעה, ובדיקת טימפונומטריה יוצאת תקינה. בעבר הייתה לי בעיה לפמפם ללא המצאות סיבתית ורציתי לדעת אם הוצאת אותן שיני בינה יכולה לעזור לפתור את הבעיה. תודה רבה!

02/07/2018 | 09:20 | מאת: תשובה

שלום לך אדי, היות ובדיקת הטימפנומטרייה הייתה תקינה הרי לא צריכה להיות בעייה איורורית של האוזן התיכונה. פשוט תנסה, יש להניח כי לא תהיה לך בעיית פמפום. הבעיה עלולה להיות כאשר שן הבינה מודלקת ויש בצקת מקומית. במידה וזה חוזר כדאי להוציאה.

15/06/2018 | 12:56 | מאת: שרית

שלום הוצא לי טיפול בתא לחץ עי רופאת אאג בעקבות חרשות פתאומית בסוף מרץ טופלתי בסטרואידים ללא הטבה.עשיתי בדיקת שמיעה באפריל וביוני.כיצד אני מצליחה להגיע לטיפול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שרית, הטיפול בתא הלחץ עשוי מאוד להועיל לחרשות פתאומית וככול שינתן בסמוך למועד תחילת התופעה כך היעילות גדולה יותר. הטיפול עומד להיכנס בימים אלה לסל השירותים ויש קופות שכבר נותנות טופס 17 לטיפולים אלה. מן הראוי שרופאי א.א.ג. יהיו מודעים ליעילות הטיפול בתא לחץ למקרים אלה. פני לאחד ממרכזי תא הלחץ או באלישע\רמב''ם בחיפה - 048377851 048377812 או באסף הרופא - 088205194

18/06/2018 | 13:32 | מאת: שרית

תודה רבה

22/06/2018 | 07:02 | מאת: שרית

שלום התחלתי טיפול בתא לחץ באלישע מקווה לתוצאות חיוביות

14/06/2018 | 08:41 | מאת: ביכלר

ד"ר מלמד שלום, אבי חולה מיאלומה נפוצה. עבר הקרנות לראש ומטופל בתרופות ביולוגיות. המצב הכללי לא טוב ומחפשים כל כלי טיפולי שיכול לעזור לו בהקלה ובטיפול. האם טיפול בתא לחץ יכול לעזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הטיפול בתא הלחץ יעיל ביותר לניזקי הקרינה לרקמה הבריאה, במיוחד באם ההקרנות לאזור הראש גרמו לבצקת מוח. טיפול זה נמצא בסל השירותים והקופה המבטחת חייבת לתת טופס 17. אם בכך מדובר עליך לפנות לרופא המומחה המטפל באביך שיפנה אותך לאחד ממרכזי תא הלחץ בארץ, או באלישע בחיפה או באסף הרופא או ביוספטל באילת. בהצלחה.

04/06/2018 | 14:14 | מאת: עדן

ד"ר יהודה שלום, אני פונה אליך אחרי שעברתי ניתוח ישור מחיצה באף והקטנת קונכיות אצל ד"ר לנדסברג באסותא בגלל בעיות נשימה מהאף, מאז הניתוח עבר חודשים. יש לי קושי להשוות לחצים באוזן שמאל, בערך שנתיים ניסיתי טיפול בנרות הופים לניקוי שעווה אך ללא הצלחה. יש לציין שלא היו לא בעבר דלקות אוזניים ולא בעיות בעור התוף. עשיתי בדיקת שמיעה וטמפונמטריה והכל תקין, כולל בדיקת פיבראופטיק דרך האף. לפי הרופא המטפל לא נראה שיש בעיה ולצערי אין לו תשובה מה מפריע לי בפמפום באוזן שמאל אשמח לקבל יעוץ ממך תודה עדן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עדן, במידה ויעברו כ שלושה חודשים מהניתוח ועדין יהיו לך קשיי פימפום, פנה לרופא א.א..ג מומחה שהוא גם רופא צלילה, במחלקת א.א.ג. של בית חולים כרמל יש כמה רופאים המחזיקים בתוארים אלה. במידה ואכן הטימפנומטרייה ושאר הבדיקות תקינות, יתכן ויש לך ליקוי בטכניקת הפימפום. אין להשוואת לחצים, פימפום, בכוח, יש לעשות זאת בעדינות וכבר מתחילת העמקה.

האם אתה מתכוון לליקוי בטכניקה? או ליקוי במבנה אוטונומי של האוזן? אפשר לקבל שם של רופא צלילה בבית חולים כרמל? תודה

שלום ד"ר, כבר נבדקתי אצל ד"ר יואב יניר בבית חולים כרמל ללא פתרון מקצועי. לגבי טכניקת הפמפום, אני משתמש בשיטת פרנזל גם בצלילה חופשית אך עדין רק אוזן ימין נפתחת, מרגיש תנודות באוזן שמאל אבל היא לא נפתחתץ ניסיתי שימוש גם בנרות הופי, אוטריוין כלום לא עזר נבדקתי אצל מלא רופאים גם בבדיקת סיטי מערות פנים הסינוסים נראים נקיים. אני כבר לא יודע מה יש לי זה מאוד מפריע לי שאני מנסה להעמיק בצלילה האם יכול להיות שהמבנה האוטונמי של האוזן לא מאפשר השוואת לחצים ולא אוכל לצלול?

שלום ד"ר, נבדקתי אצל רופא אאג, אך אשמח לקבל עוד חוות דעת מרופא מומחה. לפי בדיקת הרופא, אוטוסקופיה תקינה, עור התוף שלי מתרומם בזמן פמפום, לוע אפי תקין כולל פתח ET במנח סטאטי ודינמי הציע לי לעשות ניתוח הרחבת חצוצרת אוסטכיוס בבלון בדיקות לפני ניתוח: CT אוזניים, ובדיקת VEMP האם זה יכול לפתור לי את בעיית השוואת הלחצים? האם יש סיכון בטיפול הזה? תודה עדן

שלום, לפני כשבוע החל לי טנטון קבוע בלתי פוסק באוזן שמאל, והבדיקות הראו ירידה קלה בשמיעה באותה האוזן. כרגע אין הערכה ממה זה קרה, יתכן שבעקבות שאיבת פקק שעשו לי בצורה פגומה. קיבלתי טיפול סטירואידים שלא סייע. רציתי לדעת לעתיד לבוא האם אני מנועה מלצלול כאשר יש טנטון קבוע או פגיעה בעצב השמיעה, ואם אי איסור- מהם הסיכונים הכרוכים בכך אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, המלצתי היא להיבדק אצל רופא א.א.ג ולבצע גם בדיקת שמיעה - אוידיוגרמה, רק לאחר ניתוח התוצאות אפשר יהיה לשקול המשך פעילות צלילה. צלילה לא מבוקרת, אי השוואת לחצים בצלילה אלה גורמים עלולים לפגוע בשמיעה כך שכדאי קודם כל לדעת תקינות תפקוד מערכת השמיעה.

