אבחון אסתמה וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/12/2019 | 21:50 | מאת: ח

שלום.. בת 30.. אני צוללת כבר 5 שנים... חובבני, לא מקצועי.. אני מאוד אוהבת.. לפני שלושה חודשים ירדתי לצלול באילת והרגשתי קושי לנשום דרך המסיכה.. עליתי פעמיים לאוויר כדי לנשום וגם כשהייתי במים נשמתי בכח.. משהו היה שונה (אבל עדיין נהנתי) ומאז לא צללתי.. לפני חודש וחצי התחילו לי שיעולים קשים.. ממש שיעול כלב.. לקחתי רקוד שלא עזר.. לפני שבועיים פניתי לרופא והוא רוצה לשלוח לרופא ריאות כדי שיאבחן אסתמה.. אני מתלבטת אם ללכת לרופא ריאות.. מאמינה שאחרי החורף השיעול יעבור לי.. לא? לפי מה שקראתי חולי אסתמה פסולים לצלילה.. ואני לא רוצה לוותר על ההנאה הזו... אני ערנית למצב.. אם ארגיש חוסר נשימה במים אעלה לאוויר.. אני לא יודעת מה לעשות..

שלום לך ח. אכן הרבה הנאה וסיפוק יש בצלילה אך הבריאות חשובה לעיתים הרבה יותר. אסטמה וצלילה לא כל כך הולכות יחדיו ויש בהרכב זה סכנה לבריאות. לא בטוח שאת סובלת מאסטמה, ממליץ לך להיבדק אצל רופאי ריאות מומחים שהם גם רופאי צלילה ולאחר מבדק תפקודי ריאות מיוחדים תוכלי לדעת האם את יכולה להמשיך בבטחה את תחביבך. אני ממליץ על פרופ' יוחאי אדיר ודר אמיר אברמוביץ בבית חולים כרמל שבחיפה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)