בעייה בפמפום בעת הצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

11/07/2020 | 21:09 | מאת: יובל ניסן

אני עוסק בדיג בצלילה חופשית באופן קבוע. אני מגיע לצלילה בים התיכון לעומק של 8-22 מ'. לאחרונה, בעומקים של 8-14 מ' (לאחר כ-15 ירידות) נסתמת לי אוזן ימין, או לסירוגין שחרור הלחץ באוזן הימנית קשה יותר מן האוזן השניה. מצב זה גורם לי לעצור את הצלילה, ולאחר מנוחה קלה וכיוח אני חוזר לצלול, אך האוזן אינה במצב של 100%. לאחר הצלילה אני מרגיש שהאוזן סתומה, ואני שומע טינטון באוזן, שחולף לאחר כיומיים. לפני כחצי שנה בערך הרגשתי את אותה תחושה, שהיתה מלווה בחוסר יציבות בהליכה. לאחר מס' בדיקות מקיפות, אצל רופא אף אוזן גרון, ונוירולוגית, הכולל אשפוז, גילו, שנפגע עצב במוח, שכנראה הוביל לחוסר יציבות. הריפוי היה ספונטני, ובהמלצת הנויירולוגית נדרשתי למנוחה ללא תרופות. כל תוצאות הבדיקות חזרו תקינות. אני פונה אליך מאחר ובעיה זו מטרידה, ואשמח לשמוע את חוות דעתך, כי אתה מומחה בתחומך. אודה לתשובתך, יובל

שלום לך יובל, תיארת היטב את בעיית האורור של אוזן אחת, מן הראוי לבצע בדיקת איורור (טימפנומטרייה) באוזן זו ובדיקות נוספות אצל אצל רופא אאג שהוא רופא צלילה גם עם ניסיון רב בבעיה ספציפית שכזו, במחלקת א.א.ג. בבית חולים כרמל ממליץ על דר' יואב יניר.

17/07/2020 | 13:17 | מאת: יובל ניסן

תודה רבה על תגובתך. טימפנומטרייה - זו בדיקה, שעשיתי במהלך האשפוז, שיצאה תקינה. כמו כן תהליך בדיקות מקיף אצל אא"ג ביצענו גם בקופה וגם באשפוז. ביצעתי גם בדיקה אודיולוגית, שיצאה תקינה. אשמח להארה מן הידע האישי ומהנסיון שלך. תודה מראש

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)