26/05/2018 | 15:43 | מאת: תום מוהבן

האם יש הנחייה בה אסור לצלול כמה ימים לאחר תרומת טסיות ?

לא מכיר הנחייה שכזו ולדעתי לא צריכה להיות בעיה.

22/05/2018 | 02:48 | מאת: משה

יש לי בעיה נוירולוגית והופנתי לטיפול בתא לחץ כמה זמן אצטרך להמתין?

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה תקבלי באחד משני המרכזים, או באסף הרופא או ביחידת תא הלחץ של רמב''ם ואלישע בבית החולים אלישע בחיפה.

21/05/2018 | 11:51 | מאת: משה

בני בן ה-17 עשה לפני שנה קורס צלילה וסיים ללא בעיות. בשנה שחלפה התברר שיש לו PFO, העניין אובחן עוד בילדותו ואנחנו שכחנו מכך בהצהרת הבריאות לקורס צלילה. כעת עם הבדיקות בצו ראשון העניין צץ בשנית ובבדיקה חוזרת אובחן PFO . שאלתי היא האם ניתן להמשיך לצלול עם בעיה זו? עם או בלי מגבלות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך משה, כללית, סוגיית ה PFO הקשורה לבעיות דקומפרסייה בצלילה מורכבת מכדי לדון בה בפורום זה, כמובן כל מקרה לגופו, אך לדעתי, קיבלה נפח רחב יתר על המידה בחשיבות לחשיפה לבעיית תאונות הצלילה והדקומפרסייה, הרי ידועה התופעה כי כ 25% מהאוכלוסייה יש להם PFO פיסיולוגי. ניתן כמובן להיכנס למאגרי המידע וללמוד יותר על הנושא. בכל מקרה כדאי להתייעץ גם עם הקרדיולוג המטפל ולדעת גודל שנט הPFO של בנך. לעצם הדבר הקשור לבנך, לדעתי, אם ברצונו להמשיך לצלול כדאי שיעבור קורס ניטרוקס וישתדל לא לצלול באוויר דחוס בעומקים מעבר ל 10 מטר. גם עם ניטרוקס שלא יעבור אף פעם על כללי הצלילה הבטוחה ולא יעמיק מעבר ל 30 מטר.

21/05/2018 | 17:27 | מאת: משה

שלום הבנתי מקריאה באתרים שונים וגם מדבריך שלכאורה, דקומפרסיה כמעט ולא קורית בעומקים שעד 10 מטר. הבנתי נכון? הבחור עבר קורס נייטרוקס. אצל הקרדיולוג היינו, אמר שאין מניעה לכל פעילות ספורטיבית, אך לגבי צלילה אמר שאינו מבין בכך ועדיף רופא צלילה.

כללית, בדרך כלל מחלת הדקומפרסייה אינה קורת מעומק 10 מטר ובוודאי לא בטווחי הזמן שמכלי הצלילה הספורטיבית מספקים את אוויר הנשימה .

04/07/2018 | 11:46 | מאת: משה

האם ניתן לקבוע אצלך פגישה מסודרת ולקבל חוות דעת ספציפית לגביו? תודה

20/05/2018 | 14:45 | מאת: ניר

שלום ד׳׳ר נחשפתי בפעם הראשונה לתופעה שנקראת עילפון במים רדודים והאמת שהיא הצליחה קצת להפחיד אותי נראה לי שלציבור הרחב שלא עוסק בצלילה אין מושג ירוק לגבי התופעה אשמח אם תוכל בבקשה להאיר את עיני בכמה שאלות שקשורת לנושא אני זוכר שכילדים היינו עורכים תחרויות על מנת לראות מי צולל למשך זמן ארוך יותר והייתי אפילו לעיתים מתאמן באמבטיה עם שעון עצר על מנת לשבור את השיא האישי שלי האם בעצם צריך למנוע מילדים לבצע כאלה תחרויות? האם התופעה הזו נגרמת רק בעקבות ביצוע היפרוונטילציה לפני הצלילה? או שהיא יכולה להיגרם גם כך סתם? אף פעם לא הצלחתי להבין איך כל כך הרבה אנשים טובעים בבריכה יש בעצם מצב שחלק ניכר מהטביעות הן בעקבות עילפון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ניר, המקום בפורום קצר מדי להסביר נושא זה על בוריו, תופעה שאכן עלולה לגרום למוות בטביעה במיוחד כתוצאה מחוסר ידע ותובנה !! כללית, התופעה עלולה לקרות בצלילה חופשית עם עצירת נשימה ולא בצלילת מכשירים על פי כללי הבטיחות. מרכז הנשימה שלנו מגורה בעיקר על די הלחץ החלקי של דו תחמוצת הפחמן בדם העורקי ובמידה ועושים היפרוונטילצייה- אוורור יתר, כלומר נשימות עמוקות ומהירות לפני עצירת נשימה, עלולים להוריד דרסטית את הלחץ החלקי של דו תחמוצת הפחמן בדם העורקי לרמה שלא תתריע על צורך בנשימה בו בזמן עצירת הנשימה רמת החמצן במוח יורדת לרמה העלולה להביא לעילפון, עילפון במים רדודים- ולטביעה. היכנס למאגרי המידע וכתוב "עילפון מים רדודים" ובוודאי תמצא חומר רב יותר.

תודה ד׳׳ר עוד שאלה ברשותך בנושא קראתי על הנושא קצת יותר באינטרנט וראיתי גם סירטונים מאוד מפחידים בנושא היות וחשבתי לחזור לדייג תת ימי חשוב לי להבין ברשותך עוד נקודה בנושא לא הצלחתי להבין באופן מלא האם בעקבות ביצוע ההיפרוונטילציה לפני הצלילה הצולל בעצם לא מרגיש בכלל במצוקת חוסר חמצן לפני איבוד ההכרה? והאם התופעה מתרחשת רק בעקבות ביצע היפרוונטילציה משמעותית או שגם נשיפה ושאיפה חד פעמית של כמות גדולה של אויר עלולה להיות מסוכנת? תודה

אכן בעקבות ירידת הלחץ החלקי של ה - CO2 בדם העורקי הצולל אינו מרגיש צורך לנשום ולא מרגיש מצוקת חוסר החמצן ואיבוד ההכרה נעשה ללא התרעה. תופעה זו עלולה להתרחש אחרי ביצוע היפרוונטילציה משמעותית, מספר רב של נשימות ושאיפות עמוקות ולא אחרי שתים שלוש נשימות עמוקות.

