צלילה לאחר פניאומוטורקס

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/11/2019 | 12:10 | מאת: משה

שלום רב, אני כיום בן 27, לפני כארבע שנים היה לי התקף בודד של פניאומוטורקס, אושפזתי כשבוע להשגחה בלבד, לא היה צורך בנקז. הבנתי שזה אוסר עלי לצלול לכל חיי, איזה סוגי צלילות כלולות באיסור?

שלום לך משה, היסטוריה של פניומוטורקס ספונטני, כלומר שלא הייתה כל סיבה לקרע בריאה, מהווה סכנה רצינית בכל סוג של צלילה. במקרה שלך מן הראוי לחקור במדויק האם אכן היה זה ספונטני או הייתה איזו סיבה. בכל מקרה ממליץ לפנות לרופא ריאות המבין בצלילה ולבצע בדיקות תפקודי ריאות מלאים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)