שאלה על תא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/07/2020 | 01:22 | מאת: א

שלום, רציתי לשאול אם אפשר להכנס לתא לחץ בלי הפנית רופא ובאופן פרטי (במימון שלי)? בת 30...אני פשוט עם פצע פילונידלי פתוח כבר שנה ושבעה חודשים ומעל חצי שנה אין רופא שעוקב אחרי הפצע באופן מסודר ואני מתפזרת.. בשנה הראשונה של הפצע עברתי הטריות כמה פעמים, וואק, חבישות מיוחדות כל יום, משחות, 5 צריבות... אני מאוד סובלת... הפצע מפריש כל הזמן ומידי פעם מדמם בכמות... שורף מאוד ומגרד... כל רופא שאני הולכת מעביר לשני שמעביר לשלישי... קופת חולים הפנו לרמבם שם הייתי 3 פעמים, לא הוצע לי תא לחץ ואמרו לי לחזור לטיפול בקהילה, ואז קוךת חולים הפנתה אותי לבני ציון שם הייתי 4 פעמים וזה גם נתקע בשיא.. ראיתי עשרות רופאים גם לא בבתי החולים האלו- גם פרטיים.. אף אחד לא רוצה לטפל בי.. בני ציון החליטו על ניתוח חוזר ומעבירים אותי כל מיני בירורים אנדוקרינים, נוירולוגיים וקרדיוווסקולריים שנמשכים מעל חודשיים ועוד לא סיימתי... הייתי במקביל אצל כירורג אחר שאמר לי שנתקדם לניתוח בהקדם (הוא אמר שהבירורים שבני ציון שלחו הם כסתחים), לפני כמה ימים אמרו לי שאצטרך לחכות חצי שנה כי הוא מנתח פרטי והלכתי אליו בציבורי... לא יודעת מה עשיתי שמגיע לי יחס כזה ואף אחד לא עוזר לי לצאת מזה.. אני מתחננת לעזרה אני מרגישה כבר לא טוב נפשית... החיים שלי נהרסו ונעצרו למעל שנה וחצי.. איבדתי את העבודה שלי ואני חייבת להבריא כבר...

שלום לך א. בת ה30, על פי תיאורך, אכן טיפול משולב בתא הלחץ יחד עם טיפול מקומי עשוי להועיל לריפוי. טיפול משולב זה בתא לחץ נמצא בסל השירותים והרופא המטפל חייב לדעת זאת ! והקופה חייבת לתת לך טופס התחיבות. 048377851 או 048377812 אלו מספרי תא הלחץ של בית חולים אלישע ורמב''ם בחיפה. צלצלי למזכירה הראשית והמקצועית, תניא ותקבלי הסבר כיצד להגיע לטיפול. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)