18/05/2018 | 19:07 | מאת: לירון

שלום רב. אני יוצא בתחילת שבוע הבא לצלילות באילת. צללתי בעבר מספר פעמים לעומקים של עד 30 מטר. לפני חודש התחלתי מעקב המטולוג לאחר שגילו לי טסיות דם במספר נמוך. לאחר בירורים נמצא גם apla 160. אני בריא לחלוטין ומעולם לא היו לי אירועים רפואיים. האם ישנה בעייתיות לבצע את הצלילות? תודה מראש וחג שמח, לירון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לירון, כללית, איני המטולוג ולדעתי אתה צריך להתייעץ עם ההמטולוג שלך היות ותסמונת APLA קשורה, כפיח שראיתי, לקרישיות יתר (איני יודע מה פירוש ה 160 וזה לא מסתדר לי עם טסיות במספר נמוך) בכל אופן עם אכן זה כך, הרי עלולה להיות חשיפה גדולה יותר, "תאורתית", למחלת הדקומפסייה. במידה ואתה צולל מנוסה, לאחר ההתייעצות עם ההמטולוג (!) אני מציע לך לעבור לצלילות ניטרוקס לעומקים אלה ולא לצלילות אוויר דחוס וכמובן להקפיד מאוד על תכנון פרופילי הדקומפרסייה ואף ולהחמיר יותר.

שלום רב, בני בן הארבע נולד בשבוע 27- 900 גרם. הרקע ללידה היה היריון תאומים, שאחד מהם נפטר ברחם. כאשר התגלה שהתאום נפטר החלו לנטר את דופק העובר החי. לאחר מספר ימי מוניטור בבית החולים בהם נצפו שוב ושוב ירידות דופק אצל העובר, הוא יולד בקיסרי חירום בשבוע 27 ואז גם נודע שהייתה היפרדות שיליה ברחם. עקב כך שהיינו מאוד מוטרדים מההחלטה לילד בשבוע כה מוקדם הוסבר לנו שהוא אינו מקבל מספיק חמצן למח ולכן אין ברירה אחרת. הילד גדל והתפתח יפה מבחינה מוטורית, אך מבחינה קוגניטיבית מלווה אותו איחור התפתחותי עד היום. כיום נמצא בגן שפתי (חינוך מיוחד) ועל אף עבודה מאומצת איתו יש לו בין השאר קשיים בהבנה. אינו מאובחן על הספקטרום. שאלתי היא האם יש סיכוי שטיפול בתא לחץ יוכל לעזור לו? גם במידה והמערכת הציבורית לא תאפשר לו לקבל טיפולים בתא לחץ, חשוב לנו לדעת האם זה יכול לסייע לו. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שירה, תשובה מספקת לשאלתך קשה לתת במסגרת הקטנה של פורום זה. כללית, אכן בנזקי חוסר חמצן למוח לאחר לידה שאפשר להוכיח אותם במיפוי מוח, קיים רציונל מחקרי ואף ניסיון קליני ליעילות הטיפול בתא הלחץ. נושא נרחב זה עדין אינו מקובל כיאות על ידי הקהילה הרפואית המקצועית מפאת חוסר מחקרים קליניים מספיקים ועדין אינו בסל השירותים אך יש לקחת בחשבון כי הטיפול עצמו בטוח מאוד מבחינה רפואית ובמידה ועושים זאת במקצועיות תופעות הלוואי זניחות לחלוטין. . במרכז תא הלחץ באסף הרופא מטפלים בילדים אלה וגם ביחידת תא הלחץ של רמב''ם ואלישע בחיפה יש ניסיון מה בנושא. תפני למרכזים אלה שילחי המסמכים הרפואיים ומקווה שתעני בהצלחה.

ד"ר מלמד, תודה רבה על תגובתך. חוץ ממה שנאמר לנו סמוך ללידה (שהעובר לא מקבל מספיק חמצן ולכן יש לילד בניתוח חירום, והשערה היא כי ייתכן זה נמשך יותר מימים ספורים, שכן אחיו התאום נפטר בהערכה כשבועיים לפני לידת החירום כתוצאה מהיפרדות השיליה) הנושא הזה לא נבדק ככל הידוע לנו. כן נאמר לנו בפגיה שלא נצפו דימומים במח מספר ימים לאחר הלידה. האם זה נחשב מיפוי מוח? האם כדאי לנו לבקש שיעשו לו היום מיפוי מוח? אני מניחה שמבחינת המערכת הרפואית, זה ילד בריא. אין לו שיתוק מוחין או בעיה חמורה אחרת. הרופאה ההתפתחותית אינה מתרגשת מעיכוב התפתחותי של שנה- שנה וחצי לדבריה. מערכת החינוך מתמודדת עמו במסגרת החינוך המיוחד וגם מבחינתם הוא לא חריג בנוף. אז למעשה, חוץ מלנו ההורים, שרוצים לספק לו את התנאים האופטימליים לממש את הפוטנציאל שלו- לאף אחד אחר לא אכפת. נשמח מאוד לקבל ייעוץ, אפילו בפרטי- מהי הדרך הטובה ביותר לעזור לו. ידוע לנו שיש ברחבי העולם גם מרפאות פרטיות שמספקות טיפול זה, ואף נהיה מוכנים לעשות את המאמץ הדרוש כדי לאפשר לו טיפול שכזה, אולם חשוב לנו לדעת עד כמה זה ריאלי שזה יסייע לו. תודה רבה על המענה, שירה

פני בשאלתך זו לרופאים במרכז תא הלחץ באסף הרופא או למרכז תא הלחץ של רמב''ם ואלישע בחיפה. בהצלחה.

08/05/2018 | 19:46 | מאת: צוללן בדימוס

שלום, אני עומד לצאת לחופשת צלילה, האם מותר לצלול בסמיכות לנטילת התרופות האמורות מדובר בצלילת מיכלים ספורטיבית. 1. כמה זמן לפני צלילה יש להמנע בשימוש בתרופה אם בכלל? 2. כמה זמן אחרי צלילה יש להמנע מכך, אם בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצוללן בדימוס, כללית, לשתי תרופות אלה עלולה להיות השפעה על פעולת הלב בנוסף לפעולתן הברוכה, זמן מחצית השפעת הפעילות, ה T חצי הוא כ15 שעות. כך שלא הייתי ממליץ להשתמש בתכשירים אלה לפני צלילה. אחרי צלילה אין לדעתי מניעה לקחתן.

10/05/2018 | 17:56 | מאת: צוללן בדימוס

ד״ר שלום לא הצלחתי להבין, כמה זמן לפני צלילה יש להמנע משימוש? 15 שעות?

אין לי מספיק ידע בנושא ספציפי זה אך לדעתי אין תימוכין מחקריים מספיקים לענות תשובה מדויקת, זמן ה T חצי הוא כפי שכתבתי, אכן חמש עשרה שעות, כלומר גם התופעות הנלוות עדין עלולות להשפיע, אך כל מקרה לגופו, כך שתנהג על פי ניסיונך, שאל רופא מטפל ונהג על פי השכל הישר.

06/05/2018 | 14:14 | מאת: יניב

שלום רב, בחודש נובמבר 2013 אובחנתי עם היפרדות רשתית בעין ימין. (מרכז ראייה לא היה מופרד) נותחתי וכחלק מהטיפול הזריקו לעיני גז ושמן סיליקון. כעבור חודש עם שמן הסיליקון חלה ירידה בראייה המרכזית. לאחר 4.5 חודשים הוצא שמן הסיליקון ונותרתי עם שדה ראייה שחזר לפעול אך עם מרכז ראייה לא מתפקד. בחודש מאי 2015 עברתי באותה עין ניתוח קטרקט ונותרתי עם מס בסדר גודל של 2-. עד היום אני במעקב רשתית הכולל צילומי OCT. עקב המצב הלא ברור שבו מרכז הראייה נותר ללא תפקוד, נבדקתי ביחידה לאלקטרופיזיולוגיה של הראייה שבה נמדד ליקוי בתפקוד של מרכז הראייה (מקולה). צילומי OCT וצילומי FA לא מראים ולא מצביעים על ליקוי כלשהו ברשתית שיכול להצביע על ליקוי מקולרי. כל הטיפול (ניתוחים ומעקב) נעשה בבית החולים איכילוב. בחודש ספטמבר 2014 ניגשתי להתייעץ אצל פרופ' מויסייב (מנהל מחלקת עיניים ביה"ח תל השומר) והוא אבחן אצלי אובדן ראייה כתוצאה מטיפול בשמן סיליקון (סיבוך נדיר ביותר). בנוסף לאבחנה זו, הוצא צירף מאמר שבו מתואר המקרה: Vision loss associated with the use and removal of intraocular silicone oil מציין כי בחודש מרץ 2013 עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר (שיטת PRK) וכי המס' שלי לפני הניתוח היה 7-. ברצוני לדעת האם רפואה היפרברית יכולה להיות רלוונטית עבורי או עבור מקרים דומים. אני במצב בו אני מוכן לנסות סוגי טיפולים שונים גם אם אין מחקרים המאשרים באופן וודאי יעילות או שיפור במצב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יניב, לדעתי אין הטיפול בתא הלחץ מתאים לפגימות הפתולוגיות בעין שאתה מתאר. פרופ' יצחק בירן ממחלקת עיניים בבית החולים רמב''ם הוא מומחה לרפואת עיניים ומבין היטב באותן אינדיקציות ברפואת עיניים בהם ניתן לטפל בתא לחץ.

05/05/2018 | 13:09 | מאת: נופיה

שלום אני רוצה להפעיל תא לחץ בביתי...אימי חולה אונקולוגית שעברה כימותרפיה והקרנות...אחי חולה סוכרת בן 60... חשבתי להפעיל עבורם תא לחץ לשיפור מצבם הבריאותי...מה עליי לעשות??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב, טיפולים בתא לחץ לנזקי קרינה ריפויית ולפצעים קשי ריפוי על רקע מחלת הסוכרת נמצאים בסל השירותים וניתנים במרכזי תא הלחץ ברמב''ם\אלישע באסף הרופא וגם בבית החולים יוספטל. תאי הלחץ הבייתיים המתקפלים לא מתאימים לטיפולים אלה.

שלום לך נופיה, סליחה על הטעות בשם בתשובתי הקודמת. בכל מקרה מאוד לא ממליץ על תאי לחץ ביתיים ללא הכשרה מספקת וידע, בשימוש לא נכון עלול להיגרם נזק.

07/05/2018 | 11:21 | מאת: נופיה :)

תודה על תשובתך....

שלום האם יש הכשרה למפעילי תא הלחץ ואיפה אפשר ללמוד את זה?

22/04/2018 | 22:36 | מאת: שקד רותם

לפני יומיים עשיתי צלילת היכרות והיה לי לחץ באוזן שמאל שלא הצלחתי לשחרר נלחצתי ושחיתי מהר חזרה למעלה בתום הצלילה לא הצלחתי לעמוד על הרגליים ובבית החולים הובחנתי בדקומפרסיה עברתי 2 טיפולים של 5 שעות בתא לחץ ושוחררתי הביתה יום אחרי אני מרגישה ממש חלשה עכשיו וקשה לי לנשום האם אלו תופעות לוואי הגיוניים של תא לחץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לא יתכן לקבל מחלת דקמפרסייה מצלילת היכרות !! צלילת היכרות לא אמורה לעבור עומק של 6-8 מטר. במידה והתסמינים ממשיכים פני עוד היום לאותם הרופאים שטיפלו בך בתא הלחץ!!!!

22/04/2018 | 11:50 | מאת: בת 30

שלום אני סובלת ממספר בעיות שאתן תקציר ומה העזרה שצריכה והאם תא הלחץ יוכל להועיל לי ... נולדתי עם בעיית רפלוקס (טיפול אנטיביוטי), בגיל 6 התגלה לי פרטיס ברגל (טיפולים וניתוח), בתיכון התגלה סקוליוזיס בעמוד שידרה (מנותחת עם כריתה של צלעות), בנוסף סובלת מדלקות שתן קיבה, טרומבוציטים נמוכים בדם, סוכרת במצבי לחץ, והפרעות קצב לב המטרה העיקרית היא לכאבים ברגליים ... הם מתנפחות ( כנראה כלי דם ובלוטות לימפה נוזקו) יוצאים לי סימנים אדומים ומאוד קשה להכיל את הכאב ברמה של הפרעה בתפקוד יומי . האם יתאים לי טיפול בתא לחץ ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מכל מה שתיארת, איני רואה אינדיקציה לטיפול בתא הלחץ, פני לרופא המטפל.

23/04/2018 | 20:22 | מאת: בת 30

פניתי והדבר האחרון שהומלץ לי הוא תא לחץ . אכזבה .. תודה .

בשבוע שעבר היתה לי תקלת צלילה בעומק 30 מטר ולאחר מחסור באוויר עשיתי עלייה לא מבוקרת ומהיר יחסית לפני המים. אציין כי זו היתה הצלילה הראשונה באותו היום ועליתי זמן קצר אחרי תחילת הצלילה כ10 דקות. בתום הצלילה היו לי כאבי ראש חזקים ואחר השתפר.. מאז יש לי לחץ קל בחזה ובעת נשימה עמוקה אני מרגישה את הלחץ חזק יותר. אולם עשיתי צילום בית חזה ויצא תקין. מלבד זאת היו לי תסמינים קלים של פריחה וקשיי נשימה בפעילות שאני לא יודעת אם לקשר לצלילה. האם עליי לעשות בדיקות נוספות או שאין לי מה לחשוש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מיכל, ראשית היות ועבר שבוע מהצלילה המדוברת והתסמינים לא הוחרפו אמנם אין לך מה לחשוש אך התסמינים שאת מתארת עלולים להיות תסמינים של בעיית דקומפרסייה ואם זה כך והם לא עברו, במיוחד קשיי נשימה ואו כאבי הראש, יש לשקול טיפול ! על מנת להגיע לאבחנה מדויקת ויתכן אף טיפול בתא לחץ, עליך לפנות לאחד המרכזים המטפלים בכך, או לרופא תורן של המכון לרפואה ימית של חיל הים בחיפה או לרופא תורן תא לחץ באסף הרופא או לרופא תא לחץ של יוספטל באילת. את חייבת לעבור תחקיר מדויק של הצלילה ובדיקה על ידי רופא צלילה.

08/04/2018 | 08:57 | מאת: אברהם

שלום! דר׳ מלמד! רציתי לשאול האם קיים טיפול לOCD בתא לחץ, יש לי קרובת משפחה שסובלת מ ocd יותר מעשור שנים, טופלה אצל מיטב הרופאים בתחום, ובלי הצלחה יתרה, רצינו לבדוק את האפשרות לטפל בזה דרך טיפול בתא לחץ, אשמח להודעה ממך! אברהם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אברהם, לא, הטיפול בתא הלחץ לא יעזור ל OCD. כללית, הטיפול בתא לחץ יעיל בעיקר בפתולוגיות שבהן תהליך פתולוגי כל שהוא גורם לחוסר חמצן ברקמה ובעזרת נשימת חמצן בתא הלחץ מגיעים למינוני חמצן פי עשר מהנורמאלי בצורה בטוחה ומשפרים את החימצון הרקמתי.

27/03/2018 | 20:29 | מאת: אמא זועקת לעזרה

שלום רב . אובחנה פיברומיאלגיה לאחר התהליך תדרדרות כאב שהחל מדלקות והתדבקויות בכפות הידיים , המשיך למרפקים , לכתפיים והתפשט לכל הגוף .עשרות סוגי טיפול לא הועילו .כרגע הגדרת 100% נכות . שאלתי הנואשת : א. מה אחוז הסיכוי להירפא באמצעות טיפול בתאי לחץ ? ב. לאחר כמה טיפולים אמורים להתחיל לראות שיפור ? ג. מה הוא טיפול הזרקת תאי גזע ואיך משלבים בין הטיפולים ? חג פסח קסום ונפלא אמא זועקת לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאמא, אכן בשנים האחרונות מצטברים נתונים במחקריים רפואיים כי טיפולים בתא לחץ עשויים לעזור במקרים מסוימים של תסמונת הפיברומיאלגיה. הוריית טיפול זו אינה בסל השירותיים, בדרך כלל נדרשים טיפולים רבים, 60 מפגשים יום יומיים של שעתיים ביום וכל מקרה לגופו באשר לסיכויי הריפוי. ליתר פרטים יכולה את להתקשר למרכז תא לחץ באסף הרופא או לתא הלחץ של רמב''ם\אלישע בחיפה.

29/03/2018 | 22:05 | מאת: אמא זועקת לעזרה

תודה על תשובתך פניתי פורום הזה בהמלצת מי שענה לי במרכז לתאי לחץ ברמב"ם . כמענה לשאלותי קבלתי המלצה לשאול בפורום . איפה אם כן אוכל לקבל מידע ? מאחלת חג שמח

לקבלת מידע ביחידת תא הלחץ באסף הרופא 089779393, 089779395. ברמב''ם\אלישע - 048377851. 048377812. 048300055 FAX

20/03/2018 | 11:50 | מאת: האם אפשר לצלול לאחר צינתור?

שלום אני בן 43 ועברתי צינתור לפני4 חודשים הותקן לי סטנט.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית, לאחר החלמה מלאה ובדיקות מכוונות כמו א.ק.ג. במאמץ וכו' על פי דרישת הרופא וחוות דעת הקרדיולוג המטפל, אין מניעה מלחזור לפעילות מלאה כולל צלילה.

14/03/2018 | 03:30 | מאת: עמרי

התחלתי קורס צלילה ובצעתי שני ימי צלילות. בבוקר שלמחרת קמתי עם כאב חזק באוזן שמאל וגם בגרון . הכאב משפיע גם על הבליעה- קשה לבלוע רוק לאכול ולשתות . לאחר ביקור אצל רופא הוא נתן לי טיפות אזניים וקניתי גם טיפות אף. כרגע 3 ימים מהופעת הכאב ולאחר טיפול בטיפות , אני עדיין סובל מכאב רב באוזן ובגרון מה לעשות?? דרך אגב אני לא בארץ

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2018 | 03:35 | מאת: עמרי

חשוב להוסיף שמאז הטיפות יש לי המון רוק סמיך

שלום לך, במידה והיו לך קשיים בשיוויון הלחצים באוזן בשני ימי הצלילות, בעיקר בעת העמקה, טיפות אף (ולא טיפות אזניים) יעזרו להורדת הגודש בחלל הפה, הסינוסים והאף ולאפשר איוורור האוזן התיכונה. לגבי הכאב בגרון וקשיי הבליעה שאתה מתאר, יתכן ומדובר בדלקת גרון שכל רופא בנקל יכול לאבחן ולתת הטיפול המתאים.

11/03/2018 | 21:31 | מאת: מיני

שלום, התחלתי ממש השבוע לקחת כדור ויאפקס נגד דיכאון. כרגע במינון נמוך וכנראה יעלה בהמשך. בעוד כחודשיים אני אמורה לצאת לפרוייקט צלילה, רוב הזמן בעומק רדוד (4-5 מטר). בפגישה עם הפסיכיאטר שכחתי לשאול וכרגע הוא לא בארץ. האם מותר לצלול עם הכדורים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כללית, צלילה ספורטיבית טובה ונעימה כתרופה אנטידיכאונית מומלצת ביותר. כמובן תוך שמירת על כל כללי הצלילה הבטוחה. ספציפית, בהתחשב בכך שאת כבר עברת קורס צלילה, איני רואה בעייה, איני מכיר את תופעות הלוואי של תרופה זו, מן הראוי שתשאלי את הרופא המטפל ותנהגי על פי השכל הישר.

13/03/2018 | 12:46 | מאת: מיני

תודה רבה!

שלום, בעת צלילה לפני כחצי שנה התחילו לי כאבים בסינוסים. ביום-יום זה מפריע לי לעיתים מפריע לי לישון וכאשר אני עולה לטיסה, אלו ממש כאבי תופת. לאחר ביקור אצל מס' רופאי אףאוזןגרון וניורולוגים - עשיתי צילום סי טי וצילום MRI וכל הרופאים טוענים כי לא נראית שיש שם בעיה. כרגע אני עושה דיקור ולוקח משככי כאבים "תרמדקס" בטיסות, שלא עוזרים לגמרי לכאבים. מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, תלונותיך מצביעות על הפרעה איוורורית כרונית של הסינוסים, רופא א.א.ג מקצועי עשוי להגיע לאבחנה נכונה ולתת הפתרון. נסה לפנות לרופאי מחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל שבחיפה בהנהלתה של פרופ' אילנה דואק, להם ניסיון בנושאי צלילה ובעיות א.א.ג.

20/02/2018 | 22:33 | מאת: רמינו

עברתי ניתוח סינוסים וישור מחיצה והקטנת קונכיות לפני 3 חודשים האם אני כבר יכול לצלול לעומק של לפחות 6 מטרים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מן הראוי שרופא ה - א.א.ג שניתח אותך ייתן את התשובה. כללית, במידה וההחלמה מלאה, איני רואה בעיה. אך זכור שדווקא בעומקים הרדודים יחסי הנפח והלחץ הם הגדולים ביותר, ובמידה וכבר במטר עומק הראשון אתה מתקשה בהשוואת הלחצים, אל תמשיך.

10/02/2018 | 12:09 | מאת: דליה

שלום רב בעלי אחרי אירוע לב וצינתור האירוע היה לפני כשנה וחצי. אנחנו רוצים לנסוע לטייל בדרום אמריקה. הרופא הקרדיולוג לא ממליץ לו לטייל באזורים גבוהים. מאיזה גובה מתחילה להיות בעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דליה, הרופא הקרדיולוג צודק, אמנם כל מקרה לגופו, ומן הראוי לשמוע לו. כללית נהוג להתייחס לגובה מעל 2500-3000 מטר כגובה בו אפשר ללקות כבר במחלת הגבהים לאדם בריא, כמובן שבעיות לב עלולות לחשוף ובמיוחד במאמץ גם בפחות.

11/02/2018 | 10:20 | מאת: דליה

תודה רבה

שלום ד"ר, אני בחורה בת 31 ,בריאה בדרך כלל ולפני שבועיים וחצי חשתי סחרחורות ,בחילות והקאות שהיו הקדמה לתופעת ירידה פתאומית בשמיעה שחלה אצלי באוזן ימין. (אציין כי זו פעם שנייה בחיי שקורה לי אירוע מסוג זה -לפני שנה, במרץ 2017 ארעה ירידה פתאומית בשמיעה באוזן שמאל בפעם הראשונה, שחזרה לאט לאט לשמיעה תקינה פרט לירידה בינוני בתדר 8KHZ בלבד, בעזרת סטרואידים דרך הפה). 3 ימים לאחר המקרה ביצעתי בדיקת שמיעה והתוצאה היא אוזן ימין DEAD EAR ,ניתנו לי סטרואידים למשך 14 יום 60 מ"ג. לאחר 14 יום טיפול ביצעתי בדיקת שמיעה בשנית ,בה לא נראה שיפור משמעותי מהבדיקה הראשונה. כעת אני מתחילה להוריד את המינון התרופתי בהדרגתיות. רופא א.א.ג המליץ לי לשלב תוך כדי הזרקות סטרואידים לאוזן. וגם על תא לחץ-20 פעמים. אני מוכנה לעשות הכל כדי להחזיר את השמיעה באוזן הפגועה. השאלה שלי היא : האם להגיע לבצע תא לחץ במקביל עם מתן ההזרקות והסטרואידים דרך הפה. או רק לאחר מכן ? מהם אחוזי ההצלחה של תא לחץ לירידה פתאומית בשמיעה ? בנוסף ,אני בלחץ ממש כי אני יודעת שפקטור הזמן פה הוא קריטי להצלת האוזן ואסור להיות אדישים, לכן עד מתי אפקטיבי לעבור טיפול בתא לחץ מרגע המקרה? אודה מאוד לעזרתך והכוונתך המקצועית בנושא. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הטיפול בתא הלחץ לאיבוד שמיעה פתאומית אידיופאתית (ללא סיבה ידועה) עשוי להיות יעיל ככול שמתחילים בו מוקדם ! אין כל מניעה לבצע הטיפול בזמן ובמקביל לטיפול בסטרואידים. רופא ה - א.א.ג צריך לדעת זאת ולשלוח אותך לטיפול המשולב בתא הלחץ, או לתא הלחץ בבית החולים אסף הרופא או למרכזנו שבבית החולים אלישע שבחיפה.

האם ידוע כמה טיפולים בערך צריך במקרה של ירידה פתאומית בשמיעה?

05/02/2018 | 15:48 | מאת: MK

שלום, לפני כ-4 חודשים ביתי בת ה- 15 טופלה בתא לחץ בעקבות סימנים של דקומפרסיה אחרי רצף של צלילות. רופא תא הלחץ ביקש לבצע אקו לב עם בועות סליין, וכך עשינו. אודה לעזרתך בהבנת המימצאים, וההשלכות על המשך צלילה: Left ventricle - normal size and function Right ventricle - normal size and function Mild tricuspid incompetence No patent foramen ovale - Examination performed with contrast echo bubbles תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אין כל בעיה בליבה של בתך, הבדיקה תקינה לחלוטין. רק לעיתים נדירות דלף בין מחיצות הלב עלול להביא לבעיית דקומפרסייה וכמובן זו לא הייתה הסיבה לבעיה שהייתה לבתך. היכנס למאגרי מידע וכתוב: decompression sickness and PFA . באשר להשלכות על המשך הצלילות יש צורך בתחקור מדויק מאוד של פרופיל וסיפור הצלילה שהביא לסימנים, זמן הופעתם, התגובה הטיפולית ועוד.... הרופא שטיפול בבתך אמור לתת לך את התשובות.

תודה רבה. עשינו עם הרופא המטפל תחקור מדויק מאוד של פרופיל הצלילות, והעומס.

26/01/2018 | 02:15 | מאת: יאיר

בני בן ה11 חולה אפילפסיה מגיל 3 התקפים רק מתוך שינה .טוני קלוני. בשנתיים האחרונים לא היו התקפים עדיין מקבל תרופות קפרה 800×2 ביום האם מותר לו לשחק כדור סל בליגה ששם המאמץ הפיזי גדול מאוד הילד מאושר.האם מאמץ וזיעה יכולים להיות טריגר לפירכוס .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יאיר, מן הראוי שתפנה בשאלתך זו לנוירולוג המטפל בבנך, כול שאוכל לומר לך במסגרת פורום זה שלצערי בנך לא יוכל לעבור קורס צלילה בגין התסמונת בה הוא לוקה.

28/12/2017 | 12:41 | מאת: אסן

שלום ד"ר מלמד אני מילואימניק של היחידה למשימות תת מיימיות ולאחרונה (חודשיים) אובחנה אצלי פריצת דיסק צוארית C5-C4 האם אוכל להמשיך לצלול? כרגע אני במצב של כמעט חוסר כאב לאחר חודשיים כאובים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אין אפשרות לענות לך מבלי לראות את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים כולל ההדמיות שבוודאי עשית וגם לבדוק אותך. כמילואימניק של ילתם מן הראוי שתפנה למכון לרפואה ימית לבדיקה כראוי.

23/12/2017 | 23:04 | מאת: משה חזן

שלום, אני פונה בשם אבי. בפברואר 2015, בגיל 76, נפל מסולם בגובה מטר עד מטר וחצי, ונחבל בראש. היה דימום חיצוני בצד שמאל מאחור שנמשך מספר ימים ועצר. חודש לאחר מכן נפל בהליכה. הנפילה לא גרמה לפגיעה, קם ממנה בעצמו. לאחר נפילות נוספות ותחושת אי יציבות נשלח באוגוסט 2015 לנוירולוג ולבדיקות CT ו- MRI. ב - MRI נמצא גוש בקדמת המצח. ביופסיה בביה"ח רמב"ם הראתה שהממצא הוא מנינגיומה. הצוות של רופאי אא"ג ונוירוכירורגיה החליט שהמנינגיומה אינה מפריעה לתפקוד, אינה קשורה לבעיית היציבות ואין צורך להוציאה. בשתי בדיקות MRI נוספות לא נמצאה הסיבה לתלונתו העיקרית, חוסר שיווי משקל. עם הזמן חלה הדרדרות ביכולת ההליכה והחל להסתייע במקל. בדצמבר 2016 קבל מאורולוג תרופה בשם קדקס במינון גבוה. בעקבות צריכתה, הסתחרר, נפל, נחבט בראשו, דימם וסבל מאובדן הכרה לכמה רגעים. מאז חלה הדרדרות נוספת ומשמעותית (1) ביציבות ההליכה – עבר להשתמש בהליכון עם גלגלים באופן קבוע, (2) ביכולת הדיבור - הגיית המילים שנעשתה איטית, שליפת מילים והיכולת לנהל שיחה נפגעו. (3) חולשה ביד ורגל ימין. בשלב זה פנה לנוירוכירורג מומחה להמשך בירור המצב. הנוירולוג בדק ושלח לבדיקת מוליכות עצבית ו- MRI מוח. גם בדיקות אלה נמצאו תקינות. במצבו הנוכחי מתקשה ללכת אפילו עם ההליכון, אינו מתקלח לבד, מתקשה להתלבש לבד, ולא נשאר לבד. הייתי רוצה להבין אם תא לחץ עשוי לסייע והאם לדעתכם ישנן בדיקות נוספות שניתן לבצע כדי לאבחן את מקור הבעיה. תודה, משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך משה, מדבריך אפשר להבין כי עדין אין אבחנה. מן הראוי שתפנה לנוירוכירורגים או לנוירולוג מטפל לבדיקות נוספות כמו מיפוי מוח SPECT או Pt\ct על פי הבנתם על מנת לעשות מאמץ להגיע לאבחנה. במידה ויש תימוכין בבדיקות שהסימנים הקלינים קשורים לחבלת המוח בעבר יתכן ויש מקום לטיפול בתא לחץ. במידה וכן שלח "סיכום מחלה" עם תוצאות הבדיקות וסיכום הנוירולוג למספר פקס שלנו - 048300055 ונבדוק האם יש מקום לטיפול משולב בתא הלחץ במקרה זה.

תודה רבה על המענה המהיר! האם תוכל להפנות לנוירוכירורג שזו התמחותו? שני הנוירולוגים שראו את אבי לא מצאו דבר ומאחר שמצבו ממשיך להדרדר, איני בטוח שיש טעם לחזור אליהם להמשך הבירור. תודה רבה, משה.

אני במשך שנים שוחה בבריכה. בטמפטורה שהיא בין 25 ל 29 מעלות. אני אוהב קור יחסית לאנשים אחרים. במהלך החודשים האחרונים התחלתי לשחות בים. כאשר הטמפרטורה הרבה יותר נמוכה מאשר בבריכה. עד 22 מעלות הצלחתי לשחות והכל בסדר. עכשיו בחודש האחרון הטמפרטורה צנחה ל 20 מעלות. שזה ממש קר. נכנסתי לפני יום למשך חצי שעה לים בלי בגד לחורף. הרגשתי הפעם די שונה. בהתחלה הקור של המים ממש דקר אותי בגב. וחשבתי שהתרגל לזה. אחרי חצי שעה התחלתי להרגיש יותר איטי בגוף, פחות מרוכז ויותר שבתחושה של היי. יצאתי מהמים. ורעדתי בגוף והיה לי קר מאוד. למרות שהתלקחתי עם מים חמים ושמתי בגדים חמים היה לי יום שלם קר בגוף עם חום גוף של 35.7 מעלות כאשר הגב שלי התחתון היה תפוס ועם הרגשה לא נעימה של קור שמה, והייתי די חלש במשך יום. רק אחרי יום עלה בחזרה החום גוף ל-36.7. 1. השאלה שלי עד איזה טמפרטורה של מים בים אני יכול לשחות ללא חשש לקבל היפתורמיה? 2. בים התיכון הטמפרטורות מים יורדת ל17 מעלות בחורף. 3. האם יש בדיקה שעליי לעשות לפני שאני שוחה במים קרים? 4. האם שחייה כזו בהמשך החורף יכולה להעמיד אותי בסכנה? 5. במידה וקיבלתי היפודרומיה עקב שחייה וירד לי חום גוף לפחות מ35 או 34. האם זה עובר לבד? אשמח לתשובה, כדי שאוכל לדעת איך לנהוג. אני נפצעתי בצבא ועם נכות והשחייה בים מרפאת את גופי ונפשי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דויד, שאפו, אכן שחייה עשויה לרפא גוף ונפש אך יש לזכור כי שחיה במים קרים עלולה בהחלט לגרום להיפותרמיה ואם בשחייה האחרונה חום גופך הגיע מתחת ל 36 מעלות אכן הסתכנת בהיפותרמיה. צר כאן המקום להשיב לכל שאלותיך, בחיפוש נכון במאגרי המידע תוכל לקבל את כל התשובות. בנוסף, במכון לרפואה ימית של חיל הים עוסקים זה שנים רבות במחקרים גם בתחום זה ואם תתקשר למרכז המידע שלהם תוכל לקבל מידע לגבי מחקרים בנושא שהגיעו לפרסום בעיתונות המקצועית - 048693467.

12/12/2017 | 16:10 | מאת: רותם

שלום, בת 19 לפני גיוס. לפני שבועיים צללתי צלילת היכרות באילת. לאחר הצלילה הרגשתי אטימות באוזן ימין וטינטון. כאשר נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון הוא אמר שיש לי מים באוזן ולאחר שהם יספגו הסמפטומים יעלמו. הרגשתי בנוסף ירידה בשמיעה ולכן ביצעתי בדיקת שמיעה שבה נמצא כי יש לי ירידה פתאומית בשמיעה בינונית-חמורה. בהמלצת רופא אף אוזן גרון התחלתי טיפול בסטרואידים. היום (חמישה ימים לאחר התחלת הטיפול) ביצעתי בדיקת שמיעה נוספת שלא הראתה שיפור כלל. כרגע ההמלצה של רופא אף אוזן גרון היא להוריד את המינון של הסטרואידים. אני נמצאת בינתיים במנוחה. האם יש הסבר לפגיעה ודרכי טיפול נוספות? מה הם סיכויי ההחלמה שלי? תודה מראש, רותם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רותם, כללית, הטיפול המידי והיעיל ביותר לאחר יציאה מצלילה עם תלונות דומות הוא טיפות אף על מנת ליבש את הריריות, לאוורר את האוזן התיכונה והנוזלים יתנקזו. למקרה שלך, היות ועברו שבועיים יש לבדוק ולאבחן היטב את הסיבה לירידה בשמיעה. ממליץ לפנות ובהקדם לרופא א.א.ג המבין בנושאי הצלילה ותאי לחץ. אם את בצפון ממליץ על פרופ' אבי שצ'ופק במרפאת לין בחיפה או דר' יואב יניר במחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל בחיפה.

11/12/2017 | 14:58 | מאת: אבי

באוקטובר 2007 עברתי ניתוח להסרת גידול בשם אקוסטיק נאורומה שישיב על עצב השמיעה שלי. במהלך הניתוח הוסר הגידול וביחד איתו הוסר עצב השמיעה שלי באוזן ימין, כמו כן נפגע במהלך הניתוח עצב הפנים שלי כך שנשאר לי מצב של פציאליס בפנים. לדברי המנתח עצב הפנים שלי לא נפגע אלא רק "נכנס להלם" ואמור להתאושש. לאחר עשר שנים שהוא לא התאושש , הייתי שמח לבדוק אפשרות "להעירו" בטיפול בתא לחץ אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אבי, כללית, בספרות המקצועית יש אמנם תימוכין חיובי במחקרי חיות מעבדה ואף ניסיון קליני בטיפול בתא לחץ בפגימות פתולוגיות בעצבים פריפריים אך זאת, במידה והטיפול ניתן שעות או מספר ימים לאחר האירוע וזה גם הניסיון שלנו. לא ידוע לי על דיווח ניסיון קליני חיובי אחרי זמן כה רב, ואיני חושב שטיפול בתא לחץ יעזור אחרי 10 שנים מהאירוע.

26/11/2017 | 11:27 | מאת: תומר

שלום, לאחר תלונות מחברי בצבא על נחירות ניגשתי לבדיקה אצל רופא אף-אוזן-גרון, שם הומלץ לי לעבור ניתוח LAUP והקטנת שקדים. כמה שידוע לי אני לא סובל מקוצר נשימה או הפרעות נשימה כאלה ואחרות בשנתי ובכלל. הניתוח הוא מטעמי נוחות בלבד ולא בריאותי. האם הניתוח יכול להפריע או לגרום להשפעות בעייתיות מבחינת צלילה לטווח הארוך? תודה מראש, תומר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך תומר, לדעתי לא אמורה להיות לך בעיה בצלילה לאחר החלמה מלאה מניתוח זה ואני מדגיש החלמה מלאה.

24/11/2017 | 11:37 | מאת: essential tremor

שלום לדר מלמד אני מבקש לשאול האם ניתן לטפל ברעד ראשוני בתא לחץ? האם נעשו מחקרים בנושא ואם כן מה מידת ההצלחה? תודה בנימין גבע .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בנימין, "רעד ראשוני" ללא סיבה אבחנתית ברורה, על רקע ניווני או על רקע תורשתי, איני רואה רציונאל לטיפול בתא לחץ. איני מכיר מחקרים בנושא וגם אין לנו ניסיון בכך. כללית, טיפול בתא לחץ עשוי להיות יעיל בפגימות פתולוגיות במערכת העצבים כאשר בגלל הפתולוגיה יש ירידת מתח החמצן ברקמה עקב הפרעות בזילוח הדם וכ'.

26/11/2017 | 12:00 | מאת: essential tremor

תודה דר מלמד הרעד הוא על רקע תורשתי. אבל הבנתי ממך שאין מחקרים בנושא כך שלמיטב הבנתי הטיפול היעיל הידוע עד כה (גם הוא ללא ניסיון רב הוא הטיפול ב FUS לדוגמא במכשיר ברמב"ם. בכל אופן שוב תודה על תשובתך. גבע בנימין.

21/11/2017 | 20:07 | מאת: נדב הפעיל החברתי

1 ד"ר מלמד שלום .האם יש איזה שיפור ביחס הממסד לתאי לחץ ? 2 יש דיבורים עם גורמים מממשלתיים או תורמים כדי להקים עוד מרכזים היפרבאריים . 3 יש מחקרים חדשים לגבי היפראוקסיגנציה ללא תא לחץ ? :) תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נדב הפעיל החברתי, את פנייתך ושאלותיך בנושאי "יחסי המימסד לתאי לחץ" נא הפנה לגורמים מתאימים במשרד הבריאות, מיטב זמני מוקדש לעבודתי ביחידת תא הלחץ של רמב''ם ואלישע ולא לנעשה במשרד הבריאות בנושאים אלה. לגבי מחקרים חדשים, במאגר מידע כתוב מילות קשר - HBOT ו Hyperoxygenation ובמידה ותרצה ללא תא לחץ כתוב- normobaric oxygen , תוכל למצוא הרבה חומר.

19/11/2017 | 16:26 | מאת: מור

שלום רב, התגלתה אצלי מוטציית הטרוזיגוט g20210a. אני בת 23, בריאה. הייתי אצל המטולוג ושאלתי אותו בין היתר האם מותר ליום לצלול (עשיתי כבר שתי צלילות בחיי), והוא קצת התלבט. רציתי לדעת האם זה אפשרי והאם אתה יודע על עוד מניעה של ספורט אקסטרימי שנמנע ממני לעשות . תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מור, כללית, בצלילה עם אוויר דחוס עלולה להיות בעיית דקומפרסייה במידה ולא שומרים על הכללים. מצב של קרישיות יתר בדם עלול להוות טריגר ליצירת בועיות חנקן בעת דקומפרסייה לא מבוקרת. במצבך, במידה ובדיקות הדם תקינות, לדעתי אין מניעה לצלילה, לזכור לא להיכנס לפרופילי צלילה המחייבים הפסקות דקומפרסייה, עדיף לצלול עם ניטרוקס ולא עם אוויר דחוס ולהשתמש בטבלאות אוויר, להישאר בגבול ה 20 מטר וכ'. צלילה בטוחה ומהנה.

שלום, לפני שנתיים חליתי בסרטן שד גרורתי. אני מעוניינת בטיפול בתא לחץ מתוך ההבנה שסרטן וחמצן לא הולכים ביחד. האם יש תאי לחץ בחו"ל במחירים שפויים שתוכל להמליץ לי. עברתי רק חמש הקרנות לעצם ירך שמאל ואין לי סיבוכים מהקרינה כך שנראה לי שלא מתאימה להטוויה של משרד הבריאות. בעקבות שימוש בקנאביס רפואי, חשה פגיעה קלה בזיכרון. אשמח לפרטים על תאי לחץ באנגליה או מקומות אחרים, בעלות מופחתת מהארץ. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, טיפול בתא לחץ אינו מומלץ לטיפול בסרטן שד וכמובן לא בסרטן שד גרורתי. אכן יש כמה מחקרים על מודל עכברים שהשתילו להם תאי סרטן הומניים אך אין הדבר מספק הוכחה לגבי יעילותו בטיפול קליני לבני אדם. באשר לפגיעה בזיכרון בעקבות צריכת קנביס, אין רציונל לדעתי כי אין בעיה ווסקולרית, כללית, אין עדין הוכחות מספיקות העומדות בקריטריונים של מחקר מקצועיים רפואיים ליעילות הטיפול לשיפור זיכרון ומעקב ארוך טווח המוכיח זאת בינתיים..